1. dhans
 2. Europa reizen met kinderen
 3. zondag 03 april 2016
 4.  Abonneer via e-mail
Ik vrees dat ik op deze site geroyeerd ga worden, maar deze zomer gaan we naar Estland, Letland en Litouwen. De halve reisfamilie wilde niet ver vliegen, en dit is er als alternatief uitgekomen. Zeg maar het Wilde Oosten, maar dan dichterbij.

Is er al iemand geweest? Hebben jullie tips? Tot nog toe hebben we de vlucht (naar Riga) en de auto geboekt, dus we kunnen nog alle kanten op.
Waardeer dit bericht:
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nee, hoor. Ik vind het stoer. Je hebt letterlijk ver weg en figuurlijk ver weg. Iets wat letterlijk verder weg ligt kan figuurlijk een stuk dichterbij liggen en andersom. In mijn beleving ga je heel ver weg, onontgonnen gebied. Sorry, dus ook geen tips.
Met kinderen: USA, Thailand (2x), Marokko, Dubai, Cambodja, Maleisie, Vietnam, Oman, Cuba, Sri Lanka
Zonder kinderen: Florida, west USA, Indonesie, New York, Thailand, Canada, Nepal, Mexico, China

Facebook: TravelMama
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik kan er hardop om lachen!!

Ik merk dat meer gezinnen dit jaar last hebben van 'ik weet niet waarheen' (wij zijn er ook nog steeds niet uit) maar dat inderdaad ook meespeelt 'moeten we weer zo ver. vliegen..'.

Alleen maar fijn om te lezen dat meer mensen dit jaar worstelen. Ook opvallend (maar dat kan er ook aan liggen dat het me nu opvalt omdat wij daar ook mee zitten) dat naar mijn idee dit jaar voor het eerst meerdere gezinnen aan het worstelen zijn met de vraag 'waarheen'. Aantal heeft inmiddels bestemming gevonden maar nog niet iedereen...

Maar jullie hebben toch weer een bijzondere plek gevonden hoor. Dichtbij kan inderdaad ook ver weg zijn!

Wij kunnen je geen tips geven maar lezen graag mee.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hallo,

Wij zijn er in 2014 geweest, wel met eigen wagen. Dit was onze route:

-Hamburg (1n)
-In Kiel de ferry op naar Klaipeda in Litouwen (1n ferry, 1n Klaipeda)
-Liepaja (Letland- 2n)
-Riga (3n)
-Kihnu (Ests eiland) (3n)
-Tallinn (3n)
-Vilnius (3n)
-Warshau (1n)
-Berlijn (2n)

Niet helemaal vergelijkbaar, dus aangezien wij met de auto zijn gegaan en jullie dus logischerwijze al niet Berlijn of zo zullen doen. Dingen die wij niet gedaan hebben en velen wel doen: de Koerse Schoorwal in Litouwen en Tartu (Estland - wel even gestopt voor de lunch).

Qua bezienswaardigheden:
-In de buurt van Klaipeda zijn we in een natuurpark naar een Russische raketbasis geweest.

-In Liepaja is hét ding om te doen een oude Sovjetgevangenis bezoeken (je kan er zelfs een nachtje blijven slapen en het gevangenisregime aan den lijve ondervinden)

-Riga is de leuk. De leukste van de drie hoofdsteden, vonden wij. Beetje hip zelfs en erg interessant museum over de bezetting. De markthallen (in een oude zeppelinluchthaven) zijn de moeite. Wij logeerden in een hotel in een oud Russische kuuroord vlak buiten Riga. Dat drukte de prijs wat (en we hadden een hotel met binnenzwembad daardoor - toch leuk voor de kinderen)

-Vanuit Riga zijn we ook naar Sigulda geweest (met een oude burcht, kabelbaantje, leuke wandelingen) en Cesis (zou ik overslaan)

-Kihnu is een eilandje in de Oostzee waar werkelijk niets is. Maar daarvoor gingen we ook. We hebben er op het strand gekampeerd (als enige). Kampvuurtjes gemaakt, gewandeld, gerookte vis gegeten die door locals net uit een rookoven gehaald werden en op het strand gezeten terwijl wilde ganzen overvlogen en herten uit het bos kwamen piepen. Je kunt ook naar Saarema -daar is wat meer te beleven- maar wij gingen voor het nietsdoen. Het is overigens wel Unesco werelderfgoed omwille van de klederdracht, dacht ik. Doet ook qua huizen en zo erg Scandinavisch aan (denk van die Pippi Langkous huizen met vlaggenmasten ervoor)

-Tallinn is Disney. Is niet nep, maar voelt wel heel nep aan. Overvol met groepen van cruiseboten en dus best druk. Het maritiem museum is hypermodern en absoluut de moeite waard. Ook heel erg op kinderen gericht. Je kan oversteken naar Helsinki, maar wegens al ooit geweest, hebben wij dat niet gedaan.
Wij zijn vanuit Tallinn naar Narva gereden (is een stukje). Dat ligt vlak op de Russische grens met aan de ene kant van de brug een Estse burcht (het bezoeken waard) en aan de andere kant het Russische antwoord daarop. Onderweg nog via Kothla Mining Park gereden, een oud (bruinkool?)mijn die je kan bezoeken, inclusief ritje in een oud mijntreintje ondergronds. Volgens mij passeert het nooit aan Europese veiligheidsnormen, maar het was wel leuk, ook voor de kinderen (toen 9 en 7, dus wat jonger dan die van jou, als ik mij niet vergis).

-De lange rit naar Vilnius hebben we onderbroken met een bezoekje aan het beeldenpark in Druskininkai (er is daar overigens ook een aquapark, mocht je iets lichter zoeken qua vertier). Het beeldenpark is een collectie communistische van hun sokkel-gehaalde beelden. Buiten Boedapest staat er zo ook eentje en dat vond ik destijds erg indrukwekkend. Dit is minder omdat het wat gepolijster is, maar wel leuke souvenirs :)

-Vilnius hebben we ergens buiten de stad op een schattige, kleine camping gekampeerd. Vilnius op zich is een fijne stad, Joods museum is de moeite waard, maar op een dag hadden wij het wel gezien. We zijn nog even naar het middelpunt van Europa gereden dat in de buurt ligt, gewoon om te kunnen zeggen dat we er geweest waren :)
Verder in Litouwen naar de Hill of Crosses (euh... vreemd) en naar Trakai (als je de lonely planet hebt, het gebouw op de cover, staat in Trakai) Trakai is een toeristisch stadje. Wel fijn voor een middagje. Er woont ook een Joodse minderheid die best bijzonder is.

Wat algemene dingen:
-De wegen zijn heel slecht. Vaak nog zandwegen. De auto ziet af (en wij hadden toen net een nieuwe, boehoe...) Er zijn amper autosnelwegen dus het gaat allemaal niet zo snel vooruit. In Estland flitsen ze om de haverklap (maar ze sturen de boetes niet op --- met een huurauto is dat weliswaar anders).
-Zeker in Litouwen vind je dorpjes die er semi-middeleeuws uitzien. Lemen huizen, zandwegen.... Het heeft wel iets. Ook nog heel veel gebouwen die duidelijk nog uit de tijd van de kolchozen/sovchozen stammen.
-Ooievaars!! Overal ooievaars. Bij de eerste stop je nog voor foto's, maar je ziet ze echt overal.
-Eten.... tja, niet echt favoriet. Wel behoorlijk goedkoop en in Tallinn zitten echt wel goede restaurants.
-Overnachtingen zijn, verrassend genoeg, aan de prijs. En dan nog is het vaak behoorlijk oostblok-achtig. Wij nemen wel bijna altijd 2 kamers en af en toe gingen we voor zwembad (maar dus ook paar keer kamperen).
-Sauna's! Sinds de Baltische Staten reis zijn onze kinderen helemaal dol van sauna's. We hadden een paar keer hotel met sauna en dat vonden ze prachtig (zeker met van die emmers met ijskoud water die je over je hoofd trekt). In Tallinn zaten we in een redelijk saai zakenhotel, dat ook veel door groepen gebruikt werd, maar wel met een fijne welness.
-Het weer is een dingetjes: we hebben warme dagen gehad (zoals op Kihnu), maar ook best wat regen (rond Riga).

Conclusie: Hoewel we het onderweg best fijn gehad hebben, waren het niet echt bestemmingen voor ons. Toch wat gebrek aan het exotische, denk ik. Al staat het echt wel mijlenver van West-Europa af. En het eten.... dat is bij ons bijna een dealbreaker :))

Hopelijk heb je er iets aan. Veel plezier alvast!

(Zelf gaan we komende zomer naar de VS. Vorig jaar was het India, we hebben veel aan jouw site gehad, toen)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat een leuke plannen! Wij zijn al heel vaak in de Baltische landen geweest. Mijn man werkt er al jaren (vliegt elke maand heen en weer) en ik ben er bijna 20 keer geweest. Met onze dochter (bijna 4) zijn we diverse keren een weekje op vakantie geweest in Letland het voorjaar. In de zomer van 2013 én 2014 hebben we met een dreumes/peuter 3,5 week met onze vouwwagen rondgetrokken. Het beeld van @gchk herken ik niet helemaal eerlijk gezegd. De wegen zijn niet zoals in Nederland, maar echt slecht zou ik het niet willen noemen. Meer Belgisch qua kwaliteit van het asfalt ;-) Zandwegen hebben wij in al die jaren echt nauwelijks gereden, alleen soms bij een camping of in een natuurgebied.

Het weer in de Baltische landen is in de zomermaanden over het algemeen mooier dan bij ons (landklimaat). Stabieler, iets warmer en vooral de avonden blijven langer warm dan wij gewend zijn in Nederland. Wij hadden in 2013 drie weken lang zo'n 25-30 graden, veel naar het strand geweest. Alleen de laatste dagen (eind aug) werd het bewolkt en rond de 20 graden, met af en toe een bui. We hebben in 7 weken kamperen (en 17 keer verkassen) niet één keer de vouwwagen nat in hoeven klappen). In 2014 was het 30-35 graden, we hebben Tallinn bezocht bij 37 graden. In 2014 waren we een weekje met Hemelvaart en was het de hele week ruim 25 graden.

Ons reisverslag van 2014 staat hier: http://www.jessistravelservice.nl/route ... land-2014/
En 2013 staat hier: http://www.jessistravelservice.nl/route ... land-2013/

Ik kan je wel een hele lijst tips geven, maar misschien is dat handiger als ik weet wat jullie interesses zijn. Hoe oud zijn je kids? En wat willen jullie doen op vakantie? Kamperen of hotels? Wandelen, kanoën, musea bezoeken, kastelen, natuur, steden, strand, attractieparken?

Overnachtingen vind ik juist heel betaalbaar. Voor een campingplek met stroom betaalden we gemiddeld €10,00 per nacht. Een stuga/kampeerhut voor 4 personen op een camping kost je ca. €40,00. Als je tips voor leuke betaalbare hotels wil laat maar weten, mijn man heeft er na zo'n 100 bezoekjes aan Vilnius/Tallinn/Riga/Ventspils genoeg gezien ;-).
Zonder kids o.a. Cuba, Thailand, Ecuador, Zuidelijk Afrika, Borneo, Brunei
Met dochter (2012) kamperen in o.a. Estland, Letland, Litouwen, Zweden, Polen
Met zoon erbij (2017) o.a. naar Singapore en Denemarken.

http://www.kidstravelservice.nl/blog
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Echt? Vreemd. Wij reden de ferry af en na vijf minuten zaten we al op zandwegen. Wel meer in Litouwen dan in Estland/Letland. En natuurlijk rij je grote stukken wel op grotere geasfalteerde wegen, maar op weg naar/in dorpjes kwamen we toch echt vaak op zandwegen terecht. Kan natuurlijk ook aan het navigatisysteem van onze auto liggen :)

Kamperen was inderdaad goedkoop, maar als je in een iets luxer/beter hotel wil zitten, betaal je in vergelijking wel veel, vind ik. Zeker omdat wij echt wel af en toe een zwembad willen op vakantie en ook vaak twee kamers nemen. Ik had het mij gewoon goedkoper voorgesteld.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij gaan dit jaar (met auto en caravan) ook die kant op! Wie gaan met de boot vanuit Travemünde naar Liepaja. Daar komen we 's nachts om 01.00 uur aan. Volgens de site van Stenaline moet er naast de haven van Liepaja een camping zijn. Meer info hebben/geven ze niet. Wie weet of dit inderdaad zo is. Op internet komen we er zelf niet achter. En we hebben eigenlijk niet zo heel veel zin om 's nachts nog een heel eind te rijden.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Ka76,
Leuk dat jullie ook die kant op gaan! In welke periode? Wij gaan eind juli ook weer naar Letland, het wordt de 3e keer zomervakantie met de vouwwagen daar (en daarnaast ook 20+ keer voor stedentrips en korte vakanties geweest). We gaan deze keer via Letland (ferry DFDS), Litouwen en dan met de auto via Polen terug.

Er is bij mijn weten geen camping vlak naast de ferry, en hij staat ook niet op mijn Baltische campingkaart. Deze is wel net buiten Liepaja, erg leuk en wij gaan er ook weer naar toe dit jaar: http://www.jessistravelservice.nl/revie ... g-liepaja/
Ik weet alleen niet of je daar na middernacht aan kan komen, maar dat zal bij alle campings het geval zijn. Is een hotel of Airbnb voor de 1e nacht een optie?
Zonder kids o.a. Cuba, Thailand, Ecuador, Zuidelijk Afrika, Borneo, Brunei
Met dochter (2012) kamperen in o.a. Estland, Letland, Litouwen, Zweden, Polen
Met zoon erbij (2017) o.a. naar Singapore en Denemarken.

http://www.kidstravelservice.nl/blog
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Jessika,

Wij gaan dit jaar voor het eerst! Ik ben heel benieuwd! Wij gaan op 31 juli met de boot naar Liepaja. We wilden eerst ook nog trekken door Estland, maar daar zien we denk ik maar vanaf. Dat wordt te veel gevlieg, ben ik bang. We gaan dus Letland en Litouwen bezoeken. Wij gaan ook via Polen weer terug.

Ik denk dat we de camping die je noemt, maar even een mailtje sturen. Miss hien mogen we daar dan midden in de na het voor de poort slapen, kunnen we de volgende ochtend inchecken.

Wie weet gaan we jullie nog wel tegen komen deze zomer!
Heb je trouwens nog tips voor een leuke camping in / vlakbij Riga? De stadscampings zien er niet heel aantrekkelijk uit......
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Ka,
Dan gaan we bijna tegelijk! Wij hebben de eerste keer ook alleen Letland en Litouwen gedaan, met een dreumes en vouwwagen vonden we Estland ook teveel van het goede. De link naar onze route toen staat iets naar boven in dit topic.
ik zou inderdaad de camping een mail sturen.

Wij hebben twee jaar geleden een nacht op de stadscamping in Riga gestaan, op Kipsala. Het was hutje mutje op een rij staan tussen de campers, maar de camping was wel heel schoon, veilig en stil 's avonds. Het was heel fijn dat we na het stadsfestival half augustus (Riga City Festival) vanaf het terras op de fiets naar de camping terug konden. Een alternatief is http://www.riversidecamping.lv/en/camping/, ook op Kipsala, maar die bestond in 2013 nog niet. En deze zit 20 min van Riga, maar die ken ik persoonlijk ook niet: http://www.elingi.lv/en

We stonden toen ook op camping Apalkalns vlakbij Cesis, dat is 5 kwartier rijden van Riga. We zijn een paar keer een dagje heen en weer gereden. Dit jaar gaan we ook weer naar Apalkalns, ik ken de eigenaar inmiddels goed en de regio is super (Gauja NP). Als je met kids gaat zou je naar de camping Nemo in Jurmala kunnen gaan. Die is groot en lawaaiig, maar wel leuk gelegen bij het aquapark.
Zonder kids o.a. Cuba, Thailand, Ecuador, Zuidelijk Afrika, Borneo, Brunei
Met dochter (2012) kamperen in o.a. Estland, Letland, Litouwen, Zweden, Polen
Met zoon erbij (2017) o.a. naar Singapore en Denemarken.

http://www.kidstravelservice.nl/blog
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Jessika,

Wat grappig zeg! Wij gaan met 2 kinderen, eentje van 6 en een 4 die kant op.
Ik heb je site bekeken en krijg zo steeds meer zin! Camping Apalkalns staat ook op ons lijstje. Lijkt me een leuke camping.

Camping Elingi is misschien wel een goed alternatief, toch nog een beetje dicht bij Riga, maar je hoeft niet op het asfalt te slapen. Ken je deze camping ook?http://www.zanzibara.lv/en/kempings-32370

Groetjes,

Ka
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Lieve verrereizenmetkinderen vrienden,

Hartelijk dank voor de tips en sorry voor mijn late reaktie. Te druk bezig geweest met het werk, dus het plannen is allemaal wat last-minute geworden. Ik heb alles maar vooruit geboekt, het bleek dat leuke appartementen wel heel vaak vol zaten. Nou ja, jullie kunnen het weer gaan meemaken op https://reisfamilie.wordpress.com/reisblog/.

Nogmaals Dank!

Hans
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Leuk om jullie verslagen te lezen! Wij gaan hoogst waarschijnlijk komende zomer die kant op. Er zullen vast nog meer vragen volgen, maar deze is redelijk route bepalend aangezien Liepaja niet in mijn eerste opzet voorkomt:

"Karosta Prison', hoe is dat voor jonge kinderen? De onze zal dan bijna 7 zijn, maar hij is op zijn zachtst gezegd nogal schrikachtig. Ik lees dat ook de gewone rondleiding best angstig kan zijn (acteurs), maar lees ook dat het een 'must-do' is. Tja... .
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik zou de karosta prison niet doen met jonge kinderen. Er hangt een nare sfeer. Het is er ook erg donker. Het enge sfeertje wordt nog versterkt door de acteurs die je rondleiden. Voor volwassene of kids vanaf puberleeftihd vind ik het verder wel absoluut een aanrader! Misschien kun je afwisselen...ook de omgeving om de gevangenis is indrukwekkend om rond te lopen.

Verder is Letland prachtig, ga je geen spijt van krijgen
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij hebben de gevangenis overgeslagen. Ook de kinderen hadden niet zo’n behoefte aan een kunstmatig enge ervaring nadat ze in Riga (oude KGB hoofdkwartier) en Kaunas (9th Fort) de verhalen gehoord hadden.
http://www.reisfamilie.nl
India* Thailand* Maleisië* Turkije* Laos* Singapore* Indonesië* USA* Baltics* Balkan* Sri Lanka* Nepal Marokko Egypte Israël Syrië Jordan Vietnam Taiwan China Korea (met * ook met kids)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Thx! No go dus voor ons.
Zien inderdaad ook al andere dingen die me meer aantrekken.
Zelf: Diverse reizen op alle continenten (ja, ook Antarctica ;) )

Buiten Europa met kind ('12):
'13 Marokko - '13/'14 Nieuw-Zeeland - '15 Panama & Zuid-Amerika (5 mnd backpacken) - '16/'17 Myanmar & Thailand - '18 Maleisië - '19 NY - ('20 Israël & Jordanië :( )
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik kan er hardop om lachen!!

Ik merk dat meer gezinnen dit jaar last hebben van 'ik weet niet waarheen' (wij zijn er ook nog steeds niet uit) maar dat inderdaad ook meespeelt 'moeten we weer zo ver. vliegen..'.

Alleen maar fijn om te lezen dat meer mensen dit jaar worstelen. Ook opvallend (maar dat kan er ook aan liggen dat het me nu opvalt omdat wij daar ook mee zitten) dat naar mijn idee dit jaar voor het eerst meerdere gezinnen aan het worstelen zijn met de vraag 'waarheen'. Aantal heeft inmiddels bestemming gevonden maar nog niet iedereen...

Maar jullie hebben toch weer een bijzondere plek gevonden hoor. Dichtbij kan inderdaad ook ver weg zijn!

Wij kunnen je geen tips geven maar lezen graag mee.


Inderdaad! Hier ook! We kunnen niet beslissen waar we naartoe willen en ik heb niet zoveel zin om ver te vliegen. Verschillende opties zijn al aan bod gekomen, maar nee, we zijn er nog absoluut niet over uit.
Ik ben zelf net een weekje in Istanbul geweest met mijn vriend en voor de meivakantie heb ik Malta geboekt voor mijn zoon en mij. Blijkt verrassend mooi te zijn. De zomer is nog een grote verrassing.
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

http://www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Mijn berichtje is alleen van april 2016... Toen worstelden ook nog veel gezinnen (voor zomer 2016). Het is nu 'pas' november... maarreh... ook wij weten het nog niet...

We zijn op de verre reizen beurs geweest. Lekker kleinschalig, niet zo massaal als de vakantiebeurs. Lezing gezien over Nepal. Kinderen wilden er meteen heen. Eind van de presentatie: we raden u allen af om in onze zomermaanden te gaan.... :-(

Kijken nu naar Ecuador (ai, nu ga ik behoorlijk off topic hier). Alleen die tickets... pfff... ruim 1.000 pp. Zien wel goedkopere maar daar zitten nog wat haken en ogen aan. Ik zal hierover nieuw topic beginnen...
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hahaaaa, echt?:))) Helemaal niet gezien dat die van 2016 is, en ik dacht nog:”Wat toevallig, iedereen heeft het moeilijk dit jaar.” :)))

Oeeff,1000 euro pp., dat is echt heel veel.

Verre reizen beurs ken ik niet en de vakantiebeurs ga ik niet meer heen. De laatste keer was echt een tegenvaller.
Verre reizen met zoon: Turkije elk jaar, Ghana 2014, Thailand 2016, Verenigde Staten 2016 , Maleisië 2017, Vietnam 2018(solo), Laos 2018, Cambodja 2018

http://www.ardaenayseopreis.reislogger.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 18
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hier ook nog moeillijk hoor.

Hebben nu wel verder gevorderde plannen voor china maar nog geen goed tickets...
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
 1. meer dan een maand geleden
 2. Europa reizen met kinderen
 3. # 19
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!