zondag 03 juli 2016
  14 Replies
  4.8K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij gaan in januari met onze 3 kinderen van dan net 3 en 11 maanden naar Thailand. We vliegen op Phuket en zitten er aan te denken om de volgende plaatsen te bezoeken: Khao Lak, Khao Sok, Krabi en Koh Lanta. Heeft iemand ervaring met autoverhuur op deze route? Zou het mogelijk zijn om de gehele route met de auto te doen? Kunnen we uberhaupt op Koh Lanta komen met de auto vanuit Krabi en vanuit Koh Lanta met de auto weer naar Phuket?

In Krabi zouden we graag een auto huren om wat van de omgeving te kunnen zien en voor Koh Lanta geldt hetzelfde, toen zei iemand kun je dan niet net zo goed de hele vakantie een auto huren dan kun je zelf ook van A naar B reizen etc.

Ik ben benieuwd wat jullie hier van denken!

Groetjes Inge
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21315
Ik denk wel dat dit mogelijk is maar of het ook handig is weet ik niet.
In Thailand rijden is ten eerste wel een dingetje, je wil niet weten hoe ze daar rijden, er vallen ieder jaar weer heel erg veel verkeersslachtoffers omdat niemand de verkeersregels begrijpt. Daarbij is de route die je aangeeft erg goed met het openbaar vervoer, een taxi of minivan te doen, ik denk zelfs dat je dan minder kwijt bent dan wanneer je een auto zou huren.
7 jaar geleden
·
#21316
Hoi Inge,
Dit jaar wordt ons derde jaar naar Thailand. En ook deze keer huren we een auto. We vinden het ideaal. In onze beleving ben je vrij om te gaan en te stoppen waar je wilt, is het ideaal met kinderen en de wegen zijn prima! We hebben nog nooit rare of gevaarlijke situaties meegemaakt. In het noorden huren we meestal een 4wheeldrive. In het zuiden is dat niet per se nodig, maar deze versie komt er ook gewoon het goedkoopst uit. Het stukje dat je beschrijft hebben we deels gedaan. Auto laten bezorgen in Krabi, vervolgens gereden naar Khao Lak. Vanuit daar de nodige uitstapjes gemaakt en ook naar Khao Sok gereden. Juist door een eigen auto te hebben, zaten we daar niet vast aan (dure) toertjes. Vervolgens zijn we terug naar Krabi gereden en hebben daar de auto ingeleverd. Het jaar erna zijn we o.a. met huurauto van Phuket naar Khanom (andere kant) gereden en vervolgens helemaal omhoog naar Hua Hin. We hebben geen ervaring met Ko Lanta (en auto).
Succes met je overwegingen en de voorpret natuurlijk!

Groeten Arien
7 jaar geleden
·
#21317
Bedankt voor jullie reacties! Wat zijn jullie ervaringen omtrent verzekeringen, kun je je goed indekken voor het geval je betrokken raakt bij er ongeval?
7 jaar geleden
·
#21318
Je kunt het eigen risico heel makkelijk volledig afkopen. Moet je ook zeker doen!! Kijk ook even naar kinderstoeltjes en navigatie (of goede wegenkaart evt meenemen vanuit NL).
Net als Arien vinden wij het huren van een auto echt ideaal! Heerlijk om niet afhankelijk te zijn van taxi, minivan, OV chauffeurs (die regelmatig knikkebollend, telefonerend, hyperdepiep rijden). Met huurauto hebben wij ons nooit onveilig gevoeld op de weg. Gewoon goed alert zijn, want het is net even anders dan in NL. Maar vooral super leuk en relaxt! Uiteraard duurder dan OV (wel goedkoper dan taxi) maar dat zijn de keuzes die je maakt.
7 jaar geleden
·
#21319
Via SunnyCars zitten alle aanvullende verzekeringen er al in en regelen zij ook eventuele schade afhandeling, dus misschien is dit wel een praktisch optie.

Voor navigatie gebruik ik "Here Maps"dit is de vroegere Nokia navigator maar die kan je nu gratis op ieder ios of Android toestel zetten.
Grootste voordeel is dat je de kaarten kan downloaden op je telefoon (voor alle landen in de wereld) zodat je geen data nodig hebt.
7 jaar geleden
·
#21320
Bedankt wederom, dan denk ik dat wij dat ook maar gaan doen!
7 jaar geleden
·
#21321
Wij rijden hier ook en het is zeker doenbaar!

3 tips:

1. De gouden regel hier is dat je geen bruuske bewegingen mag maken in het verkeer. Als je bijvoorbeeld verandert van rijstrook, doe dit dan traag maar vloeiend, de brommertjes zorgen zelf wel dat ze je niet raken. Vooral in Bangkok is dit heel handig!

2. Als farang ben je hier altijd in de fout als er iets voorvalt. Ook al was je in je recht... (Ik heb hier familie wonen die hier al 25 jaar in Bangkok woont en heel veel moet rondrijden voor zijn werk. Hij spreekt dus uit ervaring ;) ) Politie kan ook corrupt zijn...

3. Voordat je je auto meeneemt, trek rondomrond heeeeel veel foto's (en zorg dat de verhuur'aatschappij dit ook ziet) zodat ze je achteraf niet laten betalen voor schade die niet van jou is)

Succes en veel plezier!
7 jaar geleden
·
#21322
Dank voor je reactie Kaya.

Dat tweede punt heb ik ook gehoord vandaar mijn vraag mbt verzekering. Kun je om deze reden in de problemen raken of lost de verhuurmaatschappij het altijd voor je op?
7 jaar geleden
·
#21323
Dank voor je reactie Kaya.

Dat tweede punt heb ik ook gehoord vandaar mijn vraag mbt verzekering. Kun je om deze reden in de problemen raken of lost de verhuurmaatschappij het altijd voor je op?


In principe kan je hier niet veel aan doen. Daarom nemen wij altijd een al risk verzekering met uitgebreide dekking en zo klein mogelijk eigen risico. Bijkomend voordeel is dat het inleveren van de auto heel snel gaat. Eventuele schade (wel of niet terecht) handelen ze zelf af en hoef je niet te betalen.

Even gekopieerd van onze verhuur maatschappij om je een idee te geven wat wij altijd verzekeren. ;)
Voor ons maakt de maatschappij niet uit maar dit dekken wel altijd wel af. (al dan niet met extra betalen)

?-Ongelimiteerde kilometers
?-(Extra) WA-dekking van € 7,5 miljoen
?-Schadeverzekering (CDW)
?-Diefstalverzekering (TP)
?-Terugbetaling eigen risico
?-Dekking glas-banden-bodem-dakschades
7 jaar geleden
·
#21324
Inderdaad, zoveel mogelijk indekken is een must hier. Ikzelf zou persoonlijk wel voor een gekende maatschappij kiezen (Avis, hertz, ...), dat staat ook in de meeste reisgidsen als tip.

Ik heb zelf geen ervaring met autohuur in Thailand (wel met het rijden), wij gebruiken altijd de wagen van mijn nonkel uit Bangkok.
7 jaar geleden
·
#21325
Veel Thai verzekeren de auto met slechts één persoon, (of familieleden) als bestuurder.

De kans is aanwezig als je een auto leent dat hij niet verzekerd is.....

Maar ik ken je oom natuurlijk niet!!!
7 jaar geleden
·
#21326
Mijn oom is een Belg hoor! En hij is omnium verzekerd met alles erop en eraan, dat hebben we vooraf samen gecheckt ;)
7 jaar geleden
·
#21327
Vandaar dat ik schreef dat ik je oom niet ken....
7 jaar geleden
·
#21328
Bedankt voor alle reacties, we hebben besloten de auto te gaan huren voor de hele vakantie, via Sunny Cars. Kan iemand mij vertellen of je met de auto op de boot van koh lanta naar phuket kunt?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!