zondag 25 november 2012
  5 Replies
  2.1K Visits
  Subscribe
Wij zijn nog op zoek naar een leuke plek om te verblijven met oud en nieuw.We komen vanuit Khoa Sok en reizen van zuid naar noord. Omdat we wat laat zijn met organiseren zitten veel accommodaties op populaire plekken (bv. koh phagnang) al vol. We zijn met 2 volwassenen en 2 kinderen (4 en 1). Tips anyone?
Waardeer dit bericht:
11 jaar geleden
·
#12073
Het NL oud en nieuw wordt in Thailand nauwelijks gevierd. Alleen op plaatsen waar veel buitenlanders zijn, of waar Thaien zijn die denken dat dit een belangrijke dag is, wordt het gevierd. Je ziet wel bijna het hele jaar banners hangen met "merry Christmas and happy new year"

Als je het vieren wilt, zoek dan een plek waar veel buitenlanders zijn. In het verleden gingen wij ook op oud en nieuw, gewoon om 21,00 tot 22.00 uur naar bed. Nu kunnen we niet meer slapen daar allerlei (Thaise) malloten menen vuurwerk af te moeten steken. Dit jaar zijn we niet thuis en gaan het vieren met wat andere expats. Je moet toch wat......

Maar je vraag, je reist van Zuid naar noord, en komt vanaf Khao Sok.Is Hua Hin,of Chaam haalbaar voor jullie. Daar zijn heel veel buitenlanders, dus zal het zeker gevierd worden! En dichter bij Khao Sok, heb je nog Prachuap Khiri Khan, en eventueel Surat-Thani. Maar in Surat-Thani woon ik, en daar is er niet veel aan.

Prettig uiteinde, en een goed begin!

Arjen.
11 jaar geleden
·
#12074
Hoi Arjen, dank voor de info. We zijn met 2 kleine kinderen en zoeken juist een relatief rustige plek, het liefst aan het strand waar de kinderen ook makkelijk het water in kunnen. We hechten zelf niet erg aan oud en nieuw maar omdat het peak season is, zit veel al vol.
Prachuap Kiri khan hadden we al overwogen. Kun jij vertellen wat voor soort strand/omgeving we daar kunnen verwachten? En dicht bij jouw woonplaats... Khanom. Ken je dat en is het wat?
Hua Hin trekt ons niet zo dus we overwegen nu Koh Tao (zijn we ruim 10 jaar geleden ook geweest) maar dat is best wel weer een onderneming (extra overnachting ivm vertrektijden boten, boottocht etc.) voor een paar dagen strand.
Ik hoop dat je ons nog wat verder kunt helpen.
Dank!
Judith
11 jaar geleden
·
#12075
In Khanom kan je Khanom hill proberen (heb ik van Arjen) en op Koh phangan is de salad hut erg leuk, de laatste ferry gaat om 14.30 naar Koh Phangan of Koh Samui, dat moet dus lukken als je uit Khao sok komt.

Ik weet niet hoe Arjen in deze periode zit, buiten oudjaars avond dan, maar het is ook erg leuk om een paar nachtjes bij hem en Jai door te brengen bij the first monkey school.
11 jaar geleden
·
#12076
Ik zoek ook meer info over Prachuap. Het schijnt er prachtig te zijn, een oase van rust, prachtige stranden, etc... Anderzijds vraag ik me dan af of het er ook niet té rustig is, maw. na het eten 's avonds om 19u30 - 20u is er dan nog mogelijkheid om rustig ergens iets te drinken, zijn er genoeg eetgelegenheden in de buurt langs het strand?
11 jaar geleden
·
#12077
Prachuap Khiri Khan ben ik wel eens geweest op doorreis. Is een leuke, rustige plaats, zonder veel buitenlanders. Geen buitenlanders betekend dat er weinig Engels wordt gesproken, dat de prijzen heel laag zijn. De accomodaties eenvoudig, en het eten lekker. Toen ik er was, heeft het mij moeite gekost om iets te vinden waar ik nog kon eten, daar inderdaad alles vroeg sluit. Maar juist aan het strand zijn veel plaatsen die tot laat open zijn, en eten en drinken serveren. Je kan ook informatie over Prachup vinden door je vraag op dit forum te stellen: http://thailand.reisforum.nl/
Maikel is er al eens een paar dagen geweest, en hij kan goede, en gedetailleerde informatie geven. Aangezien de meeste bezoekers van Prachuap Khiri Khan Thaien zijn verwacht ik daar wel voldoende plaats rond Oud en Nieuw

Khanom is een mooie, en rustige plaats. (Ik vergelijk het altijd met het Koh Samui van 20 jaar geleden) Maar WEL veel buitenlanders. Dat wil dus zeggen dat Oud en Nieuw waarschijnlijk wel gevierd wordt, en de prijzen wat hoger zijn. Khanom Hill resort kan ik zeer zeker aanraden. Ze hebben een hele goede keuken, en het resort is heel mooi. http://www.khanom.info/ Ik vrees wel dat dit resort al vol zit, de dagen rond Oud en Nieuw, maar je kan er een mailtje aan wagen.

Wij hebben met, en rond Oud en Nieuw nog wel plaats, maar geen strand, wel een klein zwembadje.

Groeten, Arjen.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!