donderdag 26 juli 2018
  21 Replies
  3.4K Visits
  Subscribe
Tip: als je je trip begint vanaf Calgary kan je bij toeristen info van Banf bearspray kopen. Je krijgt daarbij de nodige info hoe dit te gebruiken en je kan met demo model oefenen.

Tot nu toe ook de goedkoopste optie, 36 dollar (elders 45-50 dollar gezien)

Bearspray kan niet mee in vliegtuig. Als iemand nog goede tip heeft om dit door te verkopen, graag!

Vooralsnog willen we kijken of er toevallig iemand in hotel in Vancouver is die dit zou willen overnemen.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#27782
Bedankt voor de tip !
5 jaar geleden
·
#27783
Dank voor de tip! Wij zijn gisteren aangekomen in Calgary en vertrekken zometeen richting Canmore. Nog leuke tips? Wij gaan vandaag Dorrien Smith trail rijden die kant op.
5 jaar geleden
·
#27784
Arghgh net hele tekst kwijt..

Nou we hebben net pas weer wifi dus hoop dat tips nog op tijd komen...

Wij zijn vanuit Calgary via Banff (schattig plastsje) en Johnston Canyon naar Lake Louise gereden. We waren 16:15 bij canyon. Ik had gelezen dat het dan weer rustig zou zijn en dat was ook zo. Konden gewoon op dichtstbijzijnde parkeerplaats parkeren. Heerlijk gewandeld en eenmaal terug boj restaurantje aan begin van canyon gegeten. Schattig gelegen restaurant.
5 jaar geleden
·
#27785
Ik knip.het even op voor het geval dat ik weer tekst kwijt raak...

Lake Louise hebben we six glacier walk gedaan. Super, super mooi. Van te voren teijfel want ik las verslagen van 4-6 uur lopen maar ook dat mensen er 7-8 uur over deden.

Als je twijfelt: start parkeerplaats tot upper tea house hebben we 2:15 over gedaan. Hebben diversr stops gemaakt om foto's te maken en om te eten/ drinken.

Bij tea huis hebben we nog stuk naar uitzicht op gletsjers gedaan. Moeite waard als je van ruig landschap houdt (wij vonden het geweldig).

Terug zijn we zelfde route gegaan. Hebben hier 1 1:30 over gedaan (ik denk zelfs sneller...)

Erg populair is Lake Agnes teahouse. Maar gelezen dat dit niet heel bijzonder is. Ter plekke van wandelaars gehoord dat het geen mooie route is (gaat alleen door bos). Die mensen hebben dag daarna ook six glacier route gedaan. Vonden ze geweldig
5 jaar geleden
·
#27786
Tip parkeren Lake Louise: na 9:00 uur is parking vol. Parkeer dan niet op overflow! Wachttijd voor shuttle kan oplopen tot 2 uur! Rij (vanaf Banff gezien) door en ga bij afslag Lake Louise naar rechts naar Lake Louise Gondel. Parkeer daar en neem daar de gratis shuttle naar Lake Louise
5 jaar geleden
·
#27787
Lake Morain is echt mooiste meer maar als parking vol is wordt weg afgesloten. Dit is al om 6:30 s ochtends!

Tip: doordeweeks is weg na 17:00 uur weee vrij. In weekend lukte het ons om 20:30 pas (gelukkig was onze acco in LL)
5 jaar geleden
·
#27788
Peyto meer is ook mooie stop. Leuk om te weten dat als je goed kijkt, je ziet dat het vorm heeft van wolf
5 jaar geleden
·
#27789
Jeetje.. zo druk overal...

Ik had al verhalen gelezen over om 0600 uur bij de meren te zijn wil je er nog bij kunnen komen met je auto.. dus niet overdreven.

We gaan het beleven..


We tellen af.. nog 8 dagen te gaan..
5 jaar geleden
·
#27790
Thanks voor de tips. Wij zitten nu in Canmore. Gisteren naar grassi lakes gelopen. Is echt onwijs mooi, wel wat drukte maar echt niet te. Wij plannen vandaag wat meren en verblijven dan op de 30e een nacht in Lake Louise dus dan kunnen we mooi die meren mee pakken.

Wat is het mooi hier hè!
5 jaar geleden
·
#27791
We ervaren het niet als druk. Wegen zijn behoorlijk leeg. Parkeren bij andere plekken dam.Lake Louise/Moraine gaat prima. Laat je niet afschrikken door de auto's die in de berm staan. Gewoon parkeerplaats oprijden, steeds nagenoeg naast de ingang gestaan. Het is komen en gaan.

Wij hebben vanaf Jasper ook Maligne Canyon grdaan. Tip: parkeer bij brug 6. Loop route dan van 6 naar 1 (langs de rivier). Ga terug bovenlangs (stuk korter). Op deze manier heb je en parkeerplek en je loopt naar spectaculaire toe. Alternatief: parkeer bij brug 5 en loop 5 t/m 1 en bovenlangs terug.
5 jaar geleden
·
#27792
Het is zeker mooi maar we hadden de meren op gegeven moment wel gezien. En je rijdt door prachtig landschap alleen blijft landschap wel heel lang hetzelfde...

Vandaag ruim 280 km afgelegd. We hebben echt heel vaak moeten stoppen om niet in slaap te vallen: brede weg, links en rechts bomen, op de achtergrond bergen maar vooral heel lange wegen en heel veel bomen...

Maar we vermaken ons prima! Zoveel moois gezien. In totaal nu 8 beren, zojuist nog een vanaf onze veranda gespot.

Icewalk was echt zo gaaf! Wildlife tour in.Jasper was ook super en spontane actie: we zijn ook nog gaan raften. Zoo gelachen!

Overnachten in museum was echt ge-wel-dig!

We zitten nu vrij noordelijk. Lava Field beds. Bizar landschap. Super.

En we hebben zalm tegen stroom op zien zwemmen(springen). Dan sta je echt te gillen 'ja, daar!'

Dus dat maakt het saaie landschap meer dan goed!
5 jaar geleden
·
#27793
Wij zitten nu in Jasper. Inmiddels al vijf beren gezien waarvan 1 Grizzly moeder met 2 cubs. En echt allemaal op minder dan 8 meter vanuit de auto. Echt zo gaaf. Wij gaan morgen raften en over twee dagen richting Wells Grey. Waar heb je de zalm zien zwemmen? Dat klinkt wel heel erg leuk
5 jaar geleden
·
#27794
Wow een grizzly! Dat is ons niet gelukt. Teller van beren staat bij ons op 9. Idd van heel dichtbij! En dan die mensen die gewoon uitstappen!!!

Zalm hebben we gezien op onze noordelijke route, Morice town maar daar komen jullie volgens mij niet.

Noorden was heel mooi (en rustig!). Gister met Inside Passage aangekomen op Vancouver Island. Overtocht was mooi en super ervaring. Onderweg al eerste whales gezien.

Vandaag vanuit Port MacNeill op whale tour geweest. Fantastisch. Alles gezien wat er te zien valt, oa zeehond, zeeleeuw, dolfijnen, groep van meer dan 12 orcas (met baby), humpback whales waren ook machtig. Als die staart boven komt en het geluid dat ze maken.Met als afsluite dat er 1 recht omhoog sprong. Mackey whalewatching is echt aanrader. Veel kennis maar ook erg funny people!

Morgen verkassen we naar Quadra Island. Van daaruit gaan we dag zeiltocht doen en dag kayakken. Ik verwacht op Desolation Islans lodge geen wifi....

Veel plezier met raften! Precieze naam weet ik eveb niet meer maar wijj hebben Sunwapta III+ gedaan.
5 jaar geleden
·
#27795
Tip: de free walking tour in Vancouver is erg leuk. Wij vonden het ook heel makkelijk om gewoon achter de gids te lopen.... we zijn aardig moe van onze 4 weekse reis. Geen puf om uit te zoeken waarnaartoe te gaan. Met deze tour hebben we alle high lights gezien en erg leuke verhalen gehoord.
5 jaar geleden
·
#27796
We hebben ons suf gezocht naar supermarkt in.downtown Vancouver. Nu laatste dag... mega supermarkt gevonden!!

Zit op kruising Robson street en Richardstreet.
5 jaar geleden
·
#27797
Wij hebben van onze laatste dag en vliegen vanavond terug. Wat was Canada geweldig. Echt een aanrader. Enige nadeel, de excursies zijn enorm duur maar er is ook genoeg te zien dat geen geld kost.

Wij hebben in ieder geval de tijd van ons leven gehad. Voor tips, ons verslag staat op pindat als je zoekt op glorie zie je het vanzelf
5 jaar geleden
·
#27798
Tip voor wells gray pp. Mouls fall. Uurtje lopen vanaf parkeerplaats maar dat worst beloond met prachtige waterval waar je ook achterlangs kunt lopen.

Groet uit rokerig clearwater :(
5 jaar geleden
·
#27799
Pff ik geloof dat we aardig geluk hebben gehad. Geen last van rook/bosbranden.

Op 10 augustus (fam glorie, jullie waren op whale watching las ik maarreh... we hebben jullie bootje niet gezien :)) hebben wij mail flight gedaan. Echt super goed zicht.

Daarna door naar Vancouver waar we 11 en 12 augustus waren. Ook totaal geen last van rook. Gewoon heerlijke blauwe lucht...

10 augustus waren wel al bosbranden ter hoogte van Nanaimo (meer landinwaarts) maar die hebben wij gelukkig niet gezien (ook niet de rook)
5 jaar geleden
·
#27800
Zeker geluk gehad al hebben wij de laatste dagen echt wel minder zicht gehad.

Wij hebben de mail flight op 13 Augustus gedaan en toen was het zicht echt al minder. De dagen erna was het wel echt duidelijk te zien. Geen skyline meer in Vancouver. Maar dat mocht de pret niet drukken.
5 jaar geleden
·
#27801
Die rook komt ook vanaf de kant van Kelowna. Op vi is het als goed is heel weinig. Vancouver eindigen wij over twee weken. Wij gaan morgen naar hope sn over morgen varen we naar vi. Whale watchen en mail flight :). En daar kijken we naar uit !
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!