maandag 07 maart 2016
  6 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Voor onze aankomende reis in april heb ik inmiddels een route uitgestippeld. Het punt waar we nog over twijfelen is Battambang wel of niet te bezoeken. Is het bamboetreintje en dit stoffige stadje echt zo leuk om aan te doen of missen we niet heel veel door dit over te slaan en daardoor langer in Siem Reap te blijven? Ik hoor graag ervaringen!
Geplande route is nu als volgt:
AMS-BKK(2/3 n)
(Battambang (2/3 n))?
Siem Reap(5/8 n)
Kampong Cham homestay (3 n)
Phnomh Penh (5 n)
Trat (1 n)
Koh Mak (7 n)
BKK (2 n)
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#20439
Ik zou sowieso niet 8 dagen in Siem Reap blijven veel te lang. 3 max 4 dagen is prima. PP 5 nachten is ook wel veel hoor die stad is niet zo leuk. Ik zou zelf eerder Kampot of Koh Rong (eiland) er extra bij doen. Van PP naar Trat is ook wel een hele lange dag hoor, daar zou ik stoppen in Ko Kong (plaats, tip heel kindvriendelijk en betaalbaar oasis resort)
8 jaar geleden
·
#20440
hoi Kiki,

Battambang us bij ons de boeken in gegaan met herinneringen aan de voor kids toch echt leuke bamboetrein, en we hebben daar heel lekker gegeten bij een opleidingsrestaurant.weet zo de naam niet.
jullie lijken de tijd te hebben, doen zou ik zeggen.
wij gingen van battambang naar koh chang, bij Palin de grens over. was relaxte grenspost.

phka villa was vergane glorie in Battambang.....wel lekker eten en fijn zwembad.

wij zijn zeven dagen in Siem Reap geweest en vonden het heerlijk.....de tempels, zijden fabriek, ff een dag niets.....sliepen bij niche d angkor villa. was toen net open en goedkoop, lijkt nu duurder. wel fijne plek.

veel plezier met de voorbereidingen, gr Ilse
8 jaar geleden
·
#20441
Wij vonden Battambang wel leuk, maar niet spectaculair. Dus als het op de route ligt zou ik zeker een paar dagen blijven plakken. Je kan er sowieso leuke uitstapjes maken naar het platteland (nog naast de bamboetrein). Maar ik zou er dus niet teveel voor reizen. Kampot en Kep vonden wij wel echt aanraders! Evenals Koh Rong Samloem en Koh Kong (Oasis resort).
8 jaar geleden
·
#20442
Ik zou Battambang niet meer opnieuw doen....is de enigste plek geweest waar we tijdens onze 5 weken rondreis door Laos en cambodja bij aankomst letterlijk besprongen werden door een horde tuktukdrivers. We zijn er ook niet meer van af geraakt. Geen leuke ervaring, na 2 dagen waren we er dan ook weg;-). Stadje stelt ook niet veel voor, omgeving daarentegen welK Ik zou dus ook eerder opteren voor Kampot.....zalige plek!!!! Zijn er onverwachts bijna een week verbleven;-) Aanrader daar is het hotel Blue buddha! Dagje naar Rabbit Island met bezoekje aan krabbenmarkt van Kep vonden we ook heel leuk! Verder nog hele leuke uitstapjes gedaan in de buurt van Kampot: fietstocht naar de zoutvlaktes op schiereiland tov Kampot, boottochtje met bart de boatman, rondritje met tuktuk op het platteland....prachtig allemaal!! Aantal dagen in Phnom Penh en Siem Reap zou ik ook serieus verminderen. Siem Reap 4 dagen, phnom Penh 2 dagen lijkt me voldoende! Wij hadden ook de intentie om Koh rong samloem te doen maar wegens tijdgebrek toch niet gedaan. Jammer! Zijn via Koh Kong terug naar Bangkok gereisd. Grensovergang ging daar supervlot maar zou het niet echt aanraden...in Koh Kong is niks te beleven en wij vonden het er maar vuil, grijs stadje ! Alleszins geen idyllische plaatsje in juli! dat Oasis resort was voor onbepaalde tijd gesloten toen wij er waren. Je mag toch rekenen op 2 reisdagen om vanuit Kampot terug in Bangkok te geraken.
8 jaar geleden
·
#20443
Zowel in battambang als in koh kong sliepen wij in 'resorts'' buiten de stad. Beide stadjes zijn niet echt bijzonder, maar vooral de omgeving is leuk. In koh kong heb je watervallen en mangroves oa. In battambang kan je een rondje platteland doen met de tuktuk, de batcaves bezoeken, etc. In beide stadjes waren er ten tijde van ons bezoek weinig toeristen. Leuk dus om s avonds een rondje te slenteren en de markt te bezoeken. Verwacht alleen geen sfeervolle restaurantjes ofzo.
8 jaar geleden
·
#20444
Bedankt voor alle reacties. Ik heb inmiddels onze reisplanning iets aangepast. Omdat wij stand-by vliegen en dus niet precies weten wanneer we aankomen bouwen we altijd wat extra dagen in. De week die nu voor Siem Reap op de planning staat kan dus zo maar veel korter worden. Plan is nu om indien we voldoende dagen hebben vanuit Bangkok eerst 2 nachten Battambang te doen en daarna door naar Siem Reap voor 5-7 nachten. Phnom Penh wordt dan waarschijnlijk ingekort tot 2 nachten en dan hebben we nog 2 nachten over om naar Kampot te gaan. Maar er ligt nog niets vast (behalve de laatste week op Koh Mak Thailand en de homestay in Kampong Cham) dus alles kan zomaar weer omgegooid worden.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!