vrijdag 19 oktober 2018
  3 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Wij vertrekken volgende week zaterdag voor 4,5 week naar NZ. Ik slik de anticonceptiepil en ik ben even benieuwd hoe ik dat doe met het tijdsverschil. Ik ben even kwijt hoe ik dat met andere reizen deed, al was het tijdsverschil nooit zo groot als nu.

Bij de apotheek zeiden ze dat ik daar NL tijd moest aanhouden. Dus stel ik slik hem hier 22.00 uur 's avonds, dan moet ik hem daar op het NL tijdstip slikken dus dat is 10.00 uur 's ochtends. Ze zei neem een extra klokje/horloge mee dat je op NL tijd laat staan.

Via internet las ik het volgende:
Duurt de reis langer dan 24 uur (bijvoorbeeld naar Australië of Nieuw-Zeeland), dan neemt u uw pil op het gewone tijdstip volgens de Nederlandse tijd tijdens de vlucht in. Pas na aankomst gaat u over op de plaatselijke tijd. Dus op zaterdag en zondag neem ik hem dan om 22.00 uur NL tijd in want dan zijn we onderweg. We komen op maandagmiddag aan en dan neem ik de volgende om 22.00 uur NZ tijd (of eerder als ik eerder naar ga slapen ;). Er zit dan ook niet te veel tijd tussen 2 pillen.
Maar hoe doe ik dat dan op de terugvlucht? We vliegen terug op dinsdag 27 november met aankomst op woensdag 28 november in NL.

Alvast bedankt voor jullie tips.
Waardeer dit bericht:
5 jaar geleden
·
#28599
Ik slik vaak door op vakantie om m'n menstruatie uit te stellen. Dan stop ik gewoon onderweg naar huis.....
5 jaar geleden
·
#28600
Ik zou die terugweg ook niet meer zo nou nemen hoor, ik neem aan dat je tijdens je reis ook gewoon door blijft slikken dus dan "moet" je toch ergens weer eens stoppen.
5 jaar geleden
·
#28601
Bedankt voor de reacties. Ik slik hem tijdens de reis inderdaad door. Terugweg stoppen zou een optie kunnen zijn inderdaad. Ik heb er nog even over nagedacht en ik denk dat ik hem wel gewoon doorslik. Ik neem hem dan op de avond van de terugvlucht gewoon NZ tijd in om 22.00 uur. En dan de volgende als we thuiskomen, dat is dan ergens rond 14.00 uur NL tijd. Volgende weer een paar uur later en dan weer volgens de normale tijd. Zo overbrug ik dat tijdsverschil een beetje :)

Het gaat echt opschieten nu. A.s. zaterdag vertrekken we!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!