zaterdag 30 april 2011
  3 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
Hallo ervaren reizigers!

Graag wil ik jullie ervaringen en advies vragen voor het aanschaffen van een travel pack (zachte koffer met trolleysysteem en wegstopbare schouderbanden, open te ritsen als koffer, kan dus rollen maar ook kleine stukjes op de rug gedragen worden).

Wij gaan begin 2012 voor ongeveer 2 maanden op reis naar ZO Azie met 2 volwassenen en 2 meisjes van (dan) 4 jaar en 15 maanden oud.
Tot nu toe hebben we met 1 kind gereisd (oa door Thailand en Bali, maar nooit voor langer dan 3 weken) met een harde Samsonite koffer met wieltjes. Nu zou ik echter graag over gaan op een iets flexibeler type 'koffer' aangezien je een harde koffer soms moeilijk in taxi's, longtailboten, over smalle paadjes en in kleine kamers krijgt. Mijn ultieme streven is om voor 4 personen slechts 1 stuk groot bagage mee te nemen, want de buggy moet ook mee. Nu kunnen wij best met weinig toe, maar weet niet of dit misschien iets te ambitieus is?

Mijn vraag:
Hoeveel liter travel pack zouden wij nodig hebben? Is 80 liter absoluut te weinig voor 4 personen of zou dat met heel zuinig pakken wel kunnen? Is 100 of 130 liter overdreven veel?


Alvast bedankt voor het meedenken.
Groet, Kiki
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#8924
Hoi Kiki,

Persoonlijk ben ik niet zo'n fan van een heeeeele grote koffer of rugzak. Over een gladde vloer trekken gaat prima, maar stop hem maar eens ergens in, achter, onder of op. Nauwelijks te tillen ook. Voor ons vieren doen we het met twee 70 liter travelbags zonder wieltjes, die echter bij lange na niet vol zijn. 20 - 22 kilo samen. Pakt ook lekker in en met de inwendige en uitwendige spanbanden wordt het een compact geheel. Ze zijn er ook met wieltjes, maar ja, Azie is gemiddeld minder vlak dan Schiphol, dus het wordt al gauw sleuren. Nadeel van veel extra ruimte is wel dat je veel kunt bijkopen. Zo zijn we ooit heen naar India gegaan met 20 kilo, terwijl we terugkwamen met dik 70. Zat wel een leuke houten kast bij ;-).
12 jaar geleden
·
#8925
Ook wij reizen het liefst zo licht mogelijk. WIj nemen met zijn vieren ook niet meer dan een 22 kg mee. Afgelopen jaar hadden we twee grote rugzakken bij ons op de heenweg en twee rugtasjes handbagage.
Op de terugreis gingen de twee tasjes ook mee als ruimbagage en hadden we een vietnames waterbuffel verstopt in één van de grote rugzakken.
Afhankelijk van waar je naartoe gaat kun je prima wassen of die spullen kopen die je nog nodig hebt. In onze bagage terug zaten nog altijd shirtjes ed die we niet gedragen hadden. Volgende keer laten we dus nog meer thuis.

Christel
12 jaar geleden
·
#8926
Dankjewel voor jullie reacties. Een houten kast en een waterbuffel...ja dat vult de bagage qua kilo's flink aan!
We hebben nu een 100 liter travelpack aangeschaft (via internet besteld, nog niet binnen) met trolleysysteem maar kan ook even op de rug gedragen worden als je bijvoorbeeld de boot op gaat. Ik begrijp de voordelen van 2 kleinere tassen, maar aangezien de komende reizen de buggy ook nog mee zal moeten ga ik nu voor 1 groot geval, lekker overzichtelijk voor mijn chaotische brein.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!