zondag 16 mei 2010
  16 Replies
  5.9K Visits
  Subscribe
Tot nu toe hebben wij, op onze verre reizen, altijd met twee rugzakken gereisd. Voor de terugweg kochten we dan ter plekke een goedkope extra koffer erbij, omdat we anders de souveniers e.d. niet meer mee konden nemen (-;

Dit jaar gaan we bijna zes weken door Maleisië, Singapore en Bali reizen en zitten we er toch aan te denken om onze rugzakken met pensioen te laten gaan en iets anders aan te schaffen. De reisomstandigheden zijn nl. wat veranderd en daarom zijn rugzakken volgens ons niet meer zo nodig.
Wat is er anders? Voor onze dochter nemen we geen buggy meer mee, dus is het niet meer noodzakelijk dat één van ons beide handen vrij heeft (natuurlijk moet één van ons nog wel een hand vrij hebben om haar een hand te kunnen geven), we zullen ruim een week per huurauto reizen i.p.v. met openbaar vervoer en we blijven wat langer op verschillende plekken (in Ubud en op Pulau Kapas bijvoorbeeld 5 nachten: dat is dan ook wel de langste tijd die we op één plek zullen doorbrengen).
Absoluut nadeel van de rugzak vind ik dat erg lastig zijn om uit te pakken: voor één shirtje moet je je halve tas overhoop halen. En nu het hele erge lowbudget reizen er wat af is, merk ik dat ik ook qua bagage wel wat meer comfort wil (-; . Het zal de leeftijd wel zijn!

Goed, waar leidt dit uitgebreide verhaal nou naartoe? Ik zou graag tips van andere reizigers hier krijgen. Wat nemen jullie mee aan koffer, rugzak, trolley, etc. ? Bevalt het goed?
Ik zit nu bijvoorbeeld te denken aan een trolley met rugzakbanden (Brunotti heeft mooie en betaalbare: zie <!-- w -->http://www.amazon.de<!-- w -->;), maar is dat nou echt handig en werkbaar? Nadeel is dat de tas zelf nogal zwaar is (bijna 5 kg). Of toch een gewone trolley? Kortom: alle tips en (inpak)trucs zijn van harte welkom!!!
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7368
Hoi Annemieke,

wij hebben voor een trolleytas met rugzackbanden gekozen, die een rits net als een koffer heeft... hebben wij al op de kanarische eilanden uitgeprobeerd en vonden wij super handig: je komt snel aan alle baggage, er past veel in (heeeeel belangrijk ;o) en voor een geval van nood kun je hem ook op je rug dragen. Was ook best betaalbaar (volgens mij iets van 70 Euro)... Ik kan vanavond even de merk voor je uitzoeken...

Gr,
Anja
13 jaar geleden
·
#7369
Hoi,

Er bestaan ook travelbacks, rugzak maar dan net als een koffer open te ritsen, dus zeker wel het in -en uitpak gemak van een koffer en toch het draagcomfort van een rugzak.
Let erop dat je niet overal uit de voeten kunt met een "koffer" op wieltjes o.i.d. en dan is dragen wel heel erg balen !
13 jaar geleden
·
#7370
Hoi Annemieke,

Tsja wat is handig?.
Wij waren met z'n vieren dus dat is dan ff 1 persoontje extra om spullen voor mee te nemen, en je gaat naar warme temperaturen dus heel veel hoef je niet mee.

Wij hadden 2 rugzakken die best handig in te pakken zijn, niet van boven te beladen nee, want dat is natuurlijk vreselijk.
en we hadden een op te vouwen grote soort sporttas bij ons; voor 2 deryan tentjes vooral...en die nemen dan best veel ruimte. en dan van soort organiseer tasjes erin om je spullen ook weer terug te kunnen vinden, merk weet ik even niet

[i:2soy9vv9](ze hebben bij Jako'o trouwens hele gave koffers voor kindjes die er zowel gaaf uitzien als handig in de delen zijn, maar niet opvouwbaar ofzo...(plaatje heb ik erbij gezet, je hebt ze in allerlei kleuren) en ze zijn bijna 100 euro dus wel VET duur....ik heb me net in kunnen houden want ik vond ze toch wel subliem...)[/i:2soy9vv9]

en vlak voor de terugvlucht hadden we idd voor de souvenirs een extra rugzak/koffer gekocht...en enkele leren (handbagage) tassen op Bali in Sanur....heel gaaf en goedkoop!! Dat adresje kan ik je nog wel geven als je wil...ook van het goede hotel.

succes met uitzoeken verder
13 jaar geleden
·
#7371
Ha Annemiek,

Een onderwerp wat ik met belangstelling volg. Het eerste jaar dat wij met de meiden op reis waren, maakten wij gebruik van twee rugzakken en een klein rolkoffertje. Heel erg praktisch vonden we dit niet, dus voor de volgende reis hebben we een sleurhut/koffer op wieltjes van 100 ltr aangeschaft. Soms ideaal, de bedjes van de kinderen pasten er in, er kon een kind op zitten en er kon heeeeel veeeeel in. Maar, werd natuurlijk loeizwaar en dat was soms best vervelend voor goedbedoelend resortpersoneel dat onze bagage de trappen op wilde tillen of in kleine bootjes. Als je straks in Maleisië mensen tegenkomt die je rolkoffer niet de trap op wilt tillen, weet je hoe het komt :-).

Wij gaan dit jaar ook voor het eerst zonder buggy op stap, dus onze eerste neiging is om de rugzakken weer van zolder te halen. Misschien handig qua vervoer, maar inderdaad niet het meest comfortabel. Ik vind 10 kilo al snel genoeg op m'n rug. Een combinatie tussen tas/rolkoffer en rugzak klinkt nog wel het meest praktisch.

Andere ervaringen zijn ook wat mij betreft van harte welkom!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

13 jaar geleden
·
#7372
Hallo,

2 jaar geleden zijn wij met twee rugzakken voor 3 volw en 1 kleintje geweest! Dit was perfect te doen alleen heb ik heeeeel veel rugzakken gepakt en geleegd!
Vorig jaar zijn wij met een auto door Canada gereisd en hadden we een rol koffer mee, voor zo'n een reis was dit perfect te doen.
Dit jaar allé over jajaja 9 dagen hebben we gekozen voor de rugzakken weer boven te halen, maar met de pakking solution van ikea zitten alle kleren (behalve fleece en jasjes) er in. Gewoon t-shirts en shorts apart, slips en kousen, zwemgerief van ons drie enz. Alleen twijfelen we of we 1 of twee rugzakken zullen meedoen. Eigenlijk kan alles in 1 voor ons drie. Het enige probleem is dan als we iets kopen of onze zak wordt te zwaar voor Air Asia ( 2 * 15 kg) hebben we geboekt! Vandaag waren we van plan om de zak eens proef te vullen. Veel succes met je keuze maar op het openbaar vervoer treinen, bussen, enz is een backpack toch het meest gemakkelijke want veel plaats is er niet altijd.

Groetjes
13 jaar geleden
·
#7373
Het klopt dat je misschien vaker dan bij een koffer je rugzak in en uit pakt, maar dat zou je ook kunnen ondervangen door kleine spullen en gelijksoortige zaken in aparte tasjes te doen (vooraf sparen). Niet vergeten een elastiek of lint te gebruiken waaraan het betreffende tasje herkenbaar is EN niet leegloopt als je toch een andere tas te voorschijn trekt.
Voordeel van veel in en uit pakken is dat je kleding niet bijzonder lang in een verfrommelde positie hoeft te liggen. En daarnaast, ach wat is een half uurtje voor een moeite. Wij werden er op het laatst ( 2 volw 2 kids) zeer bedreven in. Vond het bij bootjes, fietsen en taxi's tuk tuks erg prettig om snel je materieel in en uit te laden met handen vrij.
Ondanks een luxe manier van reizen, de kilo's moet je toch vaak zelf meeslepen en een rugzak maakt dat je toch echt eerder een limiet hebt. Wel zo prettig voor onderweg en de souveniers kunnen altijd nog in een nieuw aangeschafte tas voor de terug weg.
Mijn stem dus naar de backpack. HEel veel plezier met het reizen !!

Groetjes DIana
13 jaar geleden
·
#7374
Herkenbaar dilemma!

Tot afgelopen reis hebben ook wij nog met de rugzakken kunnen reizen, alleen de laaste keer (met twee kinden en dus twee deryans) paste heet echt niet meer. Een van de rugzakken is nu vervangen door een grote Basecamp Duffel van The North Face. [url:qzwd43b1]http://www.bever.nl/dragen/reistassen-en-duffels/890.the-north-face-base-camp-duffel-l[/url:qzwd43b1]
Tas is extreem stevig en in verschillende mate te krijgen. Ik heb voor de L gekozen. Zitten ook twee rugbanden bij zodat je 'm voor een klein stukje ook nog op de rug kan dragen als een rugzak.

Paste prima, we reisden met zo'n 28 kilo aan bagage, met twee kids. Volgend jaar (als we inmiddels drie kinderen hebben) zal waarschijnlijk ook de laatste rugtas vervangen worden... Koop er dan zeker een tweede Basecamp Duffel bij!
13 jaar geleden
·
#7375
Hoi,

wij hebben nu sinds een week onze Gelert Emporio 90liter in gebruik en zijn helemaal enthousiast - nooit een zo praktisch dingetje gehad... zou bestwel kunnen deat de rits het geen 5 jaren doet, maar ja - was ook niet zo vreselijk duur... Gewoon even googelen - heb het ergens online gekocht...

Groeten,
Anja
13 jaar geleden
·
#7376
Wij hebben twee Lowe Alpines travelbags van 70 liter en dar past alles in voor twee volwassenen en twee kinderen. Het zijn van die rugzakken waarvan je de banden kunt verstoppen voor vervoer met he vliegtuig. Vorig jaar checkten we voor 5 weken Thailand, Maleisië en Singapore. Je kunt ze ook krijgen met een dagrugzakje dat daar weer oppast; dat lijkt handig,maar is het niet (te dikke bobbel om ze in een bagagerek te stoppen en als je ermee loopt een verkeerde gewichtsverdeling.

Vorig jaar checkten we voor 5 weken Thailand, Maleisië en Singapore samen 22 kilo in. In de handbagage hadden we nog een kilo of 6.
13 jaar geleden
·
#7377
Hallo allemaal,

wij gaan over twee maanden op pad met onze kids van 7 en 9. Drie maanden Australie, Nieuw Zeeland, Thailand, Laos, Vietnam. Down Under met auto, Azie met openbaar vervoer. Omdat we allebei klein zijn, en niet zo sterk, toch de rugtassen vaarwel gezegd. We zijn na lang wikken en wegen nu de trotse eigenaar van twee prachtige kipling tas/koffers met wieltjes. Gaat 62 liter in. Hebben twee gescheiden koffercompartimenten per tas. Als het moet zitten er nog schouderbanden op, om de tas klein stukje te dragen op de rug, bijvoorbeeld bij instap van een boot oid. Voordeel vond ik dat de tas/koffer echt licht is, dit itt andere trekkoffers. Scheelt zo twee kilo met bijvoorbeeld Samsonite of North Face. Het is niet veel dat we hebben aan ruimte, maar we hebben echt bedacht light te reizen en ter plekke eens nieuwe kleren te kopen en de oude daar te laten. Is ook een leuk souvenir, een mooi Thais jurkje of gaaf Koala shirt! We vullen de trektassen aan met twee kleine dagrugtassen. Ideaal: geen fancy reisrugzakjes gekocht, maar voor 25 euro de rugzakjes van Ikea familie. Voordeel is dat op de dagrugtas (middenmaatje) nog een kleiner tasje zit. Wij hadden bedacht dat de kids daar hun eigen handbagaga in kunnen doen. Als ze moe zijn of het gehad hebben, kunnen ze hun tasje gewoon weer aan de onze vast ritsen, als er energie genoeg is kunnen ze stoer hun eigen spullen dragen. Als het echt moet kunnen ze ook even de "grote" rugtas van ons overnemen. Moet nog blijken of dit een goede keuze was, maar vooralsnog zijn we tevreden...

Danielle
13 jaar geleden
·
#7378
wij zitten ook nog even te dubben wat mee te nemen. We hebben twee goede rugzakken allebei 70 liter, maar die gaan aan de bovenkant open (maar hebben wel allebei aan de onderkant ook nog een rits om evt een compartiment extra te maken of gewoon als 1 te laten). Nu heb ik van die mooie gezien van lowe alpine met een rits waarmee je de hele bovenkant van de tas openritst, maar vind het eigenlijk een beetje overdreven om daar €160 voor neer te tellen. Voor vorige reizen heb ik steeds van die waszakjes met rits gebruikt om kleding uit elkaar te houden en het makkelijk in en uit te kunnen pakken. die zakjes heb je in verschillende maten en dat was wel makkelijk. waarschijnlijk gaan we het op die manier doen. We reizen met twee volwassenen en ons dochtertje van dan bijna 2 jaar. Hopelijk komen we uit op 2 rugzakken, 1 kiwitraveller (soort deryan bedje), 1 buggy en 1 handbagage. lijkt me al wel veel sjouwen, maar minder zie ik niet echt gebeuren. Wat ik van eerdere reizen door Thailand (of andere aziatische landen)weet is dat koffers vaak niet zo handig zijn bij het vervoer (minibusjes), tenzij je natuurlijk vanuit het vliegveld doorreist naar een resort en verder niet veel trekt. Maar het blijft puzzelen hoor!

grt, Annemiek
13 jaar geleden
·
#7379
Wij waren erg blij met d erugzakken die wij mee hadden naar Vietnam. Gewoon ouderwetse met aan de bovenkant de opening.
Met een roltas/koffer zou ik mij echt niet over de stoepen hebben zien gaan.
De packingsolutions van Ikea maakte dat de rugzakken snel uit- en in te pakken waren.

Christel
13 jaar geleden
·
#7380
Wij komen net terug van Maleisie en hadden 1 'ouderwetse' rugzak mee en de kinderen (7 en 10 jaar) allebei hun eigen (kleine) trolley (die hebben ze ook al jaren). We hebben veel gereisd in Maleisie, ook met openbaar vervoer en dat ging prima. Ik denk wel dat we volgend jaar voor de kinderen een eigen rugzak kopen, maar dit was nu ook prima. Wij hebben hier geen problemen mee ondervonden.
13 jaar geleden
·
#7381
wij gaan in maart naar Nepal met de kids en hebben een kofferrugzak gekocht van Gelert (Jet Set) en ook een dufflebag (outdoorsportshop.nl , wij kochten een dufflebag van 120 liter! voor ongeveer 50 euro)
Nog uitproberen hoe dit bevalt maar er kan veel in!
groeten Miranda
13 jaar geleden
·
#7382
ik zou een grote rugzak en zo'n duffelbag meenemen
13 jaar geleden
·
#7383
Hoi,

Leuk om te lezen wat iedereen meeneemt etc.
We nemen altijd onze rugzakken mee en een kleine trolley voor onze dochter die deze vaak zelf loopt te 'slepen'. In deze trolley zit al haar spulletjes (ook wat speelgoed). Nu reizen wij vaak ter plekke met een auto dus dat is makkelijker. Wel nemen we vaak onze eigen tent en kampeerspullen ook mee, dus nog een extra grote travelbag hiermee gevuld... Al met al een hoop spullen, maar we hebben wel alles lichtgewicht.

Over een jaartje of wat zullen wij vast ook weer eens richting Azië gaan (zijn we met z'n tweetjes wel al geweest) en dan zal het gewoon twee rugzakken worden en als onze dochter groot genoeg is ook een kleine voor haar denk ik. Ze vindt het vaak leuk om ook een eigen tas/koffertje te hebben.. net als haar papa en mama ; )
Wij hebben rugzakken met een rits aan de voorkant dus kan je gewoon alles van voren eruit pakken.. En meestal gaat dat prima.. soms is het even zoeken naar die ene schone onderbroek die nog ergens moet zitten... maar dat is dan ook de enige irritatie die ik af en toe heb met de rugzak (wij lopen er dan natuurlijk geen kilometers mee, dat scheelt ook).

succes

Carolien
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!