vrijdag 10 april 2009
  2 Replies
  4.5K Visits
  Subscribe
Hallo reizigers...
Wij zijn 5 weken in Thailand geweest en vonden het heerlijk daar. Alles verliep er soepel, alleen het verkeer bezorgde ons wel een aantal angstige momenten. Een aantal van onze taxi chauffeurs gedroegen zich als ware kamikaze piloten. Er waren een paar ritten bij dat we ergggg blij waren dat we heelhuids aankwamen!! Er zullen verkeersregels zijn maar wij hadden het idee dat het recht van de brutaalste geldt, en dat de verkeersborden met name de functie van straatdecoratie hebben. In de taxi namen we onze kinderen wel op schoot en deden onze gordel (als die er was)ook om hen heen. Alleen wij hadden het gevoel dat als er iets gebeurt je kind dan ook nog het volle gewicht van ons opzich krijgt. Maar goed, dit liever dan je kind door een aanrijding door de auto gelanceerd wordt. Wij bedachten dat het heel handig was geweest als we een kindergordel bij ons hadden. Ik bedoel de gordels die je ook in het vliegtuig krijgt als je met een baby /peuter vliegt. Ik weet uberhaupt niet of ze te koop zijn, maar zal er bij een volgende reis serieus werk van maken om ze te krijgen.
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#5271
Hoi Greetje,

Ik heb op het internet een Baby B'Air Flight Vest gevonden, maar het is helaas niet bedoeld voor gebruik in de auto, alleen voor in het vliegtuig. Het ziet er iets anders uit dan de babygordel die je in het vliegtuig uitgereikt krijgt van het cabinepersoneel, maar omdat ik denk dat je zoiets bedoelt, zal ik een stukje van de website (in het Engels) kopiëren:

Designed for lap held babies and toddlers, the Baby B'Air flight vest protects your baby from unexpected in-flight turbulence. Current FAA regulations allow for in-flight use of the Baby B'Air vest. However, the vest is not yet approved for taxi, take-off or landing. Please check with the airline you are travelling with to ensure you will be allowed to use this vest. Small: Fits most children up to 6 months. Large: Fit most children from 6 months to 2 years.
Baby B'Air is worn by the infant like a vest. It is placed over the child's head, and secured by adjustable straps on both sides under the baby's arms. The third strap comes from behind, between the baby's legs, and buckles to the front with another adjustable strap. The excess straps Velcro neatly to the vest so that there are no loose straps.
The Baby B'Air can be worn as any other garment would since it is constructed of 100% cotton and comfortable to wear. After take-off, the parent feeds their seat belt through the loop on the back of the Baby B'Air, refastens the seat belt and tightens the seat belt. Your infant can now be held, fed and even changed while both parent and child remain securely fastened in their seat. The parent can read, eat or even nap knowing their baby cannot fall or pull from their loving arms.

Voor grotere kinderen vanaf 4 jaar heb ik ook op het internet een rugzak/autozitje in 1 gevonden (zie ook in dit forum).

Groetjes, Diana
14 jaar geleden
·
#5272
Even hier op terugkomend: dit is ook wel een punt waar ik me zorgen om maak... we zijn wel van plan om regelmatig per taxi te reizen en stel dat we zo'n kamikaze-chauffeur treffen wil ik wel het gevoel hebben dat we alledrie veilig in de riemen zitten.

Heb even zitten googelen en ergens op een testsite las ik dit:
------
De bond testte op montage, kans op fout gebruik, comfort en botsveiligheid. Daarbij werd een frontale botsing bij 50 km nagebootst en een aanrijding van achteren bij 30 km. Voor alle geteste artikelen bleek de bescherming matig tot slecht.
De speciale kinderwagenbak kan niet tegen een beetje botsing: het kind wordt zo hevig heen en weer geschud dat het ernstig letsel kan oplopen. Bij het vangnet, tussen de voorstoelen, schoot de proefpop met de voeten naar voren dwars door het net. De speciale kindergordel of 'harnasgordel', aan de hoedenplank, geeft kans op buikletsel, omdat hoedenplanken vrijwel altijd te slap zijn en loslaten. Een gordeladapter, die over de bestaande driepuntsgordel wordt geschoven, levert bij een botsing kans op borst- en buikletsel op.
------
Hmmm... hieruit zou ik dus opmaken dat alleen een kinderzitje echt veilig is. Maar dat is echt geen optie natuurlijk, zo'n ding mee te slepen. Dus lijkt me zo'n kindergordel toch wel een idee, maar als ik hierop googel dan krijg ik heeeel veel hits maar nergens een site waar ze die dingen verkopen! Iemand een idee waar ik kan zoeken? Trouwens ook niet ideaal want er staat bij voor kinderen vanaf 15 kilo/ 3 jaar en die van ons woog 12,6 kilo de laatste keer dat ze bij het CB was. (Extra veel opscheppen dan maar vanavond ?)

Dat Flight Vest dat Diana heeft gevonden ziet er ook wel betrouwbaar uit, maar op de site staat ergens dat het Under NO circumstances gebruikt mag worden in de auto. Pfff tsja dan loop je weer de kans om de situatie alleen maar gevaarlijker te maken... Moeilijk zeg.
Misschien in de rugdrager en dan op een of andere manier vastmaken aan de gordel?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!