zaterdag 08 januari 2011
  19 Replies
  5.5K Visits
  Subscribe
Wij beginnen nu toch weer te twijfelen of we zelf zullen rijden de eerste 7 dagen (Bangkok - Kanchanaburi -Sangkhla Buri en terug).

Wie van jullie heeft al gereden in Thailand? Voornamelijk Bangkok baart me zorgen eigenlijk. Wij zullen waarschijnlijk achterrijden met mijn nonkel (die er woont), dus de weg vinden zal wel lukken.

Ik maak me vooral zorgen over een eventueel ongeluk. Als blijkt dat je in je onrecht bent, moet je dan de volle pot betalen of ben je daarvoor verzekerd? Op de site van Avis staat: "beperking van financiele aansprakelijkheid bij een ongeval - franchise 8000 baht". Betekent dit dan dat je nooit meer dan 8000 baht zult betalen, ook al is er schade aan je eigen (huur)wagen en de wagen van de tegenpartij en ben je in je onrecht? Ik begrijp niet veel van al die terminologie...

Hebben jullie bepaalde maatschappijen die jullie kunnen aanraden? Hebben jullie een gps meegehuurd?
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8416
Wij hebben wel gereden in Chang Mai - Pai - MaeHongSon en terug.
Eigen risico was nihil. Er zou geloof ik zo'n 2000Bath afgeschreven worden van mijn creditcard als we een grote schade hadden (lees totalloss). Kleine schade werd niet eens naar gekeken.
Wij hadden geen GPS, weet niet of dat mogelijk was. We keken gewoon op de kaart (ik ben wel een goede navigeerder al zeg ik het zelf en mijn man reed). Het is best wel apart met de thaise straatnamen, maar de steden zijn in onze letters aangegeven.

Je oom spreek waarschijnlijk ook nog (een beetje) thai dus wellicht handig dat hij de auto huurt. De thaien zijn daar altijd wel gevoelig voor met onderhandelen over de prijs is mijn ervaring (onze vriend woont ook in Thailand en wordt in eerste instantie ook 'falang' genoemd, maar als ze horen dat hij thai spreekt werd de prijs meestal ook interessanter)
Maatschappij die wij hadden was northwheels maar dat is waarschijnlijk een verhuurbedrijf in het noorden.

O ja: rijden in Bangkok deed onze vriend ook zo min mogelijk: Hij parkeerde zijn auto en vervoer in BKK deden we met de metertaxi.
Datzelfde geldt voor ChangMai: het is opletten.
Succes!
13 jaar geleden
·
#8417
Ondertussen weet ik al wat meer. We zullen namelijk de tweede (oude) auto van mijn nonkel gaan gebruiken.

Wat je zegt over huurprijzen klopt helemaal Christl, met een falang die thai spreekt erbij veranderd er veel.

Wij zouden wel vetrekken vanuit Bangkok naar Kanchanaburi - Sangkhla Buri en terug. Mijn nonkel zou een baan nemen in Bangkok die minder druk is qua verkeer, maar wel een stuk omrijden.

Spannend zeg, ik zie het wel al helemaal zitten!

Christl, mag ik je vragen hoelang jullie erover gedaan hebben om te rijden van Chiang Mai naar Mae Hong Song? Die "uitstap" spreekt me ook wel aan eigenlijk, maar we hebben niet meer veel extra tijd in Chiang Mae...
13 jaar geleden
·
#8418
Wij hebben het uitstapje in 3 dagen gedaan: één dag reizen heen, één dag in MHS en één dag terug.
Eerste dag rond 10 uur vertrokken 's morgens. Van Chang Mai naar Pai is ongeveer 140 kilometer waar we 3 uur over hebben gedaan. Daar hebben we geluncht en wat gewandeld. Om 17.00 uur kwamen we uiteindelijk in Mae Hong Son aan. De wegen zijn goed te doen, maar echt erg bochtig.
Voor terugweg moet je ook gewoon echt een dag tellen. Weer rond 10 uur gegaan en rond de avond in CM.

Onze oudste werd op de heenweg ziek, na een half reistabletje ging het weer. Onze jongste werd op de terugweg ziek (oudste had al preventief een half tabletje op). Ik zou echt preventief tabletjes geven...bij ons hadden ze eerder nog nóóit last van wagenziekte gehad. Ik vond de uitzichten super en ook rondom MHS is het geweldig (op weg naar de bergdorpen, longnecks). Evt. kan je onze blog lezen voor meer info (9 t/m 11 aug.)

Als je nog meer wilt weten, hoor ik het wel!
13 jaar geleden
·
#8419
Wij hebben nu al vier keer een auto gehuurd in Thailand.
De eerste keer ( een jaar of 10 geleden) werden we door de verhuurder meegenomen Bangkok uit en begon onze reis dus buiten de stad. Geen enkel probleem.

De tweede keer huurden we in Bangkok.
We zaten in een hotel "aan de overkant van de rivier" dus dachten dat het een makkie was.
Verkeerde afslag en we reden over de brug richting stad.
Voor we het wisten zaten we midden in de stad.
Een adrenaline die dat gaf!!!! Maar we vonden de uitweg en sindsdien huren we zelfs midden in de stad.

Heerlijk, Thailand met je eigen auto.
Ik zou het niet meer anders willen.....
13 jaar geleden
·
#8420
Ook wij hebben ervaring met autohuur in Thailand.
Wegen waren prima in order ook (weinig) te klagen over hoe een en ander aangegeven werd op de grote weg.
Hadden zelf een wegenkaart gekocht en konden prima de weg vinden hiermee. Onze route was ten westen van Chiang-Mai waar wij 1 week rondgereden hebben.

Het is overigens niet aan te raden 's-avonds te rijden ivm dieren, mogelijke kuilen en onverlichte voertuigen.
Ook zal ik ook niet snel in 's-avonds in een grote stad rijden.

Wij vonden het ideaal. Geeft je gewoon veel vrijheid omdat je niet vast zit aan tijden van een ander. Hebben de kinderen even geen zin meer, dan stop je gewoon even ergens waar ze een uurtje kunnen rondrennen.

Veel plezier!
12 jaar geleden
·
#8421
Wij gaan in oktober met onze twee zoontjes (beide 4 jaar) en willen vanuit Bangkok via de drijvende markt in Damnoen Saduak (of zo iets) naar Kanchanaburi. Na een paar nachten verder naar Ayutthaya om op de nachttrein naar Chiang Mai te stappen. Voor dit stuk willen we graag een auto huren, maar ik kan op het internet geen autoverhuurbedrijven vinden waarvan je de auto kan inleveren in Ayutthaya. Ik heb er ook over gedacht om een taxi te nemen vanuit Bangkok via de drijvende markt naar Kanchanaburi, maar dan laat je dus je hele hebben en houden in de taxi en heb hier gemengde gevoelens over. En om nou op die drijvende markt met je spullen te zeulen gaan we natuurlijk niet doen.
Je kan ook een tocht vanuit BKK doen naar de drijvende markt, maar dat vind ik zonde van de reistijd. Liever de combinatie omdat je toch pas later in de middag in je kamer kan.
Heeft iemand hierover tips of info? Ik hoor/lees ze graag.


groetjes Esther
12 jaar geleden
·
#8422
Ik zou de drijvende markt gewoon niet doen. Het schijnt echt de moeite niet te zijn en heel commercieel voor de toeristen. Enkel als je 's morgens heel vroeg gaat, schijnt het vooral lokale bevolking te zijn, maar dan moet je er rond 6 à 7u al zijn...

Als het hem toch wilt bezoeken, dan kan je eventueel ook terugkeren naar Bangkok (na die enkele dagen Kanchanaburi) via Nakhon Pathom (daar staat de hoogste chedi van Thailand, heel leuk om te bezoeken!), 1 nacht slapen in Bangkok, 's morgens vroeg de trein naar Ayuthaya en 's avonds vanuit Ayuthaya doorreizen met de nachttrein naar Chiang Mai.

Of misschien nog een mogelijkheid: je huurauto achterlaten in Kanchanaburi en met het openbaar vervoer/taxi doorreizen naar Ayuthaya? Maar ik weet niet in hoeverre je in Kanchanaburi dan wel je auto kunt achterlaten?

Wij zaten min of meer met hetzelfde probleem en hebben beslist ayuthaya te laten vallen. Wij keren dus terug naar Bangkok en nemen 's avonds gewoon de nachttrein naar Chiang Mai. We zijn wel al eerder in thailand geweest (zonder kids) en hebben toen sukhothai en kamphaeng phet gedaan, die gelijkaardig zijn aan ayuthaya).
12 jaar geleden
·
#8423
Hoi Kaya,

Bedankt voor je reactie.
We (man en ik) hebben je bericht gelezen en we denken er idd ook over om de drijvende markt over te slaan, maar Nakhon Pathom ziet er leuk uit om heen te gaan. We hebben met een aantal autoverhuurbedrijven gemaild en die geven aan geen achterlaatservice in Ayutthaya te hebben dus willen we met de trein van BKK naar Kanchanaburi. Van daaruit een taxi via Nakhom Pathom, mooie tussenstop om de beentjes te strekken, naar Ayutthaya gaan. Daar 1 overnachting en dan de nachttrein naar Chiang Mai. We hebben nog geen ervaring met reizen in Thailand, maar wat ik zo om me heen hoor en lees is dit goed te doen. Ik hoop dat je zo'n taximannetje je spullen kan toevertrouwen als je wat gaat bekijken, want daar gaat het ons om...
In Maleisië is het ook goed gegaan, dus dat zel in Thailand niet anders zijn. Heb jij hier ervaring mee? Wanneer ben jij geweest?

groetjes
12 jaar geleden
·
#8424
Bus van Kanchanaburi naar Ayuthaya is goed te doen. Een keer overstappen.
12 jaar geleden
·
#8425
Geen ervaring met spullen in een taxi achterlaten... Ik wil wel eens navragen aan mijn peter die al heel wat jaren in Bangkok woont, hij moet dit vast wel weten. Ik vermoed dat het meest betrouwbaar is, om een taxi te regelen via het hotel waar je verblijft in Kanchanaburi.

In Kanchanaburi zelf kan je overigens ook wel een auto huren, bij een lokaal verhuurbedrijf dan wel, maar het schijnt toch zeker wel te doen! Dan ben je niet zo afhankelijk van het openbaar vervoer want de afstanden zijn er toch vaak wel vrij groot vond ik (bijvoorbeeld van de Bridge over River Kwai naar Erawan Waterfalls ben je gemakkelijk een uurtje onderweg). Jouw huidig plan lijkt me ook heel goed te doen hoor en misschien zelfs wat leuker voor de kinderen dan per auto (lange files en zo en weinig entertainment onderweg...).
11 jaar geleden
·
#8426
Ik rakel dit even weer op. Ik wil vooral weten welke verhuurmaatschapij jullie gebruikt hebben?

Alle info is welkom. We zouden graag indien mogelijk een gps meehuren en maken ons vooral zorgen om de betrouwbaarheid van de verhuurders.
11 jaar geleden
·
#8427
Iedere verhuurder is goed, zolang je maar een First-Class insurance hebt. De Thaise wettelijk verplichte verzekering dekt alleen maar de lichamelijke schade aan de tegenpartij (op- in zittenden) Geen materiële schade, geen eigen schade. En het verzekerde schade bedrag is heel laag. Het komt er op neer dat als je iemand dood rijd, de verzekering net genoeg uitkeert voor de crematie. Iedere ziekenhuisopname gaat dat bedrag al snel ver te boven. Vervelende is dat zonder verzekering je het land niet uit mag voordat alles met de tegenpartij financieel is opgelost.

Wat GPS betreft, je kan overwegen je NL GPS mee te nemen. Die heeft weliswaar geen kaart van Thailand, maar je kan wel de coördinaten van de plekken waar je naar toe wilt invullen. In een stad als BKK zal dat niet werken, en ook in een stad als Chiang Mai, met veel eenrichtingsverkeer zal het lastig zijn, maar dan heb je je kaart. Maar het kan toch behulpzaam zijn met het vinden van geboekte hotels, of voor het vinden van bezienswaardigheden. (Niet alle namen staan in het Engels op de gevel!) Het leuke van op deze manier rijden is, dat je op plekken komt waar je anders niet zo gauw zo komen.

Probeer het maar eens in NL, stel je GPS in op navigeren "niet over de weg" en rijdt dan naar een plaats toe die je kent, of die je niet kent. Dat kan je in NL al oefenen.

Succes, Arjen.
11 jaar geleden
·
#8428
Bedankt voor de tips Arjen! Dat van die schadeclaims en zo, dat wist ik niet, dus dat is wel goed om weten! Als ik bijvoorbeeld kijk op de site van Budget Car dan zit daar 'CDW' inclusief in: "CDW (gedeeltelijke afkoop van het eigen risico bij schade): Collision Damage Waiver vermindert uw aansprakelijkheid indien de wagen beschadigd is. Een franchise kan van toepassing zijn."

Ik begrijp echt weinig van al die verzekeringstermen. Bovenstaande lijkt me niet ok. Maar Avis, die toch wel een gekende maatschappij is, geeft dezelfde voorwaarden. Eigen risico afkopen kan je zelfs niet selecteren als optie...

Dan heb ik bij een andere maatschappij het volgende:

"UW AUTOHUUR MET THAI RENT IS INCLUSIEF

Geldende lokale belasting(en) op de geldende tarieven.
Ongelimiteerde kilometers en Brandverzekering.
Wettelijke Aansprakelijkheid Verzekering voor personen of zaken buiten het voertuig.
De huursom is inclusief Afkoop Eigen Risico (CDW) en Diefstalverzekering (TP) met een Blijvend Eigen Risico van circa THB 4,580.00.
DE AUTOHUUR IS EXCLUSIEF

Persoonlijke Inzittenden Verzekering.
Benzine of Diesel. Klant wordt geadviseerd de auto met een volle tank in te leveren en kopieën van de brandstofbonnen te bewaren.
Tolgelden of Autobahnvignet, geldend conform de lokale wetgeving."


Is dit dan wel ok? Er blijft altijd een franchise, maar blijkbaar kan je die ter plekke wel afkopen (geen idee hoeveel dit me dan zou kosten). Wat moeilijk dit... :(

Op coördinaten rijden kunnen we inderdaad, maar we hebben het ook wel graag gemakkelijk om heel eerlijk te zijn. Dus een goeie ouderwetse gps geniet toch mijn voorkeur :)
11 jaar geleden
·
#8429
Hoi Kaya,

Auto's worden niet zoveel gestolen. Als je niet te dicht bij grenzen komt tenminste. Als die diefstal verzekering duur is zou je die dan kunnen skippen.

Ik woon in Thailand en heb nog nooit van de term "CDW" gehoord. Normaal spreken ze van een "First Class Insurance" en dat is vergelijkbaar met onze all-risk.

Er blijft altijd een eigen risico, het grootste bedrag is afkoopbaar, maar niet alles. En er zijn wel meer kosten die niet verzekerd zijn. Bijvoorbeeld sleepkosten. Normaal is dat bij een ongeval de auto naar het politie buro gesleept wordt. Of hij nu rijden kan of niet. Deze kosten zijn verzekerd. De tweede keer slepen (indien nodig) van het politie buro naar de garage moet je zelf betalen. Dat zijn soms flinke afstanden, dus flinke bedragen.

Wat de GPS betreft, ik weet niet of een GPS die mee verhuurt wordt ook Engels "spreekt" Je zou eventueel kunnen overwegen om een GPS in Thailand te kopen, en daar een NL kaart en Engelse software op te laten zetten. Dan heb je er in NL ook wat aan. En als je een handheld GPS hebt, (zoiets als de Garmin 60) kan je er eenvoudig een kaart van Thailand op zetten.
Overigens, zelfs met een Thaise GPS kan het heel lastig zijn om Thaise adressen (vertaald in het Engels) in te voeren. De reden is dat alle namen, van steden en straten niet altijd (lees, meestal niet) op dezelfde manier vertaald worden. Het beste kan je van zoveel mogelijk locaties proberen de GPS coördinaten te vinden, zodat je die in kan voeren.


Succes, Arjen.
11 jaar geleden
·
#8430
Bedankt voor alle heldere info Arjen!

Wat de GPS betreft, mijn nonkel heeft een ingebouwde gps in zijn fortuner (engelstalig) waar we de vorige keer mee konden rijden. Hijzelf had er vooraf alle bestemmingen ingestoken (de meeste in Kanchanaburi en Sangkhla Buri heeft ie ook zitten bij zijn favorieten). Hij heeft ook een Garmin handheld, maar ik had begrepen dat je daar geen bestemming kan op ingeven, dus dat hij je niet kan leiden naar een bepaalde plek? Wat zou de aankoop van een goedkope gps met engelse kaart kosten denk je? Dit valt misschien te overwegen omdat we nu toch al voor de 4de keer gaan en het lijkt er toch niet op dat het de laatste keer zou zijn :)
11 jaar geleden
·
#8431
Hoi Kaya,

Ik weet helaas niet wat een nonkel is.

Ik weet niet wat een goedkope GPS kost, ik heb een goede, en die was slechts Baht 5.000. (Een Garmin Nüvi208W, met Engels- en Thais talige kaart met kaart van Thailand, Maleise en Singapore) Een goedkope zal je voor de helft wel vinden schat ik. Met een handheld GPS kan je meer dan met een auto GPS, je kan er zeker bestemmingen op ingeven. Als dat niet zou kunnen heb je eigenlijk weinig aan de GPS?

Ik weet niet waarom je een Engelse kaart wilt hebben. Of rijdt je veel in Engeland? Dan misschien beter daar eens kijken?

Succes!

Arjen.
11 jaar geleden
·
#8432
Hoi Arjen,

Een nonkel = een oom (de broer van mijn moeder dus) :D

Ik bedoel een Engelstalige kaart natuurlijk, geen kaart van Engeland ;) Ik heb zojuist op de site van greenwoodtravel gezien dat budget rent a car engelstalige gps-en mee verhuurt met hun wagens. De ligging van Budget is ook erg goed, hun kantoor is dicht bij het huis van mijn oom.

Ah ja, we hebben nog tijd. Eerst zien of onze vrienden meegaan en we 1 busje zullen huren om mee te rijden of elk een auto.

Heel erg bedankt voor alle hulp!!
11 jaar geleden
·
#8433
Hoi Kaya,

Wij hebben afgelopen zomer in een huurauto gereden. Van Chiang Mai in het noorden tot pranburi in het zuiden en daarna retour naar Hua Hin. Het is ons heel goed bevallen. Zo goed zelfs, dat we de huurperiode verlengden.
Wij huurden de auto via Sunny Cars. dat is een bemiddelaar. Het voordeel is dat zij de verzekeringen heel erg goed hebben geregeld. De auto zelf (een pick-up met dichte bak) was van Budget Thai. de verlengde huurperiode is ook rechtstreeks via Budget geregeld.
Ook wij hadden GPS meegehuurd. Dat was een drama vonden wij, want we konden geen enkele bestemming vinden. Wat bleek, hoe dichter je bij je bestemming was, hoe gedetailleerder je je bestemming in kon geven. Ik zou dus zeker de optie overwegen om een eigen GPS mee te nemen en daar op voorhand de kaart van Thailand op te zetten (TomTom heeft deze in ieder geval).
Wij reden op gegevens moment met twee GPS systemen aan, want het bleek dat de auto zelf ook een ingebouwd systeem had. het duurde een week voordat we dat door hadden. de radio kregen we ook niet an de praat, het was dus lekker rustig ;-))
11 jaar geleden
·
#8434
Bedankt voor de tips!

Ik bekijk even die sunny cars dealer. Wat de gps betrft, eigenlijk hebben we er vooral 1 nodig om uit bangkok richting kanchanaburi te geraken. Ik denk dat we in kanchanaburi en sangkhla buri ondertussn al min of meer de weg zouden vinden, maar om te bangkok begrijp ik nog steeds niks van, het is daar zo chaotisch dat ik me totaal niet kan orienteren...

Als mijn oom voorrijdt, is het geen probleem en lukt het wel zo, maar zonder hem, zien we het niet zitten zonder gps.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!