zaterdag 03 augustus 2013
  7 Replies
  5.6K Visits
  Subscribe
Afgelopen maand zijn wij 3 maanden op rondreis geweest in Noorwegen. We hadden een Deryan travel cot baby mee voor onze dochter van 9 maanden. De derde week sliep ze er prima in, maar de eerste 2 weken waren met zeer wisselend resultaat. Ze ligt graag "vast" onder een laken of deken, dus met de beentjes strak vast en als het niet te warm is de armen er ook nog onder, zodar ze zichzelf niet uit de slaap houdt. Dat gaat dus niet met zo'n Deryan. Uiteindelijk hebben we na 3 nachten van weinig slaap een laken genomen en de beide uiteinden onder het matrasje vastgelegd, met haar zelf erop om met haar gewicht de boel op z'n plek te houden. Niet ideaal, want met een beetje wild omrollen was de boel weer los, maar "het ging".
Van de winter gaan wij weer 2 weken op reis en graag willen we dit keer dat zij beter in het tentje kan slapen. Heeft iemand de gouden tip voor ons? Zelf dacht ik om een soort lakenhoes te naaien, die we om het matrasje heen kunnen schuiven en zodoende niet los kan raken? Iemand zoiets al eens gedaan, of een ander/beter idee?
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#13901
Hoi,

Wij gebruikten een hoeslaken (volgens mij maat 120x60cm) voor om het matrasje van de Deryan peuter travel cot. Onze zoontjes lagen in of onder een gewone lakenzak. Misschien kunnen jullie zo'n hoeslaken combineren met een luchtige babyslaapzak zonder mouwen?

Succes met jullie voorbereidingen.

Groetjes, Diana
10 jaar geleden
·
#13902
Zo'n hoeslaken hadden we nu ook gebruikt, maar dit trekt ze nu al best makkelijk los, dus zal van de winter helemaal een probleem worden denk ik. Eigenlijk is het baby-matrasje ook niet bedoeld om IN de tent te doen, die zit er onderingeritst, maar die hebben we er dus al in gedaan om haar toch enigszins met een lakentje vast te kunnen leggen.

Alleen een slaapzak is niet voldoende, ze wil echt graag "vast" liggen.
10 jaar geleden
·
#13903
Ik zou het matrasje dan in een hoes schuiven, die je daarvoor op maat naait, bv van een dekbedhies. Dan kan het niet losgewoeld worden.
Op die hoes maak je dan een soort van brede band, waar je de kleine onderschuift. Of met twee brede banden die je met klittenband over haar heen vast maakt.

Succes ermee, gr Ilse
10 jaar geleden
·
#13904
Dat was inderdaad waar ik ook aan zat te denken Ilse. Ik hoop dat het werkt! Andere creatieve ideeën ook welkom!! :)
10 jaar geleden
·
#13905
Het klopt dat het matrasje onderin de Deryan travel cot geritst hoort. Wij vonden het voor onze kids niet fijn om het matrasje van de Deryan onderin te ritsen. Dat ligt helemaal niet lekker. Vandaar dat we voor onze kids het hoeslaken om het matrasje deden en het matrasje in de Deryan (bijna net zoals een normaal bed :-)).

Ik vind ook dat Ilse's idee zeker handig voor jullie dochter is. Ik ben alleen bang dat jullie dochter het in tropische landen in zo'n geïmproviseerde vaste slaapzak cq dekbedovertrek wel erg warm zal krijgen...

Succes en wie weet volgen er nog meer goede ideeën!
10 jaar geleden
·
#13906
Wij hebben t matrasje altijd in de tent liggen met een aerosleep en een hoeslakentje. Wij hadden van een lakentje een "zakje/hoesje" genaaid en dat weer om t matrasje om onze dochter goed vast te leggen als ze erin lag. Werkte prima!

De aerosleep hebben we altijd tegen t zweten en de warmte. Geeft iets meer lucht dan alleen een hoeslakentje.

Succes!
10 jaar geleden
·
#13907
hoi Diana,
Inderdaad zou het met tropische temperaturen heel warm worden in zo'n lakenzak in het tentje, het was nu in Noorwegen al heel zweterig af en toe (was dan voor Noorse begrippen ook uitzonderlijk warm dit jaar, zoals we ons hebben laten vertellen), maar wij gaan naar Rajasthan in December en daar is het rond die tijd een graag of 4 's nachts, dus is de warmte voor die komende reis geen probleem. Ik denk dat we maar even een handige oma gaan vragen zo'n soort "zakje voor om het matras" te naaien voor ons, zo te lezen zijn er meer mensen die het idee hadden en zelfs al uitgevoerd hebben, dus dan is dat vast de beste oplossing. Jammer dat Deryan er zelf nooit iets op bedacht heeft, zo'n zakje met klittebandbevestiging bijvoorbeeld, lijkt mij erg handig!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!