donderdag 08 maart 2018
  14 Replies
  2.7K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal,

Zijn er hier ouders die in hun eentje met kind/meerdere kinderen op reis zijn geweest en hun ervaringen willen delen?
Het gaat me niet perse om een verre reis of om de bestemming, maar wel het vliegen, onderweg zijn, openbaar vervoer, dingen regelen etc.

Deze zomervakantie heb ik 3 weken vrij maar mijn man niet en ik zou graag op reis willen met mijn 3 meiden van dan 10 (bijna 11), 7 en net 4 jaar oud. Ze zijn gewend rond te reizen met een eigen rugzakje en openbaar vervoer en hebben weinig nodig, behalve vooral veel buiten zijn. Ik zit nu te denken aan vliegen naar een (Oost?)-Europese bestemming en dan per trein rondreizen.

Mijn man zou graag als hij een paar dagen vrij heeft ook langskomen dus hij heeft al campings in Zeeland voor me opgezocht :-) maar als het hier 3 weken regent hebben de kinderen aan mij echt een draak van een moeder.

Ik hoop hier op het forum vol reisverslaafden wat gelijkgestemden tegen te komen die het voor zich zien dat het mogelijk is om in je eentje met 3 kinderen rond te reizen. Zo niet dan ga ik alsnog 3 weken op een camping in NL zitten ;-).

Groetjes, Kiki
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26698
Wat grappig dat de wereld om je heen nog steeds denkt dat je je verstand hebt verloren als je alleen met je kinderen op vakantie gaat. 10 jaar geleden inderdaad voor het eerst met de kinderen ruim 7 weken in Thailand gereisd zonder mijn man. Die was er alleen de eerste 3 weken bij. Jij bent de veilige haven van de kinderen en een belangrijk anker in hun wereld, dus je kinderen reizen mét veilige haven. Praktisch is het niet anders dan thuis. Voor sommige kinderen is hun eigen omgeving heel belangrijk. Mijn kinderen echter, zijn net zo aangestoken als ik, zo klein als dat ze waren met rondreizen. Ik moet wel erkennen en nu met tieners nog meer, dat de kinderen qua gedrag ook echt wel meeveren met reizen. Geven geen kick en komen 'schoner' uit de strijd dan hun ouders.

Inmiddels is het verplicht om toestemming van de vader te hebben om te reizen, een goede opmerking in het draadje! Destijds deed ik het met kopie geboorteregister en een handgeschreven briefje van mijn man. Vooral omdat ik als Indische met 2 hoog-blonde kindertjes rond liep. Ik vond het op zich makkelijker, want mijn taak was heel helder, ik zorgde voor de kinderen, ik lette op en ik speelde met de kinderen. Met je partner is het natuurlijk veel gezelliger. Ik zou het gewoon doen. Je zorgt hier ook voor de kinderen bij tijd en wijle in je eentje, naar het zwembad, supermarkt e.d. Het is vooral het idee dat je het in je eentje moet doen. Gewoon een toegevoegd avontuurlijk element;-)
6 jaar geleden
·
#26697
Ik ben dit jaar 3 weken naar Thailand/Maleisie geweest met mijn dochter. Mijn man had ook geen vrij.
6 jaar geleden
·
#26696
Diana ja ik weet het nog, dat was leuk die VRMK dag!

Mtouw inderdaad de oudste is groot genoeg om mee te helpen en op te letten en met zo min mogelijk bagage maakt het nog makkelijker.

Ayse wat leuk dat jullie naar Kampong Cham gaan, wij vonden het een heerlijk relaxte plek, hoop dat jullie er straks hetzelfde over denken.
6 jaar geleden
·
#26695
Kiki, ik reis ook al jaren met mijn zoontje alleen. Hij is nu bijna 12 maar ik doe dit al sinds zijn vijfde. Het zorgt ook voor een heel andere band met je kind. Je bent aangewezen op elkaar, jullie zijn elkaars gesprekspartner. Dat geeft een heel andere vibe onderling, heel fijn.
En ja, ik maakte mijn eerste verre reis met Arda naar Ghana, wowww, mijn omgeving kon het niet geloven en werkte mij echt tegen. Nu zijn ze het gewend en vragen wat de volgende bestemming is:)
Gewoon doen hoor, is heeeelll leuk.

En trouwens, goede tip van de papieren! Ik heb altijd een hele map bij me; kopie van paspoort vader, toestemmingsformulieren, geboorteakte van gemeente.
Ze vragen er bijna altijd naar en idd. ze stellen je kind ook vragen (Is dat je mama? Wasr is je papa? Waar gaan jullie heen?).

Ik vind je reisverslagen trouwens heel leuk om te lezen. N.a.v. jouw verslag gaan we in Cambodja ook in Kampong Cham in OBS Homestay Chiro verblijven deze zomer:)
6 jaar geleden
·
#26694
Hoi Kiki,

Nu weet ik het weer, wij stonden naast elkaar op de VRMK dag reismarkt in 2013 in het Archeon (Thailand en Maleisie). Zo leuk!

Groetjes Diana
6 jaar geleden
·
#26693
Gewoon doen!

Je oudste van bijna 10 kan ongetwijfeld al wat meehelpen met de jongste in de gaten te houden tijdens reis momenten.
Zeker als je enkel met een rugzak reist is het alleen maar simpeler. Minder spullen versjouwen en in de gaten houden.

Afhankelijk van hoe je er zelf over denkt misschien kiezen voor een wat "Makkelijker" land zoals Maleissie of Thailand, maar dat is persoonlijk natuurlijk.

Die omgeving kennen we hier op het forum allemaal wel. In principe zijn wij volgens die mensen allemaal gestoord omdat we niet 3 weken op de camping gaan staan in Frankrijk maar naar allemaal van die rare verre landen. :)
Wij lachen er maar altijd om......
6 jaar geleden
·
#26692
Wat fijn dat iedereen hier zo positief reageert!

Klavertje4 ik hang hier ook al jaren rond en kan me dat reisverslag nog herinneren. Ik vond dat toen erg stoer zo met die kleine kindjes. Die van mij zijn al best groot eigenlijk, dat scheelt.

Metonsvier dat was ook het plan, we hadden ingezet op geen zomervakantie en dan 10 dagen extra verlof rondom de 2 weken meivakantie om langer naar ZO Azië te gaan. Helaas heeft de schooldirecteur onze aanvraag bij de leerplichtambtenaar neergelegd die het op meerdere gronden heeft afgekeurd. Keurig volgens de regels hoor, maar we zijn al 2x eerder met deze constructie wel langer op reis geweest, toen is het gewoon door de directeur geaccordeerd.
6 jaar geleden
·
#26691
Gewoon doen waar je jezelf goed bij voelt.
Jaren geleden schreef Jurma een reisverslag op dit forum en reisde ze het eerste deel met het gezin en daarna nog een paar weken of een maand alleen met haar kinderen, ik dacht door Thailand.

Ik zoek het op en zal de link plaatsen, was erg leuk om te lezen.
6 jaar geleden
·
#26690
Leuk gewoon doen. Kun je alleen zijn met je kinderen thuis dan kun je ook met ze op reis. Mocht je het spannend vinden dan desnoods ee bestemming die je al kent en/of een rechtstreekse vlucht.

Daarnaast dacht ik...als je man geen vrij kan krijgen kun je dan geen extra verlof krijgen buiten de schoolvakantie? Kun je lekker met zijn allen weg in september. Stuk rustiger en goedkoper ☺
6 jaar geleden
·
#26689
het komt voornamelijk doordat mensen om me heen reageren alsof het een ramp is dat m'n man geen vrij heeft en al helemaal een vergezocht plan is dat ik dan zelf wel met de kinderen op vakantie wil gaan, laat staan buiten NL (daar heb ik het nog niet eens over gehad).


Ik snap het, de (soms) ellendige 'omgeving'. Je hebt ongetwijfeld ervaring met dit soort reacties uit je omgeving omdat je anders reist dan anderen 'op het schoolplein', zelfs überhaupt reist, en dan ook nog eens met alleen handbagage dat kan vast al helemaal niet! Gelukkig heb je ook de ervaring dat het helemaal goed komt omdat dit voor jullie nu eenmaal werkt omdat dit bij jullie past. Dat zal met deze situatie vast niet anders zijn, toch?! Jij ziet dit zitten, dan moet je het gewoon lekker doen, laat die anderen maar lekker naar die campings in Zeeland gaan die je man opgezocht heeft, niks mis mee als dat voor hen prima is, maar wij slaan het liever af, toch?! Gewoon gaan, lijkt me voor jullie meiden ook super stoer dat ze alleen met hun mama op pad gaan!
6 jaar geleden
·
#26688
Bedankt voor jullie reacties!

Sinole wat leuk om te lezen dat je ook een enthousiaste handbagage reiziger bent en wat aan mijn blogs hebt gehad. Dat vind ik echt fijn. En je stelt me meteen gerust dat ik me geen idiote plannen in m'n hoofd haal. Je slaat de spijker meteen op z'n kop, zoals ik het thuis doe als ik alleen met de meiden ben zo gaat het op reis natuurlijk ook. Dat moest ik denk ik gewoon even horen voordat ik begin met wilde plannen maken.

RoAnVi het komt voornamelijk doordat mensen om me heen reageren alsof het een ramp is dat m'n man geen vrij heeft en al helemaal een vergezocht plan is dat ik dan zelf wel met de kinderen op vakantie wil gaan, laat staan buiten NL (daar heb ik het nog niet eens over gehad).
Ik weet dat de gemiddelde persoon in mijn omgeving niet dezelfde instelling heeft wat betreft reizen als ik, dus kom ik hier even polsen of mijn idee inderdaad best kan of dat zelfs mensen hier zeggen joh blijf lekker thuis met je 3 kinderen.

Goede tip van de toestemming, daar heb ik hier inderdaad wel eens over gelezen. Dat gaat vast op het lijstje.
6 jaar geleden
·
#26687
Dit is het andere draadje wat Sinole bedoelt (denk ik): [url:2jxh3sqi]https://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=103&t=3555&hilit=toestemming[/url:2jxh3sqi]
6 jaar geleden
·
#26686
Goede tip van Sinole! [url:1048w7vw]http://www.kinderontvoering.org/advies/toestemming-voor-vakantie.html[/url:1048w7vw]

Heb een keer heel veel geluk gehad toen ik de papieren niet had en er wel vragen werden gesteld, terecht. Gelukkig was de marechaussee soepel (ook gesprekje met zoontje van toen bijna 4 jaar), wij gingen toen de EU niet uit, wellicht dat dat scheelde, maar dit is wel iets om op orde te hebben ja. Wij hebben zelfs dezelfde achternaam, maar maar een ouder vinden ze toch vreemd. Normaal reist de papa wel mee dus zodoende dat ik er niet bij stil gestaan had dat ik zijn toestemming officieel moest regelen... .

Je hebt met je wat oudere kinderen extra ogen om de jongste even in de gaten te houden terwijl jij de bus regelt of even naar de wc gaat. Het lijkt me zeker mogelijk, ben eigenlijk wel benieuwd waarom je zelf twijfelt.
6 jaar geleden
·
#26685
Natuurlijk is dat mogelijk! Ik zie geen enkele reden waarom niet. En wat leuk dat ik je ook eens van tips kan voorzien. Volg je reisverslagen altijd en je pakplan is de basis van de mijne (dus ook alleen handbagage)!

Ik heb mijn kinderen in mijn eentje gekregen en geen partner dus ja, veel ervaring. Of eigenlijk reis ik dus altijd alleen met ze. Vanaf 0 jaar al vliegreizen en het eerst ver (Jamaica) met beiden toen de jongste net 1 was en de oudste 3. Inmiddels zijn mijn dochters 11 en 8 jaar.

Eigenlijk is het niet veel anders dan hoe je thuis bent. Als je alleen met je dochters op pad bent (bijv gewoon boodschappen doen) hoe doe je het dan? Zo gaat het ook met vliegen. Let wel op dat je een toestemmingsformulier hebt van de vader. Omdat mijn kinderen geen vader hebben heb ik alleen een uittreksel nodig van het geboortebewijs, maar waarschijnlijk heb jij nog een extra formulier nodig. Misschien niet nodig voor alle landen, dus zou zeker even googelen of informeren. Hier op het forum is er ook ergens een lijntje over.

Ik weet niet naar wat voor info je verder zoekt, maar vraag maar raak! Via forum of pb is ook goed.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!