dinsdag 30 april 2013
  27 Replies
  7.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal!
Wij zijn van plan om in november 4 weken rond te reizen in Thailand - Maleisië en Singapore. Onze kleine man is dan 22 maanden.

Nu zitten wij met een heleboel vragen!! Hopelijk dat jullie met jullie opgedane ervaring kunnen helpen...

Wat is de beste reis route? We willen het liefst starten in Bangkok, daarna naar Krabi en wat mooie plekken in die omgeving (tips?), phuket, langkawi, Kuala Lumpur, melaca, Singapore en weer terug naar Kuala, daar eindigen. Hoe kunnen we deze afstanden het beste afleggen? Met de trein? Hebben jullie enig idee hoelang de afstanden zijn en hoe de verbinding van trein/bus is? En hoeveel de kosten ongeveer zijn?

Wat onze jongen betreft zitten we ook met een heleboel vragen: we zijn van plan hem bij ons op schoot mee te laten vliegen, is dit te doen? Moeten we een buggy of rugdrager meenemen? Of beiden? En hoe hebben jullie dat gedaan met de middagdutjes van de kleintjes? Gewoon terwijl je buiten op pad bent? Slapen de kids daar wel doorheen? En wat het eten betreft? Hoe zorgde je ervoor dat je kind toch al zijn dagelijks benodige hoeveelheden binnen kreeg? Wij hebben best een moeilijke eter, hij eet nu nog niet zo goed met de pot mee. Maar dat wil ik hem de aankomende maanden dan goed leren!

Hoeveel bagage/koffers hadden jullie mee? Is dit te doen qua meesjouwen als je zoveel plekken wil bezoeken? Waar slaapt de kleine savonds? Bij de ouders in bed of in een peuter tentje?

Qua budget voor de totale reis hebben we een berekening gemaakt, maar we zouden graag een indicatie willen hebben van hoeveel je ongeveer nodig hebt. Wat voor hotellen boekten jullie en wanneer boekten jullie deze? Ter plekke of voor de vakantie al?

Al met al een heleboel vragen! Ik hoop echt dat jullie ons kunnen helpen, want zodra we dit alles helder hebben dan hopen we dat het gevoelsmatig beter/zekerder aanvoelt dan nu en kunnen we boeken!!

Heel veel dank alvast!
Groetjes, Imane
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13263
Thailand is heerlijk rondreizen. Ik denk dat je wel veel hooi op je vork neemt qua hoeveelheid plekken, mar dat is heel persoonlijk. Zelf vind ik het erg fijn iets langer in één plek te hebben en zeker met een kleintje is dat het overwegen waard. Wij hebben Thailand bereisd per huurauto, wat erg prettig was, maar OV moet ook goed te doen zijn. Afhankelijk van welk vervoer zou ik ook besluite wat je aan draagmiddelen meeneemt: het afgelopen jaar met de auto was een buggy goed te doen, maar nu we het komend jaar met het OV gaan doen we het niet meer. Te veel gesleep!
Middagslaapjes lieten we afhangen van waar we waren. We stonden vaak vroeg op met haar om dingen te doen en vonden het dan zelf ook niet zo'n probleem om 's middags even een pauze te hebben - boekje erbij, of een van ons bleef met haar in het hotel en de ander liep nog een rondje. Maar we hebben ook een aantal keer met haar slapend in de buggy rondgelopen (met name in de malls, met veel gladde vloeren! :-) ). Ze slaapt dan niet heel lang, dus dan is het meestal wat vroeger naar bed 's avonds...

Qua eten, net als met zo veel dingen op reis is het vooral een kwestie van je niet te druk maken, volgens mij. Onze dochter at vorig jaar ook slecht. Er waren momenten bij dat ze dagen achtereen alleen maar rijst, bananen en ananas at. Ook goed. Ze zal er niet van omvallen en als ze honger had ging ze vanzelf wel weer meer eten. De Thaise keuken heeft een aantal dingen die heel goed te doen zijn voor kinderen: het fruit en de rijst natuurlijk, maar er zijn ook omeletten en mijn dochter was dol op vis- en kip-koekjes. Komt wel goed!
10 jaar geleden
·
#13264
Veel vragen :), even een paar antwoorden

-Wij reizen wel redelijk 'snel' en de kinderen hebben tot nu toe altijd zonder probleem kunnen volgen. Het aantal plekken zou voor mij geen bezwaar zijn.

-Wat wij wel deden was vanaf een jaar een eigen stoel pakken bij lange vluchten. Dat hebben we zowel naar New York als naar Sao Paolo/Recife gedaan (bij de ene vlucht was de oudste 23 maanden, bij de tweede de jongste 13 maanden). Dat kost veel, maar ik was er blij mee. Er zijn echter genoeg ouders die zonder doen.

-Wij hebben met het openbaar vervoer door Maleisië gereisd toen de kinderen net 3 en 5 waren. Het zijn nog altijd moeilijke eter (nu bijna 6 en 8), maar godzijdank zijn er in Maleisië, Singapore en ook Thailand (vorig jaar geweest), veel foodcourts. Daar kiest ieder de keuken waar hij of zij zin in heeft. Jij kan dus Japans/Koreaans/Thais/Vietnamees.... eten en voor de kinderen is er meestal 'gewoon' westers eten. Al hebben wij wel de regel dat ze maar om de zoveel keer westers mogen want dat is negen op de tien met frietjes.
Als ze mee lokaal eten dan is het vaak een noedelsoepje of iets simpel met kip. Al is dat soms zelfs moeilijk... Wij logeren wel regelmatig in wat luxere hotels met een erg uitgebreid ontbijtbuffet -zeker in Azië zijn die soms gigantisch- en daar eten ze meestal wel goed, dus dat compenseert wat.

-Middagslaapjes hebben wij nooit rekening mee gehouden. Ze sliepen waar we op dat moment waren. In de buggy, dus of soms op een bus of trein of zo.

-'s Nachts in het hotel sliepen ze op die leeftijd in een reisbedje. Het zijn nogal woelwaters dus ze hebben nooit veel bij ons in bed geslapen.

-Bagage: man een rugzak, ik een trolley die op de rug kan + handbagage. Nooit problemen gehad om het ergens te stockeren. Ik kan mij voorstellen dat harde koffers niet zo handig zijn op bussen/bootjes.
Wij hadden de buggy mee. Rugdrager zijn we niet zo'n fan van. Als ze heel klein waren, zoals de jongste in Brazilië, hadden we nog een buikdrager mee, maar dat is op 22 maanden geen optie meer. Je hoort vaak dat buggy's geen nut hebben omdat de stoepen zo slecht zijn, maar wij hebben er eigenlijk altijd heel veel plezier van gehad.

-Hotels: boeken wij op voorhand, maar dat is gewoon omdat we dat prettig vinden. Het hoeft zeker niet. Tenzij je op superdrukke plekken komt in het hoogseizoen (Perhentians in de zomer, bv... maar dat lijkt me niet het geval)
10 jaar geleden
·
#13265
Fijne vooruitzichten!

Wij reisden met onze dochter van 10 maand naar Thailand en het was fantastisch dus het is zeker en vast fijn met een kindje van 22 maanden.

Qua budget hangt alles af van wat je wil. Logeer je in guesthouses? Of toch maar in hotels? Waar eet je? Bij de locals of in restaurants.
Wij kozen een mix van beiden en met 100 euro per dag konden we het redden. Exclusief de vliegtuigtickets maar incl vervoer, excursies, maaltijden enz...

Wat eten betreft zou ik me geen zorgen maken, je kan overal vragen om iets kindvriendelijk klaar te maken.

Afstand? Hangt af wat je wil gaan doen. Een busreis van 3uur was met Lily nog net haalbaar. De Vip bussen zijn allemaal heel goed uitgerust en voorzien van alle comfort.

Wij reisden op het tempo van Lily, je leert je kind zo snel kennen en in het begin van onze vakantie deden we heel veel bezoeken toen we voelden dat ze wat meer behoefte had aan slaap beperkten we het tot halve dag uitstapjes.

Van te voren regelden we al onze accommodaties omdat we dat prettiger vonden en we reisden in het hoogseizoen.

Alvast veel plezier met de voorbereidingen!
10 jaar geleden
·
#13266
Wij hadden een Deyran reisbedje mee en daar waren we heel tevreden van!
Met de buggy vonden wij Bangkok en de rest van Thailand goed te doen. Vrienden van ons hadden hun buggy niet mee en waren ook blij dat ze hem niet meehadden het is maar waarmee je t makkelijkste bent.

Ook hadden we een Sack N Seat mee, zo n hoesje die je over een stoel trekt waarin ze kunnen zitten maar ik weet niet of jouw kindje dat nog nodig heeft? Anders is het zeker en vast een aanrader!
10 jaar geleden
·
#13267
Dag Imane,

Welkom op het forum. Leuk dat je naar Thailand gaat. Veel van de vrage die je stelt zijn al eens gesteld op dit forum (en ook beantwoord). Eens lekker rondlezen gaat je echt helpen.
10 jaar geleden
·
#13268
Hoi
Leuk vooruitzicht hoor.
Wij zijn net terug met onze zoons van 22 maanden (ook!) en 4 ½ jaar.
Hebben Singapore en Thailand aangedaan. Onze regel was om minstens 3 nachten op dezelfde locatie te blijven. Enerzijds voor de kindjes en anderzijds om de omgeving iets beter te leren kennen en de leuke plekjes te ontdekken. Buiten de aankomst en vertrekdagen is dat ook prima gegaan.

De route is natuurlijk afhankelijk van wat jullie leuk vinden. Wil je rustig alleen ergens zitten, of de drukte van een grotere (bad)plaats. Bangkok is super en zal ik zeker 3 dagen blijven. Je noemt Krabi, misschien is Koh Lanta een leuk alternatief? Zijn er in 2008 geweest en heeft prachtige stranden en wel een leuke vibe. Volgens mij ook wat minder druk als Krabi.

Hoe je de afstanden overbrugt hangt af van hoeveel tijd je kwijt wil zijn met reizen. Je kan een grote afstand vlot overbruggen met het vliegtuig maar je mist dan wel wat de charme van het reizen. Onze knullen vonden de trein heel leuk en zelf hebben wij goede ervaringen met auto huur. Auto geeft je wel meer vrijheid als openbaar vervoer.

Wij hadden de buggy gewoon mee. Ook in de trein. Waren wel blij om hem mee te hebben. Zeker in de grote steden zoals Bangkok en Singapore. Als we op het strand waren lieten we hem gewoon een week op de kamer liggen. Hadden wel een klein compact dingetje.

Verder is de Deyran tent echt top. Je kon echte merken bij onze jongste dat het zijn eigen plekje was. Na 2 dagen een beetje wennen kroop hij er zelf in als hij moe was. Gaf ook een veilig gevoel als je even niet op de kamer was (babyfoon) hij er niet uit kon en aan electra, lampen deuren etc kon komen.

Voor het eten gaven we veel fruit, rijst, stukjes vis etc. en voor de zekerheid gewoon iedere dag een mulitvitamine. ER is zoveel te krijgen dat ik mij daar geen zorgen over zal maken. Je kan vaak ook vragen of ze iets specifieks zoals pannenkoeken met banaan etc willen maken.

Wij hadden 2 koffers en een rugzak. Was voor ons prima.

Hebben best wel luxe gezeten en Singapore is nogal duur qua hotels. Toch kwamen wij op zon’n 100-110 euro totaal per dag uit. Dat is inclusief hotel, 3 maaltijden, toegangskaartjes, taxi, trein en binnenlandse vluchten. Kan makkelijk goedkoper als je iets eenvoudiger accommodatie kiest.

Wij hadden een en ander vast gelegd omdat wij perse in een aantal hotels wilde zitten (kleinschalige BB en Boetiek resortjes) Deze zitten sneller vol en daarom van te voren geboekt. Maar als dat niet zoveel uitmaakt kan ter plaatsen boeken dmv Ogoda of zo ook prima. Zeker in november zal er voldoende accommodatie vrij zijn.

Wij hadden de kleinste op schoot en in zo’n speciaal kinder bedje. Wij vonden dat prima. Hij is nogal aktief en blijft toch niet op zijn stoel zitten. Dus besloten de 750 euro verschil maar in onze zak te houden. Overigens moet hij nog jonger als 2 jaar zijn op de terugvlucht. Anders is het gewoon betalen voor een aparte stoel. Op die plaatsen waar ze een babybedje plaatsen heb je ook extra been ruimte. Konden voor ons op de grond spelen. Mag officieel niet maar vaak doen ze er in de praktijk niet moeilijk over.

Veel plezier met uitzoeken!
Maarten
10 jaar geleden
·
#13269
Hoi Maarten,
In welk hotel hebben jullie in Bangkok gezeten!

Gr Ilse
10 jaar geleden
·
#13270
Hoi Ilse,

Wij zaten in het Ibis Bangkok Riverside.
Wij hebben hiervoor gekozen omdat deze een mooie tuin met zwembad aan de rivier heeft. Ook hebben ze hele leuke familie kamers. Wij wilden iets een beetje uit de drukte maar toch dichtbij.

Licht aan de overkant van de ferry boot terminal saman taksin waarvan de bus-boten vertrekken naar oa royal palace en chinatown. Ook gaat de speciale ferry naar asiatique hier vandaan. (Leuke openlicht shopping mall met eettentjes en leuk reuzenrad)

Eten was wel wat duur, maar aten toch buiten de deur :-)

Mvg
Maarten
10 jaar geleden
·
#13271
Klinkt goed, ik ga het eens bekijken.
Reis lijkt nu echt definitief te worden, dus genoeg uit te zoeken wat bij ons past.

Prettige dag, gr Ilse
10 jaar geleden
·
#13272
Dag,

Wij hebben eenmaal met een 22 maand oude peuter gereisd (naar Thailand). Hier mijn tips en antwoorden:

Hoe kunnen we deze afstanden het beste afleggen?

Ik zeg AirAsia. Voor bijna niets leg je de afstand in een peuleschilletje af. Met een peuter is het heerlijk om je die luxe te gunnen. Ik regelde ook altijd pick-ups door het hotel. Heerlijk!

We zijn van plan hem bij ons op schoot mee te laten vliegen, is dit te doen?

Wij hebben dat wel gedaan. We hadden een hele ruime plek (kregen we automatisch bij Air Berlin). Een van onze zoontjes heeft voor ons op de grond geslapen. Onze peuter opgerold in een stoel. We hadden met ons vijfjes, vier plaatsen. Dat scheelt wel. Instellen op een lange, wakkere dag of nacht ook.

Moeten we een buggy of rugdrager meenemen? Of beiden?
Wij hadden allebei mee. Geen spijt van gehad. Het is gewoon handig om af en toe het kind vast te kunnen zetten in buggy, om het te laten slapen (bv op vliegveld), in een restaurantje. Maar onderweg gebruikten we meestal de rugdrager.

En hoe hebben jullie dat gedaan met de middagdutjes van de kleintjes? Gewoon terwijl je buiten op pad bent? Slapen de kids daar wel doorheen?

Onze kinderen sliepen alledrie overal en nergens. Onze peuter sliep zelfs op een olifant! Ze pakten hun slaap wanneer dat uitkwam. Verschilt wel per kind. Gewoon kijken hoe het gaat.

En wat het eten betreft? Hoe zorgde je ervoor dat je kind toch al zijn dagelijks benodige hoeveelheden binnen kreeg? Wij hebben best een moeilijke eter, hij eet nu nog niet zo goed met de pot mee. Maar dat wil ik hem de aankomende maanden dan goed leren!
Overal is pannenkoek en brood te koop. Vers fruit(shake) en kleine loempiaatjes gaan er vaak ook wel in. Beetje meehappen met wat nasi of pad thai. Niet moeilijk over doen. Onze peuter-van-toen heeft het nog steeds over de maïskolfjes, mango en ananas in Thailand.

Hoeveel bagage/koffers hadden jullie mee? Is dit te doen qua meesjouwen als je zoveel plekken wil bezoeken? Waar slaapt de kleine savonds? Bij de ouders in bed of in een peuter tentje?

Wij hadden 1 koffer mee voor 5 personen plus dagrugzak (vliegtuig en onderweg) en speelgoedtas voor de drie kinderen (vliegtuig en onderweg). Daar propten we dan ook nog een baby Deryan en een pak luiers in! Je hebt eigenlijk alleen shirtjes (6), korte broeken (3-4) en wat ondergoed (7) nodig. Een lange broek en een vestje oid. That's it. Echt meer dan genoeg!
We hadden een gezamenlijke toilettas. Qua speelgoed hadden wij een paar Duplopoppetjes, raamstickers, voorleesboekjes, stapelbekertjes, plakband, kleurboekje en paar potloodjes mee.
Onze peuter weigerde (thuis) om in een Deryan tent te gaan slapen. Baby Deryan ding wilde ze wel in. Pastte nog prima. Wel hoeslakentje voor om matrasje. Voor vertrouwdheid hadden we knuffeltje en pyjamaatje meegenomen.

Qua budget voor de totale reis hebben we een berekening gemaakt, maar we zouden graag een indicatie willen hebben van hoeveel je ongeveer nodig hebt. Wat voor hotellen boekten jullie en wanneer boekten jullie deze? Ter plekke of voor de vakantie al?

Wij boekten ze vooraf. Dat gaf me rust. Geen zin om kostbare vakantietijd daar aan op te offeren. Ik begin altijd bij Tripadvisor. Kijk hier even rond voor leuke acco's.
10 jaar geleden
·
#13273
Wat een leuke reis vooruitzichten!

Ik lees al hele verschillende ervaringen van de andere ouders :-) alle kinderen zijn ook verschillend. Wij hebben voor de jongste nooit een extra ticket/stoel gekocht omdat hij zo druk is dat hij toch niet alleen op een stoel gaat zitten. Rondlopen en bezighouden doen wij dus urenlang om de beurt :-) Of een keer een filmpje kijken, maar dan alleen maar bij ons op schoot.

De oudste was zo rustig en relaxed tijdens het reizen dat hij ook wel makkelijk bij ons op schoot een dutje deed. Toch hebben wij bij goedkope Europese vluchten wel een eigen stoel voor hem betaald. Maar dat was helemaal niet nodig eigenlijk.

Straks reizen wij met z'n vieren met vier stoelen, maar de oudste slaapt liever op de grond en 1 van ons loopt met de jongste, haha, de ander kan languit op de vier stoelen :-)

Een buggy hebben wij ook altijd mee. Als je van dragen houdt is dat natuurlijk een optie, maar dat is wel erg warm, zo'n doek en lijfje tegen je aan in dat klimaat.

Veel plezier! en voorpret.
10 jaar geleden
·
#13274
Hallo allemaal! Wauw!! Bedankt voor alle reacties!!
Het heeft ons net dat extra zetje gegeven om er toch maar voor te gaan en te boeken!
We gaan in november 4 weken rondtrekken in Thailand, Maleisië en Singapore! En... We hebben zelfs alle accommodaties vastgelegd.

Onze reisroute ziet er als volgt uit (we hebben uiteraard de mogelijkheid om dat her en der wat aan te passen, dus alle tips zijn welkom!):
We vliegen naar phuket via Kuala Lumpur met malaysian airlines. Onze jongen heeft geen eigen stoel.. Hij zal dan 22 maanden zijn, is het dan mogelijk om een bedje te krijgen aan boord? We verblijven 5 nachten op phuket. Vervolgens met de ferry (tickets kopen we ter plekke) naar Koh lanta, waar we ook 5 nachten zullen verblijven. Vanuit daar willen we een dagexcursie doen naar railay beach of koh phi phi. En we willen op een olifant gaan rijden. Vervolgens verblijven we 3 nachten op Koh Mook, dit eiland heeft echter geen pier dus dan zouden we met een longtailbootje op het strand uit moeten stappen. Is dit te doen met dreumes en bagage? Op Koh Mook willen we voornamelijk genieten maar een excursie naar emerald cave lijkt ons erg bijzonder! We denken alleen dat dit onmogelijk is met een kleine omdat je door de grot moet zwemmen. Of kun je er ook met een bootje doorheen?
Vanuit Koh Mook gaan we na 3 nachten met de ferry naar langkawi, waar we vervolgens ook 3 nachten verblijven. Mijn man en ik zijn hier eerder geweest dus we wilden graag nog eens terugkeren. Vervolgens vliegen we vanuit langkawi met air aisia naar Singapore. Daar verblijven we 2 of 3 nachten, tips voor wat te doen zijn meer dan welkom! Daarna 3 nachten naar Malacca en vervolgens de laatste 5 nachten in Kuala Lumpur, vanuit daar vliegen we dan weer terug naar Amsterdam.

Zit deze reisroute een beetje logisch in elkaar? Is het haalbaar met een kleine?
We zullen sowieso een deryan meenemen en een rugdrager! Wat betreft de buggy zijn we opzoek naar een die makkelijk in gebruik is maar een goede ligstand heeft. Uiteraard moet het makkelijk en compact in te klappen zijn, tips?

We kijken er echt ontzettend naar uit en de voorpret is idd ook al een beetje vakantie! Nou moeten we wel zeggen dat we er de afgelopen weken zo intensief mee bezig zijn geweest dat we het, nu alles geboekt is, verder laten rusten. Het wordt vanzelf oktober en dan kunnen we aan de slag met echt voorbereiden! Maar tot die tijd houd ik deze site goed in de gaten!

Hoop op nog meer mooie reacties!!

Groetjes,
Imane
10 jaar geleden
·
#13275
Thailand hebben wij nog maar heel beperkt gedaan, dus daar kan ik niks over zeggen. Maleisië/Singapore: 3n Melaka vind ik best veel (al kun je wel een dagje naar Mini Malaysia nog gaan), maar ik vond dat dan ook een vreselijk nep plaatsje.
5n KL is ook aan de ruime kant, al vind ik het wel een superstad met superfoodcourts.
In Singapore zou ik met gemakt 5n kunnen zitten, maar het is qua hotels duur dus ik snap dat je daar misschien wat moet schipperen.
Aanraders in Singapore: de zoo (natuurlijk, er is nu ook een bootsafari, dus in totaal zijn er eigenlijk drie dierentuinen: de boot, de nacht en de gewone)
Sentosa met het pretpark van Universal Studios, maar ook een fort, een aquarium en een mega-kitscherige 'Sound of the Sea'-show die onze kinderen fantastisch vonden.
China Town is er super. Een van de leukste die ik waar dan ook ter wereld al gezien heb. Bezoek zeker het Heritage House. En Little India: kleurrijk, mooie tempels, lekker eten. Voor de rest: shoppen, de moderne architectuur bekijken, een Singapore Sling @Raffles Of ergens anders waar hij goedkoper is :).

Bedje met 22 maanden gaat niet lukken. Vaak is dat op een jaar al krap.
10 jaar geleden
·
#13276
Qua buggy kan ik je de Koelstra aanraden. Deze kan helemaal in de ligstand en heeft een extra grote zonnekap. Verder is er een bagagenetje onder, handig voor luiers od. De buggy is ook makkelijk in en uit te klappen.

het is wel een duurdere buggy dus ik zou als ik jou was via MP kijken. Kruidvat heeft ook wel eens goedkope buggy's die plat kunnen. Dan even de boekjes in de gaten houden.

Reisplan ziet er relaxed uit!
10 jaar geleden
·
#13277
Leuk!

Waar zitten jullie op Kho Lanta?

Of je een bedje voor de kleinste krijgt hangt van de maatschappij af.
Wij vlogen met Singapore Airlines en kregen hem wel. Zij hebben echter wel iets grotere als BV KLM en mag je tot 15kg in.
Best even de luchtvaarmaatschappij bellen en vragen of ze dit reserveren voor je. Weet je al waar je zit? Want de bedjes kunnen niet overal. Je kan het altijd even checken op <!-- w -->http://www.seatguru.com<!-- w --> op basis van je vluchtnummer. De plaatsen voor de bedjes zijn ruimer dus zelfs als je hem niet krijgt is de plaats wel wenselijk. Daar kan de kleine makkelijk voor je op de grond spelen.

In Singapore is idd de Zoo heel leuk. Hebben er een soort kids world met een grote water speelplaats. Mijn kindjes hebben het er nog over. (zal wel een handdoek en zwemkleding meenemen.)
Ook is Universal studios leuk. Hebben er een mini sesamstraat met ook voor de kleinste een paar leuke atracties. Elmos Spagety Space Chase was bij onze 22mnd een topper!

Veel plezier!
Maarten
10 jaar geleden
·
#13278
@kimh:
Singapore is inderdaad best prijzig om te verblijven. Maar misschien dat we dan toch nog een extra nacht doen daar! Bedankt voor de tips.

@Sinole:
Bedankt voor de tip wat de koelstra buggy betreft. Die hadden wij namelijk ook al op het oog. We hebben nu een goedkope buggy van toppi motion maar daar kan onze kleine niet in slapen! Ook niet in de ligstand, op een of andere manier zakt hij steeds naar beneden waardoor hij met zijn rug in het 'gat' van het zitplek komt. De quinny zap xtra leek ons ideaal. Maar bij het inklappen zit je met een los zitgedeelte die je mee moet sjouwen. Erg jammer want de buggy zelf kun je heel klein inklappen! We gaan sowieso nog even langs een baby speciaalzaak om te passen en meten.. Mochten we voor een hele dure willen gaan dan biedt MP vaak nog een uitkomst, gelukkig!

@maarten:
We zitten op Klong nin strand, ben je daar bekend? En we hebben gekozen voor
Lanta Nice beach resort.. De beoordelingen waren goed, dus hopelijk is dit een goede keuze!
Bedankt voor de tip wat de plekken in het vliegtuig betreft. Heb direct even gebeld naar malaysia airlines en ze hebben een plek voor het schot voor ons gereserveerd incl een baby bedje (hopelijk past hij daarin)!

Groetjes, Imane
10 jaar geleden
·
#13279
Ik ken Lanta Nice Beach alleen van naam. Schijnt idd erg leuk te zijn.
Zijn wel eerder op Koh Lanta verbleven en vonden het een hele leuke bestemming met prachtig strand.
Als je nog wil/kan duiken dan is Lanta Divers (zweeds club) een goede keuze.

Ons kindje paste ook niet helemaal in het bedje, maar met de beendjes over de rand ging het best ;-)
Op de momente dat hij niet sliep of erin wilde gebruiken wij het als een handig mandje voor de dekens, kussentjes, speelgoed etc.

Mag ik vragen wat jullie voor de tickets betaald hebben in deze periode?

Mvg
Maarten
10 jaar geleden
·
#13280
Ik ken Lanta Nice Beach alleen van naam. Schijnt idd erg leuk te zijn.
Zijn wel eerder op Koh Lanta verbleven en vonden het een hele leuke bestemming met prachtig strand.
Als je nog wil/kan duiken dan is Lanta Divers (zweeds club) een goede keuze.

Ons kindje paste ook niet helemaal in het bedje, maar met de beendjes over de rand ging het best ;-)
Op de momente dat hij niet sliep of erin wilde gebruiken wij het als een handig mandje voor de dekens, kussentjes, speelgoed etc.

Mag ik vragen wat jullie voor de tickets betaald hebben in deze periode?

Mvg
Maarten


Haha, dat is nou precies wat mijn man ook al zei: beentjes eroverheen en klaar!
Jawel hoor, wij hebben via expedia meerdere bestemmingen geboekt. Heenvlucht vanaf Amsterdam naar phuket via Kuala Lumpur en terugvlucht vanuit Kuala Lumpur. 4 weken. Totale kosten: EUR 1.170 . We hebben afgelopen zondag geboekt en keken gister nog eens naar de prijzen, deze waren inmiddels 1800 nog wat! Dus een mooie deal denk ik zo! Willen jullie ook in die periode gaan? Of gaan jullie al?
10 jaar geleden
·
#13281
Als dat de prijs is voor jullie 3e lijkt mij dat zeker niet verkeerd.

Gaan dit jaar niet. Zijn net in februari en maart 4 weken in Thailand en Singapore geweest dus zal pas op zijn vroegst volgend jaar worden. ;-)
Maar Maleisië is een van de ideeën die wij hebben voor dan. Vandaar, dan weten we alvast iets over wat de prijzen kunnen zijn.
10 jaar geleden
·
#13282
Onze zoon was 20 maanden toen wij naar zuid-afrika vlogen. Op de heenvlucht mocht hij niet in het bedje, omdat hij te groot was. Op de terugweg deden ze totaal niet moeilijk! Het zal dus ook van het cabinepersonnel afhangen.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!