zaterdag 26 januari 2013
  10 Replies
  6.6K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal, wij zijn erg benieuwd naar waar jullie verbleven in zuid Afrika, wij reizen met een 1 jarig kind en we hoeven geen bed speciaal voor hem want we willen zo' n reisbedje meenemen, wel verder nette en comfortabele accommodatie maar niet al te duur. Wel graag kindvriendelijk met bv een stukje gras, we gaan in september ik weet niet of een zwembad dan ook een must is? We willen waarschijnlijk van kaapstad de tuinroute doen, naar addo en dan een stukje van de wijnstreek, stellenbosch en ook bv de omgeving van Kaapstad.
Het lijkt me geweldig om ook ergens in zo' n tent te slapen en dat je dan vanaf je veranda eventueel wild kan zien, zou dat op deze route ergens mogelijk zijn? En wederom betaalbaar?

Alvast bedankt
Waardeer dit bericht:
10 jaar geleden
·
#12543
Heb dit bericht ook bij mijn andere topic geplaatst maar kopieer hem ook even hier:



Nou ik ben nu toch flink aan het inlezen en orienteren voor onze reis! Over 5 weken vertrekken we en het begint nu wel meer te kriebelen. Toch nog een aantal vragen waarbij ik jullie ervaringen graag zou willen gebruiken:

( onze route wordt vanuit kaapstad naar addo, met hermanus, wijnlanden, oudshoorn e.d )

- hoe zit het met de muggen overal? We gaan naar malariavrije gebieden maar is hier wel dengue en is het nodig om een klambo mee te nemen?

- we hebben hier in nederland een goede wandelwagen warin onze zoon makkelijk kan wandelen en slapen. Nu hebben we voor de reis een buggy gekocht maar vraag ik mij af of we daar wel fatsoenlijk mee kunnen gaan wandelen. We twijfelen nu dus om onze goede wagen mee te nemen, kan deze ook als hij ingeklapt kan worden mee tot aan de gate? Zo nee dan frees ik voor de wagen met oog op onvoorIchtig omgaan. Is het handig met reizen, want we willen natuurlijk niets in het zicht laten liggen in de auto, als de tas onder de klep licht zou de wagen op bv de achterbank moeten. Het lijkt mij dat je toch overal waar je uitstapt dan die wagen nodig hebt met een 1 jarige? Wat zouden jullie doen?

- hoelaat is het in september ongeveer licht en weer donker?

- Franschhoek, stellenbosch of paarl? Wat is het verschil en waarom hebben jullie voor de ene plaatst en niet voor de andere gekozen?

- in deze wijngebieden is he natuurlijk heel mooi om te fietsen, maar kennen ze ook fietsstoeltjes voor de kleine?

- hoe staat het met de veiligheid als je overdag gewoon lekker wandelend de omgeving wilt verkennen ?

- is er rabies in dit gedeelte van onze reis, moeten we uitkijken met honden en katten?

- is het half september al nodig om een zwembad erbij te regelen vanwege de temperatuur?

-waar zitten overal de bavianen die los rondlopen? Dit vind ik namelijk niet zo'n finne gedachte met oog op ons zoontje en ik denk dat ik dan liever die plaatsen vermijd of de deuren goed dichthoud en door rijd.

- ik twijfel heel erg over de overnachtingsplaats rondom addo, graag wil ik het liefst een keer ergens slapen waarbij je vanaf je veranda dieren zou kunnen zien maar mocht dit volgeboekt zijn dan kun je ook buiten het park slapen. Kun je met de meeste tours en gamedrives opgehaald worden vanuit je verblijf? E heeft iemand ervaring met sorita tours in het schotia park?
Het gaat mij erom dat bij een gamedrive mijn man en ik dit om de beurt moeten doen en de ander bij ons zoontje blijft, het is dan wel fijn om voor hem wat vertier te hebben bij de accomedatie of omgeving.

Laatste vraag, accomodatie bij kaapstad, we willen natuurlijk de stad zien maar ook boulders, kaap de goede hoop, tafelberg enz. Is het dan handig om echt in de stad te zitten of is het ook goed te doen als je bv in constatina, hout bay of camps bay zit?
En hebben jullie nog betaalbare kindvriendelijke tips hiervoor om te slapen?

Het lijkt mij dat we vooral in de achtend op pad zullen gaan en onze zoon zijn eerste slaapje in de wandelwagen doet en in de middag dat we dan wat meer bij de accomedatie zullen zijn...

Alvast heeel erg bedankt voor de hulp
10 jaar geleden
·
#12542
Wij hebben in een super gaaf park gelogeerd, inkwenkwezie, in een luxe tent midden in het bos. Hele dag vermaak met wandelen, paardrijden, safari kanoën, we konden zelf kiezen. Hadden toen een priveranger voor ons. Incl eten. Wel prijzig maar zeker de moeite waard. Tenten waren gelegen op 20 minuten rijden met jeep vanaf de ingang van het park.

<!-- w -->http://Www.inkwenkwezie.com<!-- w -->

Groetjes Dionne
10 jaar geleden
·
#12541
Buffelsdrift bij Oudtshoorn.......baie mooi plekkie.

Private game reserve is in handen van particulieren, en niet van de staat. Van de staat heet het sanparks.

Gr ilse
10 jaar geleden
·
#12540
Dank jullie wel voor alle reacties.
Zijn er wildparken op deze route waar je in een safari tent kan slapen en dan vanaf bv je veranda het wild kan zien? Wel een grote tent en niet een klein tentje letterlijk tussen het wild :-)

Wat zijn dan precies private game reserves?

Alvast bedankt!
11 jaar geleden
·
#12539
Dit is onze blog! Staan leuke tips op om te doen en te zien.
Als je nog vragen hebt shoot.

Groetjes

http://boesibai.wordpress.com/category/ ... rika-2011/
11 jaar geleden
·
#12538
Wijnstreek in Paarl bij Belgen! Super!!!!

http://www.mooibly.com/detail.php?langu ... ubcatgID=7
11 jaar geleden
·
#12537
Noordhoek logeerden wij bij Belgen in African Queen. Super!!!

http://www.guesthouseafricanqueen.com/
11 jaar geleden
·
#12536
Wij zaten in Kaapstad in Leeuwenvoet hotel. http://www.leeuwenvoet.co.za/index.php
Supervriendelijk personeel en ze deden alles voor je. Op loopafstand van het Centrum en heel veel restaurantjes. Ieniemienie zwembadje. Elke ochtend hadden ze een hele grote tafel gedekt voor het ontbijt, kun je zo aanschuiven.

Verder hadden wij niets geboekt en alles onderweg gezocht, is heel goed te doen, er is zoveel keus. Je kijkt er even rond en beslist of je het wat vindt.

Ik ben echt de namen kwijt want het is 8 jaar geleden dat wij daar waren.

Wel waren er in Schoemanshoek onderweg naar de Grotten bij Oudshoorn (ongeveer 15 kilometer van Oudshoorn af enkele geweldige B&B's. prachtig gelegen, sommige met een zwembad en de mogelijkheid om te blijven eten.

In Wilderness zaten wij in een B&B http://www.montfleur-wilderness.co.za/index.html De eigenaren daarvan zaten boordevol tips over de omgeving. Op het strand kon je heerlijk zwemmen en zonnen en het was het enige plaatsje in Z-A waar je 's avonds absoluut veilig lopend over straat kon. De lodge was gelegen tegen het bos en de eigenaar voerde elke ochtend fruit aan de tropische vogels die je dan kon bewonderen tijdens het ontbijt. Geweldig was dat.

Veel pleizer verder.

Groetjes Dionne
11 jaar geleden
·
#12535
debbie, ik heb reactie geschreven bij je andere topic.
gr Ilse
11 jaar geleden
·
#12534
Wij verbleven vooral in b&b`s. Kan je zo duurmaken als je zelf wilt, gem. Waren wij denk ik zo' n 70 euro per nacht kwijt. In Addo National Park kan je in een safari tent overnachten. Moet je wel bijtijds boeken via internet.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!