zaterdag 21 mei 2011
  5 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Hallo!
Ik ga in augustus 3 weken met mijn zoon naar Thailand. Voor mij de zoveelste keer, voor hem de eerste. Heb er veel zin in en heb al veel gelezen hier op het forum. Nu vroeg ik me iets af: Heb ik kans problemen te krijgen als ik, alleen, met mijn zoon Thailand in wil? Moet ik iets van documenten meenemen waaruit blijkt dat ik als enige ouder de voogdij heb over hem en de vader afwezig is? (Vader woont in Indonesie en heeft zoon niet erkend. Staat dus ook nergens geregistreerd)
Iemand hier ervaring mee?
Kika
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9061
Geen idee, ik weet wel dat je bij gescheiden ouders bijvoorbeeld altijd een attest moet meehebben dat ondertekend is door je ex-partner en gewettigd is door het gemeentehuis, waarin staat dat je het kind in kwestie mag meenemen op reis van de (thuisblijvende) ex-partner. Misschien stel je die vraag best eens op het gemeentehuis?
12 jaar geleden
·
#9062
Hoi,

Nooit bij stil gestaan. Heb al meerdere reizen naar Azië gemaakt met mijn zoontje en nooit problemen over gehad. Hij staat nog in mijn paspoort bijgeschreven. Weet niet of dat uitmaakt.

Succes
Paulien
12 jaar geleden
·
#9063
Neem een uittreksel mee uit het geboorteregister voor de zekerheid. Maar ik zou me geen zorgen maken. Ik reisde ook alleen met de kinderen, maar zij hebben een eigen paspoort, een andere achternaam en zien er heerlijk boerenblond uit (en ik indisch). Geen aantoonbare gelijkenis dus..... Ik had een kopie van het paspoort van mijn man, met daarop een schriftelijke toestemming van hem voor het reizen. Maar als er geen betrokken vader in het spel is, is dat niet mogelijk en niet nodig.
Er is tijdens het reizen in alle landen waar we zijn geweest niet naar gevraagd, anders dan dat de marechaussee in Nederland aan mijn kinderen vroeg de moeder aan te wijzen...(op een verkapte manier)
Tevens stond tijdens mijn reis in Cuba wel op mijn visa vermeld dat ik alleen reisde met 2 minderjarigen.
12 jaar geleden
·
#9064
Iets anders wat betreft voogdij:

Het schijnt zo te zijn dat als tijdens een reis de ouders van kinderen verongelukken - je de kinderen niet altijd even makkelijk het land uit kan krijgen. Dat kan maanden duren - tenzij je het notarieel hebt laten vastleggen. En er dus iemand is die de kinderen in zo'n geval kan ophalen. Wij hebben hier eigenlijk nooit zo bij stilgestaan, en het onlangs pas geregeld voor onze verhuizing naar Australie.

Misschien goed om over na te denken voor je op reis gaat.

Marcella
12 jaar geleden
·
#9065
Hoi Marcella,

Wij hebben bij de geboorte van onze eerste zoon, notarieel laten vastleggen dat mijn zus en zwager voogd zijn van onze kinderen indien wij onverhoopt komen te overlijden. Hopelijk zien we ze oud worden, maar als dat niet kan, dan is het een fijn idee dat ze bij lieve, vertrouwde mensen opgroeien.

Ik wist niet dat bij overlijden van ouders in het buitenland het zo'n vertraging kon opleveren als er niets notarieel geregeld is.
Wat een extra geruststellend idee dat onze kids dan door mijn zus en zwager kunnen worden opgehaald. Moet er niet aan denken dat ze maanden zonder papa en mama in een vreemd land moeten verblijven bij mensen die ze niet kunnen verstaan. We gaan er natuurlijk van uit dat er niets gebeurt en dat we allemaal samen uit - samen thuis (gezond en wel) zullen zijn!

In elk geval bedankt voor deze informatie!

Groetjes, Diana
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!