zondag 20 augustus 2017
  12 Replies
  4.4K Visits
  Subscribe
Aaargggh... ik wil al heel lang naar Afrika. Zuid Afrika vind ik eigenlijk te Westers, Namibie misschien wel 'te leeg' en te weinig te doen voor kinderen (15, 13, 8), Kenya spannend qua politieke situatie en te toeristisch. Niet iedereen thuis heeft veel met Afrika. Man helemaal niet (waarom moet je de big five zien?), zoon 2 wil vooral veel verschillende dingen doen waaronder snorkelen etc, dochter wil zwemmen en strand. En het moet allemaal ook nog een beetje betaalbaar (lees: < 8500) ? H E L P !
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24944
Zeker. Ik hoop dat als anderen hen benaderen er weer wel contact is...

Enneh voor de optimisten onder ons... het blijft een dure grap...
6 jaar geleden
·
#24943
@eynd14 dat klinkt wel goed! Jammer dat wij vorig jaar niet verder met ze kwamen.
6 jaar geleden
·
#24942
Wij hadden toentertijd ook offerte van Club@frica gehad en heel prettig contact met Linda maar uiteindelijk was Opsafariintanzania toch nog een stuk goedkoper. Toen Linda de prijs hoorde (en in welke lodges) liet ze duidelijk merken dat dat wel een hele goede deal zou zijn.... Of we wel zeker wisten of het een ok organisatie was... Nou, omdat we pas hoefden te betalen als we lekker en wel op safari waren (en inderdaad met eigen ogen hadden gezien dat de organisatie idd bestaat, durfden we dat risico wel aan).

Het klopt dat je ook heel goed moet opletten in welke accommodaties ze je zetten. Klopt dat ze vaak eerst de duurdere opties aanbieden. Maar bij de offerte van Club@frica die op een gegeven moment enigszins in de buurt kwam van onze offerte qua prijs, waren bijna alle lodges vervangen door kamperen of erg basic onderkomens. Terwijl we met Opsafariintanzania super luxe hebben gezeten! Alleen in de Serengeti hebben we toen gekampeerd....
6 jaar geleden
·
#24941
@chippie wij zijn met Club Afrika geweest. Alles was goed geregeld en ze dachten goed mee met ons. Let wel goed op dat je verschillende offertes bij meerdere organisaties opvraagd. wij hebben nog behoorlijk kunnen besparen door te onderhamdelen over de accomodaties.
Wat mij opviel bij alle organisaties, was dat je als eerste toch vaak hotels uit het hogere segment krijgt aangeboden.
6 jaar geleden
·
#24940
Madagaskar!
Zeer mooie natuur, unieke floara en fauna, cultuur, mooie stranden, vriendelijke mensen.
Alleen zijn volgens mij de vliegtickets nog steeds best duur.
Wij zijn er 10 jaar geleden geweest (toen nog zonder kinderen)
6 jaar geleden
·
#24939
Wij zijn naar Namibie geweest, maar strand en zwemmen wordt daar een lastige invulling van de tijd. De zee is te koud en het is daar winter als het hier zomervakantie is. De kinderen hebben wel in zwembaden gezwommen, maar kwamen er dan half bevroren weer uit (nou ja, erg koud). Maar ondanks de koude lagen ze er toch zo een uur of meer in te spelen... De zwembaden waren niet verwarmd, dus 's nachts koelde het water weer erg af...
6 jaar geleden
·
#24938
Met welke organisatie zijn jullie geweest?
6 jaar geleden
·
#24937
Wij zijn vorig jaar naar Tanzania en Zanzibar geweest. Super combi qua safari en strand. Wel moet je je voor t snorkelen realiseren dat dat niet goed vanaf t strand zelf kan (aan de oostkust veel eb en vloed verschil en veeeeeel zeeegels). Voor snorkelen hebben wij een bootje geregeld.

Wij hadden overal luxe hotels en een auto met gids. Je kunt zeker op tickets besparen als je met tussenstop wilt reizen. Dit wilde ik niet omdat ik alleen was met de kinderen op de heenweg.

Als je via een reisorganisatie wilt gaan, valt er zeker te onderhandelen over de prijs. Ik zou meerdere offertes aanvragen dan en ze naast elkaar leggen. Scheelde bij ons enorm!.

Als je alles goed uitzoekt en ook niet iedere keer bij t hotel een zwembad wilt, kun je je wel redden met je budget.

Wij kregen idd geen reactie van Opsafariintanzania. Wij moesten alles binnen last minute 6 weken regelen, misschien dat dat t probleem was.
6 jaar geleden
·
#24936
Heb je ook wel eens naar self drive opties gekeken in Tanzania? Ik las dat je ook daar aan de gates gidsen kan inhuren (maar heb me daar niet in verdiept dus ik weet niet hoe goed ze zijn).

@ Chippie, voor wat voor bedrag mag je safari maximaal kosten (en hoe lang wil je dan)? M.a.w. als je voor 1 week safari kijkt, wat mag het dan kosten? Bedenk wel dat je tickets voor 1 week vakantie onevenredig zwaar op het budget drukt... Maar er zijn behoorlijk wat mogelijkheden qua budget/luxe opties dus als je maar 1 week gaat, zou het toch ook betaalbaar moeten zijn... En 1 weekje safari in Oeganda is echt betaalbaar maar zal altijd relatief duur zijn aangezien het maar een weekje is...

Maar tickets naar Oeganda zijn nu voor 4 volwassenen (vanaf Brussel) 'maar' 2400 euro...

Enneh betaalbaar is ook een relatief begrip bedenk ik me nu. Voor Tanzania weet ik dat anderen voor eenzelfde reis (maar dan korter), 6.000 euro meer kwijt waren (excl. extra excursies en drinken etc) dan wij in totaal. Het bedrag wat zij kwijt waren was voor ons niet haalbaar neemt niet weg dat het voor ons alsnog een smak centen was (en veel duurder dan een reisje naar Thailand...).

En het had nog goedkoper gekund maar we wilden graag ook eens ergens luxe zitten. Dit werd mogelijk door onze reis met http://www.opsafariintanzania.nl/nl/home.html te doen. Heb hier al eerder op forum over gehad maar toen waren er mensen die geen contact kregen... weet niet wat de reden was maar ik zie nu in hun 'gastenboek' gewoon verslagen van afgelopen zomer dus ze bestaan nog steeds...
6 jaar geleden
·
#24935
@Tikva: ik heb vaker naar Tanzania gekeken. Maar kan geen betaalbare safari (bv kleine week) vinden.
6 jaar geleden
·
#24934
Tanzania? Strand, zwemmen snorkelen op zanzibar is prachtig. Ze hebben ook enkele van de mooiste natuurparken in Afrika. Alleen het is een vrij duur land, wel goedkoper dan Namibie. Ik ben er te lang geleden geweest om je nu te kunnen vertellen of je budget haalbaar is.
6 jaar geleden
·
#24933
Hoi,

Niet heel Zuid Afrika is Westers. De tuinenroute wel en daarbuiten valt het wel mee. Ook daar ronde hutjes van klei. Bedenk je wel dat het in zee zwemmen maar relatief veilig is ivm de haaien. En die zijn er voor de hele kust.
Ik denk dat je in Namibië niet echt in zee zou zwemmen. Bovendien is Namibië prachtig, maar erg groot, meer westers als je zou denken en inderdaad denk ik minder leuk voor kinderen.
Misschien Mozambique? Geen ervaring mee maar die zijn er hier volgens mij wel.

Maar ik zou toch Zuid Afrika aanraden. Mss combineren met Lesotho en Swaziland en je mogelijk richten op het oosten van het land. Maar er is wel veel te doen kids.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!