zaterdag 01 september 2012
  6 Replies
  6.1K Visits
  Subscribe
Via zoekfunctie niet kunnen vinden wat ik zocht, dus toch maar een nieuw onderwerp. Over twee weken gaan we een maand naar het Westen van Amerika met twee meiden van 1 en 4 jaar oud. In het vliegtuig hebben we alleen voor de oudste een stoel. We komen aan op San Francisco en moeten met een taxi naar ons hotel in de stad. Een paar dagen later weer met taxi naar huurauto. Die gebruiken we dan twee weken en rijden naar LA. Dan vliegen we van LA naar las Vegas. Daar weer met een taxi naar camperverhuurbedrijf en dan twee weken met camper rondreizen.

Wat te doen met stoeltjes? Bij de auto kunnen we ze evt. huren, maar als ze er nog zijn vaak vies. Bij camper kunnen we ze niet huren. Voor onze oudste kunnen we denk ik een boosterseat gebruiken, maar dan wel met rugsteun.

De opties:
- Eén stoel mee van thuis en in vliegtuig, daar kan onze oudste dan in zitten in vliegtuig, of als het niet past, mee in het ruim, dan nog een tas daarvoor kopen. Voordeel stoel kan meteen in taxi gebruikt worden, nadeel gesjouw, ook als we zo'n karretje kopen, want ook nog buggy en trolly met tassen. Tweede stoel daar kopen bij de Walmart.
- Bij Walmart twee stoelen kopen, voordeel op heenvlucht geen gesjouw, nieuw en schoon, past zeker in tweepuntsgordels van camper. Nadeel nog niet in taxi, wel meeslepen op tussenvlucht.
- Huren bij huurauto en dan in Las Vegas bij Walmart twee stoelen kopen voor twee weken camper.

Ik weet het echt even niet. Suggesties?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#11403
Tsja, lastige keuze.

Wij hebben vorig jaar toen we met 3 kinderen naar Portugal vlogen 3 stoelverhogers meegenomen. Gewoon het onderste stuk van de stoelen met rugleuning afgehaald en in een goedkope grote tas gedaan en ingecheckt. Het huren van de stoelverhogers was namelijk belachelijk duur. Onze jongste 2 waren toen bijna 4 jaar. We vonden dat ze voor die 10 dagen wel op alleen stoelverhogers konden.

- Ik vraag me sterk af of je een stoelverhoger in het vliegtuig mag gebruiken. Ik dacht dat ze zelfs al moeilijk doen over maxi cosy's.
- Heeft de camper die jullie gehuurd hebben echt 2 puntsgordels voor de kinderen? Dat is erg lastig met autostoelen. Wij hebben een camper met op 2 plaatsen achterin 3 puntsgordels en op de andere plaatsen 2 puntgordels. We hebben met heel veel moeite een autostoeltje voor 1-4 jaar kunnen vinden voor een 2 puntsgordel. Maar eigenlijk zat dat niet echt goed vast. De stoelverhogerfase hebben we overgeslagen, want een 2 puntsgordel om een stoelverhoger heeft geen zin. Het zorgt er alleen maar voor dat de gordel slechter vast zit.
- Als je de autostoeltjes toch al gaat kopen, dan zou ik ze niet meer huren bij de huurauto. Mijn ervaring is dat autostoeltjes huren bij een huurauto erg duur is. En inderdaad hebben we regelmatig vieze aftandse autostoeltjes gehad. Wij reizen in een taxi altijd zonder autostoeltjes. Misschien niet helemaal zo veilig als met, tja.

Zijn Europese autostoeltjes trouwens wel goedgekeurd voor de amerikaanse wet? Ik las ergens dat je geen autostoeltje mee kunt nemen naar australie omdat het eu keurmerk daar niet geldig is.

groeten, Kirstin
11 jaar geleden
·
#11404
Vorig jaar hebben wij met onze toen 2 jarige zoon ruim drie weken met een huurauto het westen van amerika bezocht. We zijn vanaf Brussel naar Los Angeles gevlogen. We hebben een autostoel ( zitverhoger met rugsteun, armleuningen en hoofdsteun die niet los van elkaar kunnen) met daarin een rugzak met onze spullen op het vliegveld in een flightbag van nomad verpakt. Dit paste net en was makkelijk op een bagagekar te leggen. Onze zoon heeft in het vliegtuig en in het busje naar het autoverhuurbedrijf gewoon op een stoel gezeten. Bij het verhuurbedrijf hebben we de stoel meteen in de auto gezet. Terugweg hetzelfde gedaan! Omdat onze zoon toen al vrij groot was heb ik overwogen om een zitverhoger mee te nemen ipv de stoel maar ivm veel in de auto zitten en in slaap vallen was dit voor mij geen optie. Succes!
11 jaar geleden
·
#11405
Dankjulliewel allebei! Inmiddels gaan we echt bijna weg. Voor de jongste nemen we zelf een stoel mee, voor de oudste een booster voor de taxi en voor de rest van de reis kopen we dan wsl. een stoeltje bij de walmart voor haar. Ik laat tzt wel weten hoe het is bevallen.
11 jaar geleden
·
#11406
Wij hebben vorig jaar met onze drie jarige haar stoeltje meegenomen. Lag bij de koffers onderin het vliegtuig.
Het is eventjes sjouwen ( van airport naar verhuurbedrijf) maar verder heb je wel heerlijk je eigen schone stoeltje. ( je weet in ieder geval hoe de krenten/kruimels/ vlekken er in zijn gekomen.)
Omdat ze nog niet zindelijk was moesten we daar Pampers kopen. Die zijn in Amerika vreselijk!!!! Ze lekte continu door met als gevolg een doorweekte stoel. We hebben onze stoel (groep 1) daar achtergelaten en bij Walmart een nieuwe gekocht voor maar $39,-!!!! en dan meteen groep 2. Wij vonden het ideaal!
Veel plezier op reis! Ben wel een beetje jaloers hoor, maargoed, wij vertrekken volgende maand.

Groetjes Sharon.
11 jaar geleden
·
#11407
Ik lees hierboven over een camper met driepuntsgordels achterin, daar zijn we ook naar op zoek voor onze dochter van 9,5 maand. Welke camper was dat? Ik heb ze namelijk nog niet kunnen vinden helaas... Alvast bedankt!
11 jaar geleden
·
#11408
Alle moderne campers hebben achterin driepuntsgordels. Dat is al een aantal jaar verplicht.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!