vrijdag 14 september 2012
  10 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Ik lees een paar tegenstrijdige berichten op internet over de beste reistijd naar Bali.

We kunnen in de meivakantie of in de zomervakantie. Wat lijkt beter te zijn qua weer en warmte?

Wij hebben 2 kleine kids die volgend jaar 3 jaar en 5 jaar zullen zijn. Aan welk budget per dag moet je denken in Bali?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11534
En Florida dan? dat is zo leuk voor de kids, Bali ook hoor, maar het is wel weer totaal iets anders.
Wij zijn 12 jaar geleden op Bali geweest (zonder kids), we vonden het wel leuk maar Thailand vonden we leuker, je hebt er net wat meer variatie vonden wij.
De columbus reisplanner geeft als beste reistijd voor Bali juni t/m oktober aan.
11 jaar geleden
·
#11535
Haha ja Florida hadden we bijna geboekt, lijkt ons nog steeds erg gaaf. Maar we zijn bang dat ons budget van € 6000 daar niet in gaat passen.

Bali lijkt ons ook erg mooi en schijnt ook een stuk goedkoper te zijn. Er komen weer zoveel vragen opborrelen. Het grootste twijfelpunt is nog steeds de lange vliegreis. Internet geeft aan ongeveer 20 uur reistijd kwijt te zijn naar Bali. Kun je dat je kleine kindjes aandoen?

Ja ik las ook dat mei, juni, juli de beste reistijd is voor Bali. Maar toen ik op de site van 3opreis keek, zeggen ze weer dat november t/m februari de beste tijd is. Ik snap er niks meer van...
11 jaar geleden
·
#11536
Wij vonden Bali echt erg ver, je kan ook nooit rechtstreeks dus je hebt altijd een tussenlanding, bij ons duurde deze toen 6 uur, de reistijd viel ons toen echt heel erg tegen, we zaten toen in Legian, dichtbij Kuta, en de zee was zo wild dat we niet de zee in konden, ik weet het niet hoor, ik denk dat je dan misschien beter naar Thailand kan gaan, qua prijs zal dit niet zoveel uitmaken, zeker omdat de vlucht waarschijnlijk ook al duurder is naar Bali.
11 jaar geleden
·
#11537
Heb je al wel eens aan Gambia gedacht, staat bij ons nog op het lijstje voor als we dichtbij huis willen blijven.
Je kan dan gewoon een strandvakantie boeken en vandaar uit leuke trips gaan maken.
Het is maar 6 uur of 6,5 uur vliegen, je hebt er een heel andere cutuur en het is er niet duur, je moet dan wel weer in mei gaan ivm het weer.
11 jaar geleden
·
#11538
Vergis je niet: Bali vonden we erg prijzig! Zeker nadat we van Java kwamen...

En inderdaad, rechtstreeks gaat niet. Het is best te doen maar als je twijfelt of een lange vlucht überhaupt te doen is met kleine kinderen zou dit zeker niet mijn eerste keus zijn. Wij hebben het afgelopen zomer opgelost met een tussenstop van 2 nachten in Singapore. Erg goed te doen maar wij zijn wel al een paar reisjaartjes verder...

Waar ik wel nieuwsgierig naar ben is: wat wil je nu eigenlijk?
- Goedkoop, ver weg, veel te doen, de meivakantie of juist zomervakantie (hangt de keuze van welke kindervakantie het wordt nog ergens van af?) ?!?

Op basis daarvan kan je er een land bij zoeken en dan e.e.a. verder uitzoeken en vragen.

Er bestaan boekjes (Columbus heeft ze) waarin precies per land, per maand staat hoe warm het is (minimum en maximum temperaturen) en hoeveel regen er valt. Ook bestaat in diezelfde serie een boekje waarin precies per maand staat welke dieren je in welk land het beste kan spotten. Verder is bij de anwb een boek te koop (titel: op reis!) met hele mooie foto's ter inspiratie. De bestemmingen zijn gerangschikt op volgorde van de maanden (van januari t/m december). Heel overzichtelijk: dan zie je precies wat op dat moment de ideale bestemming zou zijn.

Succes!
11 jaar geleden
·
#11539
Wij zijn deze zomer eerst naar Java geweest en we vlogen via Bangkok en Londen. Al bij al waren we 24u onderweg. Dat zal voor Bali niet zoveel verschillen.

Ik vond Bali niet echt duur, ook niet nadat we van Java kwamen, maaf wij zijn maar een nacht in het zuiden gebleven en ik denk dat dat de duurste regio is. De regio rond Kuta en Legian vond ik, toen we erdoor reden, echt lelijk. Heel blij dat we daar niet zaten.

We logeerden eerst in Lovina en daarna Ubud, tussenin nog een nachtje in het Elephant Safari Park in Taro (duur, maar super voor de kinderen). Vanuit Ubud hebben we met een chauffeur uitstappen in de buurt gemaakt. Hou er rekening mee dat je altijd lang onderweg bent. Het is een klein eiland, maar het verkeer gaat traag.

Qua weer: ik vond het in de zomer erg goed doenbaar, een graad of 28 en niet zo drukkend warm als Java.

Wat het budget betreft, ik denk dat wij voor drie weken Java, Bali en Bangkok 6.500 kwijt waren voor vier personen. Dat is een ruwe schatting, want ik tel het eigenlijk niet echt uit.
Daarvoor zaten we soms in heel luxe hotels ( The Phoenix in Yogyakarta of het Anantara Sathorn in Bangkok, bijvoorbeeld en soms in guesthouse-achtige dingen zoals Villa Agung in Lovina en Oka Wati in Ubud. Dat laatste is trouwens een aanrader)

Wat wel een verschil is met Java: in steden als Jakarta of Yogyakarta eten wij heel vaak in foodcourts, die heb je in Bali niet. Althans niet waar wij zaten. Een restaurantje is toch snel iets duurder. Kost het op Java 2 euro persoon in een foodcourt dan ben je op Bali eerder 4 euro kwijt.
11 jaar geleden
·
#11533
Dank voor jullie reacties;

Om antwoord te geven op de vragen van eynd: Zowel Amerika als Bali staat op de eerste plaats bij ons, vandaar dat we niet echt een keuze kunnen maken. Maar bij beide zien we best veel nadelen, ook gezien de leeftijd van de kids twijfelen we toch of het niet te vroeg is.


Ik heb zojuist een voorstel gekregen van Travelnauts voor 2 weken Florida in mei 2013.
Tickets, verbijf, autohuur komt inclusief verzekeringen op € 4500.
11 jaar geleden
·
#11540
Ik vind het nog best veel geld hoor, de tickets kon je voor €2300,- boeken, dan ben je €2200,- kwijt voor je verblijf en de auto, wij betalen voor 11 dagen nog geen €700,- voor de auto en het verblijf voor 4 personen, en de verzekering is toch ook nooit zo duur.
Sterker nog, wij betalen €4500,- voor 4 volwassenen en 2 kinderen, waarvan er 1 ook nog 12 jaar is, dus ook duurder, voor hetzelfde als wat jij allemaal schrijft.
Ik zou even verder kijken, dit is pas het begin, er komt nog zoveel bij aan bezienswaardigheden.
11 jaar geleden
·
#11541
Heerlijk vooruitzicht, zowel Amerika als Bali! Ik denk dat je op beide bestemmingen een heerlijke vakantie zult hebben, ik vind zelf Bali wat relaxter met kleine kids. Als je nu voor bv Bali kiest, kun je toch altijd nog een keer naar Amerika? Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn. Bali is sowieso goedkoper dan Amerika.

Wij reizen al sinds onze dochter 6 maanden is (nu 5) naar azie en ook Amerika en dat is altijd prima gegaan. Heeft niets met de leeftijd te maken, als ze voelen dat papa en mama relaxed zijn en je ze niet overvraagt komt het volgens mij altijd goed.
Het is trouwens een fabeltje dat kleine kids niets hebben aan een verre reis: ik merk duidelijk aan onze dochter dat ze door het reizen flexibel is, open staat voor nieuwe ervaringen en ze weet nog precies wat ze de afgelopen jaren meegemaakt heeft tijdens de reizen. Ze kan nu al niet meer wachten tot we het vliegtuig weer instappen.

Ook het vliegen naar Bali is trouwens geen ramp hoor, de maatschappijen die daarheen vliegen zijn juist veel fijner dan de maatschappijen op Amerika, met name mbt kindvriendelijkheid en service.

Succes met je keuze.. Ben benieuwd..
11 jaar geleden
·
#11542
Hoi Charissa,

Dus de keus is tussen Amerika (ik neem aan dus Florida?) en Bali (Thailand is afgevallen?).

Ik heb laatst nog een offerte gezien van Travelnauts. De hotels die voor die bestemming waren uitgezocht (iemand van dit forum gaat naar Costa Rica) zagen er goed uit. Staan in jouw offerte ook al de hotels bij naam genoemd? Dan zou ik even googlen op de hotels en ik denk dat je het dan zelf goedkoper kan regelen...

Groetjes en succes!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!