woensdag 10 juli 2013
  9 Replies
  5.9K Visits
  Subscribe
Hallo!

Wij gaan volgend jaar maart voor ongeveer 5,5 week naar Nieuw-Zeeland en daarna nog 2,5 week naar Maleisië. Samen met onze dochter van drie jaar (dan bijna 4 jaar). De voorbereidingen zijn nu volop begonnen, dus tijd om eens actief te worden op dit forum!!

De tickets zijn inmiddels geboekt, dus nu zijn we ons aan het verdiepen in de autohuur voor Nieuw-Zeeland. We willen vanaf Auckland via allerlei omwegen naar Christchurch of andersom. We vliegen op Auckland, maar kunnen bijvoorbeeld ook een binnenlandse vlucht naar Christchurch nemen en vanuit daar gaan rijden.

Heeft iemand tips voor een betrouwbaar en voordelig verhuurbedrijf? En wat is handiger, van Auckland naar Christchurch of andersom (qua klimaat, route, budget, enz.)?

Alvast bedankt voor jullie hulp!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13751
wij hadden een jucy (van die knalgroene/paarse) met volledige verzekering(aanrader!)en we waren er zeer tevreden van!
leuk klein campertje, zeer compact, maar toch ruim genoeg, geen toilet of douche, maar in NZ eigenlijk niet nodig, op DOC sites heb je altijd wel een toilet.
waar je met 5 personen in kan, wij hadden onze 2 kindjes van 2,5 en 4,5 mee, elk in een kinderzitje, zij sliepen beneden en wij boven, ging perfect.

je kan goedkoper gaan met een gewoon busje, zeker met maar 1 kind, maar dan ligt ze wel steeds tussen jullie, niet altijd aangenaam ;-)
ik denk in de categorie "met kinderen" is dit één van de goedkoopste en ruimste opties, zeker qua prijs/kwaliteit.

nadeel is dat de kids vrij ver naar achter zitten, de onzen hebben een sterke maag, maar geen lachertje als je vaak moet stoppen om aan je kind te kunnen;-)

1x lichten kapot, in volgende stad meteen naar garage, zelfde dag gemaakt, en we konden doorrijden, perfecte service, geen frank betaald ;-)(hoewel ik op fora nogal wat negatieve dingen had gelezen over jucy, vandaar best de "full option" verzekering nemen ;-)

als je foto's wil zien van het campertje, kijk zeker even op onze blog, onder "nieuw zeeland"!
<!-- w -->http://www.tangatanga.com/jomojenilly<!-- w -->

wat route betreft, wij hebben het gedaan van auckland naar christchurch, en lijkt me leukste optie achteraf gezien, omdat het zuiden qua natuur echt wel "wauw" is! kwestie van in het wauw effect omhoog te gaan ;-) wat weer betreft geen idee eigenlijk, wij hebben het gedaan in februari, en uitzonderlijk goed weer gehad, geen drup regen, maar ja, dat wil niks zeggen natuurlijk ;-)!
10 jaar geleden
·
#13752
Bedankt voor de tip! We waren eigenlijk van plan een auto te huren, om de kosten te drukken, maar zo op de site te zien, valt de prijs van de camper ook wel mee! Mag ik vragen hoeveel jullie uiteindelijk hebben betaald (per dag), inclusief verzekering enzo? Wij gaan ongeveer 5 à 5,5 week.

Mooie foto's op jullie site, al heb ik de camper nog niet kunnen ontdekken, haha! Ik zal vast vaker een kijkje nemen, om inspiratie op te doen voor onze route. Heb je nog tips voor de route? Plekken waarvan je zegt, die mag je echt niet missen?!
10 jaar geleden
·
#13753
Hallo Jessica,

Wij zijn 4 jaar geleden met dochter van 2 naar Nieuw-Zeeland geweest. Wij zijn ook begonnen in Auckland en terug vanuit Christchurch. Net als Joke vonden wij ook het zuideriland het mooist, dus zou ik voor het laatst bewaren. Wij hadden een auto gehuurd, maar prijzen weet ik niet meer. Met een camper hoef je natuurlijk geen accommodaties meer te boeken, dus lijkt mij goedkoper. Benzine vond ik daar trouwens goedkoop, dus dat is mooi meegenomen.

Wat ik je kan aanraden is een accommodatie in Kerikeri in Bay of Islands: Avalon Resort. Erg mooie locatie met maar 4 huisjes, dus erg kleinschalig. Niet ver daar vandaan ligt Matauri Bay, een erg mooi en rustig strand. Bij het strand is alleen een camping aanwezig, verder niks. Wellicht is deze camping ook leuk om te verblijven: Matauri Bay holidaypark.

Onze route was:
Auckland
Bay of Islands (Kerikeri) / excursie 90 mile beach/cape Reinga
Auckland
Coromandel
Taupo (met stop in Rotorua)
Wellington
Nelson (Abel Tasman NP)
Via Punakaiki (Pancake Rocks) naar Hokitika
Fox Glacier
Queenstown
Te Anau / excursie Milford Sound
Dunedin / excursie Otago Peninsula (geeloog pinguïns, erg leuk voor kinderen)
Via Mouraki Builders naar Christchurch.

En vervolgens via Maleisië weer naar huis.

Heel veel succes en plezier met het uitstippelen van de reis!

Groetjes, Ivy
10 jaar geleden
·
#13754
Hallo Ivy,

Hoe lang hebben jullie over deze route gedaan?
Wij zijn van plan te gaan kamperen, met een tent, maar de optie 'camper' staat ook nog steeds open, mits we een goede deal kunnen vinden. Weet je nog wel bij welke maatschappij jullie de auto hadden gehuurd?

Groetjes!
10 jaar geleden
·
#13755
Wij hebben een dag of 25 gedaan over deze route. Op de meeste plaatsen hadden we 2 of 3 overnachtingen. De auto hebben we via Europcar gehuurd.
10 jaar geleden
·
#13756
Wij huurde destijds onze wagen bij een local rentalcompany in Christchurch (gewoon door garages te contacten via email). Het was een wat oudere wagen (met knoppen met Japanse tekens, waar we niet durfde aanzitten :) ), maar zeer betrouwbaar gebleken. One way rental was geen probleem, werd niet extra voor gerekend, ook de ruitschade die we opliepen werd met een "ach dat kan iedereen overkomen", weggewuifd.
Zeker doen:
Noordereiland: Coromendel (hot water beach) , National Park, Whakarewarewa.
Zuidereiland: Lake Wanaka, Fox Glacier, Cape Foulwind (seal colony), Oamaru (blue pinguin colony)

Veel plezier met de voorbereidingen!
10 jaar geleden
·
#13757
Bedankt voor de tips, ik heb ze opgeschreven!

Weet iemand ook of je in Nieuw-Zeeland een auto kunt huren met kampeeruitrusting erbij? We willen graag kamperen, om de kosten te drukken, maar kunnen niet onze eigen spullen meenemen, omdat we na Nieuw-Zeeland ook nog naar Maleisië gaan. En het lijkt ons best een gedoe om ter plekke nog een volledige kampeeruitrusting aan te schaffen. Naar het er nu uitziet, is een camper nog best duur, dus met een tent heeft nog steeds onze voorkeur!
10 jaar geleden
·
#13759
Bedankt voor de tips! We zijn nu op kampeervakantie in eigen land, maar zullen als we terug zijn een kijkje nemen op deze sites!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!