1. germanwings
  2. Overige landen in Azië - met kinderen
  3. dinsdag 22 januari 2019
  4.  Abonneer via e-mail
Hmm.
Ik twijfel. Tickets zijn al geboekt.
We zouden met zijn 3en naar china. Route ook al uitgestippeld. Van Shanghai naar Hongkong over land.

Man, ik en dochter (9).
Maar nu kan man niet mee ivm werk. (Hij is militair). En nu twijfel ik. Wel gaan met zijn 2en of niet?
Ik wil wel graag weg en dochter is een schat, maar 3 week alleen met haar, mij n eerdere ervaring met China is dat we er niet veel contacten met andere gezinnen opdoen?
Reisschema aanpassen is een optie dus alle tips zijn welkom.
Waardeer dit bericht:
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik zie niet in waarom niet? Met man erbij kom je toch net zoveel (of juist dus weinig) andere gezinnen tegen dan zonder man? En heb je immers ook geboekt.

In eerste instantie was het dus wel geschikt. Wat maakt het zonder man erbij dan zo anders of bezwaarlijk? Dat zou ik me afvragen en dan kijken of je de bezwaren kan weerleggen of wegnemen. En dan besluiten wat je gaat doen.

Succes!
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
China is heel goed bereisbaar hoor en ook veilig. Ik heb alleen gereisd en vond het ontzettend leuk. Er is veel te zien en te doen en ik zat in hostels waar ik genoeg aanspraak had (wel privé kamer met eigen sanitair). Ik zou zeggen doen !
Recente reizen:
'15 Ghana, '16 Thailand (met dochter) , '17 China (alleen) '17 Macau (met gezin), '18 W- Canada (met zoon), '18 Maleisisch Borneo en Thailand (met partner). '19 New York ' 19 Noorwegen , '21 Canada ' 22 Nepal '22 VS
Whislist: Korea, Taiwan, Japan, Bhutan, Botswana, Namibië
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Mijn twijfel is 2 ledig.

Ten eerste... wil ik met kind alleen reizen? Stel dat ik iets krijg dan is zij alleen en kan de taal niet.
Daar heb ik met ons 3en nooit over nagedacht...

En de andere kant is man, die zit op dat m okment niet op de veiligste plek ter wereld. Wil ik dan zo ver weg zijn? Stel dat er iets gebeurd....

Ik ben er nog niet uit...
Maar heb het hier wel even een beetje gemeid op het forum.
Doet toch een beetje pijn...
En het is eigenlijk een luxe probleem maar pfff zo voelt het niet.
met dochter: Kreta, Maleisie (2x), Italie, Indonesie (Java en Bali), China+Hongkong, Zweden, Sri Lanka, Polen, Vietnam
zonder:oa. India, Mexico, Guatemala, Belize, Nicaraqua, El Salvador, Honduras, Peru, Suriname, Kenia, Marokko, Jordanie, Cambodja, China
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Ik begrijp je twijfels, zeker als je gewend bent om met z'n tweeën met kind op reis te gaan. Toen ik afgelopen jaar voor het eerst in m'n eentje met de kinderen op reis ging, zat die gedachte ook in m'n hoofd. Wat nu als... Maar ik wilde te graag en wil me niet door angsten laten leiden.
Natuurlijk is het goed om je voor te bereiden en te zien wat de risico's zijn en daarop in te spelen. Maar de dingen waar we bang voor zijn gebeuren bijna nooit. (Ik ben niet in een ravijn gestort terwijl m'n kinderen de rest van hun leven in de jungle moesten doorbrengen. Kokosnoten etend en vechtend met tijgers ;-))
Je hebt niet alles in de hand, maar vertrouw op je gevoel en je gezonde verstand, je reiservaring en op de mensen in China. Als je het prettig vindt, zou je ook kunnen zoeken naar hotels/guesthouses van Europeanen. En je kunt natuurlijk met je dochter bespreken wat te doen in geval van nood (zonder haar angstig te maken).
Een trucje wat ik gebruik als ik voor een ingewikkelde keuze sta: visualiseer de meest positieve keuze. Helemaal gedetailleerd. Doe alsof je de keuze al hebt gemaakt. Zie jezelf met je dochter op het plein van Hemelse Vrede staan. Denk hoe dat zal zijn. Wat jullie doen. Waar jullie zijn. Hou dit twee dagen vol en evalueer dan. Voelt deze keuze goed of niet goed? Als het goed voelt, kun je die keuze volgen. Twijfel je nog steeds? Doe het dan opnieuw met de andere optie.
Sterkte met je keuze!
https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!