New

air asia

  dinsdag 16 november 2010
  13 Replies
  4.2K Visits
  Subscribe
Binnenkort vliegt air asia vanaf Parijs naar ...

Ben benieuwd naar waar Kuala lumpur en of Bangkok. Voor ons die uit Belgie vertrekken zou dat een goed vertrek basis zijn met de Thalys naar Parijs en dan voor een prikje naar Asia!

18 nov meer op Air Asia
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#8244
Ik ben heel benieuwd!

Een jaar terug was er ook al sprake van dat air asia vanaf Parijs zou gaan vliegen. Toen een hele tijd niks meer gehoord.
Lijkt me ideaal, eerst gezellig met de trein naar Parijs (ik vind de trein met kinderen super) en dan door naar Azie!

We wachten af....
13 jaar geleden
·
#8245
Ja super hé staat op hun site dat het vanaf 18 november bekent gemaakt wordt!
13 jaar geleden
·
#8246
4 X in de week naar Kuala lumpur vanaf Parijs start datum half februari.
Start prijzen vanaf 151 dollar enkele reis voor een prikje zou ik zeggen
13 jaar geleden
·
#8247
Te boeken in de periode van 22 nov t/m 24 nov.
We wachten gespannen af. USD 151 is echt een prikkie. Ben wel benieuwd wat er nog bijkomt,
Schat zelf in dat een retourte Parijs-Kuala Lumpur op een USD 500 pp uitkomt
13 jaar geleden
·
#8248
tickets van parijs naar Kuala Lumpur zijn nu te boeken. Promoprijs 165 enkele reis! Voor ons vijfen zijn we dan incl. tax. een kleine €2000,- kwijt. Best voordelig dus..... Maar, met de trein naar Parijs kost ook bijna €400,- dan gaat het voordeel dus alweer verloren......

Maar goed, boeken kan nog tot de 24e!!
13 jaar geleden
·
#8249
ik heb geboekt voor ons 4 voor zomer 2011!! maar worstel ook met de trein en het bereiken van de luchthaven...heeft iemand al iets voordeliger gevonden??
Marjan
13 jaar geleden
·
#8250
Wij (2 volwassenen en dochter van 9) willen met AirAsia twee binnenlandse vluchten maken in Thailand. Van Chiang Mai naar Phuket en van Phuket naar Bangkok.
Nu zat ik al even op de site van AirAsia te kijken. Je kunt verschillende zaken bij boeken, zoals eten, vaste plaatsen en extra bagage. Het zijn allemaal niet enorm hoge prijzen die je er voor moet betalen, maar ik worstel er toch een beetje mee of het wel zo nodig is. Op de site staat bijvoorbeeld dat als je gegarandeerd bij elkaar wilt zitten, je ook echt de stoelen moet uitkiezen, maar is dit ook echt zo? En wat betreft het eten, is het de moeite waard om dit te doen op zo'n korte vlucht en is het ook nog een beetje te eten? Wij gaan eigenlijk al jaren met de auto op vakantie en dan nemen we enorm veel kleding mee. Nu naar Thailand willen we wel een stuk minder meenemen. Maar hoevel kilo bagage we zullen hebben, geen idee?

Kunnen de ervaren AirAsia reizigers advies geven over deze drie onderwerpen (eten, vaste plaatsen, extra bagage)?

Alvast heel erg bedankt!

Marcel
13 jaar geleden
·
#8251
Hoi Marcel ea,
Wij hebben vorig jaar zowel de internationale vlucht gedaan met Air Asia als binnenlandse vluchten (totaal 8 geloof ik) en ik heb er goede ervaringen mee. aanstaande zomer ook weer een retour geboekt Parijs-KL, dus ik ben een terug komer.
ik zal een poging doen tips te geven mbt je vragen:
eten: is prima, de kindermenu's zijn echt leuk en (prima voor vliegtuig voer) maar als je geen "eet tijd" vliegt zou ik dat lekker laten, je kan ook wat snackjes kopen (lokale prijs).

vaste plaatsen: tsja dat weet ik nou even niet van de binnenlandse vlucht. ze laten ouders met (kleine) kinderen wel eerst boarden dus dan kan je kiezen...ik weet niet tot welke leeftijd eigenlijk. de service is echt heel oke.

extra bagagewij hielden rekening met extra bagage gezien de souvenirs ook mee naar huis moesten (laatste deel vakantie was Indonesië dus....).volgens mij kun je de terugreis meer opgeven als ik het goed heb...? klopt of betaal je voor heen en terug dan extra? ik zou dus wel rekening houden met extra als je veel souvenirs wil aanschaffen, maar als je bijv. van plan bent spullen achter te laten, en in plaats daarvan souvenirs meenemen....ook oke toch?

Ik had met 2 kleine kinderen en 2 volw 2 rugzakken en een grote tas op wieltjes (20 kilo big thing) mee en een buggy; nu neem ik 2 rugzakken mee hoop ik en kan ik alleen de tentjes niet meenemen voor de kids (dan 4 en bijna 6) terug hadden we 1 extra koffer met souvenirs!!

hoop dat je er wat mee kan...meer info kan altijd
Marjan
13 jaar geleden
·
#8252
Wij hebben in oktober 3 binnenlandse vluchten gemaakt met AA. Ook van BK naar CH en CH naar Phuket, Krabi naar BK. Wij mochten 20 kg pp meenemen dus 80 op onze intercontinentale vlucht. Wij kwamen maar aan 60 kg. Dit hebben wij ook geboekt van BK naar CH. Terug van CM hadden we extra, ivm souveniers. En ook van Krabi naar Bangkok hadden we extra. Dus 80 kg, net wat we mee mochten nemen op de intercontinentale vlucht (air berlin).

Wij hebben wel vaste stoelen geboekt, maar denk dat het niet echt nodig is hoor. De Thai zijn wel makkelijk. Wij hadden geen eten geboekt. Het is hooguit 2 uur vliegen. Je koopt gewoon een flesje water op het vliegveld en je kan wat koekjes etc van buiten het vliegveld meenemen. Service is prima. Wij waren erg tevreden. Vele malen beter als Air Berlin.
13 jaar geleden
·
#8253
Ik wil graag een vlucht vanaf parijs naar KL boeken in november. Maar die staan nog niet online. Iemand enig idee of dat nog gaat gebeuren?
13 jaar geleden
·
#8254
Hoi, volgens mij meestal een maand of 6, 7 voor vertrek zijn ze te boeken.
13 jaar geleden
·
#8255
Hoi Marcel,

Wij zijn vorige maand van Phuket naar Chiang Mai gevlogen met air asia. Dat is net zoiets als easyjet, dus niet met eten en drinken en zo. Moet je zelf meenemen of kun je aan boord kopen. Zag er verder prima uit. Service goed!
En wij mochten als eersten boarden (jonge kinderen). Maar ja, op een vlucht van 2 uur zou ik het ook geen drama vinden om 2 aan 2 te zitten, of 3 aan 1 bijvoorbeeld. Het is maar 2 uurtjes.

Ik zou niet van alles bij gaan boeken. Bagage moet je sowieso bijboeken, zit er helemaal niet in! Wij hadden als bagage in totaal twee rugzakken tot 15 kilo bagage bijgeboekt, maar deze bleken bij het inchecken bij de ene tas 1 kilo en bij de andere tas 2 kilo overgewicht te hebben! (natte zwemspullen en zo...). We konden 3 kilo naar de handbagage overhevelen, of iets van €10 bijbetalen. We hebben dat laatste gedaan, had geen zin om spullen over te pakken! Dus overgewicht is ter plaatse ook vrij goedkoop op te lossen.
Wij hadden voor 4 personen (2 volwassenen en 2 kinderen van 3 en 5) dus 2 rugzakken van zo'n 15 kilo mee. Je hebt overal wasservice in Azië, dus ik zou niet teveel meenemen! Je dochter is 9, dus die zal haar eigen rugzak mee hebben? Dan zit je niet boven de 15 kilo per rugzak lijkt mij als je gewoon een aantal setjes kleren meeneemt. Wel een trui mee als je naar Chiang Mai gaat, daar is het 's avonds best koud!

Groetjes Suzie
13 jaar geleden
·
#8256
Iemand enig idee waar je de auto goedkoop kan parkeren rondom Parijs.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!