New

AB mee?

  woensdag 02 juli 2014
  10 Replies
  7.5K Visits
  Subscribe
Hoihoi, ben ik weer met een praktische vraag. Wij vertrekken over een paar weken naar Indonesie (Java en Bali). Nu lees ik net in een topic over zelf AB meenemen. Ik ben benieuwd naar jullie overwegingen daarover. Waarom wel/ niet eigen AB meenemen? Ik heb er zelf nog helemaal niet bij stil gestaan en merkte dat het me triggerde.

Willen jullie ze met me delen? Thanks!!
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#16117
Ik neem soms antibiotica mee tegen oorontstekingen.
Puur omdat ik weet dat ik erg vatbaar ben met een korte krappe gehoorgang in combinatie met zwembadwater.
7 jaar geleden
·
#16116
Ik zie net dat ik in 2014 ook op dit topic heb gereageerd. Helemaal grappig dat ik nu dus een andere mening heb na onze negatieve ervaringen in Cambodja. In Thailand ben in trouwens prima behandeld in een mega luxe ziekenhuis in bangkok voor mijn wondroos (waarvoor ik 3 dagen later ben 'geopereerd' op de seh in Nederland maar dat ter zijde :)).
7 jaar geleden
·
#16115
Wij hebben helaas bijna ieder jaar wel antibiotica nodig. Bacteriële infecties van oorontstekingen tot wondroos. Mijn ervaring is dat je in landen als Maleisië en Thailand prima medicijnen kan kopen. Maar dat is in Laos of Cambodja bijvoorbeeld wel anders... Vorig jaar in koh kong had mijn zoontje een vervelende oorontsteking (incl koorts en opgezwollen gezicht). Omdat hij een verleden heeft met oorontstekingen wilde ik ab geven. Nou dat was dus echt niet te doen in Cambodja. Wij naar een apotheek een daar hebben een lading niet werkende troep meegekregen. Medicijnen waar je op Google niets over kan terugvinden en die ik niet heb durven geven. Gelukkig gingen we de volgende dag naar Thailand en daar was een kuurtje weer prima te krijgen. Dit jaar gaan we naar Vietnam en ik wil voor de zekerheid iets meenemen voor de kinderen.

Oja... Wat ook een probleem is in Azië is dat de werkzame stof nog wel eens wil ontbreken in de medicijnen...
7 jaar geleden
·
#16114
Wij nemen het ook altijd mee en zouden het enkel geven na telefonisch advies van onze eigen arts of na advies van een arts ter plekke. Alleen al omdat je de bijsluiter wél kan lezen (vaak niet eens een engelstalige bijsluit bij medicatie in het buitenland...) en zoals dhans zegt, vaak gemakkelijker in gebruik/bewaring.
9 jaar geleden
·
#16113
Nooit medisch advies geloven op internet. Maar voor de gedachtevorming:

Wij hebben vaak wel Antibiotica bij, wateroplosbaar, omdat dat vaak niet te krijgen is en je vloeistoffen koud moet bewaren. Maar we gebruiken het nooit zonder een diagnose van een arts.
9 jaar geleden
·
#16112
Hé dank jullie wel! Ik begreep uit dat andere topic dat het niet zozeer ging om zelf te dokteren, alswel om je eigen ab te hebben als het door een dokter daar wordt voorgeschreven. Ik dacht omdat eigen ab ms veiliger of zo zou zijn.
Wij gaan niet naar verafgelegen gebieden of zo en ik laat 'm weer gaan dus!
9 jaar geleden
·
#16111
Als je naar een gebied gaat waar het heel veel uren reizen naar een dokter of ziekenhuis is, dan zou ik het meenemen (ik had bijv antibiotica bij me toen we door Afrika reisden en heb het toen ook gebruikt bij blaasontsteking). Maar bij reizen in zuidoost Azie lijkt het me wat overdone.
9 jaar geleden
·
#16110
Wij nemen ook niet preventief ab mee. Mijn ervaring is dat dat in de meeste landen prima te krijgen is indien nodig. In Thailand kan je het zo bij de apotheek kopen....
9 jaar geleden
·
#16109
Ik zie eerlijk gezegd het nut er niet van in om het mee te nemen. Op Bali heb je ook dokters en als er iets is waar je last van hebt dan komt het via een dokter wel bij je terecht. Overboduge bagage dus in mijn ogen. En is het wel ok als het in een warme koffer od bewaard wordt. Ik ben leek op medisch gebied hoor, dus het laatste kan best onzin zijn. Maar dan ga ik zelf al helemaal niet dokteren met antibiotica.
9 jaar geleden
·
#16108
Hoi Hester,

Ik heb dat topic ook gelezen en erover nagedacht.

Ik doe het niet. Ten eerste gebruiken we thuis ook nooit antibiotica. Het is niet verstandig om antibiotica te slikken als er een slecht onderbouwde reden is ivm de resistentie die je oploopt.
Antibiotica is, naar mijn idee in veel landen beter te verkrijgen als in Nederland, het wordt ook vaker voorgeschreven elders. Er zijn elders ook meer multipele resistente bacteriën als in Nederland.
De gangbare Antibiotica helpt alleen bij bacteriële infecties. Voor virusinfecties heb je speciale middelen nodig.
Je moet heel goed weten wanneer je antibiotica geeft, zelfs zgn breedspectrum antibiotica werkt niet voor alles.
Ik geef mijn kinderen liever geen antibiotica als het niet echt nodig is. Ik denk dat als je het bij je hebt dat je het eerder geeft.

Overeigens hebben wij vorig jaar een kinderzeerinfectie opgelopen op vakantie. Bij mijn zoon resulteerde dat in een grote, vochtige wond op zijn knie. Maar toen waren we alweer thuis en kreeg hij daar wel antibiotica voor, nadat ik nog 4 dagen heb afgewacht en zelf heb geprobeerd het op te lossen. Maar dat is puur toeval en heeft niets met de tropen te maken.

Ik ben ook wel benieuwd naar de argumenten van de reizigers die het wel meenemen.

Groetjes Dionne
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!