donderdag 23 mei 2019
  10 Replies
  2.9K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Wij willen volgend jaar zomer een verre reis van 3 a 4 weken maken samen met onze kinderen naar Azië. Onze kinderen zijn dan 19, 17, 13 en 11.

We weten nog niet of we het zelf gaan boeken of via een reisorganisatie.

Het lijkt me heel erg makkelijk als alles geregeld is, en je hoeft ter plekke nergens achteraan. Aan de andere kant, wanneer je zelf boekt via booking.com bijvoorbeeld kun je nog wijzigen en niet geheel onbelangrijk, het is een stuk voordeliger.

Waar ik bang voor ben, is dat er vluchten vertragen en dat je die dan mist. Of vervoer regelen tussen de diverse plaatsen. We zijn natuurlijk wel met 6. Heeft iemand hier ervaring mee?

Ons "voorlopige" programma

Bali
- Munduk
- Ubud
(we willen tempels, plantages, rijstvelden en watervallen zien)

Maleisië
- Kuala Lumpur
- Melakka
- Cameron Highlands
- Taman Negara
- Georgetown
- Afsluiten op een resort met zwembad aan een mooi strand met helder water in de buurt van een stadje. (ook hier tips voor gevraagd, Langkawi, Perhentian?)

Bedankt alvast voor het meedenken,

groetjes,
Rianne
Waardeer dit bericht:
4 jaar geleden
·
#29284
Hoi Rianne,
Wij hebben zowel Maleisie (niet alle plekken die je noemt) als Bali (twee keer) bezocht met onze zoon. Hij is wel een stuk jonger dan jullie kids maar wellicht heb je wat aan onze reisverslagen.

Hier op het forum zul je weinig mensen vinden die je zullen adviseren je reis te laten organiseren. Zelf doen scheelt veel geld, geeft een hoop voorpret (kost ook veel tijd maar als je er lol in krijgt is dat dus voorpret) en niet geheel onbelangrijk; je kunt het echt honderd procent naar je wens maken.

Wat betreft je “beren op de weg” als je tickets boekt; boek dan altijd in ene van de begin naar eindbestemming. Zou je moeten overstappen en je overstap missen, dan is de maatschappij verantwoordelijk voor een oplossing. Als je angst hebt voor het missen van een vlucht, kun je altijd kiezen voor extra overstaptijd en een latere tweede vlucht nemen maar je moet er in principe vanuit gaan dat als de overstap aangeboden wordt het haalbaar is.

Wat betreft vervoer ter plaatse; zowel op Bali als in Maleisie prima te organiseren. Elk hotel biedt transport aan maar vaak is gewoon een taxi aanhouden, uber, een toeristisch bureautje of plaatselijke chauffeur stukken goedkoper. Omdat jullie met zes zijn kun je natuurlijk niet in een “gewone” taxi maar heb je een groot model nodig maar dit is zeker geen reden het niet zelf te organiseren!

Pluis het forum uit en lees zo veel mogelijk reisverslagen zou mijn advies zijn. Die hebben ons altijd voorzien van heel erg veel en goede tips!
4 jaar geleden
·
#29291
Bali is leuk. In Maleisie zou ik Cameron Highlands en Taman Negara overslaan. Strandje op het eind: Tioman Island, onze absolute topfavoriet (en dan duiken bij TDR in ABC). Lees vooral ook onze blogs over Maleisie.
4 jaar geleden
·
#29292
Hallo
Wij hebben vorig jaar Maleisië gedaan. Onze eerste verre reis met kinderen van toen 9 en 12.
Geweldig en echt aan te raden om zelf te doen.
Wij hebben meeste verre vervoer gedaan met een taxi. Viel goed mee van prijs en leuke chauffeurs, ik zal het nummer opzoeken, je kan via Whatsapp afspreken. In alle steden is grab geweldig.
Wij hadden alles met booking. Com en agoda geregeld.
Achteraf gezien spijt dat we alles op voorhand hadden vastgelegd .

We hebben kuala Lumpur, perhentian besar, daarna belum, vandaar naar ipoh( erg leuk, in chinese buurt) en dan penang gedaan, apt met zeezicht .
Kuala Lumpur vonden we niet leuk en de rest geweldig!

Er is ook wel wat mis gegaan en dus deze tips
- je kan in kuala Lumpur binnen in een bank amper cash krijgen. Wii waren vergeten onze credit card limiet te verhogen en geraakten nergens aan geld omdat het weekend is en bank in België dicht was en online aanpassen 24 uur duurde...
_ wij vlogen met emirates. Neem een tussenstop die 2.5 tot 3 uur is, het is gigantisch in Dubai. Wij hadden pech dat de eerste deel van de heenvlucht een beetje vertraging had daardoor te weinig tijd om aansluitende vlucht te halen. Gevolg vlucht 2 geschrapt. We konden kiezen, 24 u wachten in luchthaven of dag eerder naar huis....
4 jaar geleden
·
#29293
Ik kan je de perhentians aanraden om af te sluiten.
Prachtig om te snorkelen.
De andere kant, penang ed, is ook erg mooi maar niet om in zee te gaan.
Cameron highlands was wel leuk maar niet het hoogtepunt van de reis. Het mossy bos in de buurt was mooi.

Wij hadden belum gedaan ipv taman negara. Ik vond het mooi maar niet wauw ook omdat het hele gebied kunstmatig is aangelegd ... ( stuwmeer).
4 jaar geleden
·
#29294
Stippelsokken, ik kan niet helemaal je verhaal volgen. Op de heenweg mis je aansluitende vlucht en heb je keus uit dag eerder naar huis? Werd de terugvlucht dan ook veranderd?

En bij de bank, kon je niet buiten pinnen met bankpas? Of had je alleen credit card mee?

Ipoh lijkt me heel leuk, goed om te lezen dat jullie enthousiast zijn!
4 jaar geleden
·
#29295
Wij zijn twee jaar geleden met drie kinderen naar Maleisie geweest. Wij hebben het super gehad. De hotels via Booking of Agoda geboekt en merendeel gereisd met het openbaar vervoer. De nachttrein vonden de kids super. Perhentian Islands zijn erg mooi om te snorkelen (oa zeeschildpadden en clown fish gezien). Wij vonden Kuala Lumpur trouwens wel erg leuk. Verbleven ook in een super gaaf appartement (the Face Suites) met een infinity pool op het dak met een heel mooi uitzicht over onder meer de twin towers.
4 jaar geleden
·
#29296
Hallo, sorry,.denk te enthousiast getypt op mijn telefoon.

Wij hadden er niet aan gedacht op op voorhand onze credit card limiet hoog genoeg te zetten. Waardoor we in kuala Lumpur nergens nog geld konden afhalen( uit de muur) wegens limiet bereikt.
En geen enkele bank wilde of kon ons helpen op 1 na na een halve dag zoeken. Dubbele pech was dat het weekend was en in België dus niemand bereikbaar was.
Zorg dus dat je limiet hoog genoeg is. En dat je genoeg cash mee hebt. Sommige accommodaties van booking zijn blijkbaar cash te betalen.
Wisten we ook niet , vraag dat dus zeker op voorhand na.
De vlucht:
Wij hadden geboekt met emirates. Dat is altijd overstap in dubai.
We hadden 1.5 uur tijd om over te stappen.
Achteraf gezien heel nipt want het is daar enorm.
Doordat de vlucht van kuala Lumpur naar dubai vertraging had, was er wettelijk gezien te weinig tijd om over te stappen op vlucht 2 naar Brussel . Ze hebben die dan maar gewoon geschrapt en waren niet bepaald constructief om een oplossing te zoeken...
Uiteindelijk dag eerder naar huis gegaan, anders moesten we bijna 24 uur wachten in dubai.

Wij hebben onze tickets geboekt via gate1.nl
Het is dankzij hen dat het nog goed is gekomen.
Was heel tevreden van hun service!!

We hebben veel geleerd uit deze reis. Nog paar echt vervelende dingen voorgehad die geen enkele ervaren reiziger vermoedelijk zal meemaken maar wij wel...

Maar dit jaar waarschijnlijk toch terug een verre reis!!
4 jaar geleden
·
#29297
Moest je naar ipoh gaan dan kan ik je een geweldig appartement met infinity pool aanraden in de Chinese buurt.
De eigenaar is ook gids en kan je een hele dag mee op toer nemen naar waar je maar wil.
4 jaar geleden
·
#29299
Bedankt alvast voor jullie reacties. Ik ben begonnen jullie verschillende verslagen te gaan lezen. Wat een ontzettend mooie reizen allemaal.
En wat is er inderdaad ontzettend veel online te vinden.

Hoeveel nachten houden jullie aan per locatie? Is twee wel genoeg?
En hoe kan ik het best het budget bepalen?
De vlucht buitengesloten.
Hotels via booking.com of agoda.
Maar waar moet ik verder op rekenen qua vervoer?
4 jaar geleden
·
#29307
Hoeveel nachten houden jullie aan per locatie? Is twee wel genoeg?
En hoe kan ik het best het budget bepalen?
De vlucht buitengesloten.
Hotels via booking.com of agoda.
Maar waar moet ik verder op rekenen qua vervoer?


Nachten per lokatie is heel persoonlijk. Als je toch al geld voor de vlucht uitgeeft, zou ik zeggen ga vier weken, dan heb je wat rust. Bij aankomst vier nachten is prima om bij te komen, daar heb je de rest van de vakantie lol van.

Budget; met zijn zessen is een appartement of airbnb natuurlijk ideaal. Die zijn buiten KL opvallend goedkoop. Wij gaven in 2017 (combi Laos/Maleisie/Singapore) 175 euro per dag uit voor zijn vieren, inclusief alles (ook inclusief een week duiken) behalve de vluchten. Vorig jaar waren we meer kwijt, maar hadden we een kortere, meer luxe vakantie.

Hotels opzoeken op hotelscombined.com of booking. Agoda is tegenwoordig eigendom van Booking. Kijken wat de prijs is en vervolgens een mail sturen naar het hotel en een lagere prijs vragen. Minimum afdracht van hotel aan booking is 17%, dus 20 procent op de prijs is goed haalbaar. Het gekke is dat ze je dan soms ook nog via een speciale link via booking laten boeken. Airbnb is echt een goed en goedkoop alternatief in Maleisie.

Lokaal vervoer, neem de bus, vlucg veilig voordelig. Online prima te boeken via de app van easybook.com.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!