zondag 08 oktober 2017
  6 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
In februari gaan we met onze kindjes van 10 maanden en 4,5 jaar voor de eerste keer naar Thailand. De tickets zijn geboekt en we hebben een rondreis in gedachten. Nu zijn we druk aan het kijken naar accomodaties en vervoer tussen de plaatsen. Ons reisschema ziet er als volgt uit:
- Bangkok 3 nachten
- ayutthaya 1 nacht
- kanchanaburi 3 nachten
- nachttrein naar surat thani
- surat thani 1 nacht
- krabi 5 nachten
- koh lanta 5 nachten
- vlucht krabi- Bangkok

Alle tips wat betreft het reischeque, accommodatie, vervoer en uitjes zijn welkom!!! Ook tips wat betreft reizen met een baby van 10 maanden. Hoe doe je dat bijvoorbeeld met eten? Is er gewoon brood te verkrijgen voor de lunch en ontbijt of zullen we het met andere dingen moeten doen?
En nog iets waar ik niet uit kom, waar laten jullie je kindje van bijna 5 slapen? Een derhalve wordt denk ik te klein. Zijn er alternatieven of moeten we er rekening mee houden dat we overal een extra bed moeten boeken?

Ben benieuwd naar de ervaringen en tips!!
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25344
Krabi: ik denk dat strandjes in de omgeving een stuk mooier zijn dan Krabi zelf. Maar waarschijnlijk had je dat zelf al bedacht.

Eten: Ja, er is overal brood verkrijgbaar.

Deryan: Onze dochter sliep nog tot haar 4e in de Babycot van Deryan. Ik zou drie persoons kamers boeken. Kost weinig meer, meestal is er wel een bedbank of iets dergelijke aanwezig. Het is nog nooit een probleem geweest om laken te vragen. Voor de zekerheid hebben we wel eens een inflatable peutermatrasje meegenomen. Twee keer gebruikt (en dan met name tijdens stopover in Dubai en bij een duurder airporthotel in Thailand).
6 jaar geleden
·
#25345
Leuk vooruitzicht!
Opzich ziet jullie trip er leuk uit maar waarom ga me met de nachttrein naar Suratthani als je eigenlijk helemaal de andere kant op wil, vergis je niet, Suratthani ligt op een behoorlijk grote afstand van Krabi. Je zou beter de nachttrein naar Trang kunnen nemen en vanuit hier met KK Travel and tours (als ik me niet vergis) verder kunnen reizen naar Krabi. Dit reisbureau zit recht tegenover het treinstation, kan niet missen en is niet duur. Wij deden dit in 2012 ook en deze route is echt veel beter dan reizen via Suratthani.
In Kanchanaburi vinden wij het oriental kwai resort geweldig en in Bangkok verblijven wij het liefst in het prince palace hotel.
Wat de slaapplek van jullie oudste betreft, ik zou gewoon 1 extra bed bij boeken, voor de kosten hoef je het niet te laten, vaak is het gratis of kost het maar €7,50 per nacht, ik zou het gewoon doen.
In Bangkok is het voor de oudste leuk om naar ocean world te gaan.
In Kanchanaburi is Elephants world wel heel erg leuk om te bezoeken.
Op Koh Lanta kan je evt naar de vlindertuin, vonden we zelf niet zo heel veel voorstellen maar de kids vonden het wel leuk, verder is een boottripje natuurlijk ook altijd leuk om te ondernemen maar ik weet niet of dit met de kleinste te doen is.
Wat eten betreft, er is gewoon brood maar ook yoghurtjes, jam, Nutella, pannenkoeken, frietjes, pasta's en volop fruit en rijst natuurlijk, kinderen kunnen eigenlijk best heel goed eten in Thailand.
Het is niet voor niets dat de meeste mensen met kleine kinderen naar Thailand reizen.
6 jaar geleden
·
#25346
Lees dit anders even, de website werkt niet maar hier staat wel het adres van KK Travel.
https://www.lonelyplanet.com/thorntree/ ... g-thailand
6 jaar geleden
·
#25347
Fijn om te horen dat het eten goed te doen is daar. De oudste is een goede eter en vind het leuk om nieuwe dingen te proberen. Vooral fruit kan je hem blij kee maken dus daar maakte ik me geen zorgen om.

Zo te horen is een 3 pers kamer het makkelijkste. Ik ga op zoek naar een lichtgewicht matje voor de oudste voor als het echt nodig is.

In Bangkok zullen we in het prince palace verblijven in een familiekamer.
Voor kanchanaburi hebben we inderdaad heel veel goeds over het oriental kwai resort gehoord. We vinden het alleen vergeleken met de andere accommodaties wel wat duur. Maar ben nu wel heel erg benieuwd!!

Bangkok zitten we met chinees nieuwjaar dus we laten de uitjes afhangen van de drukte daar.
Voor kanchanaburi staan elephants world en erawan watervallen al op het lijstje!

@ chippi: het plan is inderdaad het strand van krabi. We zitten te denken aan Ao nang.

@ fam moerkens: we hadden de nachttrein naar suratthani gepland omdat we nog niet precies wisten waar we heen wilden in het zuiden. Daarna simpelweg niet meer verder gekeken en we wisten dus niet dat trang een optie was! Wat zou ie adviseren? Van kanchanaburi richting richting nakhom phathom, terug naar Bangkok of gaat er ook een nachttrein vanaf ayutthaya? Bedankt voor de tip van kk Travel, erg handig!!
6 jaar geleden
·
#25348
Ik zou inderdaad vanuit Kanchanaburi naar Nakhom pathom gaan en daar dan de nachttrein naar Trang nemen. Ik durf niet te zeggen of dat er ook een nachttrein vanuit Ayutthaya gaat, moet je even opzoeken.
Qua strand zit je zowieso beter aan de westkust in deze periode dus ik zou niet naar het oosten reizen. Je zou voor in Kanchanaburi nog naar xanadu 2008 kunnen kijken maar het oriental kwai is wel echt een topper hoor!

Kijk ook eens naar Railey beach, moet ook geweldig zijn en ligt dichtbij Krabi.
6 jaar geleden
·
#25349
Railay beach hebben wij bezocht in 2011, toen onze kinderen 3 waren en het is en blijft tot nu toe ons favoriete strand in Thailand. Zooo heerlijk mooi, echt fantastisch! Wij verbleven er in het Railay bay Resort, prachtig resort, helaas wel vrij duur.

In Kanchanaburi slapen wij altijd in Pong Phen Resort omdat het zo centraal gelegen is. Een verblijf op het floatel (drijvende hotel) is er ook altijd wel een leuke beleving, maar misschien niet zo handig met erg kleine kinderen (ze kunnen in de rivier vallen, dus je moet ze echt de hele tijd bij je houden). In Kanchanaburi vind ik de Erawan Waterfalls een must-see!

Veel plezier met de voorbereidingen!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!