vrijdag 06 november 2009
  8 Replies
  5K Visits
  Subscribe
Hoi,

Welke ervaren reiziger geeft de pro's en con's van reizen met koffer of backpack (en kleine kinderen in het kielzog).

Ik ben er zelf nog niet uit of ik een koffer(tje) of een goede backpack mee zal nemen. In zo-Azië werd er voornamelijk wat luxer gereisd. De koffer werd hooguit een paar meter gerold van taxi naar hotel. Dit keer wordt het door mexico met de bus een stuk avontuurlijker. We zijn niet van plan om de grote stukken met een chickenbus te ondernemen, maar comform is in ieder geval een stuk minder aanwezig. Ik zie het ook niet zitten om veel te sjouwen deze vakantie, mijn eigen voorkeur gaat dus uit naar een kleine koffer met wielen. (65 cm).
Maar ik hoor graag de voor- en nadelen van anderen.

Jurma
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6226
Ik ga voor de backpack, vind ik makkelijker met kinderen, hadden vrij. Koffer lomp moeilijk om mee te nemen in overvolle bussen.
Negatief wij hebben vaak alles eruit, herschikken en alles er terug in. Maar je hebt ook al backpackers die je volledig kan open ritsen.

Veel succes
14 jaar geleden
·
#6227
Hoi Jurma,

Mijn absolute voorkeur gaat uit naar een koffer op wieltjes, die heb je idd in allerlei formaten.
Ik vind een backpack een must als je trekkings gaat doen, maar op dit moment in ons leven doen wij dat toch niet en
laat mij dan maar lekker rollen.
Er zijn een aantal merken waaronder Eagle Creek, die hele mooie rolkoffertjes hebben waar je ook rugbanden uit kan halen om het eventueel
ook op je rug te kunnen dragen. Osprey heeft ook een mooie en zo zijn er nog wat merken. Wij hebben destijds voor een wat goedkoper merk gekozen (Gelert),
maar vonden het ideaal. Wij hadden wel 2 grote rolkoffers, die soms zelfs dienst deden als buggy, een vastklampend 4 jarig jongetje zorgde voor wat hilarische momenten.

Groet,

Chila
14 jaar geleden
·
#6228
Een mooi kado onder de kerstboom gelegd.

Het is een 'op een rugtas' lijkende delsey trolley geworden van 55-60 cm. Kan dus niet heel veel meenemen.... Eventueel zelfs als handbagage. Voordeel van deze trolley is dat middelste rits de tas in tweeën splits waardoor je twee gelijke helften bagage krijgt. (Mijn huidige joekel van een samsonite koffer heeft dit ook en dat vond ik altijd superhandig!) je kan makkelijker bij je spulletjes. En heel mooi en degelijk afgewerkt. Wel beetje prijzig.
14 jaar geleden
·
#6229
Wij overwegen 2 backpacks mee te nemen met elk een gewone kleine rugzak voor dagtrips.

Lieten jullie de backpacks insealen op schiphol? Hadden jullie zo'n metalen net (zoek op packsafe bij <!-- w -->http://www.bever.nl<!-- w -->;)?
14 jaar geleden
·
#6230
Wij reisden met de kids vooral met een huurauto. Dan is een koffer wel handig.

Ga je met openbaar vervoer dan zou ik voor een rugzak kiezen.
14 jaar geleden
·
#6231
We hebben net rugzakken gekocht voor de kids. Helemaal stoer vinden ze het. Weten jullie of rugzakken bij Air Asia in een flightbag moeten ?

Christel
14 jaar geleden
·
#6232
Nee twee jaar geleden toch niet! Super ik ben ook erg aan het aftellen wij vertrekken 1 juni :)
14 jaar geleden
·
#6233
Rugzakken doe ik ALTIJD in een flight-bag voordat ik op het vliegveld kom. Een rugzak kun je namelijk onmogelijk zo goed afsluiten als een koffer (waardoor er makkelijk mee geknoeid kan worden), en bovendien kunnen de banden achter van alles en nog wat blijven haken.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!