vrijdag 17 februari 2012
  10 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Net terug van een geweldige vakantie curacao. Vliegreis met de kids is hartstikke goed gegaan, dus nu alweer aan het nadenken over onze vakantie volgend jaar.
Ons idee is om met een camper een stukje Amerika te pakken. Maar waarheen precies? 2 weken is natuurlijk niet zo lang, maar langer weg zal hem denk ik niet worden, of het moet al errug goedkoop zijn, maar dat zal wel niet.

Iemand tips of leuke ideeën?
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#10290
Heeft er echt helemaal niemand tips of ideeen voor ons?
12 jaar geleden
·
#10291
Tipps voor Amerika zijn helaas een beetje zoek hier... ;-)
Vrienden van ons zijn vanuit San Francisco met een Camper de National Parks in gegaan en vonden het geweldig. Weleenswaar langer dan 2 weken, maar wellicht en wat andere route. Op mijn verlanglijstje staan ook nog Florida en the keys. volgens mij binnen 2 weken goed te doen, maar geen idee of dat ook een handige kamperreis is. We zelf gaan nu in junivoor ruim 3 weken naar Oostcanada. Dat hebben we al eind september geboekt en daarom is het redelijk goedkoop. Ook hier kunnen je vanwege de minder verre afstanden dan in het westen binnen 2 weken leuke touren maken. Maar ja: ook hier pas in juni wat meer ervaring mee... ;-)
Veel plezier met het plannen verder!
Gr,
Anja
12 jaar geleden
·
#10292
We hebben het zelf nog niet gedaan, maar hebben ons wel georiënteerd op de oostkust van de USA.
Je zou kunnen kiezen voor Florida of New England. Of het stuk Washington naar Atlanta. Ik zou zelf met maar 2 weken kiezen voor de oostkust. Iets minder grote afstanden en minder lang vliegen, minder tijdsverschil.

Maar ja, het is maar net wat je wilt/zoekt.

Wij hebben in 2006 6 weken rondgereden met een camper door de Rocky mountains. Was geweldig. Van Colorado naar Canada en weer terug.
We hadden een grote camper en persoonlijk zal ik dat niet snel meer doen.
Een camper is fijn (we gaan in Europa altijd met ons eigen VW busje), maar kost in de USA ook een boel geld.
Je kunt ook overwegen om gewoon te camperen in een tentje, iets grotere auto huren en overnachtingen afwisselen met motels in de steden.
Voordeel van tentjes, is dat je vaak wat mooiere kampeerplekken kunt uitzoeken in de stateparks. Wij vonden in ieder geval de camperplekken in de stateparks (die voor de grotere campers) de minder mooie.

Daarnaast heb je ook nog wel wat low-budget opties door een vintage busje te huren. Als wijzelf weer die kant opgaan gaan wij kijken of we een VW busje kunnen huren in West-Virginia.
12 jaar geleden
·
#10293
Bedankt.
Ben flink aan het surfen geweest. Moeilijk hoor, als ik al die foto's zie dan wil ik zo graag nog veel meer zien. Maar ben bang dat dat er niet inzit. Ik denk dat het idd Florida.Miami die omgeving gaat worden. We willen niet in tentjes, fijne aan een camper is juist dat je niet steeds alles moet meeslepen en we een vast slaapplek hebben.

Nog meer tips zijn welkom. Ook evt andere bestemmingen van max 10 uur vliegen en waar het aangenaam weer is in februari.
12 jaar geleden
·
#10294
Je kan eens kijken bij,
nrv reizen
wrc reizen
jan doets
nbbs reizen
surprise tickets
Wij willen zelf ook graag naar Florida volgend jaar maar die pretparken maken het wel erg duur en je kan er met 2 kids toch niet langsaf rijden, maar het moet wel leuk blijven dus we willen ook iets van de omgeving zien.
Ik hoor graag hoe het afloopt bij jullie, en vooral wat het in Amerika zelf zoal kost, eten ed.
12 jaar geleden
·
#10295
Sorry, in amerika hebben wij ons nooit verdiept. Op de vraag of er andere bestemmingen zijn in februari met mooi weer wel.
Wij gaan naar zuid afrika en in februari is het daar nog zomer en vliegen is alleen 11 uur ipv 10.
Succes!
12 jaar geleden
·
#10296
Wij zijn vorig jaar met onze dochter van drie, voor 18 dagen naar West Amerika gegaan. Uiteraard ligt het tempo dan wat hoog en dat is wat we eigenlijk wel jammer vonden. Een volgende keer zouden we dit echt anders doen. Het is in principe best haalbaar als je er sommige dingen tussenuit laat en dus wat minder ver oostwaarts trekt. Wij hadden overigens geen camper maar een auto gehuurd. Overal zag je de campers rijden en naar het schijnt zijn er prima KIA plekken om te kunnen overnachten.
Persoonlijk denk ik dat je beter naar het oosten kunt gaan als je maar twee weken hebt en terugkomen ( je bent namelijk na 1x Amerika echt verslaafd) wanneer je wat langer de tijd hebt.

Groetjes Sharon.
11 jaar geleden
·
#10297
Persoonlijk vind ik 2 weken eigenlijk te kort en uiteindelijk zijn de vliegtickets het duurst, dus misschien wel idealer om langer te verblijven, zo kan je meer doen en drukt het de kosten wat gezien je niet binnen enkele jaren nog eens terug moet omdat je niet zag wat je allemaal wou zien.
Wij gingen 5 weken en bezochten de westkust en een deeltje van meer naar het binnenland toe.

Grtjs
11 jaar geleden
·
#10298
Ik vind twee weken ook wel kort, idd zijn vliegtickets een hoe kostenpost.

Wat een mooie reis is die je wel in twee weken kunt doen is vanaf New York langs de Hudson omhoog rijden en dan ofwel rechts naar de kust of links naar lountje Canada / Niagara Falls en weer terug.

In het Westen zou je de kustroute tussen San Francisco en LA, evt. San Diego kunnen doen, schijnt heel erg mooi te zijn, ik ga het nog meemaken.

Of een rondje nationale parken. Vliegen op Phoenix of Las Vegas en vandaaruit een rondje doen langs Zion, Bryce, Page, evt. Monument Valley en dan Grand Canyon.

Laat je nog weten wat je uiteindelijk gaat doen?
10 jaar geleden
·
#10299
Wij hebben destijds in de meivakantie (veel betere periode dan zomervakantie!) het rondje Las Vegas - Grand Canyon - Antelope Canyon - Monument Valley - Moab / Arches NP - Bryce - Zion - Las Vegas gedaan. Kan precies. Wel aanvliegen op Las Vegas. Geen absurde reistijden en iedere 150 km een geheel ander landschap.
Mei betekent: lagere prijs, niet te warm, wat minder druk.

Omdat we een week extra vakantie kregen van school hebben we het rondje uitgebreid met Sequoia NP, Yosemite en San Francisco uitgebreid.

Tiogatours vond ik een fijne aanbieder van vlucht-camper-combi's.

Zie reisverslag matsentijmen.waarbenjij.nu. Supertijd gehad!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!