maandag 28 september 2015
  9 Replies
  9.4K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal
Wij zijn nieuw op dit forum
Wij gaan volgend jaar oktober een half jaar reizen Door zo Azië Zuid Australië en nieuw Zeeland
Nu gaan wij de oudste dochter uitschrijven bij het gba maar heb gelezen dat sinds 2011 de wet is aangepast en het kind altijd een van de ouders volgt
Dus nu is mijn vraag of dat echt nodig is en hoe het dan werkt bij terug komst
Kun je je gewoon weer inschrijven of zitten daar ook haken en ogen aan ?
Tips en advies zijn welkom

Groetjes lotte
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#19690
Nee, kregen we niet terug. De BD vond dat we er geen recht op hadden, omdat de kinderen niet in Nederland waren ingeschreven, ondanks dat we de kinderopvang wel betaald hadden om hun plekjes niet te verliezen.
8 jaar geleden
·
#19689
Kregen jullie de kinderopvangtoeslag nog met terugwerkende kracht terug? In sommige gevallen kan je dit toch ook aanvragen als kinderen al paar maanden op opvang zitten?? ( ik moet zeggn dat wij al hele tijd geen gebruik meer maken van creche en/of naschoolse opvang dus kan dit natuurlijk allang veranderd zijn.... )
8 jaar geleden
·
#19688
Wij konden ons in onze gemeente niet per brief uitschrijven. Zelf verschijnen, inclusief uit te schrijven kinderen, was verplicht. De gemeente-ambtenaar stelde allerlei vragen die we een beetje omzeild hebben. Ook wij schreven slechts een ouder uit om dezelfde redenen als eerder genoemd.
De gemeente wilde geen adres hier als postadres aannemen, dat moest volgens hen per se in het land zijn waar we heen gingen.

Bij terugkomst meteen weer ingeschreven (ook live aan de balie). We kregen vervolgens allerlei officiele 'welkomstpost', brieven van de GGD over het Nederlandse vacccinatieprogramma etc. :-)
Kinderopvangtoeslag bleek stop gezet omdat mijn man niet meer in Nederland woonde en we niet op tijd hadden gereageerd op een brief over ons ouderschapsplan nu we 'gescheiden' waren. Die brief lag natuurlijk in Amerika in ons hotel.... Want ja, de gemeente wilde ons hotel dus als postadres noteren...
Ook bleek op de dag voor vertrek dat de reisverzekeraar (die we speciaal genomen hadden wegens een akkoord in geval van uitschrijving van een deel van het gezin) onze schriftelijke overeenkomst net ietsjes anders interpreteerde dan wij, dus moesten we stel op sprong een verzekering voor man en 2 kids afsluiten. Dat bij OOM gedaan. Duur grapje, maar in de USA ben je toch liefst goed verzekerd.
Reguliere zorgverzekering was overigens inderdaad geen punt (wel ingelicht).
Van de SVB ontvingen we eveneens een brief over waar de kinderen woonden nu we gescheiden waren, maar dat was met een telefoontje weer probleemloos recht getrokken. (Nee, hoor, het was maar tijdelijk, we wonen nu allemaal weer bij elkaar :-D )
On top of it all werden onze zoons als nieuwe kinderen welkom geheten op school na de vakantie, hahaha, maar die hadden geen moeite met hun 'one minute of fame' op het podium!

Kortom: een hoop geregel, maar dubbel en dwars de moeite waard!

Succes met alles!
Marieke
8 jaar geleden
·
#19687
reisverzekering kan bij oom verzekeringen. Zorgverzekering geeft geen probleem volgens SVB aangezien je werk houdt en je dus ingezetene van Nederland blijft. Wel je zorgverzekering inlichten over vertrek. Zij kunnen dan een onderzoek aanvragen bij SVB. Die dan constateert dat je wel ingezetene bent...
8 jaar geleden
·
#19686
Iedereen bedankt voor de reacties
8 jaar geleden
·
#19685
Hallo allemaal,

Kinderen volgen de ouders, zegt de jurisprudentie. Je bent verplicht om een van de ouders uit te schrijven als je de leerplicht wilt omzeilen. Echter het is beter om niet beide uit te schrijven. Dit geeft problemen met je zorg-
en reisverzekering. Je kunt namelijk geen reisverzekering afsluiten als je niet ingeschreven staat. Dus moet er eentje hier ingeschreven staan. De leerplichtambtenaar heeft totaal geen zeggenschap over wie zich wel en niet uitschrijft. Dus of 1 of 2 ouders is niet zijn beslissing. Let op maximale boete is 3500 euro (meestal veel lager) voor luxe verzuim. Waarschijnlijk is het niet krijgen van hypotheekrenteaftrek al minder.
Uitschrijven bij de gemeente gaat per brief. Inschrijven duurt 20 minuten als je weer terug bent op het gemeentehuis.

Joho is misschien niet helemaal geschikt voor reizende gezinnen. Je betaalt per persoon. Ik denk dat je het beste je zorgverzekering door kunt laten lopen en een doorlopende reisverzekering af kunt sluiten voor 20 euro per maand. Via Joho betaal je een veelvoud van wat je anders kwijt zou zijn.
8 jaar geleden
·
#19684
http://www.joho.nl/verzeker/uitschrijven/

Hier kan je best wat informatie vinden... zorgverzekering zie ik daar staan... da's wel een belangrijke.
8 jaar geleden
·
#19683
Wij zitten met dezelfde vragen. Ik dacht eigenlijk dat het beste was om een van ons uit te schrijven en dat dit ook geen problemen zou geven. echter hoor ik nu ook geluiden dat we ons allebei moeten uitschrijven. Op zich geen probleem, maar weet iemand wat de consequenties zijn voor belasting, koophuis en betaald verlof.
8 jaar geleden
·
#19682
Wij hebben van de leerplichtambtenaar echt de opdracht gekregen ons als familie uit te schrijven. Waar de ouders zijn is het kind, is zijn logische verklaring. Bij terugkomst schrijven we ons weer in als gezin. Lpa heeft gezegd ons dan met rust te laten.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!