1. Priscilla
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. woensdag 12 november 2008
 4.  Abonneer via e-mail
Hallo,

Wij willen een huwelijksreis maken van 5 maanden vanaf januari. Tegen de tijd dat we afreizen is onze baby 4,5 maand oud en onze andere dochter 3 jaar. Ik geef geen borstvoeding en ik vroeg me af welke risico's er verbonden zijn aan het reizen met een baby van die leeftijd? Kan je bepaalde voorzorgsmaatregelen nemen? Ik weet dat baby's geen inenting mogen krijgen voordat ze 1 jaar oud zijn. Het plan is 8 weken australie, waarvan 2 naar bali, 4 weken nz en dan 4 tot 8 weken thailand.

Heeft iemand tips of soortgelijke reiservaring?

Groeten

Priscilla
Waardeer dit bericht:
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Priscilla,

Allereerst hartelijk gefeliciteerd nog met de geboorte van je jongste. Gaat het allemaal goed? Ik kan me voorstellen dat je er erg veel zin in hebt om er met je gezin een tijdje tussenuit te gaan. Het is een grote verandering, een tweede kind erbij. (Tenminste, dat was wel het moment waarop wij erg veel zin kregen in lange verre reizen...)

Over de gezondheidsrisico's van reizen met zulke kinderen kan ik je niet veel vertellen. Je huis-, consultatiebureau- of tropenarts weet daar waarschijnlijk alles van. Op de site hebben we al wel een gezin gevolgd met een baby van vijf maanden. Zij reisden ruim zes weken door Thailand en hadden het prima naar hun zin. Hun verslag staat hier: http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Re ... ther2.html

Ik denk eerlijk gezegd wel dat een kleine baby zich vaak makkelijker voegt naar de situatie dan bijvoorbeeld baby's van 9 mnd - 2 jaar. Baby's zijn zich nog niet zo bewust van de omgeving waarin ze verkeren en slapen als ze moe zijn.

Zelf zijn we pas verre reizen gaan maken toen onze jongste 15 maanden was. En dat is best een ingewikkelde leeftijd.

Succes met je voorbereidingen. Als je meer vragen hebt, horen we dat graag!

Groet,
Els
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Voor wat betreft australie, daar is het reizen met je jongste kind helemaal geen probleem. heerlijk land, de rest heb ik jammer genoeg nog geen ervaring mee.
Je geeft nog borstvoeding? Lekker blijven doen. Jouw antistoffen komen namelijk bij je kindje via de bv dus zolang je bv geeft blijft ook je kindje goed beschermt. Bovendien weet je zeker dat het eten goed is ;-), en werkt als soort ORS. Bv schijnt zelfs goed te werken tegen infecties (van bijvoorbeeld oog) en exceem (als zalf gebruiken). Dus juist in een warme landen in azie en australie heb je heel veel aan de bv. In australie heb je speciale voedingsruimten in winkelcentra om rustig te kunnen borstvoeden.
inenten buiten het reguliere intentingsprogramma moet je overleggen met de ggd.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Hoi Priscilla,

Gaaf idee van jullie zeg, 5 maanden, doe gewoon gek! En die babay is toch nog niet geboren dan nu? Ik zit een heel verhaal te schrijven over wel borstvoeding maar als ik het goed lees geef je GEEN bv tzt. Dan is het moeilijker je tips te geven. Wij gingen toen onze zoon net een jaar was naar Cuba maar hadden toen wel poedermelk mee voor die 3 weken, dat is voor jullie natuurlijk niet te doen!! Tsja dan is het afwachten wat er te koop is en moet je daar dus specifiek naar op zoek gaan...misschien hier een specifieke vraag uitzetten over babyvoeding in die landen?
NZ ben ik ook geweest (zwanger) en daar is alles, overal, wel verkrijgbaar, Thailand en Indonesie weet ik niet.

Succes met de voorbereidingen (en als ik goed gelezen heb met de komende bevalling) en tot ziens op deze site....

Marjan (foto oid zie: <!-- e --><a href="mailto:jan@janjager.com" target="_blank]jan@janjager.com[/url]<!-- e -->; dat is onze persoonlijke website)
http://www.jamamoma.nl
Kenia(04), Nieuw Zeeland(05), Cuba(06), Mexico(08), Thailand, Maleisië, Australië en Indonesië (4 maanden 09/10), Maleisië (Perhentians) M-Borneo (11) Marokko (12) ZwedenNoorwegen(13) Italië(14) Java,Bali (15)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Zuidoost-Azië - reizen met gezin
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!