maandag 15 oktober 2012
  8 Replies
  4.3K Visits
  Subscribe
Hey
Nog een maandje en dan mogen we eindelijk vertrekken naar ZO Azië (Thailand, Myanmar, Laos en Cambodja).Dus nu druk bezig met de bagagelijst aan het samenstellen.
En met 3 kleine kinderen (5j, 4j en 11maanden) komt er daar heel wat bij te kijken. Er zijn nu een aantal dingen dat we twijfelen van wel of niet mee te nemen
* een wereldstekker (of zijn het daar dezelde stopcontacten als hier?)
* hoeveel DEEt en zonnecreme voorzie je om mee te nemen voor 4 en 1/2 maand?
* muskietennet (alhoewel ik denk van niet, en voor de kinderen heb ik een lichtgewicht slaapzak op maat)
* buggy (ik zweer bij mijn manduca draagdoek, mijn man wil ook een buggy mee...)
* extra poedermelk voor de kleinste? Ik geef wel nog borstvoeding maar met de vliegtuigreis kan die melkproduktie wel nog eens dalen (alhoewel ik preventief domperidone neem). Of geef ik hem daar dan eens gewone soyamelk (kleinste heeft hoogstwrsch koemelkallergie) ipv poedermelk.

Hebben jullie anders ook nog tips of dingen die van paskunnen komen om mee te nemen

Alvast bedankt voor jullie reacties
groetjes
Karoline
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11807
Dag Karoline,

Spannend hé dat aftellen!

- een wereldstekker hebben wij niet meegenomen en voor zover ik mij herinner hebben we dat in Thailand, Cambodja en Laos niet nodig gehad ( Indonesië en Australië wel) en konden we gewoon de stopcontacten gebruiken, met Myanmar hebben we (nog) geen ervaring.

- Producten met DEET (20à50%) worden aangeraden maar zijn niet zo geschikt voor kinderen. Wij gebruikten de Anti Insect Natural spray van Care Plus en dit volstond prima. Het slapen onder geïmpregneerde muskietennetten wordt ook aangeraden maar wij hebben de onze nooit gebruikt en na 4 maanden terug naar huis gestuurd. Vaak sliepen we in risicogebied in een hotelkamer met airconditioning waardoor er geen muggen waren. We namen zes flesjes van Care Plus mee maar deze zijn niet op geraakt dus vier lijkt me voldoende. Je kan desnoods ook nog muggenwerende middelen kopen ter plaatse.

- Zonnecrème is ook ter plaatse te koop dus neem niet te veel mee om te beginnen.

- De buggy dat is wat lastiger, 11 maanden is natuurlijk nog klein genoeg om te dragen maar de vraag is of jullie het aangenaam vinden om in de hitte een baby de hele tijd tegen je aan te dragen. Wij namen, toen onze kinderen anderhalf, drie, vijf en zeven waren twee plooibuggy's (koelstra) mee naar Thailand en Australië. Tweedehands gekocht met het idee dat als we toch vonden dat ze overbodig waren dat we ze dan zonder al te veel spijt ergens konden achterlaten (en iemand anders gelukkig konden maken) We hebben ze de hele reis gebruikt en geen spijt gehad (ook mee op de nachttrein, bus, boot enz.) De kinderen (1,5 en 3) konden er hun middagdutje in doen en er kon nog wat bagage en/of drank in het mandje onderaan. Het is natuurlijk een extra stuk bagage en als je lichtgewicht wil reizen minder praktisch maar het kan bij verplaatsingen wel handig zijn om daarin een deel van de bagage te vervoeren en de jongste dan te dragen. We hadden toen ook 2x de Ergo Babycarrier mee en hebben deze vooral in Australië gebruikt en veel minder in Thailand door de warmte. Misschien kan je overwegen om toch een compacte/goedkope buggy mee te nemen en dan ter plaatse aanvoelen of jullie het praktisch vinden?

-Melkpoeder is ook in Thailand verkrijgbaar (kijk even verder op dit forum onder melkpoeder) dus in het slechtste geval kan je het daar kopen.

Wil je onze bagagelijst eens nakijken (vorige reis 2010-2011) kijk dan eens op http://www.tangatanga.com/metzesopreis bij Mijn pagina's / De voorbereiding

Veel plezier nog met de voorbereidingen! Heb je nog vragen, laat maar iets weten.
Lieve
11 jaar geleden
·
#11808
hoi,

Gaaf vooruitzicht!
Wat voor ons echt onmisbaar is geworden is een deryan slaaptentje. Toen onze 4e 1,5jr was, waren we in Bali en hadden we geen eigen bedje voor hem. Iedere verplaatsing gaf een aantal nachten gedoe met slapen en wennen. Nu onze 5e 1,5 was hebben we het tentje meegenomen: briljant. Overal had hij zijn eigen vertrouwde plek en sliep als een roosje hoe vaak we ook verkasten. (Ook in de nachttrein klapte ik het tentje in het gangpad uit!)
Succes met alle voorbereidingen!

Groetjes Saskia
11 jaar geleden
·
#11809
@ Lieve: net jou bagagelijst eens bekeken op jullie blog. Superhandig, dus dank u wel om te laten weten:-)
Ik zie dat jullie ook stapschoenen meehadden, hebben jullie deze veel gebruikt? Wij hebben nu teva's ( met gesloten toppen) en slippers die we zouden meenemen. Want onze kindjes zijn wel nog klein om grote dagtochten te doen. En met die Teva's zou dit ook moeten lukken als we dan eens een tocht zouden willen doen. Want schoenen wegen veel en nemen ook veel plaats in.
Bedankt voor de tip van die anti insect natural spray, lijkt me idd beter om te gebruiken bij kinderen.
En de buggy zal nu toch meemoeten . Heb de pech gehad om vorige week een auto-ongeval tegen te komen, zit met wiplash en hersenschudding, dus op aanraden van de arts zoveel mogelijk rug en nek sparen. dus draagdoek zal vooral door Dries moeten gedragen worden :-(((

@ Saskia: zo'n Deryan tent had ik mij al aangeschaft voordat Kobe geboren was. Dus hij is er al vanaf zijn geboorte gewend om er regelmatig in te slapen :-) Ik moet ze nu gewoon nog impregneren.

Dank je wel voor jullie tips
11 jaar geleden
·
#11810
Zonder stapschoenen zou het inderdaad ook gaan.
Wij gebruikten ze vooral in Nepal (trektocht 5 dagen) Maleisië en Australië. Alleen opletten als je toch een tocht door het regenwoud gaat maken, dan worden wel gesloten schoenen aangeraden (ongedierte).
Wij hebben vooral de Birkenstocks gedragen (elk 2 paar tot op de draad versleten) en de teva's maar zelden. Dus voor deze reis staan de Birkenstocks en stapschoenen (Australië) al klaar en zullen de teva's een keertje thuis blijven.

Groetjes,Lieve
11 jaar geleden
·
#11811
11 jaar geleden
·
#11812
Misschien een tip voor het meenemen van stapschoenen.
# Tijdens het reizen deze schoenen dragen
# Oude gympen meenemen en daar weggooien
# Goedkope gympen bij bv van haren kopen en daar achterlaten, thuis wel eerst even inlopen.
11 jaar geleden
·
#11814
Onmisbaar (voor ons):

Teva's

Ons EHBO-ziplock-zakje met pleisters, pijnstillers, blarenpleisters, thermometer, betadine, purol etc maar ook schaar, zakmes, plakband, lucifers, minitubetje tandpasta, naaisetje, minizeepje, minirolletje ducttape, tie-raps, veiligheidsspelden, 2 wegwerpwashandjes, paar boterhamzakjes. Al met al een klein pakketje maar ieder jaar hebben we wel iets nodig en we grijpen zelden mis. Met name duct-tape komt ieder jaar van pas: stopcontacten afplakken, tentstok repareren.

Hydrofiel handdoeken vind ik ook onmisbaar. Handig als handdoek, servet, snoetenpoetser, bandana, grote zakdoek, zonnescherm.

En natuurlijk sarongs: ik gebruik ze als handdoek, strandlaken, omslaggebeuren, picknickkleed.

Wij reizen met 1 (!) rolkoffer/rugzak van Northface. Kinderen hebben 1 gezamenlijke rugzak voor speelgoed: leesvoer, Ipods/Nintendo, paar spelletjes, stiften/potloden/papier/plakband (succesnummer: je kunt van alles knutselen met wat je onderweg tegenkomt).

Per persoon: eventueel bergschoenen anders alleen Teva's, 1 paar sokken (heel charmant in de Teva's, wel handig in vliegtuig), 7 onderbroeken pp, 3 beha's mama, 5 T-shirts, 3-4 korte broeken/rokjes/jurkjes, 2 langemouwenshirts, afhankelijk van weersomstandigheden 1 vestje/dunne fleece, zwemgoed (minimaal 1, soms 2), petje, zonnebril, hydrofiel luier pp. Dit is inclusief wat we aan hebben.
Gezamenlijke toilettas (in een soort sterke waszak met ophangmechanisme): tandenborstels, tandpasta, tube gel, mascara, stuk zeep, kleine verpakking shampoo (meestal staat er wel wat in hotel, zo niet dan kopen we wat en gebruiken dat voor de dagen dat we daar zijn)

Ik zit voor volgend jaar te bedenken of het handig is om ieders spullen in een soort van waszak te doen en dat in de grote koffer? Iemand ervaring?
11 jaar geleden
·
#11813
Over je laatste vraag is een heel topic geschreven!

Handig om inpaklijsten te lezen en de onmisbare items die voor ieder net iets anders zijn.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!