vrijdag 02 december 2011
  3 Replies
  3.2K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Wij trekken binnenkort met onze dochter van drie maanden naar Thailand. Onze vlucht vertrekt hier rond de middag en we komen in de ochtend plaatselijke tijd aan. Voor onze dochter is het dan natuurlijk midden in de nacht. Nu heb ik schrik dat zij het dag/nacht-ritme helemaal zal omdraaien. Zijn er dingen die we kunnen doen? Het lijkt me raar om haar bij aankomst te willen wakker houden of haar om de X aantal uurtjes wakker te maken (zoals ze thuis overdag ook wakker wordt). Hoe gaan jullie hier mee om?

Alvast bedankt!!
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9887
op het internet lees ik als tip dat je best thuis al begint met het ritme van het land van bestemming aan te nemen, door bv. je kindje elke avond wat vroeger of later naar bed te doen. voor een bestemming als thailand met zijn zes uur tijdsverschil lijkt dit echter onmogelijk... zijn er ouders die dit al hebben geprobeerd? hoe dichter onze vakantie komt, hoe meer schrik ik heb dat de jetlag onze vakantie gaat overschaduwen... hier thuis slaapt ons dochtertje al flink de nacht door (van 21.30 tot 7.30 u), hopelijk pikt ze dit snel terug op als we terug thuis zijn!
12 jaar geleden
·
#9888
Hallo,

Ik heb geen idee of het bij ons gaat werken (wij vertrekken over 3 maand met onze dochter die dan een half jaar is naar nieuw zeeland) maar wij gaan de kids proberen direkt in het goede ritme te krijgen door ze na aankomst zoveel mogelijk aan de plaatselijke tijd te houden. Dus dat zal dan wakker maken en veel buiten ondernemen of juist op bed leggen zijn.
Wij vertrekken ook rond de middag vanuit NL en komen om zes uur plaatselijke tijd aan in maleisie. We hebben een dagkamer in kuala lumpur, daar gaan we een paar uurtjes slapen, waarna we in het dagritme overschakelen. Dan verder naar nieuw zeeland, waar we precies hetzelfde gaan proberen. Ik hoop dat het werkt.

Volgens mij hebben de kids er minder moeite mee dan dat wij hebben...
12 jaar geleden
·
#9889
Ik zou me niet te veel zorgen maken. Kinderen passen zich zeer snel aan, zijn heel flexibel. Ons dag-nacht ritme wordt ook hormonaal bepaald en gaat samen met de intensiteit van het daglicht. Ik zou dus vooral niet proberen hier al wat te regelen, gewoon zien waar je kindje behoefte aan heeft na zo'n lange reis. Gun haar de rust (immers zij vraagt niet om deze reis) en je zult zien dat als jullie relaxed zijn, zij dat ook is en moedernatuur het ritme in een paar dagen op de rit heeft.
Tip: wij delen de eerste dagen de nachten in 2en. Het eerste deel regelt de een, het andere deel de ander. Zo kom je zelf nog een beetje aan je rust. En ach, midden in de nacht balletjes overrollen en kleurplaten kleuren is ook weer een ervaring die je niet had willen missen!

succes, groetjes Saskia
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!