vrijdag 27 januari 2017
  9 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Hi!

Wij gaan in april met onze 2 kids 3 weken naar Bali.
De jongste is dan 15mnd oud en zijn zus bijna 3.
Samen hebben we best wat landen gezien, maar na 2 jaar veilig in Italië en Frankrijk is het weer tijd voor avontuur!

We verblijven de eerste nachten in sanur, daarna ubud en verder hebben we eigenlijk nog geen idee.

Zijn er tips, waar wel of niet heen. (Hotel tips ook zeer welkom)
Hoe lang raden jullie aan op 1 plek? We dachten zelf aan 4/5 nachten?
Hoe boeken we een hotel? Geven we wel alle mensen op of laten we de jongste buiten de boeking? (We nemen voor hem een Nomad tentje mee, denken wel)
Zijn buggy's een no go of kan het best? (Tula gaat sowieso mee)
Tips voor het vliegen (hebben nachtvluchten met klm)

Alles is meer dan welkom! Ook activiteiten oid
Groetjes!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23505
Goed plan!
Wij zijn ook voor het eerst op verre reis geweest met kind naar Bali en dat beviel prima. Misschien heb je nog wat aan ons reisblog qua activiteiten ed.

Buggy: wij hadden 'm mee en hebben hier geen spijt van gehad. Met name op de vliegvelden was het fijn (onze zoon kwam slapend het vliegtuig uit en werd in de taxi pas wakker). Hou er rekening mee dat met een buggy rondrijden op Bali zelf een hele uitdaging is. Wij hebben het niet/nauwelijks gedaan. Wel lekker voor een keer een middagslaapje als je niet op je hotelkamer kan/wilt blijven.
Hangt ook af hoe je van A naar B gaat reizen. Doe je dit met ov, dan is het meenemen van de buggy ook meer moeite dan wanneer je 'm gewoon in de taxi kunt mikken.

De enige tip die ik je kan geven qua vliegen is laat het gebeuren. Ik zag er vreselijk tegenop en stond versteld van hoe makkelijk het ging. Onze kleine sliep veel minder dan wij graag wilde maar was niet ongezellig of vervelend. Zorg voor voldoende filmpjes/spelletjes op je electronica:-)

Hoe lang je ergens wilt blijven zou ik af laten hangen van wat je er in de omgeving wilt doen. Wij waren bv maar twee nachten in Lovina en ruim een week in Sanur. Amed was voor ons echt een topplek. We zaten bij Kembali beach bungalows wat wij qua locatie super vonden. Amed zelf stelt verder niet heel veel voor als je niet wilt duiken voor maar wij vonden het gewoon een lekkere plek om te niksen. Pluspunt voor ons was ook dat we (om de beurt) vanaf de kant gesnorkelt hebben in een baaitje vlakbij.

Laat het gerust weten als je nog vragen hebt.
7 jaar geleden
·
#23506
ah super leuk je reactie, ik ga je blog deze week eens doorlezen.0
zijn zelf al op de nodige plekken geweest buiten europa, maar word toch opeens spannend als er kleintjes mee gaan;)

We hebben toevallig vanavond amed geboekt, na meer goede verhalen.
Twijfelde tussen amed en nusa lembongan, gaan de laatste week (vonden jullie dit te lang?) op 1 plek in sanur zitten, vanaf daar doen we dan een dagje nusa.

Mocht ik na het lezen nog vragen hebben dan ga ik ze zeker stellen;)
7 jaar geleden
·
#23507
Wij gaan komende zomer ook naar Bali. We beginnen in Ubud (4 nachten), daarna Amed (3 nachten), Lovina (3 nachten) en vervolgens eindigen we net boven Kuta. In de laatste 2 plaatsen hebben we een prive villa met zwembad geboekt. In Lovina via booking.com en de ander via airbnb. Heel betaalbaar ook overigens, rond de 75,- per nacht. Onze kinderen hebben hun zwemdiploma dus we hoeven ze gelukkig niet meer constant in de gaten te houden.

We plannen de tours op de reisdagen. Ik heb wat namen/telefoonnummers/ email adressen van Nederlandse gidsen. Maar ik denk dat we ook veel via de accommodaties zullen regelen. Ik heb overigens van mijn oud-collega goede verhalen gehoord over zelf een auto huren op Bali. Dus dat zou ook nog een overweging kunnen zijn.

Ik ben een jaar of 15 geleden al eens op Bali geweest, vooral in het Zuiden en in Ubud maar we zullen monkey forest denk ik overslaan. Kan me hele agressieve apen herinneren. Ik ben wel benieuwd naar de Campuhan Ridge walk, maar ook een fietstocht, kookworkshop, of workshop zilver smeden spreken me aan. Ik heb een bezoek aan Sjakitarius en het Bali Reptile & Bird park ook op mijn lijstje staan.
Verder willen we gaan snorkelen/duiken, dolfijnen spotten, Tanah lot en de het waterpaleis Tirtagangga bezoeken.

In Ubud hebben we nu Lili House Ubud op het oog en in Amed Solaluna Beach Homestay.

In ons geval wil ik wel voor beide kinderen een eigen bed hebben maar als je met kleintjes reist dan kun je een 2 of 3pers kamer boeken en zet je in de opmerkingen dat je met 2 kids van 3 jaar en 15 maanden komt. Ook kun je dan aangeven of je nog een extra bed voor de 3 jarige nodig hebt of dat je voor beide kids eigen bedjes meeneemt.

Wij hebben voor het vliegen een inflatable matrasje (1.30/1.40) bij ons. Een van de kids kan dan op dat matrasje op de grond voor de stoelen slapen. Het kan zijn dat het niet mag (veiligheid/ geen gordels vast kunnen doen bij turbulentie) maar dat matrasje weegt bijna niks en het is ons erg goed bevallen. Het andere kind heeft dan 2 stoelen waar het op kan liggen.
7 jaar geleden
·
#23508
Super leuk ook naar Bali!

wij hebben de volgende dingen geboekt:
4 nachten sanur: sanur paridise suite
5 nachten ubud:Puri Asri Villa
4 nachten amed: Hidden Paradise Cottages
7 nachten sanur: nog niks geboekt.
wat handig die nummers van de gidsen, was je dan van plan om een activiteit te gaan doen en je op de terug weg af te laten zetten bij het nieuwe onderkomen? wij hebben eigenlijk nog niet echt een idee wat we precies willen gaan doen, beetje afhankelijk ook hoe de kids het doen denk ik. Fietsen in ubud stond wel op het lijstje!

Dat matrasje in het vliegtuig klinkt top! de jongste zit nog op schoot dus denk dat het enorm fijn is hem snachts even weg te kunnen leggen. waar vliegen jullie mee?
7 jaar geleden
·
#23509
Als je op booking.com kijkt staat er bij het kopje Kinderen vaak of het gratis is (bijv 'kinderen t/m 5 jaar zijn gratis indien er gebruik gemaakt wordt van de aanwezige bedden). Als je dan bij booking.com boekt kun je bij de opmerkingen zetten dat er twee kinderen meereizen.
Of je gebruikt de informatie en boekt via andere site. Of je mailt de accommodatie.

Ik ben in 2013 naar Bali geweest met mijn dochters van toen 7 en 4 jaar. Omdat de reistijden niet zo lang zijn heb ik toen ook de verplaatsing gebruikt voor een sightseeing. Wij zijn van Sanur naar Munduk gegaan en onderweg verschillende stops gemaakt (oa paleizen, meren, fruitmarkt, UNESCO rijstterrassen). We vertrokken in de ochtend en eind van de middag waren we op de bestemming. Vooraf had ik lijstje gemaakt wat ik wilde zien en ik had de chauffeur om een voorstel gevraagd zodat ik dat naast elkaar kon leggen. Chauffeur had ik al in Nl geregeld.
Andere ritten had ik plaatselijk geregeld en aangegeven dat ik onderweg bepaalde stops wilde maken.

Munduk - Lovina gestopt bij heetwaterbron en Boedhistisch klooster.
Lovina - Ubud geen stops
Ubud - Tirtagangga (wij zaten daar in de buurt) stops in de buurt van Ubud, vleermuizengrot en speciaal restaurant

Daarna gingen we naar Gili Air met de boot vanaf Amed. En vanaf Gili Air met boot naar Sanur voor de laatste dagen.

Alle autoritten waren prima. De chauffeur die ik vanuit Nederland had geregeld was ook een gids en sprak NL wat voor mijn dochters wel handig was. De andere waren meer chauffeurs die me bij de ingang afzette. De gids ging mee en vertelde van alles.
7 jaar geleden
·
#23510
Wij zijn in 2015 in Bali geweest met onze jongens van toen 11 maanden en bijna 4. Eerder zijn we met de oudste (toen 1 1/2) ook op Bali geweest. Het is ons dus zeer goed bevallen!

Wat betreft het vliegen: wij hebben voor ons zoontje van 11 maanden nog een wiegje gereserveerd bij KLM, hij paste daar nog net in toen. Het fijne daarvan is dat je stoelen vooraan krijgt, en je kinderen dus ook op de grond voor de stoelen kunnen spelen. Verder inderdaad: verstand op nul en het over je heen laten komen. Het is bij ons altijd nog goed gegaan! Wel alle regels loslaten, lang leve de tablet en houd er rekening mee dat je zelf weinig slaapt. Je komt er vanzelf!

Wij hebben de eerste keer Sudanita Homestay bezocht in het oosten van Bali en vonden dat geweldig. Het is wat meer basic maar zo bijzonder. Vanaf daar kun je ook diverse excursies maken.
Ons rondje was toen: Sanur- Nusa Lembongan - Sudanity Homestay (Ababbi) - Ubud - Sanur

De laatste keer hebben wij op 4 plekken 5 nachten verbleven en dat is ons goed bevallen.
Sanur - Ubud - Canggu - Seminyak

Wij zijn overigens al een keer eerder in Lovina geweest, dat is ook de moeite waard maar ook wat rustig. Daarom zijn we er met de kinderen niet meer heen geweest. Amed zijn we ook zonder kinderen geweest en is zeker een fijne plek!

Als je met jonge kinderen reist, zou ik kiezen voor een accommodatie zonder eigen zwembad, die liggen vaak pal aan de kamer.

Een buggy kun je inderdaad prima meenemen voor slaapjes op het strand (of elders), de stoepen zijn niet zo handig voor buggy's.

Vervoer hebben wij veelal ter plekke geregeld, of via de accommodatie die we geboekt hadden. Zelf rijden zou ik absoluut afraden. Wij hebben dat gedaan op Bali (zonder kinderen) en vonden het totaal niet relaxed. Ze hebben toch een andere manier van rijden daar.
Veel accommodaties hebben ook een babybedje, alleen zijn sommigen erg klein, dus het is handig om een tentje mee te nemen.

Nog een tip: niet overal zijn kinderstoelen in restaurants. Wij hebben een sack 'n seat aangeschaft en daar al veel plezier van gehad. Hiermee kun je een kindje op een gewone stoel vastzetten.

Succes met de voorbereidingen!
7 jaar geleden
·
#23511
Hoi,

Wij zijn naar Java en Bali geweest met onze kinderen van toen 4 en 1.5 jaar.
Ontzettend leuke bestemming voor jezelf en voor de kids.

We hebben niet echt bijzondere hotels gehad dus weinig adviezen behalve die in Sanur.
Wij verbleven in http://www.hotelpuritempodoeloe.com/
Wat een mooi hotel, je hebt allemaal je eigen huisje en die zijn zooo mooi! Dichtbij het strand maar net weg bij de drukte en met zwembad.

Hoe lang je op één plek blijft ligt heel erg aan jezelf en aan de kinderen. Ik denk dat 4/5 nachten prima is!
Wij boekten voornamelijk bij booking.com en agoda.com. Spontaan langsgaan leidde vaak tot teleurstellingen omdat het volgeboekt was helaas. Wij hadden voor beide kids een Deryan tentje. Zij vonden het erg fijn om elke dag in hetzelfde bed te slapen. We gaven de kinderen niet op bij de boeking, gewoon tweepersoonskamers.
Wij hadden geen buggy mee, op Bali zelf kun je er weinig mee. Misschien handig voor tijdens het eten om in te kunnen zitten...maar verder. Wij hadden een rugdrager mee voor de jongste en de oudste 'moest' gewoon lopen.

Vliegen...wij hadden ook nachtvluchten en die gingen best zwaar want onze kinderen sliepen niet. Vooral kop leeg en gewoon doen. Genoeg lekkere dingen en speelgoedjes helpt natuurlijk wel. Net als de lievelingsknuffel. Denk ook even aan lolly's of drinken tijdens het stijgen en dalen (voor de oren). Kinderen van die leeftijd snappen niet dat ze moeten slikken oid om de oren te kunnen klaren.

qua activiteiten...ik zou gewoon veel googelen. Bali is veel bereisd dus er is genoeg te lezen

Veel voorpret gewenst!
7 jaar geleden
·
#23512
ow super al die reacties zeg! Krijg er nog meer zin in!
Fijn die uitleg over booking, was me niet helemaal helden en dacht dat we iets aan het bedenken waren wat helemaal niet mocht:) de eerste nachten hebben we veel te duur en te luxe, maar we dachten dan kunnen we de jetlag met zijn alle even overleven.
de prive zwembaden hebben we inderdaad maar gelaten, leek ons op de foto's niet handig.

Nog tips voor regenachtige dagen of eettentjes?

@reismama: klm doet helaas moeilijk over de wiegjes, hadden we wel geprobeerd. ze houden zich nu nogal strak aan een 6mnd grens, die hij natuurlijk al gepasseerd is. Op de terug weg hebben we waarschijnlijk wel een plek bij de wand, heen konden we deze al niet meer boeken.
we hebben toevallig een stoffen stoeltje, zoiets als wat jij beschrijft gekocht, leek ons handig.
7 jaar geleden
·
#23513
Heel leuk! Wij gaan van de zomer met 3 kindjes van dan 4, 3 en 1 jaar! Ik ben heel benieuwd hoe jullie het gaan hebben!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!