1. Kiki
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. maandag 09 november 2009
 4.  Abonneer via e-mail
Wij willen in januari/februar 2010 drie weken naar Bali met onze dochter van 2 jaar. Nu twijfel ik nog tussen de reis samenstellen met verschillende bouwstenen via een organisatie, of het gewoon zelf regelen (niet op de bonnefooi, maar via internet accomodaties reserveren). Nu lijkt het fijne van georganiseerd reizen dat je de routes tussen de verschillende plaatsen aflegt met priveauto met chauffeur en dat de excursies voor je geregeld zijn. Ik vraag me dus af of het op Bali makkelijk is om zelf een taxi voor een hele dag te regelen en 'de leuke excursies uit de gids' te regelen, en of dit voor een redelijke prijs te regelen zal zijn. (In Thailand (niet georganiseerd gereisd) hebben we ons verplaatst per taxi/boot/trein etc., dit had ik van te voren via internet helemaal uitgestippeld, maar kan over Bali niet zo goed info vinden).
Verder zijn alle tips over leuke accomodaties, trips en bestemmingen op Bali enorm welkom!
Groetjes, Kiki
Waardeer dit bericht:
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Kiki

Wat heerlijk: Bali! Ik ben er twee keer geweest en helemaal verliefd geworden op dit stukje Indonesië. Als het even meezit, gaan we volgend jaar voor de derde keer, nu met onze dochter.
Wij zijn 2x op de bonnefooi door Bali getrokken en zouden dat nu, met onze (dan) 5-jarige dochter, absoluut weer doen. Vergeleken met Thailand is Bali maar klein en daardoor ook behoorlijk overzichtelijk. Rij je flink door, dan kun je in een dag het oostelijke deel van het eiland (waar de meeste toeristen verblijven) rondrijden. Niet doen overigens, want dan mis je veel te veel mooie plekken (-; !

Een auto met chauffeur is gemakkelijk te regelen op Bali (overal waar je komt, zul je aangesproken worden met: "Where are you going? You want transport? Wil je dat niet, antwoord dan maar: "Jalan, jalan" ... dat betekent dat je gaat lopen, dan ben je van de vragen af (-; ) Ook kun je overwegen om zelf een auto te huren. In tegenstelling tot Java (waar het verkeer echt vreselijk is), kun je op Bali prima zelf rijden. Ik raad je dan wel aan om van te voren een auto te huren of dat te doen in Kuta of Denpasar, want je wilt natuurlijk een auto met kinderzitje.

In de periode dat jullie gaan, zou ik ook geen hotels van tevoren regelen. Ter plekke is het dan veel goedkoper te regelen, zeker als je een paar nachtjes blijft. Vraag altijd hoeveel de prijs voor één nacht is en vraag dan hoeveel het is als je bijvoorbeeld drie nachten blijft. Je krijgt dan altijd een mooie prijs. Wil je geen hotel, dan kun je ook voor heel redelijke prijzen een huis (vaak met personeel) huren. Dit zou ik wel van tevoren regelen.

En waar moet je naar toe? In ieder geval naar Ubud. Het is toeristisch, maar tegelijkertijd ook heel relaxt en ligt in een prachtige omgeving met rijstvelden. Als je strand wilt, zijn Amed en Pandangbai erg aan te raden. Wil je toch wat meer drukte en vertier, dan kun je in de omgeving van Kuta zoeken, bijvoorbeeld in Sanur of Legian. Tirtagangga met het waterpaleis en de omgeving zijn ook prachtig. Verder natuurlijk de diverse tempels.

Maar het mooiste aan Bali vind ik zelf de ontzettend vriendelijke mensen en het kleurrijke dagelijkse leven, zoals je dat daar ziet. Als toerist wordt je van harte uitgenodigd om deel uit te maken van hun ceremonies en dat is een bijzondere ervaring. Ik verheug me er al op om dit volgend jaar aan Jip te laten zien. Als ze nu plaatjes ziet, vraagt ze al: Wat doen al die mooie prinsessen daar?" Net als in Thailand zijn de mensen gek op kinderen, dus je dochtertje zal geen gebrek aan aandacht hebben!

Nou, een heel verhaal, ik hoop dat jer wat aan hebt. Vraag gerust als je nog meer wilt weten!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik sluit mij helemaal aan bij Annemieke. Een heerlijk eiland waar het goed vertoeven is. Wij zijn er 3 jaar geleden geweest met onze zoon van toen 2 jaar en die heeft genoten van de aandacht, de nasi, de kecak, en de vriendelijke mensen. Ongeorganiseerd reizen gaat helemaal prima. Ubud en omgeving Amed is i.d.d. aan te bevelen. Wij zijn ook overgestoken naar het naastgelegen eilandje Nusa Lembongan wat voor een paar dagen heel erg leuk is. In Ubud zaten wij in het hotel Honeymoonguesthouse wat ons heel goed is bevallen, heel mooi centraal, met een heerlijk zwembad, ook een klein kinderbadje, maar voor een 2-jarige helemaal prima. Er zat alleen niet echt een tuin bij waarin die kon rondrennen, maar had hij ook niet behoefte aan, want hij vermaakte zich prima met het personeel. Is heel persoonlijk, maar omgeving Kuta vonden wij niet geslaagd, behalve hoogstens voor een dagje shoppen.
Een ander mooi plekje is een guesthouse met de naam Pandanhouse in Tirtaganga, ligt middenin de rijstvelden, vreselijk lekker eten. Het is opgezet mede met hulp van een Nederlander, alhoewel een Balinese familie je verzorgt, en een deel van de opbrengsten gaat naar diverse sociale projecten in de directe omgeving. Onze zoon vond het geweldig om daar op het erf met hun kinderen te spelen. Voor 2 of 3 dagen is het er heerlijk vertoeven!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor de uitgebreide reacties. Ik ga me vanavond eens verdiepen in de plaatsen/accomodaties die jullie noemen. Ubud en Tittangga staan al op ons verlanglijstje. Over het op de bonnefooi reizen: denk je dat je een even goede/ betere prijs krijgt als je terplekke op de stoep staat dan wanneer je vantevoren via internet reserveert? (Wij zijn namelijk niet zo'n ster in afdingen, eerder in te veel betalen :-) ). Op zich lijkt het me wel erg prettig om al gaande het plan uit te stippelen, want ben in Thailand behoorlijk ziek geweest terwijl we juist met taxi+ferry+longtailboot naar volgende gereserveerde locatie moesten, terwijl ik eigenlijk liever in bed was gebleven).
Is volgens jullie 3 dagen Tirtagangga voldoende/te veel/ te weinig?
En ook van mij een van de meest gestelde vragen op dit forum: is een buggy wel handig op Bali?

Bedankt alvast voor jullie antwoorden.
Groetjes, Kiki
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Kiki

Mijn ervaring is dat je absoluut een betere prijs krijgt als je ter plekke wat regelt. En dat is niet eens een kwestie van afdingen (want daar ben ik ook helemááááĺ niet goed in), maar omdat het in januari/februari gewoon rustig is (laagseizoen) en ze bij hotels zelf al een lagere prijs per nacht zullen noemen. En als je dus wat langer wil blijven, vraag je gewoon hoeveel de prijs dan is als je drie nachten blijft (bijv.) Vaak wordt er dan automatisch al een lagere prijs genoemd. Doen ze dat niet, dan is het natuurlijk aan jou of je dan wilt 'tawarren´ (afdingen) of niet.

Honeymoon Guesthouse, dat genoemd wordt door Chila, is inderdaad erg mooi. Ik heb er zelf nooit overnacht, maar wel een paar keer gegeten in het restaurant van dezelfde eigenaresse Casa Luna. Daar kun je ook kookcursussen van een ochtend of middag doen trouwens: erg aan te raden (-; In de nabijgelegen Jalan Kajeng (vlak bij de grote tempel) vind je ook heel veel homestays. Wij verbleven er een paar keer in Kajengs Homestay; veel eenvoudiger dan Honeymoon Guesthouse, maar wel verzorgd en met een zwembad. Jalan Kajeng heeft (net als Honeymoon Guesthouse trouwens) ook een perfecte ligging, vlak bij de pasar en allerlei leuke straatjes, maar je wandelt aan de andere kant ook zo de rijstvelden in.

Voor Tirtangganga is twee/drie dagen voldoende, vind ik. En ik ben het met Chila ook eens dat de omgeving van Kuta veel minder mooi is. Wel handig om een nachtje of twee te verblijven voor je weer naar huis gaat (en als je er dan toch bent; ga een keer vis eten aan het strand van Jimbaran!) Ook mooi is een rondrit per auto in het gebied rondom de Gunung Agung (de vulkaan op Bali).

En wat betreft je vraag of de buggy: nee, die is op Bali niet handig. In Thailand is het soms al behelpen, maar op Bali zijn stoepen meestal erg slecht (als ze er al zijn) met veel gaten e.d. Bovendien zijn stoepranden ontzettend hoog, dus je blijft tillen als je de straat over wilt steken! Ik zou kiezen voor een rugdrager (of koop op Bali zelf een slendang, waarmee je je dochtertje op de heup kunt dragen; net zoals de Indonesische moeders zelf doen. Ze leggen je vast graag uit hoe het werkt!)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Heerlijk die voorpret, kan avonden bezig zijn met tips lezen en accomodaties zoeken. Ons reisplan bestaat nu nog uit verschillende versies, maar begint toch al ergens op te lijken. Zeker op de planning staan Sanur, Ubud en Tirtagangga, aangevuld met eventueel Balanggan en/of Candidasa en/of Gili Meno.
We houden wel van eenvoudige acoomodaties, maar is zo'n homestay ook goed te doen met een peuter denk je?
Ik twijfel nog heel erg tussen veel plaatsen een paar dagen bezoeken of een paar (bijv 3) plaatsen langer bezoeken (we gaan in totaal 3 weken).
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Help! Hoe meer ik lees, hoe meer ik juist wil bezoeken of juist ga twijfelen.
-Welke plaats zouden jullie aanrdaen om te starten met je Bali-reis en een beetje te acclimatiseren? Ik dacht aan Sanur, maar dat is ook wel weer heel handig om te eindigen i.v.m. dichtbij vliegveld.
-Is het de moeite waard om 3 dagen in Tirtagangga te verblijven, of is het aan te raden om dit vanuit een andere verblijfplaats een dagje te bezoeken?
-Omdat ik niet elke paar dagen wil verkassen moet ik aardig selectief zijn in het aantal te bezoeken plaatsen. Maar welke plaatsen zijn leuk om (meer dan) 5 nachten te verblijven?
Annemieke je had het over Padangbai, nog een bepaalde accomodatie aan te raden?
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Kiki,

Wij zijn destijds gestart in Ubud en dat is ons verschrikkelijk goed bevallen. Eerst geacclimatiseerd in het guesthouse wat ik al eerder aangaf, voor ons toen heel luxe en we hebben genoten.
Ubud vonden wij qua sfeer helemaal geweldig. Je kunt prachtig wandelen in de omgeving, beetje door de stad struinen, heerlijk eten (maar dat kan eigenlijk overal!)

Tirtagangga vonden wij leuk omdat het ons heel goed is bevallen in het Pandan House en omdat in die buurt wij een blik van het leven op Bali kregen, maar kan makkelijk vanaf een andere plaats in een dag geregeld worden. Dat gebied is prachtig middenin de rijstvelden. Heel eerlijk gezegd weet ik niet meer wat hier nou de highlights zijn, naast het waterpaleis.....

Wij hebben Sanur bezocht omdat wij vanuit daar de overtocht naar Nusa Lembongan deden, maar vonden Sanur zelf niet heel speciaal.

Padangbai moet i.d.d. leuk zijn alhoewel wij dat niet hebben bezocht; omgeving Amed is ook echt de moeite waard als je strand en zee wilt.

Wij zijn eigenlijk alleen maar meer dan 5 dagen in Ubud gebleven en vonden die plaats prima voor dat aantal dagen.

Behalve Ubud verplaatsten wij ons om de 4 dagen en dat was wel prima te doen omdat het een klein eiland is.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Kiki

En ik sluit me in dit geval helemaal bij Chila aan (-; : Ubud is echt een geweldige plek om te acclimatiseren. Het is echt niet zo ver van het vliegveld; ik schat een uurtje of anderhalf rijden vanaf Denpasar. Bij het vliegveld staan heel veel taxi's die je er zo naar toe brengen. (Tip: laat je niet verleiden door een taxichauffeur die binnen in de aankomsthal op je staat te wachten, maar neem één van de officiële taxi's die buiten staan. Zij hanteren vaste tarieven naar allerlei bestemmingen in Ubud. Wel zo prettig om na een lange vliegreis geen gesteggel te hebben over de prijs van je taxirit).
Sanur is wel lekker om te eindigen (of bijvoorbeeld in Legian of Kuta) voor een paar daagjes strand. Ik zou er ook niet beginnen; je hebt dan toch niet het idee op Bali te zijn, wat je in Ubud wel hebt.

In Padangbai kan ik je niets aanraden. Toen wij er waren, was het nog helemaal niet toeristisch, dus er waren een paar kleine homestays en één vrij groot hotel. Wij verbleven in een kleine homestay, maar die was niet memorabel. Ik denk dat er inmiddels aardig wat hotels bij gekomen zijn!

Tirtagangga is inderdaad vooral prachtig vanwege de ligging. Drie dagen lijkt me echter ruim voldoende. Dat geldt ook voor andere plaatsen. Alleen in Ubud zou ik zeker wat langer blijven (en eventueel kun je die plaats ook prima als uitvalsbasis gebruiken voor bezoekjes aan andere plaatsen, want Bali is eigenlijk maar klein).
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Annemieke en Chila, heel erg bedankt voor het delen van jullie ervaringen en tips! Ik heb er echt veel aan.

Plan is nu om te starten in Ubud, voor ongeveer een week (of meer, en van daaruit het eiland te verkennen, het klinkt in ieder geval geweldig).
Twijfel alleen nog over misschien 1 overnachting in Denpasar, omdat we of rond 20.10 uur landen, of pas om 23.00 uur, ligt eraan op welke vlucht we meekomen. Dan is het misschien beetje laat om nog taxi naar Ubud te nemen, zeker na al lange dag reizen. Wat hebben jullie gedaan?
Daarna denk ik een paar nachten in Amed aan het strand, dan 1 of 2 nachten in Titagangga en dan nog naar het zuiden, naar Nusa Lembongan of naar Balangan, daar ben ik nog niet uit. Dan ws. eindigen in Sanur. Zoiets? Zie ik iets fantastisch over het hoofd?
Het is nu een beetje een combinatie geworden van alles vanuit 1 plek doen (Ubud) en om de paar dagen verkassen, omdat ik hier niet tussen kan kiezen. Ik wil niet elke 2-3 dagen inpakken, verplaatsen, uitpakken, maar ook niet op Bali zijn geweest en de helft gemist hebben.
Mijn andere plan is 2(,5) week Ubud, en dan nog een week strand, maar dan is de vraag, welke strandbestemming is leuk voor ongeveer een week en ligt een beetje in de buurt van Denpasar vanwege de terugvlucht?
Twijfel, TWIJfel, TWIJFEL!!! (moet er niet aan denken een wereldreis te plannen, ik kan voor zo'n klein eiland al geen plan maken, laat staan voor de hele aardbol ;-))

(Annemieke, ik kijk al uit naar de 'prinsessen', Novi is dol op mooie stoffen en kleding, ben erg benieuwd naar haar reactie.)
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 9
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Nog een klein vraagje: als je in een eenvoudig hotel of een homestay verblijft, zijn er dan ook handdoeken in de badkamer aanwezig?
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 10
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ja hoor, die zijn er! Weliswaar soms net schuurpapier (-;, maar ze zijn er wel. Ook moet je er rekening mee houden (alhoewel ik dat op Java veel meer trof dan op Bali) dat je een slecht werkende douche hebt.
Je hebt echter bij alle homestays in ieder geval een zogenaamde 'mandi'. Dat is een kraantje laag in de muur van de badkamer en daaronder staat een grote emmer/bak waar je het water in kunt laten lopen. Met behulp van een soort schep (mandi-schep) of klein emmertje, gooi je dan dat water over je heen. In het begin leek het mij helemaal niets, maar ik kwam er al snel achter dat zo'n mandi bij tropische temperaturen veel én veel verfrissender is dan een douche waar maar een paar druppels water uitkomen (-:.
Als je wel veel belang hecht aan een douche, probeer hem dan altijd even uit als je een kamer bekijkt bij een homestay. Dat er ééntje is, wil namelijk nog niet altijd zeggen dat-ie het ook (goed) doet (-; .
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 11
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Daar ben ik weer met mijn Bali vragen!
(Op de planning staat nu: na aankomst 1 a 2 nachten Sanur, week (of meer) Ubud (ws. Honeymoonguesthouse), 4 nachten Amed, week Ababi (leuke homestay gevonden, Balinese dorpsleven ervaren), laatste paar dagen aan strand Balangan.

- Zijn wandelingen door rijstvelden goed te doen om slippers of gympen of is het beter hiervoor wandelschoenen/wandelsandalen aan te schaffen?
- Is simpele/goedkope kinderkleding en schoentjes op Bali makkelijk te vinden? Novi heeft spurtje getrokken, dus past opeens niet meer in haar zomerkleding van afgelopen seizoen. (Behalve gelukkig het UV shirtje van begin dit jaar naar Thailand, dat had ik lekker groot gekocht ;-)

Patapum rugdrager is binnen (Chila dank voor de Ebay-tip!) en vandaag uitgetest. Gewicht hangt verrassend goed op je heupen ipv schouders, had het zwaarder verwacht. (Okee, heb nog geen flink eind ermee gelopen ;-)
Minilaptop aangeschaft (Novi's grote vriendin Dora mag dus ook mee op reis), nu nog op zoek naar een nieuwe camera en dan ben ik er wel klaar voor haha.

Annemieke nog bedankt voor je antwoord, laat ik nou toevallig gek zijn op schuurpapierhanddoeken! Chila je hebt niet toevallig een reisverslag van jullie Bali-reis met 2 jarige op een site staan? Vind het echt heerlijk om vast verhalen te lezen!
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 12
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Kiki

Ziet er goed uit, je plannen! Ben erg benieuwd hoe je het gaat hebben daar! Ga je een blog bijhouden?

Wat betreft je vragen:

- De Indonesiërs zelf zie je wel op slippers door de rijstvelden lopen, maar zelf zou ik dat niet snel doen. Ten eerste kan het er behoorlijk glibberig zijn en op slippertjes heb je dan erg wel erg weinig houvast. Je wilt natuurlijk - zeker met een rugdrager op je rug - niet onderuit gaan!
Ten tweede: op Bali komen slangen voor; uiteraard ook in de rijstvelden. Ze zijn nog banger voor ons dan wij voor hen (de keren dat ik ze zag, maakten ze zich heel snel uit de 'voeten'), maar toch vond ik het wel een prettig idee om mijn voeten dan enigszins beschermd te hebben. Slippertjes voelen dan wel erg bloot hoor! Wij hebben zelf Palladiums en die bevallen prima. Ze ventileren goed, drogen snel als je natte voeten hebt gehaald (zoals ons vorig jaar overkwam tijdens onze fietstocht door een ondergelopen deel van Bangkok) en hebben een super profielzool, waarmee je goed grip hebt op een glibberige ondergrond.
Wij hebben zelf nieuwe gekocht toen we voor het eerst naar Indonesië gingen en die gaan al jaren mee (ze kunnen ook gewoon in de wasmachine). Voor Jip hebben we, voor we naar Thailand gingen vorig jaar, een paar via MP gekocht.

- Simpele en goedkope (kinder)kleding vind je in overvloed op Bali. Ga dus vooral in Nederland niets kopen, je zult daar meer dan voldoende vinden. Er zijn overal toeristische winkeltjes (bijvoorbeeld in Ubud op de pasar) waar je voor een paar Euro fleurige katoenen shirtjes, jurkjes, rokjes, broekjes etc kunt kopen. Wat meer 'upmarket' winkeltjes vind je in Kuta en Sanur. Voor onze begrippen is het daar overigens nog steeds heel goedkoop. En een andere optie (mocht je toch iets bijzonders zoeken): laat het maken. Ook dat is helemaal niet duur. Je kunt prachtige kleding en schoenen laten maken voor weinig geld. Misschien ook een idee voor jezelf (-;
En als er niemand in je omgeving is die je blij kunt maken met de te kleine kleding van je dochtertje, dan is het misschien een idee om dat mee te nemen naar Bali. Je kunt er daar mensen namelijk heel blij mee maken. Zelf hadden wij destijds kleding bij ons van mijn neefje en nichtje (Jip was nog niet geboren) en dat hebben we afgeleverd bij een weeshuis in de buurt van Kuta. Want voor ons mag die kleding van een paar Euro per stuk wel heel goedkoop zijn; als je je realiseert dat een gemiddeld gezin in Indonesië moet rondkomen van een Euro per dag (en die mensen hebben het dan best goed, iemand die in Indonesië als arm gezien wordt, moet het dus van nog veel minder doen), is een jurkje van vier, vijf Euro natuurlijk een luxe die je je niet vaak zult kunnen veroorloven!

Nou, dit zijn wel hele uitgebreide antwoorden op je vragen, maar ik hoop dat je er mee geholpen bent (-; . Mocht je nog meer vragen hebben: vraag gerust!!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 13
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hi Kiki,

Nee ik heb geen verslag van onze reis naar Bali.......ik dacht destijds wij gaan maar een maand en ik moet zeggen ik vond het heerlijk relaxt. Afgelopen jaar hebben wij geprobeerd een blog bij te houden, maar ik vond het wel echt veel werk. Ook leuk om te doen, maar ging best wel tijd in zitten. Wij hadden een behoorlijke tegenslag in Thailand waardoor onze motivatie om de blog bij te houden op een heel laag pitje kwam te staan en het voornemen om het thuis te doen........niet gelukt.

Wat betreft de handdoeken, dat herken ik eerlijk gezegd niet, wij hadden overal prima handdoeken. Ik moet wel zeggen dat wij in redelijk luxe accommodatie zaten maar dat kan daar voor 35 euro p/n, dus vonden wij wel fijn en ook de douches werkten bij ons overal prima, gelukkig overal warm water, want ook al is het heel heet aan een echt koude douche kan ik maar moeilijk wennen.

Ook wij hebben in Bali met de Rough Guide gereisd. Wij vinden die reisgids minder mainstream dan de LP, maar ik bekijk altijd beide gidsen en maak dan een keuze. Wij hadden wel een soort van plan, maar ook alleen de eerste accommodatie geregeld voor 1 nacht. We wilden eerst kijken of het wat was. Het plan bestond, eigenlijk zoals jij nu ook schetst, uit delen waar wij graag naartoe wilden maar data stonden niet vast, vervoer regelden wij iedere keer op het moment dat we wilden vertrekken, accommodatie bekeken we als we aankwamen. Ik weet niet hoe het nu met het toerisme is, maar 3 jaar geleden was het heel rustig in oktober. In Amed waren wij de enige gasten in een heel dorp.

Volgens mij heb je een heerlijk, prima te doen, reisplan in elkaar gedraaid. Wat betreft het reizen met een 2-jarige.............Bali is dan super, mensen zo lief en vriendelijk. Arnoud en ik konden bijna altijd samen eten omdat het personeel van de restaurants Kitt ontvoerde naar de keuken waar die volgestopt werd met rijst en gebakken banaantjes en daarna met hem speelde.Kitt keek altijd enorm de kat uit de boom, maar daar was dat meteen over. Mensen waren oprecht lief en aardig voor de mensen en blijkbaar voelde hij dat feilloos aan en was het ok.

Wat Kitt heel leuk vond was om een voorstelling bij te wonen. Kan me voorstellen dat voor een meisje mooie gewaden zeer tot de verbeelding spraken, bij ons was dat de apendans.
Ook hebben wij in Lovina een voorstelling bijgewoond van een lokaal dans/muziekschooltje en mocht Kitt meedoen op de gambalan, wat hij uiteraard heel leuk vond.

Ik vermoed dat jullie enorm gaan genieten..................wij willen graag weer terug!

Groetjes, Chila

ps. volgens mij heb ik alles wel op slippers gedaan, maar op gympies lukt het zeker, echt geen speciale schoenen voor nodig!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 14
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Kiki,
Wij kwamen rond middernacht aan in Denpasar en zijn toen voor een nachtje naar Sanur gegaan. Genoeg taxi's die je hierheen willen brengen(goed half uur 's-nachts). Amed vinden wij, en onze jongens geweldig, heerlijk rustig, fijn strand relaxed. Hiervandaan kun je heel goed naar Tirtaganga.
Overigens kinderkleding volop te koop in Bali, niet te veel meenemen!
Wij lopen door de rijstvelden meestal gewoon op onze (Teva)sandalen, hoewel onze oudste het liefst op slippers loopt. Als ze met de lokale kinderen in de rijstvelden speelden werd het automatisch ook vaak blote voeten.
Voor verslagen en foto's zie onze website: <!-- w -->http://www.downeast.nl<!-- w -->
Veel plezier op het geweldige eiland Bali!
Groeten, Henrike
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 15
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Bedankt voor alle uitgebreide reacties. Door jullie verhalen krijg ik er nog meer zin in dan ik al heb!

Annemieke, goeie tip van de kleertjes. Als ik plek over heb in de koffer zal ik zeker extra kleertjes meenemen om weg te geven. Zo niet dan kunnen we natuurlijk aan het einde van de vakantie kijken of we een kindje kunnen vinden voor Novi's kleertjes die we bij ons hebben.
Ik ga zeker een blog bijhouden, zal de link tzt wel in dit topic plaatsen als je het leuk zou vinden. (Vinden de opa's en oma's ook erg fijn om ons te kunnen volgen, die vinden het vreselijk dat we 'zo lang' verweg gaan met Novi. Mijn moeders eerste vraag toen we vertelden dat we naar Bali gingen was: 'gaat Novi dan mee?' Eeehh nee, die past op het huis :-)

Chila, fijn om te horen dat Bali heerlijk reizen is met een 2 jarige. Ondanks dat wij een (meestal) heel makkelijk peutertje hebben, is het goed om te weten dat Balinezen zo lief zijn voor kinderen, want een dineetje zonder peuter klinkt eigenlijk wel als het toppunt van vakantie haha.
Ik heb je reisverslag gelezen en het is helemaal begrijpelijk dat je na dat alles geen zin meer had om te schrijven. Zodra je zo'n gebeurtenis op papier zet wordt het eigenlijk nog extra heftig. Ik heb altijd voor mezelf al reisverslagen bijgehouden, en met een minilaptop is dat natuurlijk helemaal makkelijk, dus ik kijk wel hoever ik kom.

Henrike, ik heb jullie site bekeken, mooi verslag. Super om verhalen te lezen van Bali liefhebbers, het enthousiasme straalt ervan af.

Heb de Rough Guide inmiddels uit de bieb, die ga ik in mijn nachtdiensten eens bestuderen. Als ik nog meer vragen heb weet ik jullie te vinden, maar voor nu: bedankt voor alle hulp!
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 16
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hi Kiki,

Rijkelijk laat, maar toch... alle tips en tricks zijn zowat al gegeven, dus daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.
Als toevoeging kan ik je van harte Villa Balinda aanraden op Bali, mocht je nog plek hebben in je schema .Wij logeerden er 2.5 jaar geleden een week ... (<!-- w -->http://www.paradiseonbali.com<!-- w -->;). Het was er gewelig , niet in de laatste plaats omdat er een Balinees beheerders echtpaar is dat je de hele dag in de watten legt, voor het eten zorgt en je vers fruitsap aan het zwembad brengt, een auto voor je regelt etc. en dat alles voor nog geen €400,- per week. Wij vonden het heerlijk bijkomen na een paar dagen rondtrekken en zijn na die week weer verder Bali rondgegaan.

Heel veel plezier!!

Groetjes,
José
If you always do what you’ve always done, you’ll always get what you’ve always gotten.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 17
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik wil iedereen die mij van tips heeft voorzien in dit topic nog eens heel erg bedanken!

We vertrekken morgen naar Bali en je kunt ons volgen op: hermus.waarbenjij.nu

Groetjes, Kiki
2012: Singapore/Thailand/Maleisië (dochters 4 en 1 jaar): famhermus.blogspot.nl
2015: Thailand (dochters 7, 4 en 0 jaar): famhermus2.blogspot.nl
2016: Thailand+Cambodja (dochters 8, 5 en 1 jaar): famhermus3.blogspot.nl
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 18
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!