1. Michelle
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. woensdag 21 augustus 2019
 4.  Abonneer via e-mail
Afgelopen 4 weken hebben we een fantastische rondreis gemaakt door Australie. Omdat ik best veel heb gehad aan de informatie op het forum, zal ik onze ervaringen mbt hotels en budget ook nog even delen.

wij hebben bewust gekozen voor vluchten met voor ons gunstige vertrek- en overstaptijden. Ik zag best wel op tegen de lange afstand en wilde het zo comfortabel mogelijk maken. Uiteindelijk is het me ontzettend meegevallen. Ik heb tickets geboekt met Singapore Airlines naar Sydney en terug vanaf Cairns. In totaal waren we (ik, vriend en 2 dochters van 14 en 9) hiervoor € 4800 kwijt. Singapore airlines was fantastisch. Van Cairns naar Singapore vlogen we met Silk Air (dochter) en dat vond ik erg tegenvallen. Klein, krap toestel zonder scherm en geen keus meer in eten. En dat voor een vlucht van ruim 6 uur. Binnenlandse vluchten Sydney- Darwin en Darwin- Brisbane met Qantas en Air North; allebei helemaal prima. Voor de binnenlandse vluchten waren we € 1650 kwijt.

Als dagbudget had ik op € 150 gerekend (eten, benzine en excursies) en dat klopte ook wel.Ik had van tevoren gedacht dat we meer zelf zouden koken. Maar in de praktijk waren sommige accommodaties zo klein/slecht uitgerust of hadden we gewoon geen puf meer. Ik vond uit eten ook minder duur dan verwacht; voor zo'n € 50/60 konden we prima eten. Sowieso vond ik Australie goedkoper dan vooraf verwacht. Alleen die excursies, die zijn echt verschrikkelijk aan de prijs/ en lang niet altijd in verhouding met wat je krijgt. bijna overal zijn wel familie tickets maar dan is het nog ontzettend duur. Zo betaalden we voor 2 uur snorkelen op het rif ruim € 400 (en was 1 kind gratis nog).
We kwamen er bij toeval achter dat in Sydney je op zondag kunt reizen voor zo'n € 1,50 pp. Zo hebben we wel flink kunnen besparen op een Blue Mountain Tour. Je kunt daar ter plekke een soort hop on/hop of bus nemen. We dachten ook goedkoop met de metro naar het vliegveld te reizen maar het vliegveld is dan weer een uitzondering. Hiervoor kun je als je met zn vieren bent, net zo goed een taxi nemen. Scheelt een hoop gesleep met bagage.

Hotels;
Sydney; Regent's Court. Super locatie, prachtig oud pand en prima appartement voor een paar dagen. Bij ons was het dakterras gesloten ivm verbouwing. anders kun je ook nog buiten zitten.
Darwin; Mercure en Novotel. Allebei prima en op loopafstand van het vliegveld. Bij Novotel zijn de kamers mooier en bij Mercure het zwembad Maar je kunt van allebei gebruik maken, het ligt naast elkaar.
Kakadu; Anbinik resort. Leuke sfeer, goed restaurant en zwembad. Toilet en douche zitten in een apart gebouw.
Katherine; Knott's Crossing. Groot gedateerd park. Ons oorspronkelijke accommodatie was zo oud en smoezelig dat we een wat nieuwere, duurdere kamer genomen hebben. Er is vast betere en leukere accommodatie te vinden in Katherine.
Hervey Bay; Emeraldene Inn; verrassend ruime en nette bungalow. Ontbijt niet doen, dat stelde niks voor.
Rockhampton; Henderson Park farmstay. Fantastisch huisje op de cattle farm. Aan de creek met de koeien tegenover je. Zelf houthakken voor de bbq, echt fantastisch.
Airlie Beach; Mango House Resort. Leuk opgezette accommodatie net buiten het centrum. Tegenover ligt een groot gok/eet gelegenheid. Erg slecht eten daar.
Yungaburra; relaxing farm stay (deze had ik via een tip op dit forum). Geweldige ontvangst iedere dag met een wijntje en zelfgemaakte hapjes. we werden echt als familie ontvangen daar, erg leuk.
Daintree; Daintree Crocodyllus. In een tent in het regenwoud. Geen electriciteit, lekker in de gemeenschappelijke ruimte spelletjes doen en heerlijk eten! Het was een hele belevenis om daar te slapen. Wel erg duur voor een tent met alleen een bed en sanitair.
Port Douglas; hier hebben we gekozen voor een wat luxere acco. Oaks Lagoons met een terras direct aan het zwembad en een jacuzzi op het andere terras. 3 slaapkamers en 2 badkamers was wat overdreven maar we hebben er toch maar lekker van genoten.

Een heel verhaal maar hopelijk heeft iemand er wat aan. wij zijn in totaal iets meer dan € 15000 kwijt geweest. Het is een fantastisch land en we gaan vast nog een keer terug maar dan in een wat rustiger tempo.

groetjes Michelle
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Klopt Sinole, we waren bij Laura en Bill. Wat een geweldige mensen he!
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank voor het delen. Heel fijn!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Oh wat leuk om te lezen! Ik denk dat er tips van mij afkomstig waren want herken aantal acco's. En waarschijnlijk zijn jullie bij Laura en Bill geweest!
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wat een handige info! Dank je. Hoe was het weer?
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Australië en Nieuw Zeeland
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!