dinsdag 10 november 2009
  10 Replies
  5.2K Visits
  Subscribe
Hallo!

Ik heb net dit forum gevonden en *whaaaaaw!* wat een ontdekking!! Heerlijk dat er zo'n initiatief is opgestart!!

Wij gaan in december - januari een kleine maand naar Australie met ons dochtertje die dan 16 maanden zal zijn. De route ligt intussen ongeveer vast (eerste week Sydney en omstreken en vrienden bezoeken, nadien 2,5 weken van Sydney naar Melbourne tot de Grampians en GOR met een camper). Maar ik heb nog een masse praktische vragen, vooral ifv reizen met een peutertje. Ik ga ze even op jullie, als ervaren reisouders, afvuren :-).

- [u:2efbmgv9]Buggy[/u:2efbmgv9]: ik twijfel enorm tussen een MacLaren Triumph of Quest, owv het toch nog grote verschil in prijs. Hoe noodzakelijk moet een buggy in ligstand kunnen? We zijn eerder van plan om onze dagen rond haar middagdutje in te plannen, dus echt vaak slapen in de buggy zal in principe niet moeten.

- [u:2efbmgv9]Bedje[/u:2efbmgv9]: onze camperverhuurder raadde aan om een T-Sleep te gebruiken in de camper (zo'n grote velcro band die je om een matras van een bed kan doen en je kindje in vast blijft liggen), maar ik lees nu heel wat goeds over een travelcot type Deryan. Vraagjes hieromtrent: verplaatsen jullie kindjes dit niet gemakkelijk als ze erin liggen? En maakt het niet enorm veel lawaai als ze erin draaien (met zo'n synthetische stof)?

- [u:2efbmgv9]Draagzak[/u:2efbmgv9]: ik heb tweedehands een beco draagzak gekocht (niet speciaal voor deze reis, eigenlijk vooral voor thuis te gebruiken), lijkt qua principe veel op een patapum en ergo carrier. Ik vroeg me af of het niet nog beter is om een echt rugdrager (type nomad / deuter) mee te nemen. Is veel groter en daardoor minder praktisch op het vliegtuig, maar een soft carrier lijkt me enorm warm in tropischere landen dan België / Nederland. Wat zijn jullie ervaringen?

Verder zijn alles tips meer dan welkom!

Groetjes!
Waardeer dit bericht:
14 jaar geleden
·
#6234
Hoi Trijs,

Heerlijk vooruitzicht!
De twee type buggy's die je aangeeft ken ik in gebruik niet, zelf had ik voor mijn peuter een Quinny zapp mee. Vooral omdat je deze klein op kunt vouwen. Die heeft zichzelf dubbel en dwars terugverdient! (dus neem zeker een buggy mee.) Deze Quinny kun je ook niet in een ligstand zetten. Wat ik deed als mijn zoontje toch sliep, was de gehele buggy kantelen (en lekker chillen met een drankje). Omdat ik nou eenmaal deze buggy had, heb ik geen nieuwe aangeschaft, achteraf had het toch praktischer geweest om een buggy met ligstand te hebben. Je bent dan niet gebonden aan persé een bed. Maar kan je kind ook goed in de buggy laten slapen, mocht dat toevallig toch zo uitkomen.

Het deryanbedje is super. Inderdaad wel een laken(zak) meenemen omdat het behoorlijk zweterig kan worden. Ik liet de jongste gewoon op het opengeritste slaapzakje slapen. en het matje is multifunctioneel te gebruiken! (in het vliegtuig, spelend op de grond, voor de camper..). Maar het bedje verplaatst zich niet en maakt ook geen herrie. Wel wat oefenen thuis zodat je kleine gewend is om in het tentje te slapen. Wat vooral een voordeel is, is het muskietennetje waardoor je zeker weet dat tijdens het slapen je kleintje niet geprikt kan worden of er dieren in kunnen kruipen wat we niet willen! In de zomer zette ik het tentje ook wel is in de schaduw buiten.

Een stevige draagzak of diegene die je al hebt gebruiken? Ligt er helemaal aan of je echte lange trekkings/wandelingen gaat maken waar je de buggy niet bij kan gebruiken. Die keuze ligt heel persoonlijk. Zelf had ik een doek/sarong mee waarin ik de kleine af en toe in droeg als het nodig was, wat heel goed ging en vond niet dat het voor die paar uurtjes te warm werd zo lekker dicht tegen elkaar aan. Ik vermoed dat je draagdoek voldoende is. Onze peuter is inmiddels een kleuter als we deze zomer naar mexico toegaan en wij gaan een kleuterdrager aanschaffen (waarschijnlijk de patapum, omdat we veel meer gaan wandelen en de maya-sites gaan bekijken).

Succes met voorbereiden en goede reis!

Jurma
14 jaar geleden
·
#6235
Hoi Trijs,

Geweldige site+forum he, ik ben ook helemaal verslaafd, aan alle tips en vooral de reisverhalen. Ik heb geen ervaring met Australie of rugdragers, maar wel met buggy+travelcot.

-Wij zijn toen dochter 16 maanden was naar Thailand geweest, en hadden een simpele buggy zonder ligstand (oude Maclaren, 1 stand rechtop en 1 stand een beetje minder rechtop) en zonnekap mee. Daardoor heb ik heel veel met de buggy achterover gekanteld met de voorste 2 wielen in de lucht rondgelopen. Dit loopt niet echt heel makkelijk kan ik je vertellen, maar als je kind nodig eens moet slapen of half opzijn hangend in slaap is gevallen doe je het toch. Dus ja, ik zou een buggy met ligstand zeer aanraden! (Hebben wij nu ook gekocht, ook met zonnekap want dat is toch ook wel prettig).
Je kan op voorhand wel bedenken om alles om middagdutjes heen te plannen, maar mijn ervaring is dat kind de hele reis op wisselende tijden heeft geslapen. Dit komt natuurlijk voornamelijk door de jetlag, maar ook door alle ervaringen van het op rare tijden opstaan om bijvoorbeeld een trein te halen, gebroken nacht in trein, warmte enzovoorts. Dus van de geplande middagdutjes was geen sprake, en daarom werd er vaak geslapen in de buggy.

-Ook van de Deryan travelcot ben ik inmiddels een grote fan. Ik heb 2 oude handdoeken aan elkaar genaaid om als een sloop om het opblaasmatrasje heen te schuiven (dat leg ik dus gewoon in het tentje, schuif het niet onder het zeil zeg maar). En nee, het hele tentje kraakt niet hoor. Ook verschuift het niet als je kind er in ligt. Het prettigst vond ik dat we het meenamen naar het strand en aan het zwembad, zodat dochter na het zwemmen en spelen lekker kon gaan slapen en wij niet op de kamer hoefden te gaan zitten tot ze wakker was maar gewoon aan het strand/zwembad konden blijven.

Groetjes, Kiki
14 jaar geleden
·
#6236
Hoi!

Bedankt voor de heel handige tips! Het worden dus een buggy met slaapstand en een Deryan cot :-)

Onze huwelijksreis was naar Thailand-Laos-Cambodja, en toen hebben we heel vaak gedacht: hier komen we nog terug mét kinderen! Als ik jullie verhalen lees, wordt dit meer en meer een optie :-). Maar nu dus eerst Australië met onze peuter, we kijken er enorm naar uit!

Groetjes en bedankt!
14 jaar geleden
·
#6237
Hoi Trijs,
Ja er zijn meer die dit heel handig vinden. ikke dus!!
paar dingentjes, misschien heb je je keus al gemaakt maar toch:
* Ik zweer bij de buggy van prenatal eigen merk, hij kan heerlijk ver achterover en mijn zoon van 1 sliep er zijn dutje in toen we in Cuba waren rond die tijd. Vorig jaar zijn we met 2 dezelfde buggy's naar Mexico geweest en rusten/sliepen beide kids erin als het even nodig was. Nu neem ik de ene weer mee op reis door Thailand/Maleisie en Austalie (ja wij ook) en Indonesie! als je jongste (2,5) een dutje wil doen of als de oudste moe is en de jongste in de patapum hangt te rusten.....(die heb ik net aangeschaft via Ebay uit Engeland).

* De babyversie van de deryan (ik gebruik er ook 2) heeft een vriendin nog wel te koop, maar ik denk dat jij de grotere koopt of niet? Misschien staat er hier op de "marktplaats" er nog op!! ff checken voor je een nieuwe koopt! zonde van je geld! het is echt heet hoor in de tentjes, wij zijn iets aan het verzinnen als ' deken' en een badlaken aan het verknippen en klittenband op aan het maken, voor op te liggen....

heel veel succes met de voorbereidingen.Marjan
(op http://www.jamamoma.nl kun je ons vinden)
14 jaar geleden
·
#6238
Hoi,

Ook wij hadden een deryan tentje mee op reis. We hadden die dikke deken die erbij zat thuisgelaten.
Ik lees veel verhalen over zelfgemaakte matrashoesjes maar wij deden om het "matras" een baby hoeslaken met elastiek. Die kan je gewoon bij de hema kopen, dan hoef je niet te knippen en te naaien ;-). Dat opblaasmatrasje deden we dan gewoon in de tent. Ons zoontje had ook een eigen lakenzakje waar hij in sliep.
Hij heeft 7 maanden prima geslapen!!

Groetjes,

Natasja

http://www.dewereldreizigers.com
14 jaar geleden
·
#6239
Natasja bedankt, ik ga het [i:28k06jxv](matrasje eruit laten)[/i:28k06jxv] direct uitproberen, dit lijkt me een ideaal idee, dat ik er zelf niet op ben gekomen ;)
14 jaar geleden
·
#6240
Zo doen wij het ook, hoeslakentje eromheen en ik had dan een dun trappelzakje mee zodat mijn jongste zich niet bloot kon woelen en dat werkte perfect!
Ik ben geen voorstander van de slaapzaken die erbij zitten. Mijn oudste zoon kruipt eruit en ligt dan de hele nacht bloot en voor een kleiner kind al helemaal niet handig!
14 jaar geleden
·
#6241
Qua bedje kan ik je ook zeker het Nomad Kids Travel bedje aanraden. Super klein pakformaat, licht en erg snel opgezet. Beste van het bedje is dat ie veilig voor het kind is, staat heel stabiel en kind kan de ritsen van binnenuit niet openen.

Ze hebben ze ook in allerlei leuke kleurtjes zie http://www.nomad.info/nl/collection/
(staat onder Global Family Gear)

Veel plezier op reis!

Mathijs
14 jaar geleden
·
#6242
Hoi!

Nog eens allemaal bedankt voor de tips! We hebben intussen de buggy (MacLaren Quest) en de Deryan tent gekocht, en vannacht heeft ons meisje haar eerste nachtje 'geoefend' thuis. Het was een succes! Groot enthousiasme om erin te spelen met haar popje en knuffel (die nu niet meer uit bed kunnen worden gegooid :-)), en dadelijk een heel nachtje door, zoals ze normaal doet. Nu kunnen we met een geruster hart vertrekken, onze dochter zal alvast goed slapen op vakantie!

Wij hebben de babyversie gekocht, om verschillende redenen. Klara is nog maar 15m en klein voor haar leeftijd (75cm), dus past nog wel eventjes. We willen het tentje ook gebruiken als reisbedje in Belgie voor haar en volgende kindjes, dus vanaf de geboorte. Geen gezeul meer met een zwaar en log reisbed, super! En we kunnen later nog wel een peuterversie bijkopen mochten we met meerdere kindjes een grotere reis maken. En de babyversie is nu ook lichter om mee te nemen :-)

Groetjes!
14 jaar geleden
·
#6243
Je hebt al veel reacties gehad en misschien zijn jullie al op reis? Ik ben ook een voorstander van een buggy met ligstand en zonnekap om eerder genoemde redenen, maar die heb je geloof ik ook al gekocht. Wij hadden ook het deryan babybedje mee naar Australie. Fijn dat het zo licht en klein was en dicht kon, minder fijn dat onze dochter er toch niet graag in sliep. Maar dat komt wsl. omdat we het van tevoren niet goed geoefend hadden...Ik zou verder zeker gewoon de beco die je hebt meenemen, wij hadden 'm ook mee en voldeed prima! Fijne reis!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!