dinsdag 10 juli 2012
  8 Replies
  5.4K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij zijn van plan om eind dit jaar/begin volgend jaar met ons zoontje (hij wordt in februari 2013 1 jaar) voor familiebezoek naar Hong Kong en Indonesië (Java en Bali) te gaan. Zonder baby vloog ik altijd met Singapore Airlines en de KLM naar Indonesië. Nu lees ik verschillende meningen over de luchtvaartmaatschappijen als het om vliegen met kinderen gaat en dus zou ik graag willen weten welke (recente) ervaringen jullie hebben als het om baby's gaat. Alle meningen over alle luchtvaartmaatschappijen zijn welkom, zowel positief als negatief.

Alvast bedankt!
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11074
Beste Fee,

Vergeleken met KLM zijn de meeste Aziatische maatschappijen babyvriendelijk.. Wij hebben meerdere keren met een baby van verschillende leeftijden gevlogen en wij vonden Singapore Airlines de topper, maar ook Cathay (handig als je naar HKG vliegt) is prima. De reden dat we deze maatschappijen prettig vinden vliegen met een baby is de vriendelijkheid en extra aandacht van de crew, ruime bassinets, bij Singapore Airlines kwamen ze spontaan knuffelbeertjes brengen, nooit te beroerd om flesje/voeding warm te maken... Etc.. Bij KLM kwamen ze soms gewoon niet als we op het belletje drukten.

Groetjes
11 jaar geleden
·
#11075
Wij hebben dezelfde ervaring met Emirates. Super kindvriendelijke maatschappij. Als je in Dubai overstapt krijg je ook meteen een maclaren buggy te leen.
11 jaar geleden
·
#11076
Bedankt voor jullie reacties!

KLM viel inderdaad al af, zelfs toen ik alleen vloog was de service om te huilen. Singapore stond al op het lijstje, maar ik ga Cathay en Emirates daar zeker aan toevoegen! Alleen nog even kijken wat het handigst is qua tijden en tarieven.
11 jaar geleden
·
#11077
wij vliegen met Quantas, ik denk toch al positieve reacties gehoord te hebben?
iemand ervaring? wij vliegen met 2 kids van 5 en 2,5,

bedankt!
11 jaar geleden
·
#11078
Hi

wij waren nog bezig om onze reis verder concreet te maken. We kwamen in 1ste instantie uit bij KLM omdat dat goedkoper was ivm combinatiereis. Na deze site toch maar nog een keer gecheckt. We kunnen onze reis naar Singapore-Bali-Kuala Lumpur ook voortzetten met Singepore airlines met een meerprijs van 200,--

Is dit denken jullie de moeite waard? heb je bij SA meer beenruimte? We moeten deze week ons beslissing nemen. Vind het het wel een moeilijke. Moet nog wel checken hoe het zit met de tijden. Bij KLm hadden we nachtvluchten.
11 jaar geleden
·
#11079
De vluchttijden zijn echt belangrijker dan de beenruimte op deze korte stukjes. Ik zou altijd voor SIA gaan boven KLM, maar op het korte stuk gelden andere normen.

Voor checken vluchttijden: <!-- w -->http://www.chase.nl<!-- w --> is handig.
11 jaar geleden
·
#11080
Het is uiteindelijk toch KLM geworden (met 1 korte vlucht door MA). Mede omdat de vluchttijden met Singapore Airlines helemaal niet gunstig waren en we zelfs nog een extra tussenstop kregen. We gaan uit van het ergste en hopelijk valt het dan alleen maar mee :-)
11 jaar geleden
·
#11081
Wij vliegen januari 2113 met ons dan, 2,5 jaar oude zoontje naar Sri Lanka met Qatar Airlines en hebben bewust iets meer betaald omwille van de erg goede reputatie van deze maatschappij.

Begin dit jaar vlogen we met Turkish Airlines naar Thailand, en hadden hadden erg afwisselende ervaringen per vlucht (in totaal namen we vier vluchten). Wel een enorm pluspunt is dat we op elke vlucht erg goede plaatsen kregen, vooraan het tussenschot, zodat Mille af en toe toch eens kon rechtstaan of zich aan onze voeten kon leggen. Dit mocht in principe niet maar een boos blik van een geirriteerde moeder deed de stewardessen terugtrekken :-). Ook was er elke vlucht een kindermaaltijd voorzien. Dit hadden we wel aangevraagd op voorhand. En een rugzakje zonder speelse inhoud voor Mille op de twee lange vluchten.

Vooral op de lange vlucht van Istanboel naar Bangkok was de service ondermaats. Geen lief woord tegen onze zoon, eerder het tegenovergestelde. En dit ondanks zijn voorbeeldige gedrag. Het cabinelicht bleef ellendig lang branden en toen ik voor de tweede keer ging vragen om het te dimmen werd ik botweg afgesnauwd. Er hing gewoon een heel gespannen sfeertje onder de crew en dit was erg voelbaar door de passagiers. Niet fijn.

De vlucht van terug naar huis, van Bangkok naar Istanboel, was wel relax. We hadden zelfs een extra stoel gevraagd bij het inchecken en gekregen, zodat Mille comfortabel kon zitten. Aleen jammer dat de stoeltv's van onze rij de enige op de vlucht waren die niet werkten. De stewardessen vonden Mille duidelijk schattig, zelfs toen hij door de gangen begon te lopen bleven ze aardig en gaven hem positieve aandacht. Mijn ervaring is dat, zolang je kind niet vervelend doet, medepassagiers en crew ze best wel ok vinden.

De twee vluchten binnen Europa waren ok, zonder franjes. Geen enkele vlucht zat vol zodat we achteraan in het vliegtuig ruimte zat hadden en erg confortabel zaten. De service was bevredenend zonder extra's.

De voornaamste reden dat we volgende reis voor Qatar kiezen is vooral om de beenruimte en de geroemde service in economyclass. Mijn partner is meer dan 1m90 en zit meestal dubbelgeplooid op z'n stoel. Hier heeft hij genoeg van. We zijn nieuwsgierig. Vooral omdat ze dit jaar weer verkozen zijn als beste vliegmaatschappij ter wereld. En zo veel meer kosten deze tickets ook weer niet.

Hoe confortabel je reist met een kind hangt niet alleen af van de luchtvaartmaatschappij maar ook van andere factoren. Of de vlucht al dan niet vol zit. De professionaliteit van de crew, het humeur van je medepassagiers en het humeur van je koter is ongetwijfeld nog het belangrijkste.

Durf bij het inchecken te vragen naar goede seats. Het is in het belang van iedereen op de vlucht dat je kind confortabel zit. Naar dit argument hebben ze echt wel oren :-).
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!