dinsdag 13 april 2010
  9 Replies
  5.1K Visits
  Subscribe
Hallo!

Ik vertrek binnen enkele maanden met mijn vriend en zoontje (dan 9 maanden) voor 4 weken naar Australië. We willen nog een rugdrager aanschaffen, maar we hebben hier geen ervaring mee. Ik heb al wel wat teruggevonden op dit forum over de babydragers type beco carrier / ergo carrier / patapum, maar ik lees hier nergens info over draagrugzakken type vaude, deuter. Deze laatste lijken met nochtans veel steviger en dergelijke maar dan ook wel weer veel zwaarder. Vandaar mijn vraag: Waarom zou ik voor het ene dan wel het andere kiezen? Bedoeling is dat we nationale parken gaan bezoeken en dus lange wandeling met ons zoontje in rugdrager/-zak zullen doen. Graag jullie ervaringen en meningen! Alvast bedankt!

Groetjes!
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#7083
Hoi

Wij hebben een deuterdrager gehad. Vond hem ideaal tot een jaar of 2, daarna hing zoon te ver naar achteren en werd het erg zwaar. Ook liep hij veel zelf en liep je met die drager te sjouwen.
Voor langere afstanden en met een kind dat nog niet zelf kan lopen (dus vaker gebruiken) lijkt mij zo'n deuter fijner. Maar ik heb dan geen ervaring met zo'n andere drager.

We gaan nu trouwens voor een mei tai drager, licht om mee te nemen en handig voor incidenteel gebruik (zoon zal dan bijna 4 zijn en er alleen in zitten als ie echt niet meer wil lopen).
14 jaar geleden
·
#7084
Hallo,

Wij hebben een ergocarrier super tevreden van onze zoon van 2 j 9m zit er nog altijd in en graag.
Maar dit onderwerp staat al ergens op de site.

Groetjes
14 jaar geleden
·
#7085
Hey,

Bedankt voor jullie reactie! Ik weet dat er al heel wat geschreven is over die SSC's, maar vond nauwelijks iets terug over die grote rugzakken zoals deuter en andere. Ik denk dat ik toch ga overwegen om zo'n SSC aan te schaffen, maar vroeg me daarbij nog af: is dat ook oké voor je kleintje om daarin gedragen te worden gedurende lange wandeltochten?

Groetjes!
14 jaar geleden
·
#7086
Hoi Tinnemin!

Wij hebben ook lang getwijfeld tussen een draagzak type Deuter en een soft carrier. De Deuter kenden we al van vrienden en vonden we goed (hadden we mee op een vakantie in Frankrijk). Uiteindelijk zijn we een maand naar Australie vertrokken met een beco en een buggy met slaapstand, en dat was perfect. Hoofdreden om de Deuter niet te nemen was de grootte en het gewicht, we hadden al twee rugzakken, een trolley en een buggy te dragen en de beco is zo klein dat het niet stoort. We hebben heel veel wandelingen en uitstapjes gemaakt met de beco (enkel steden zijn handig met een buggy), en dat ging perfect. Ons meisje was toen 16 maanden en woog nog geen 10kg. Ik had vooral schrik dat het te warm zou zijn, maar dat bleek echt geen probleem. Ze sliep er ook super goed in, zeker met de zonne/regenkap die we dan gebruikten om haar hoofdje te ondersteunen.

Ziezo, hierbij onze ervaringen. Succes met de beslissing!
14 jaar geleden
·
#7087
Dag Trijs,

Bedankt om je ervaring te delen! Ik neig ook sterk in die richting. Ik zie eerlijk gezegd ook op tegen die grote zware rugzak en nu ik hoor dat zo'n beco ook kan voor lange wandeling geraak ik meer en meer overtuigd. Is zo'n beco goed aanpasbaar voor verschillende personen? Ik ben 1m65, mijn partner 1m85.

Groetjes!
14 jaar geleden
·
#7088
Mijn man en ik verschillen maar 10cm in lengte, maar we pasten de schouderbanden wel elk aan als we de beco droegen. Is gemakkelijk, zelfde principe als een rugzak. Wij droegen onze dochter nooit langer dan 2u aan één stuk (maar zelf wil je dan ook eens een pauze :-)), maar waren wel soms langer onderweg. Echte trekkings zou ik er niet mee doen (was ook niet onze bedoeling), en ik weet ook niet of dat jullie plan is. Wij hebben verschillende NP gedaan in het zuiden van Australie, en je hebt echt wel wandelingen van alle niveau's.

Héél veel plezier! Wij hadden de tijd van ons leven, we denken er nog bijna dagelijks aan terug.
14 jaar geleden
·
#7089
Wij zijn op dit moment op rondreis in Indonesië met een Deuter voor dochtertje van 14 maanden (Pip). Ik vind het heerlijk lopen. Het is een behoorlijk groot ding, maar over het algemeen gaat alles er bij wat we op een dag nodig hebben, camera, fles water, speelgoed, luiers, doekjes, etc.. zo heeft mijn vriendin haar handen vrij om onze oudste in de gate te houden. (Hij wil er som ook nog wel eens in, en met 3,5 jaar gaat dat nog best, hou je alleen geen uren meer vol...)

Voordelen zijn voor mij: Pip slaapt er heerlijk in, en kan als ze wakker is fijn om zich heen kijken. Ze is goed beschermd tegen de zon, regen en nieuwsgierige "tantes". In een taxibusje zet ik haar altijd in de rugdrager bij mijn voeten neer, hou je mooi je handen vrij, en komt me wat meer beschermd over. Tussentijds kan ik de rugdrager gewoon even neerzetten en hoeft Pip er niet uit.

Ben dus blij met mijn keuze. Succes met de jouwe!
14 jaar geleden
·
#7090
Hey,

Alvast proficiat met je leuke vooruitzichten,
Ik heb zelf niet zo veel ervaring met echte rugzakken maar ik ben wel een echte draagdoekenfanaat. Zoals al iemand had gezegd is de mai-tai super handig. Mijn zoon van 3 jaar en +/- 16 kilo draag ik of mijn man zonder moeite voor uren op de rug. Ook de gewone (let wel op niet! rekbare) lange knoopdoek gaat prima, je kan hem op verschillende manieren binden, op je buik en op je rug. Ik draag mijn kinderen meestal op de rug, de jongste (1 jaar) draag ik ook nog wel eens op de buik. Ik kan beide (niet tegelijk natuurlijk ;o)) zonder problemen een hele dag dragen op trektocht. De doeken wegen bijna niks en nemen ook super weinig plaats in.

[attachment=0:2bqm01ac]<!-- ia0 -->PICT2674.JPG<!-- ia0 -->[/attachment:2bqm01ac][attachment=1:2bqm01ac]<!-- ia1 -->pict1789.jpg<!-- ia1 -->[/attachment:2bqm01ac]

groetjes,
Davinia (Dave)

ps: mijn man heeft hem op de foto bij het gras maaien wel niet hoog genoeg geknoopt!!
14 jaar geleden
·
#7091
Ik heb ook een foto toegevoegd. Zoals je ziet is het inderdaad eenheel geval, maar ik loop er hier dan ook vaak echt de hele dag mee op mijn rug. En dat is, als je af en toe een pauze om wat te eten en/of drinken neemt, prima vol te houden. Heb zoals ik al zei geen ervaring met andere draagsystemen.

Foto zit in de bijlage, krijg 'm even niet als plaatje ingevoegd.

Grt

Teun
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!