dinsdag 24 augustus 2010
  4 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Over 4,5 week vertrekken wij voor een maand naar Thailand. We hebben er zin in, maar de kriebels slaan ook toe. Onze dochter van 1,5 is nogal ondernemend en heeft een echt eigen willetje. We vliegen met Air Berlin. Iemand ervaring mee? Ben benieuwd naar de reacties. We hebben allemaal al kleine kado'tjes gekocht. Zo'n 10 stuks om de kinderen rustig te houden. Ieder uur 1, maar hoop ze niet nodig te hebben. We vliegen pas om 17:30 uur dus hoop dat ze veel slapen.

Hoe was jullie ervaring met een jong ondernemend kindje. Onze oudste is 3,5 en daar verwacht ik geen problemen mee.
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7904
Wij zijn, inmiddels bijna twee jaar geleden, met onze dochter van toen 3,5 met Air Berlin naar Thailand gevlogen. Air Berlin is prima bevallen! Het is jammer dat je geen persoonlijke videoschermpjes hebt, maar verder is de service goed.
Hoe dat moet met zo'n ondernemend kindje, daar kan ik helaas geen tips over geven (maar wellicht vind je die elders op dit forum). Onze dochter is redelijk rustig. De cadeautjes, die wij ook bij ons hadden, vond ze overigens wel érg leuk. Niet elk uur eentje, maar als we merkten dat ze ze ging vervelen, haalden we er eentje uit de tas en dat werkte wel.

Wat betreft de avondvlucht: wij hadden ook een avondvlucht geboekt, mede in de hoop dat onze dochter (en wij) dan een groot deel van de vlucht zouden slapen. Helaas .... Jip is bijna de hele vlucht wakker gebleven. We zaten op de tweede rij voor het videoscherm en dat bleek erg veel aantrekkingskracht te hebben! Dus toen midden in de nacht de meeste passagiers al sliepen, maar er nog wel een film vertoond werd, zat mevrouw pontificaal op de stoelleuning naar de film te kijken. Wij zaten er, vechtend tegen de slaap, naast. Want je wilt ook niet allebei in slaap vallen, als je kind nog wakker is.Tegen de tijd dat het ontbijt geserveerd werd, viel ze in slaap en we moesten haar na de landing wakker maken ... Dus een tip wellicht: kies een plekje waar het videoscherm niet zo goed zichtbaar is voor je kinderen (-; En hou er rekening mee dat ze een groot deel van de vlucht dus niet slapen (en jij dan waarschijnlijk ook niet!)
13 jaar geleden
·
#7905
Hoi Amtreep,

Ik heb geen eravring met Air Berlin, maar wel met een ondernemend kind in vliegtuig. Ik heb nu twee keer gevlogen met zoon (toen hij 1 jaar was en vlak voor hij 2 werd). Over het algemeen is zoon nieuwsgierig, ondernemend en kan hij geen tel stil zitten. Dat zijn hele positieve eigenschappen maar als ouder zit je daar toch echt niet op te wachten in een vliegtuig;-))))
Wat ik altijd doe is, om direct als het lampje voor de gordels uit gaat, aan de wandel ga met kind. Zoonlief wil graag ontdekken en maakt met iedereen een brabbeltje. De andere passagiers zijn op dat moment nog niet in slaap en wachten nog op hun eten. Ze staan dus nog open voor een klein kind. Ik neem ruim de tijd voor het wandeltochtje. Zoonlief ziet zo het hele vliegtuig waardoor het al snel ' gewoon' is geworden. Ik weet niet of jouw kindje een eigen stoel heeft (daar kan je wel om vragen als het vliegtuig niet vol zit).
Ik heb zoonlief op een gegeven moment op twee stoelen neergelegd (ik moest zelf dus staan of op de grond gaan zitten) maar hij sliep dus wel!!! Vraag gerust om een extra kussen of deken in het vliegtuig.
Succes, maak je niet druk, uiteindelijk komt het toch wel goed.
Veel plezier in Thailand. Wij gaan over 7 weken.
Mijke
13 jaar geleden
·
#7906
Wij zijn nu een paar weken terug uit Maleisië. Onze zonen zijn ondertussen 3 en 5, maar we zijn ook naar Brazilië geweest toen de jongste 13 maanden was. Bij ons lukt de 'truc met de nachtvluchten' wél goed. Zowel naar Brazilië, als nu. Onze kinderen hebben nu bv. letterlijk geslapen van bij het aan boord gaan in Kuala Lumpur tot aan het landen in Caïro. Van Brazilië herinner ik mij hetzelfde: geslapen van Sao Paolo tot ergens aan de Canarische eilanden (en dan was er ontbijt en was het maar een paar uurtjes meer). Ik heb de 'cadeautjeszak' ook mee, maar eigenlijk heb ik hem amper moeten gebruiken. Eerder voor korte vluchten, ritten met de bus, wachten in stations dan op de lange vluchten.
13 jaar geleden
·
#7907
Waarschijnlijk maak ik me misschien druk om niets, maar ik zie er ineens zo erg tegenop!

Mijke, wij gaan 26 sept heen en 21 okt terug. Jullie?
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!