zondag 08 januari 2017
  22 Replies
  7.1K Visits
  Subscribe
De twijfel slaat weer toe. Heb nu 6 nachten geboekt in het Permai Rainforest Resort. 1 van die 6 nachten overnachten we in Bako NP maar houden we wel de kamer in Permai aan. Nu twijfel ik of Basaga niet een leukere accommodatie is....De zee bij Damai Beach is volgens mij niet echt geschikt om te zwemmen (krokodillen), dus nu denk ik ineens of Basaga dan niet toch fijner is. Die heeft een zwembad en ligt centraler....
Iemand een idee? Citadine Uplands kan ook nog maar vind ik eigenlijk te westers er uit zien.

Verder nog benieuwd wat jullie in de omgeving van Kuching allemaal gedaan hebben. Wij gaan 2 dagen naar Bako en heb dan nog 3 dagen over. Oerang Oetang opvang staat op het lijstje en de excursie naar de dolfijnen en de mangroves. Verder nog geen idee. Dus tips zijn welkom :-)
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#23055
Wij hebben zowel 3 nachten in Basaga als in Permai gezeten. Wij konden nog wel zwemmen in de zee, toen (nog) geen krokodillen daar. We hebben vanuit Permai 1 dag Bako en 1 dag cultural village gedaan. En een avondwandeling.
Vanuit Basaga hebben we een dag Kuching gedaan en een ochtend naar de Oetang Utangs. We zouden die middag naar de zondagsmarkt, maar doordat de kids heel moe waren hebben we gekozen voor een middagje zwembad.

Basaga is ons goed bevallen. Nette kamers, prima zwembad en heerlijk maleis eten! Vraag naar de specialiteit van het huis. Wij kregen iets wat niet op de kaart stond, maar dat was echt super!
Permai was fantastisch. Apen op en rond de boomhut, mooi uitzicht over de zee. Doordat je nog net in het bos zit, zie je zoveel dieren. Op het strand heerlijk gespeeld. Een heel andere omgeving dan Kuching zelf.
7 jaar geleden
·
#23056
Lastig....misschien moet ik ook maar beide doen, terwijl ik eigenlijk het liefst zo min mogelijk wil verkassen.
Wij hebben trouwens geen boomhut omdat we met 4 zijn. Heb het idee dat die cabin echt basic en sfeerloos is. Maar ja, hoe vaak ben je daar nou?
Iemand ervaring met kajakken in de buurt van Kuching? Zie dat daar veel aanbieders van zijn maar vraag me dan af of dat wel veilig is (krokodillen...)
7 jaar geleden
·
#23057
De cabins zijn basic maar best wel gezellig hoor.
Je hebt aan 3 kanten van de cabin een patio (overkapt) waar je kan zitten.
En binnen ook een soort huiskamertje met bankje/koelkast etc.

De slaapkamers zijn nogal groot een lijken daardoor idd wat leeg.
Je merkt dat ze voor de jungle gemaakt zijn en bevatten daarom niet zo veel zaken die last hebben van het warme vochtige klimaat.

6 nachten lijken mij wel wat lang.
Ik zou zeggen 3 nachten en dan Bako waarna verder.
Prima plek hoor, maar dan heb je de meeste dingen wel gezien.
7 jaar geleden
·
#23058
Denk dat ik nu het volgende doe:
2 nachten Permai, dan nacht Bako, nacht Permai (ivm aanhouden kamer ivm bagage) en dan 2 nachten Basaga.
De eerste dag komen we pas einde middag aan; De dag erna kunnen we dan bij het resort blijven (strand, wandelen), dan 2 dagen Bako en nog even overnachten in Permai. En dan nog 2 nachten Basaga.
7 jaar geleden
·
#23059
hoe is het eten in Permai eigenlijk? En de prijs? Ook Westers eten?
7 jaar geleden
·
#23060
hoe is het eten in Permai eigenlijk? En de prijs? Ook Westers eten?


Het eten is een beetje een mix van lokaal en westers. Voor iedereen wat zullen we maar zeggen. Zeker niet verkeerd.
Zelfde voor het ontbijt. Niet enorm veel keuze dus tegen het einde zullen jullie alles wel gehad hebben ;)

Prijzen wat duurder dan in Kuching maar niet onredelijk. (wij eten normaal bij food stalletjes)
Uitzicht in het restaurant over de zee is prachtig!

Houd er wel rekening mee dat je niet kan pinnen en er geen pin automaat in de buurt is! Dus neem voldoende cash mee.
(Volgens mij accepteren ze wel sommige creditcards.)
7 jaar geleden
·
#23061
Klopt, dat had ik al gelezen dat er geen pinautomaten zijn. Dat vind ik nog wel een dingetje want heb geen idee hoeveel we nodig hebben. Accommodatie(s) boek ik via agoda of booking dus dat wordt via creditcard betaald. Heb dus alleen geld nodig voor eten, vervoer en uitstapjes. Die uitstapjes vind ik wel lastig te bepalen want ik heb geen idee wat die kosten zijn. Ik wil ze het liefst zelf regelen want vanuit het resort vind ik het wel erg duur (die tocht naar de dolfijnen bijvoorbeeld zou ongeveer 200 euro zijn voor ons gezin)
Dat moet toch goedkoper kunnen.
7 jaar geleden
·
#23062
In het ergste geval neem je een taxi naar Kuching heen en terug.
Niet idiaal natuurlijk maar goed als back-up wel een optie.

Wij hebben in het hotel ernaast nog Euro's gewisseld.
7 jaar geleden
·
#23063
Ik heb even gemist dat er bij Permai krokodillen in zee zitten geloof ik.....echt joh? Ga ik in het achterhoofd houden. We zijn wel geen echte zee-zwemmers, maar een gewaarschuwd mens....

Met de reacties zie ik dat je gedachten ondertussen ook alweer anders zijn dan toen je het bericht postte. Ik lees nu alles en mijn eerste reactie toen ik je vraag las was dat ik het zo zonde zou vinden als je naar Borneo gaat en dan slechts een nacht in de natuur bent in Bako en verder in Kuching in een stadse omgeving zou zitten.
Ondanks de extra verplaatsing lijkt mij dat twee maal twee nachten en een nacht Bako een betere combi is.

Ik heb het Citadines trouwens ook overboord gedaan, ik heb een hotel aan de rivier geboekt. Vooral omdat ik het Citadines te veel buiten het centrum vond. Wij zijn er maar kort en dan vind ik het wel zo gezellig en makkelijk om gewoon het centum in te kunnen lopen. Basaga ziet er ook goed uit.
7 jaar geleden
·
#23064
Wij verbleven eerst 2 nachten in het grand Margherita hotel, daar konden we toen de spullen die we de komende dagen niet nodig hadden achterlaten, daarna zijn we er nog voor 1 nacht gebleven en vervolgens zijn we nog voor 2 nachten naar permai gegaan, dit hadden er best wat meer mogen zijn, dit is echt een heerlijke plek! En wij hebben geen krokodillen gezien hoor, echt een geweldig strand dat erbij zit!

Pinnen kan je inderdaad in het centrum, wel even opletten waar je gaat pinnen, wij konden in Maleisie alleen bij MY bank geld opnemen met onze ING en RABO pas, dit is het geel met zwarte logo, in het centrum van Kuching lukte het niet bij de bank tegenover de MAC maar wel bij de bank ergens bij de KFC en de Pizzahut.......yep! Dat was voor ons ook een cultuurshock om dit allemaal op Borneo tegen te komen :)
7 jaar geleden
·
#23065
haha, dat zullen onze jongens wel kunnen waarderen die pizzahut en MAC ;-)

Ons nog maar even beraden dus. Lastig hoor. Keuzes keuzes keuzes
7 jaar geleden
·
#23066
Klopt Mariëlle, de gedachtes veranderen nog al eens haha. Tjonge, zoveel keus ook.
7 jaar geleden
·
#23067
Ik heb even gemist dat er bij Permai krokodillen in zee zitten geloof ik.....echt joh? Ga ik in het achterhoofd houden. We zijn wel geen echte zee-zwemmers, maar een gewaarschuwd mens....

Ja, dat las ik een aantal keren dat er een tijdje terug een krokodillen aanval is geweest. Brrrr..
7 jaar geleden
·
#23068
Ik heb even gemist dat er bij Permai krokodillen in zee zitten geloof ik.....echt joh? Ga ik in het achterhoofd houden. We zijn wel geen echte zee-zwemmers, maar een gewaarschuwd mens....

Ja, dat las ik een aantal keren dat er een tijdje terug een krokodillen aanval is geweest. Brrrr..


Waar heb je dat gelezen?
Ik doe serieus moeite om eens te checken maar kan er niets over vinden.
Ik heb destijds gewoon in zee gezwommen, daar werd niet voor gewaarschuwd, en nergens heb ik daar iets van info destijds over gevonden.
Vandaar...
7 jaar geleden
·
#23069
Nou dat dacht ik dus ook! Wij zijn ook niet eens gewaarschuwd oid.
Ik weet wel dat er krokodillen kunnen zitten richting Bako, dus dan waar je de boot opstapt tot aan waar je uitstapt ongeveer denk ik. Ik moet wel eerlijk bekennen dat wij bij Bako ook gewoon in de zee gezwommen hebben, we dachten eerst eigenlijk dat het een grapje was.....was achteraf niet echt slim misschien :)
Ik weet ook niet of dat daar dan ook nog die krokodillen zaten hoor maar ja die beesten zwemmen natuurlijk ook gewoon alle kanten op dus waarom ook niet naar daar?
7 jaar geleden
·
#23070
Blij dat jullie beter lezen als ik!! In mijn snelheid heb ik Damai voor Permai aangezien!
Sorry dat ik hiermee verhalen in de wereld aan het brengen zijn die niet kloppen!!
Ik vond het al raar dat ik dat stuk feit nog nergens gelezen had en had me voorgenomen daar nog eens op te gaan zoeken maar die moeite zal ik mezelf besparen:-)
Of eigenlijk hebben jullie me die hiermee bespaart!!
7 jaar geleden
·
#23071
Nu ben ik ook in verwarring; ik ga het vanavond even uitzoeken. Maar Permai en Damai liggen vlak naast elkaar, dus dat zal niet uitmaken denk ik.
Kom er vanavond op terug.
7 jaar geleden
·
#23072
Wij hebben op Permai met CC betaald. Je kunt ze even mailen welke ze accepteren.

Het eten is er prima. Afhankelijk van de drukte is er een buffet of kun je kiezen van de kaart. Er is ook een kok die verse omeletten bakt. Heerlijk.

We hebben een keer geluched bij het cultural Village. Echt heerlijk Maleis eten (bijna net zo als dat mijn oma kookte vroeger). Er is ook op loopafstand een klein foodcourt en een 7/11. Bij het foodcourt hebben we zelf niet gegeten.

Als je op google zoekt op Damai Beach Crocodile, staat er een filmpje van een krokodil in de zee. Vorig jaar rond deze tijd waren er 2 aanvallen geweest in de buurt van Damai/ Santubong. Er is toen gewaarschuwd niet meer in zee te zwemmen. Maar hoe het nu is, weet ik niet.
Permai en Damai delen hetzelfde strand. je loopt zo naar elkaar toe.
7 jaar geleden
·
#23073
Ik vind zo ongeveer hetzelfde als jij Sacha op internet. Als Permai en Damai heel dicht bij elkaar liggen hou ik het wel in mijn achterhoofd. Zoals gezegd, wij zijn geen zeezwemmers (los van "poedelen";) maar mocht ik toch de behoefte krijgen ga ik dat elders wel doen.
Ik had moeite in te schatten hoe ver de plekken van elkaar liggen obv google maps maar als de ervaringsdeskundigen zeggen dat het dichtbij elkaar is twijfel ik daar geen moment aan.
Wel grappig dat ik dus per omgeluk dacht dat het over Permai ging, maar als ze strand naast elkaar liggen het wellicht Permai toch ook wel enigszins aangaat.
Fijn om te weten dat er op loopafstand van Permai een 7/11 en wat eetgelegenheden zijn.
7 jaar geleden
·
#23074
Nou permai ligt toch aan Damai beach? En het hotel Damai beach ligt er inderdaad pal naast.
Maar denk je dat een krokodil heel ver de zee in zal gaan? Ik heb eigenlijk de indruk dat zo'n beest ook gaat poedelen aan de waterkant :) .......sorry is maar een ideetje
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!