woensdag 28 juni 2017
  6 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Hi,

Impulsief last minute beslist om met TUIFLY naar Cancun, Yucatan af te reis vertrek nu zondag 2/7 voor 3 week.
No ideas at all, maar snel even googlelen en ziet er wel geweldig uit
Iemand insider tips, leuke budget acco's...
wij reizen met 3 kids, van 7,6 en 3 jaar
aftellen...
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24452
O WoW, dat is echt last minute! Begint komend weekend de zomervakantie al voor de eerste regio? Dat wist ik niet.
Wij verbleven in een iberostar hotel in playa paraiso, heerlijk aan het strand. Daarna gaan rondreizen, ook kort Guatemala en Belize aangedaan: chtitzen itza, uxmal (Maya centrum), palengue, tikal, Flores, ,Xel-ha, Tulum, Chetumal....
Succes, gaaf hoor!
6 jaar geleden
·
#24453
Ik ben 10 jaar geleden geweest. Cancun vond ik niets en inmiddels is ook Playa del Carmen te toeristisch:

- Isla Holbox
- Chichen Itza is prima te bezoeken als dagtrip (ik zou een kleine tour Yucaton doen)
- Tulum eo is nice
- Xelha (waarschijnlijk wel druk)
- auto huren was prima te doen / bus ook
6 jaar geleden
·
#24454
Tof, hebben wij zonder kind gedaan, maandje, flink stuk Guatamala mee gepakt, stukje Honduras en ook Belize.

[url:2j55bbrq]https://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=117&t=3585&p=22070&hilit=tikal#p22070[/url:2j55bbrq]
Hier heb ik ons rondje van destijds opgeschreven en kan je ook andere reacties lezen die wellicht relevant zijn voor jullie.

Super stoer zo last minute!! Enjoy!!!!
6 jaar geleden
·
#24455
Vanaf Playa del Carmen:
- een cenote bezoeken (snorkelen/zwemmen in een fles spa blauw zeg maar).
- Tulum (mooie bouwwerken aan zee, lekker zwemmen daar, wel hele dikke golven dus een beetje oppassen kan geen kwaad).
- naar Cozumel (eiland, rondje rijden met een scooter).
- naar Sián Khaan (prachtige biosfeer, fregatvogels die nestelen op mangroveeilandjes in zee, snorkelen, ook basisacco te huur, 40 km zandpad) Toen ik er was, was er helemaal niemand, ik heb ook andere verhalen gehoord.
- naar Chitzen Itza (ga vroeg in verband met drukte en hitte).

Ik heb rondgereden met een huurauto. Rij voorzichtig.. ze nemen het daar niet zo nauw met regels, dus wees wat alerter.
Heb een tweede portemonnaie met een tientje bij je om politie af te kopen. (ervaring). Sorry, I am out of cash, this is my last 10 dollar). ;)
6 jaar geleden
·
#24456
Super! Wij zijn er een paar jaar geleden geweest met kinderen. Route was Mexico-City- Puebla- San Cristobal- Palenque-Campeche-Akumal- Merida- Mexico-City. Vanaf Campeche hadden we een huurauto. In Yucatan, dus. Gaat prima. Zelfs geen corrupte politie-agenten tegengekomen. In de steden is de regel: wie de duurste auto heeft gaat eerst ipv standaard voorrang van rechts :) De snelwegen zijn met tol dus zo goed als leeg. Wat ons opviel (ook in juli) was dat er superveel vlinders vlogen. Heel erg mooi om te zien (al hing de auto er helaas ook wel vol mee na een rit, arme beesten)

Paar tips over het Yucatan-stuk:

-Uxmal vonden wij indrukwekkender dan Chichen Itza. Ga inderdaad zeker 's ochtends (al helemaal bij Chichen Itza). Vanaf een uur of 11 is het niet meer te doen van de toeristen.
-Tulum vonden wij niet zoveel aan. Ligt wel mooi, maar afgezette paadjes en zo. Was wat te clean.
-Akumal is een leuke plek om te snorkelen met schildpadden. Veel mensen deden dat met een tourtje, maar je kan zo vanaf het water naar de schildpadden. Dan zwem je dus gratis op tien meter van de mensen die betaald hebben tussen exact dezelfde schildpadden.
-In Akumal kun je ook 's nachts gaan kijken naar de schildpad-eieren die uitkomen in dit seizoen (als je geluk hebt). Wij hadden er een appartement vlak aan het strand (Casa Coral, met eigen zwembad. Aanrader, maar ondertussen wel stuk duurder geworden) en we hebben 's nachts wel eens zitten kijken, maar niks gezien.
-Ga niet naar de flamingo's in Celestun. Dat stelde echt niks voor.
-Merida is een leuke stad. Wij sliepen in een supermooie hacienda een beetje buiten de stad. Heel relaxed, met een heel lekker restaurant. (Hacienda Santa Cruz). Geen idee meer wat het kostte.

Veel plezier!
6 jaar geleden
·
#24457
Dat is echt last minute! Alvast een super vakantie gewenst. Wij zijn 24 jaar geleden in Cancun getrouwd en hebben daar een hele mooie vakantie gehad. Aanraders zijn o.a. Tulum, Chichen Itza, Coba, zwemmen in Cenotes, Cozumel, Merida, toen waren er nog maar een paar hotels in Playa del Carmen. Wij hadden het Holiday Inn met zwembad geboekt in het centrum van Cancun ivm de kapper voor onze trouwdag. Voor de rest gingen we gewoon bij diverse hotels in de hotelzone aan de Caribische zee aan het strand of zwembad liggen. Toen was dat mogelijk, omdat het strand van de overheid is/was. Aan het begin van de hotelzone langs de Caribische zee zijn de stranden rotsachtig en verderop worden de stranden steeds witter en mooier. Aan de andere kant is de lagune van Nichupte, dit vonden wij een mooi natuurgebied. Jullie vertrekken morgen al, een hele fijne vakantie, geniet ervan.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!