vrijdag 05 juni 2015
  50 Replies
  11.1K Visits
  Subscribe
Net gehoord van een oplettende medeforum gebruikster. Er is vanmorgen een aardbeving geweest op Mount Kinabalu:
http://nos.nl/artikel/2039636-aardbevin ... rters.html
Waardeer dit bericht:
8 jaar geleden
·
#18750
Ik zie het net op het nieuws, ik ga even je link lezen
8 jaar geleden
·
#18751
Op de officiele mount kinabalu website is rechts onder nu ook het laatste nieuws te zien:

alle mensen zijn van het 7,5 km punt veilig naar Laban Rata gebracht (overnachtingshut). Van hieruit wordt nu in groepen naar beneden geklommen. Een deel is al beneden en sommigen zijn alweer op weg naar KK staat hier.

http://www.mountkinabalu.com/

Pff ook al staan we er nu niet, toch best schrikken dit nieuws...
8 jaar geleden
·
#18752
Ja bizar! Ik hoorde het vanmorgen op de radio.
Heel heftig voor de mensen die nog op Mount Kinabalu zitten.
Hopelijk is iedereen nu in veiligheid.

Ben ook best geschrokken door dit nieuws. Vraag me ook erg af hoe het nu in de omgeving van Mount Kinabalu is.
Heb foto's van KK gezien met behoorlijke schade aan gebouwen en dergelijke.

Besefte me wel dat ik ons gezin toch echt moest registreren bij het Kompas online crisis registratiesysteem van het ministerie van Buitenlandse Zaken: <!-- w -->http://www.kompas.buzaservices.nl<!-- w -->.
Net gelijk gedaan dus.
Je kunt daar aangeven wanneer je waar bent tijdens vakantie. "In geval van nood (bijvoorbeeld een natuurramp of politieke onrust) het belangrijk als uw gegevens bekend zijn. De ambassade of het consulaat kan u in dat geval bereiken."

Misschien een goede tip? Ook om thuisblijvers gerust te stellen.
8 jaar geleden
·
#18753
In de omgeving van de berg (regio Ranau) is er schade van de aardbeving.

Ik heb in diverse berichten gelezen dat KK (= de stad Kota Kinabalu) geen schade is omdat het de aardbeving meer in het binnenland is gebeurd. Ook airport etc heeft geen schade (die vraag heb ik elders op internet gezien).

Voor de klimmers onder ons... tja, het is even afwachten of dat dus door kan gaan. Voorlopig is de berg dicht t/m 30 juni wegens herstelwerkzaamheden...
8 jaar geleden
·
#18754
@ Jester, heb jij al iets gehoord van je touragent (mountain trails and tours) gehoord met betrekking tot je klim?
8 jaar geleden
·
#18755
Nee niks, jij wel? Ik ga er vooralsnog vanuit dat het doorgaat.
8 jaar geleden
·
#18756
Ha, heerlijk iemand die zo optimistisch is. Kan ik wel gebruiken want ik zie het wat somberder in.

Onze contactpersoon is druk bezig met de mensen die in juni en juli hebben geboekt. Daar richt hij zich in eerste instantie even op. Hij denkt echter dat ook onze klim met grote waarschijnlijkheid niet door zal gaan....

Ik probeer het nieuws zo goed mogelijk te volgen. Als je het door een positieve bril kijkt dan lees je dat ze 3 weken hebben uitgetrokken voor herstelwerkzaamheden. Echter als je het heel goed leest dan zijn ze de komende 3 weken bezig met het inventariseren van de schade en het maken van plannen om de boel te herstellen. Ergens heb ik al gelezen dat de klimgidsen wellicht de komende 3 maanden bij de herstelwerkzaamheden kunnen assisteren zodat ze niet al die tijd zonder inkomsten zitten....

Wij zijn in ieder geval blij dat we min of meer rechtstreeks hebben geboekt en niet via een grote touroperator (onze tussenpersoon heeft rechtstreeks bij Sutera lodges geboekt). Dit houdt in dat als de boel niet doorgaat we het geld terugkrijgen en kunnen kijken wat we er voor in de plaats willen doen (het liefst willen we wel iets actiefs doen)

Heb al van andere reizigers gehoord dat dit niet altijd zo is. Van iemand gehoord die uit 2 opties kon kiezen:
- opnieuw klimdatum vaststellen (de klim moet dan voor december 2015 worden gedaan) of een alternatieve tour (culturale village, snorkelen) wat financieel gezien bij lange na niet nadert wat je kwijt bent voor je klimpakket.

Borneo eco tours geeft op hun website bijv.:
Bookings for Mount Kinabalu climb is closed until further notice due to the recent earthquake in Ranau that resulted in 18 deaths and damage to the facilities and trails on Mount Kinabalu. Current bookings will be replaced with alternative tours until the mountain trails reopen again.

Sorry voor mijn pessimistische blik en wellicht informatie. Ik was dus erg nieuwsgierig wat jij al te horen hebt gekregen. Elke info is welkom.

Zelf hoop ik heel erg dat het doorgaat en denk ook wel 'het komt heus wel goed' want er staat op de mount Kinabalu officiële site dat de berg tot 30 juni is gesloten (daarna dan toch weer open??) maar ja, als je de artikelen leest dan zie je dat ze het overal hebben over dat de berg 'is closed for at least 3 weeks...'. En als je dan sommige foto's van de trail ziet, halve trap en de rest is weggevaagd door een aardverschuiving, vraag ik me af hoe ze die in een paar weken gaan herstellen...

Ik ben tot nu toe nog nergens tegengekomen dat ze al iets hebben kunnen herstellen...

Dus als je nog wat positieve info voor me hebt: GRAAG!!!
8 jaar geleden
·
#18757
Dit was mijn aanleiding tot pessimisme.....
8 jaar geleden
·
#18758
Hmm ik ga mountain trails and tours maar eens mailen..
8 jaar geleden
·
#18759
Ik heb ze gemaild. Volgens hun is de berg 2 maanden dicht, dus 6/7 augustus wordt ws net wel of net niet. Ze gaven als alternatief de trip uitstellen tot volgend jaar. Ja, dat gaat hem niet worden! Ik mag toch hopen dat ik mijn geld terugkrijg als het niet doorgaat, anders ga ik voor aardig wat geld het schip in.
8 jaar geleden
·
#18760
Twee maanden dicht. Gerekend vanaf 5 juni (mmm onze klim is 5/6 augustus natuurlijk ook op het randje) of vanaf nu nog twee maanden... Ik moet zeggen dat dit best een domper is.

Dank voor je info want dat is de eerste info die spreekt over verdere sluiting dan juni. :(

Wat onzeker allemaal he! Ik zat al te denken dat het waarschijnlijk nog niet bekend is voordat we vertrekken vanuit NL... Grote kans dat je veel spullen voor niets meesleept. Wij waren in de laatste fase van spullen aanschaffen (dagrugzakken met heupriem, etc. Aanschaffen of hetgeen waarvoor we geslaagd zijn toch maar weer terugbrengen??).

Blijft raar dat sommige bedrijfjes niet je geld terug geven want zij krijgen van Sutera Sanctuary lodges namelijk wel het geld terug. Op facebook van Sutera kan je lezen dat gasten hun geld gewoon terug krijgen (en iedere touragent boekt weer bij hen dus die krijgen het geld ook gewoon terug). Wie weet dat je wat aan deze info hebt. Ik zou eerst per email reageren dat jullie helaas volgend jaar niet nogmaals zo'n reis maken en dat indien nodig je graag het geld terug wilt hebben (dat je dit gelezen hebt op facebook van Sutera lodges).

Mag ik vragen wat jullie hebben betaald (mag ook in pm)? De koers van de ringit schommelt nogal dus het makkelijkst is vergelijken in RM. Ik zat ook wel even in de rats want wij zijn met 4-en en hebben hoogstwaarschijnlijk dus het dubbele van jullie betaald (wellicht nog meer omdat we de privat rooms hadden gereserveerd).
8 jaar geleden
·
#18761
Ik neem aan 2 maanden dicht gerekend vanaf 5 juni. Maar misschien nemen ze het wel ruim. Ze schreven wel dat ze eind juli pas meer weten. Ik heb ook wat kleding voor mijn zoon gekocht; goed fleecevest en afritsbroek. Ach dat kan hij op andere momenten ook nog aan (ik heb m'n fleecevest van berghaus al 19 jaar, blijft goed!), ik heb hem ruim gekocht. Maar je moet het inderdaad wel allemaal meeslepen want we zullen het daar pas horen (leve wifi!).

Ik heb ze gelijk weer gemaild hoor en ze geven inderdaad geld terug of regelen wat anders als het niet doorgaat. Ik hoop dat we niet ineens op straat staan als het niet doorgaat ;-) Afwachten dus maar, ben ik niet zo goed in.
8 jaar geleden
·
#18762
We hebben trouwens 3000 RM betaald. Zouden ook nog naar poring hot springs gaan na de klim. Hoeft van mij niet maar hun gewone 3D/2N klim zat vol.
8 jaar geleden
·
#18763
Wat fijn dat je in ieder geval geen gedoe hebt wat geld betreft!

Ja, we hebben ook het nodige aangeschaft waaronder schoenen met goede grip. Kunnen de kinderen nu ook gewoon aan maar dat hadden we niet aangeschaft als we niet de berg zouden doen. Volgend jaar zullen ze er weer uitgegroeid zijn. En ja, fleecevesten, hoofdlampjes handschoenen die moeten allemaal dan mee... En dus ook allemaal een dagrugzak. We hadden ook al dunne regenbroeken aangeschaft die we mee willen nemen...

Ons pakket kost 5540 RM. Dit is ook voor 3D/2N inclusief een wandeling/rondleiding door de Botanical garden (zat er standaard bij), overnachting vooraf in het park en op de berg dus die 2 privat rooms in Laban Rata.

Ik denk dat de kosten van de klim in de toekomst nog hoger zal zijn: ze gaan namelijk extra veiligheidsmaatregelen opnemen (zoals extra helicopter platform etc).

Het lastige is dat als het allemaal op het laatst pas bekend is of de klim doorgaat je dan ook pas op het laatst iets anders kan regelen. Daarom laten wij het denk ik maar door onze contactpersoon regelen. Ik ga ervanuit dat hij voor een andere tour de afspraak kan maken 'als de klim niet doorgaat heb ik hier 4 personen voor een tour maar mocht de klim toch doorgaan dan gaat de tour niet door'. Zelf lukt het je niet zo snel om zoiets makkelijk te regelen.

Wat ik al eerder zei: voelt als een domper en zelf kan ik (net als jij dus!) niet zo goed tegen als ik niet weet waar ik aan toe ben. Ook als de tocht doorgaat zullen we gemengde gevoelens hebben. Je klimt nu ergens waar niet zo lang geleden toch behoorlijk wat slachtoffers zijn gevallen.

En dan moet je ook gaan denken aan een alternatief en hopen dat je daar weer net zo enthousiast over bent! En dat terwijl de klim min of meer de reden was om naar Borneo te gaan :)
8 jaar geleden
·
#18764
Wanneer vertrekken jullie eigenlijk? Wij 20 juli dus over 4 1/2 week al!

Eind juni zullen ze toch een nieuwe prognose moeten geven (nu staat overal dat de berg dicht is tot 30 juni). Dan maar serieus nadenken over alternatief. We willen het liefst wel iets sportiefs.
8 jaar geleden
·
#18765
Ik zal echt wel balen als het niet doorgaat, dit is toch een soort kers op de taart. We hebben de Mulu pinnacles laten schieten omdat ik mijn liever lui dan moeie zoon niet teveel beweging wil aandoen ;-) Maar inderdaad wel gemengde gevoelens als het wel doorgaat.

Wij gaan 17 juli weg (nachtvlucht), eerst een paar dagen Dubai. We vliegen met Emirates, op de terugweg in een A380!
8 jaar geleden
·
#18766
Voor de mensen die half juli op Borneo zijn en de Kinabalu niet kunnen beklimmen heb ik misschien een tip. Rond 17 juli is het feest ter ere van het eind van de Ramadan in Brunei. Het paleis van de Sultan is dan geopend voor bezoek, je mag hem zelfs een hand geven! Echt een unieke ervaring, en het ligt vlakbij Kota Kinabalu. Brunei is sowieso heel erg de moeite waard vonden wij.

Zie ook dit topic: <!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.verrereizenmetkinderen.nl/Forum/viewtopic.php?f=113&t=2795]viewtopic.php?f=113&t=2795[/url]<!-- l -->
8 jaar geleden
·
#18767
Dank voor de tip! Ik had je berichtje over dat feest al eens eerder gelezen maar dan zijn we dus nog niet vertrokken...

Maar met het idee Brunei op zich kunnen we natuurlijk ook wat! Wat vond jij daar allemaal de moeite waard? Hoe kom je van Kota Kinabalu in Brunei, weet je dat toevallig?
8 jaar geleden
·
#18768
Rond Kundasang zijn nu grote modderstromen. Dit is het stuk tussen Sabah Park en Poring Hotsprings. De weg is als ik de foto's bekijk onbegaanbaar. De dam dreigt door te breken... Voor de mensen die daar wonen zijn nu inzamelingsacties om aan water te komen.

Mesilau Resort is een paar dagen ervoor uit voorzorg gesloten.

Dit is een bij effect van de aardbeving...
8 jaar geleden
·
#18769
Jee, het zit jullie niet mee zeg! Ik hoop dat het snel een beetje bijtrekt daar zodat jullie gewoon kunnen doen wat de bedoeling was!
  • Pagina :
  • 1
  • 2
  • 3
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!