zondag 24 augustus 2008
  10 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

wij hebben plannen om volgende zomer naar Thailand te gaan met ons zoontje die tegen die tijd 2,5 is. Omdat ik in het onderwijs werk zijn we gebonden aan de zomerperiode, hoewel dat natuurlijk niet de meest gunstige tijd is om te gaan. Ik heb wel heel lang vrij.
Vooral na het prutweer hier deze zomer, vind ik het wel aanlokkelijk om volgend jaar lekker lang weg te gaan. Voor mij is dat geen probleem, voor mijn vriend wel. Heeft er iemand van jullie ervaring met het alleen reizen met een klein kind?
Ik heb al wel alleen (maar dan zonder kind) gereisd en vond dat heerlijk. Vind het alleen met de kleine erbij wel spannend.

Verder vraag ik me af of er iemand in zuid-Thailand is geweest in juli/augustus. was dat te doen wat weer betreft?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!
Fiep
Waardeer dit bericht:
15 jaar geleden
·
#4233
Hoi Fiep,

Als je in juli/augustus met een kind wil rondtrekken door Thailand, hoef je voor het weer niet thuis te blijven hoor. ( zelf zijn we dit jaar juni/juli geweest) Natuurlijk is het dan "regenseizoen" maar dat is dan natuurlijk wel naar Thaise maatstaven. Over het algemeen is het de hele dag prima weer, zonnetje, 30 graden (+ af en toe) en prima strandweer. Aan het eind van de middag kan het dan iets gaan betrekken waarna je binnen 10 minuten een enorme stortbui hebt en een half uur later is het weer voorbij. Is het meteen even lekker afgekoeld tot een graad of 25 zodat je lekker relaxt kan gaan douchen en klaarmaken om eens lekker uit eten te gaan.
Mijn meiden bleven zelfs af en toe lekker in de zee/zwembad tijdens de stortbui, gieren van het lachen in de stromende regen gaan zwemmen!!.

Om een idee van het reizen in Thailand met kinderen te krijgen kan je verder de reisverhalen op deze site een lezen of bij mijn eigen weblog van afgelopen reis. http://familiejungletocht.web-log.nl/th ... index.html .
Als je vriend zijn bedenkingen heeft, reizen in Thailand is een stuk makkelijker, veiliger en goedkoper dan in Nederland zeker met kinderen omdat de meeste Thai in tegenstelling tot de meeste nederlanders heel begripvol en extra behulpzaam zijn als je met kinderen bent.
Dan zetten ze net even een stapje harder om het naar je zin ( en vooral naar de zin van je kind) te maken.

Succes en we horen graag wat je gaat doen!.
15 jaar geleden
·
#4234
Voor het weer hoeven we het niet te laten, begrijp ik zo! Klinkt prima, want voor af en toe een bui ben ik niet bang.Het moet alleen geen hele dagen regenen. Ik ga binnenkort jullie reisverslag lezen.

Maar nu ik mijn eigen stukje weer terug las, zag ik ineens dat ik het eigenlijk niet helemaal duidelijk heb geformuleerd.
Waar ik over aan het nadenken ben, is of ik misschien alvast wat eerder (samen met mijn zoontje) naar Thailand ga, en dat mijn vriend dan twee weken later ook komt. Dan zouden we ook nog 3 weken met zijn drieen hebben.
Ik ben dus benieuwd naar moeders die (zonder partner) door Thailand hebben gereisd.

Wel fijn om te horen dat de Thais zo behulpzaam als het om kinderen gaat (ook toen ik er zonder kinderen reisde vond ik ze erg vriendelijk, trouwens)

Fiep
15 jaar geleden
·
#4235
Hoi Fiep,

Lekker joh, naar Thailand volgend jaar. Een prettig vooruitzicht lijkt me.

Op de site staan ook de reisverslagen van Paulien (http://www.thailandmetkinderen.nl/Reisv ... ulien.html) en Jurma (http://www.thailandmetkinderen.nl/Reisv ... urma2.html). Zij reisden in hun eentje met hun kind(eren). Heb je die verslagen al gelezen?

Zo te lezen is hun het alleen reizen met kids goed bevallen. Het nadeel is dat je er altijd alleen voor staat. Ook in lastige situaties. Maar daar tegenover staan wel twee weken Thailand extra. (Ik zou het wel weten!) En het geeft waarschijnlijk ook wel een kick om in je eentje met je kind daar rond te lopen. Stoer! Waarschijnlijk leg je snel hele leuke contacten. Zo leuk als de Thai met kinderen omgaan, heb ik nog nergens meegemaakt. Als ik in m'n eentje met de kinderen naar Thailand zou gaan, zou ik waarschijnlijk wel wat boeken/organiseren van te voren. Of hier of daar een leuk bouwsteentje boeken, om zo m'n handen vrij te hebben voor de kinderen.

Weet je al wat je wilt gaan doen in Thailand?

Jurma (die met twee kleine kindjes reisde) had op Koh Samui ook een nanny geregeld. Zo kon zij met haar oudste dochter een uitstapje maken.

Veel plezier met jullie voorbereiding verder!

Groet,

Els
<!-- w -->http://www.verrereizenmetkinderen.nl<!-- w -->

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4236
Hier kan ik wel wat mee. Ik zag op een van de gegeven sites ook dat er op Ko Samet nog leuke en rustige plekjes zijn. Want dat vind ik toch wel een voorwaarde: in de twee weken dat ik alleen met mijn zoontje reis, wil ik wel een tijdje lekker in een hutje aan een mooi strand zitten, maar niet al te ver van Bangkok!
Verder willen we ook nog naar Ayuttaya en Kanchanaburi, en nog naar een mooi eiland in het zuiden (of evt. Krabi) , en we willen ergens ook nog een leuki National Park bezoeken.

Weet iemand hier hoe het nu zit met malaria in Thailand? Toen we er een paar jaar geleden waren was het alleen voor de grensstreken nodig om (preventief) medicatie te nemen.

Fiep
15 jaar geleden
·
#4237
Voor zover ik op http://www.travelclinic.com/266/thailand.htm kan vinden

In dit land of delen van dit land kan met anti-muggen maatregelen worden volstaan.
De kans op malaria en andere door muggen overgebrachte infectieziekten wordt verminderd door het gebruik van middelen die muggensteken kunnen voorkomen. De meest effectieve middelen bevatten DEET. Malariamuggen steken voornamelijk ‘s avonds, ‘s nachts en in de zeer vroege ochtend. Ook het gebruik van een muskietennet, al dan niet geïmpregneerd met een speciale insectenverdelgende stof is aan te bevelen. ‘s Avonds is het verstandig armen en benen te bedekken door kleding met lange mouwen en broekspijpen.

alleen in het verre zuiden tegen Maleisie aan moet je goed uitkijken heb ik begrepen. voor de rest is er geen bijzonder malaria risico. gewoon goed insmeren met DEEThoudend middel.
15 jaar geleden
·
#4238
Bij een jong kind is Deet te heftig, volgens mij.
Ik weet wel dat er ook een goed middel is waar geen Deet in zit (Mike's mozzie of zo??)

Iemand ervaring?

Fiep
15 jaar geleden
·
#4239
Koh Samet is NIET malaria vrij!
Ik verbaas me dat ik op dit forum veel lees over Koh Samet en tegelijkertijd dat mensen geen malaria medicatie hoeven te gebruiken in Thailand. Die medicatie heb je inderdaad niet nodig in het grootste gedeelte van Thailand, maar op Koh Samet heb je dus wel kans op besmetting.

Groetjes, Lisette
15 jaar geleden
·
#4240
Hoi Lisette,

In het verleden heeft Koh Samet wel de naam gehad een malaria-gebied te zijn, maar de afgelopen tien jaar zijn er eigenlijk geen besmettingen meer voorgekomen. Dengue is hier een groter probleem. Voor beiden geldt: goed insmeren met anti-muggenmiddelen. Andere voorkomende problemen op Koh Samet zijn: Rabiës en zandvlooien.

Voor zover ik weet (bij ons in elk geval niet) adviseert de GG&GD voor Thailand geen malaria-tabletten (meer). Tien jaar geleden, toen ik voor het eerst naar Thailand ging, werd aangeraden om malariatabletten te slikken als je in het noorden trekkings naar de grensgebieden ging maken.

Op dit moment is de besmettingskans is zo gering, dat het afdoende is om je op andere manieren te beschermen.

Heeft jouw GG&GD je aangeraden om voor Koh Samet malaria-tabletten te slikken?

Hoor er graag over!

Groet,
Els

https://www.verrereizenmetkinderen.nl
Met kinderen: Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, Indonesië, China, Maleisië, Singapore, Brazilië, Bolivia.

15 jaar geleden
·
#4241
Hallo Fiep,

Inmiddels heb je (hoe kan t op deze site ook anders) al veel enthousiaste reacties gehad. Maar ik kan beamen dat het prima reizen is met een klein kind door Thailand. Dit jaar heb ik door Vietnam, Laos en Thailand gereisd en vroig jaar hebben wij een deel van Thailand en Cambodja gezien. Voor een weekje strand ben ik inmiddels naar Koh Samet en Koh Samui geweest. Beide heerlijke eilanden. Persoonlijk vond ik Koh Samui wat leuker maar het nadeel is wel dat t ook weer wat verder van Bangkok is. Je bent met trein of bus toch gauw een dag zoet. Koh Samet is veel dichterbij Bangkok en en heeft ook zeker lekkere stukjes strand en zee, maar t eiland heeft verder niet veel te bieden vond ik. Op sommige plekken vond ik t strand ook gewoon vies en armoedig qua goedkoop toerisme. Ik kan mij voorstellen dat dat alleen met je zoontje bijna een beetje saai is. Op Koh Samet rijden geen tuktuk's dus je moet of een relatief dure taxi nemen of een brommertje huren. En ja een jongetje van 2,5 voorop de brommer is misschien wat al te riskant ;) Ik zou je dus adviseren zeker de mogelijkheden van de extra weekjes samen met je zoontje te bekijken, maar misschien toch niet Koh Samet te kiezen. Je kunt volgens mij beter een plek uitzoeken (hoeft niet aan zee maar kan ook bij de river kwai ofzo) waar je behalve zwemwater nog wat te zien hebt. Een beetje over een marktje slenteren en hier en daar wat bekijken, een hotel met een lekkere binnentuin biedt dan eerder het lekkere vakantiegevoel.

En dan wat malaria betreft. Ik had op t laatst nog een potje picksan meegenomen en dit s avonds naast t bed staan. Misschien een goede aanvulling op de normale bescherming.

Veel plezier met jullie voorbereidingen.

Paulien
15 jaar geleden
·
#4242
Ik heb een recente Trotter waarin Koh Samet aangegeven staat als malaria gebied. Zij geven aan dat ondanks dat door de eilandbewoners gezegd wordt dat er geen kans op besmetting is, dat dit nog steeds wel het geval is. Een vriend van ons die in Thailand woont, geeft ook aan dat Koh Samet niet malaria vrij is. Dus op die informatie ga ik ook maar af. Er zijn zoveel mooie plekjes in Thailand, dat ik persoonlijk (zeker met kleine kinderen) Koh Samet dan liever mijd.

Groetjes, Lisette
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!