1. fijninchina
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. dinsdag 12 april 2016
 4.  Abonneer via e-mail
In oktober - Chinese verlofdagen - gaan we waarschijnlijk voor een dikke week naar Bali. Ik sta op het punt te boeken.

We gaan van 30 september tot en met 8 oktober.

Deze keer willen we vooral een heel mooi strand als uitvalsbasis. Uiteraard willen we naast strandliggen ook nog dingen doen/bezoeken.

Iemand tips voor Bali?
Accommodatie - we willen graag een vakantiehuisje met een privezwembad - maar weten nog niet waar op het eiland. We willen graag witte stranden en hoeft niet toeristisch te zijn, maar mag wel wat te beleven vallen.
Kan je er makkelijk een chauffeur huren om uitstappen te doen? Of is zelf rijden mogelijk? Of het openbaar vervoer? We doen zelden met openbaar vervoer want is altijd meer tijdverlies en als je al maar 8 dagen hebt niet ideaal. We kiezen er deze keer ook bewust voor om op een locatie te verblijven want meestal verblijven we max 2 tot 3 nachten op een locatie, maar hebben eens zin in een ontspannende vakantie zonder te veel 'moeten'.

Ik ga met de kinderen in de zomer 5 weken naar Belgie en omstreken - we wonen in China - en zien dus onze Bali vakantie als tijd om als gezin door te brengen, dat is het belangrijkst voor ons. Mijn man is van maandag tot vrijdag ook altijd op businesstrip dus voor ons is tijd met ons 5 samen het belangrijkst.

Alvast bedankt
Waardeer dit bericht:
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
Reageer
Er is nog geen reactie geplaatst.
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Vervoer op Bali struikel je over. Taxichauffeurs zijn overal en spreken je regelmatig aan. En dan heb je natuurlijk ook nog altijd opties via je hotel.
Wij maakte zelf tijdens onze reis gebruik van een chauffeur/gids die we vooraf hadden geboekt voor de lange ritten en de korte ritten regelde we zonder probleem ter plekke.
Wij hebben geen spijt gehad van het vooraf boeken maar ook tussen de verschillende plaatsen kun je makkelijk vervoer regelen.

Qua strand zijn wij geweest in:
- Kuta, wij vonden het minder heftig dan verwacht maar zelf zou ik hier zeker geen week gaan zitten voor de gezinsvakantie die jij beschrijft.
- Lovina, leuk maar niet voor een week en ook niet echt een mooi strand.
- Amed, klein plaatsje, niet heel veel vertier (buiten duiken en snorkelen) maar voor ons een hoogtepunt om die reden. We zaten daar ook een locatie met acht bungalowtjes van een Nederlander. Strand voor de deur was ok, stukje lopen verderop lag een prachtige baai waar je vanaf de kust kon snorkelen (onze zoon was drie toen dus wij wilden niet op dagexcursies om te gaan snorkelen).
- Sanur, zou ik, als ik jullie wensen lees voor kiezen (en dan kan ik uiteraard alleen oordelen over de locaties waar ik zelf ben geweest). Het is niet heel authentiek en/of schilderachtig, maar je hebt een goed strand en wij vonden het gewoon een hele gezellige locatie. Veel hotels (nooit gekeken naar een huis huren in die omgeving maar ik kan me niet voorstellen dat dat niet te vinden zou zijn) en restaurants en ook in de omgeving zeker wel wat te doen.
Zonder zoon: Dom. Republiek, VS (2x), Canada, Tunesie, Costa Rica, Maleisie, Sri Lanka

Met zoon ('11): Turkije ('12 en '13), Bali ('14), Thailand ('15 en '16),
Maleisie/Singapore ('17), Java/Bali ('18), VS ('19), Denemarken (‘21), Oost Europa (‘22)

http://www.hamakyreis.wordpress.com
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 1
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dank voor je reactie. We zouden uiteraard niet enkel in het huis blijven, maar ook graag dingen zien, dus ook wat uitstappen doen. Ik dacht er zelfs aan om voor een nachtje naar Jogjakarta te vliegen om Prambanan en Borobudur te bezoeken, maar weet niet of dat realistisch en haalbaar is. De prijs valt enorm mee 46 euro retour...
Anders doen we Java volgend jaar in oktober natuurlijk, altijd ook nog een optie.

Grtjs
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 2
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Omdat je schrijft dat het zo belangrijk is om iets als gezin samen te doen, denk ik meteen aan onze rafttocht. Vind ik echt iets wat we (spannend!) samen hebben gedaan. En je zit dan alleen met je gezin in bootje. Spannend omdat het de eerste keer was dat we zoiets hebben gedaan.

Wij hebben dit vanuit Sanur gedaan op de Ayung river met een stop in Ubud op de terugweg. Als je meer info wilt (wij hebben toen geboekt via bepaalde site die stuk goedkoper was dan normaal) kan ik e.e.a. voor je opzoeken.

Op Java zijn heleboel leuke dingen te doen dus als je toch terugkomt zou ik wellicht Yogja voor dan bewaren. Mocht je toch willen, zou ik kiezen voor Borobudur met rondleiding (je kan om NL talig vragen maar dat is wel met super accent, moeilijk te verstaan maar beter voor onze kinderen toen die te jong waren om Engels te verstaan). Echt veel dingen gehoord die niet standaard in de reisgidsen staat.

Hoe oud zijn je kinderen ook alweer?

Wij hebben in Amertha Bali Villas gezeten in Pemuteran (met eigen zwembad!). Was echt super. Maar verder niet heel veel te doen maar hiervandaan hebben we op een super mooie plek gesnorkeld (kan ik ook even nagaan) met lokale gids wat wederom bakken met geld scheelde (voor zijn email adres moet ik even graven dus geef maar aan of je hier wel/niet interesse in hebt). Vanuit Pemuteran kan je ook naar dolfijnen in Lovina gaan (korte afstand).

Toen wij van Pemuteran naar Sanur gingen hebben we de fietstocht gedaan omdat opstappunt in het midden ligt. Maar dat kan ook vanuit Sanur: vanaf een bepaald punt (hoog) bijna alleen maar downhill.

Verder hebben wij in Sanur in heel groot hotel gezeten. Grote zwembaden met uitzicht op zee. Ik vond het een heerlijke plek en heb het toch niet als massaal ervaren. Uit mijn hoofd was dat geloof ik Sanur beach hotel. We hebben dat stukje via reisgids geboekt (toen oad) dat was de helft van wat het hotel op zijn website vraagt... Maar verder zijn er genoeg kleinschalige resorts maar ik weet niet of die er ook zijn met uitzicht op zee (wat wij heerlijk vinden als we aan het zwembad liggen :)).

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 3
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dag Eynd14, dank je voor je reactie. Onze kinderen zijn dan 8, 11 en 12 jaar.

Ik ben nog even aan het rondkijken en blijkbaar zijn de stranden op Bali niet zo prachtig. Echo beach is bijvoorbeeld zwart zand en dat spreekt ons niet onmiddellijk aan.
Ik ben er ondertussen toch al uit dat we misschien best eerst twee nachten in Ubud verblijven, kwestie om de dingen daar te doen die ook op ons lijstje staan.

Nu was ik ook naar Lombok en Sulawesi aan het kijken - omdat het toch uiteindelijk om een strandvakantie gaat. Als ik dan kijk voor de visumvoorwaarden staat erbij dat het niet nodig is voor een aantal luchthavens, maar denk dat die van Lombok of Sulawesi er niet bij staan. Dus als ik in Denpansar aankom heb ik geen visum nodig. Als ik in Bali blijf is dat in orde, maar als ik door zou vliegen naar Sulawesi of Lombok, moet ik er wel eentje aanvragen of is dat niet nodig als het om een domestic flight gaat?

Pfff, we gaan dit weekend sowieso boeken...

Ons eerste idee was Bali omdat dat in mijn ogen nogal 'bountyachtig' klinkt, maar twijfel nu weer...
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 4
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Je kan natuurlijk ook vanaf Bali met de fastboat naar de Gili eilanden van Lombok! Maar de kosten van een visum zijn ook weer niet zo hoog dat ik daarom voor die optie zou kiezen. De fastboat is duurder pp. Maar als je naar een combi zoekt. Ik vond Bali relaxter, kan het moeilijk omschrijven want geen slechte ervaring op Gili Air verder.

Het noorden van Bali heeft zwarte stranden inderdaad.
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 5
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Het is een langere tijd geleden dat wij er , op de fiets!!, zijn geweest, maar rond Ubud is veel te vinden waar je geweldig relaxed kunt verblijven en het ligt centraal. Je kunt naar het meer van Bedegull, diverse tempels (en vooral NIET de grootste!!) bezoeken, diverse dansvoorstellingen in en om de stad te bezoeken. Je kunt ook prachtige rijstvelden bezoeken rond Jimbaran en Sidemen (daar ook mooie locatie om de te overnachten maar niet aan het strand). Candidasa boven Kuta heeft een mooi breed strand maar het probleem aan die zijde van het eiland is de sterke onderstroom dus niet altijd veilig om te zwemmen. Kuta is het Benidorm van Bali, dus wegblijven, tenzij j naar het waterpark wilt met vele glijbanen. Ik zou echt als je familytime wilt hebben rond Ubud gaan zitten en daar genieten van natuur en omgeving. Mocht je meer willen weten neem gerust contact op
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 6
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Wij gaan volgend jaar ongeveer 9 dagen naar Bali, dan door naar Australie en terug 2 dagen Bali. In 2013 zijn we op Bali geweest (Sanur-Munduk-Lovina-Ubud-via Amed naar Gili Air), dus we hebben al wat gezien.

Ik zoek nu een plek met zwembad, meer in het westen. Tana Lot zijn we bijv nog niet geweest. Weet iemand een leuke homestay (bijv met zwemmen bij de buren) of andere acco? Waarschijnlijk starten we in Sanur omdat we tegen middernacht aankomen na een lage reis. Vorige reis Bali was ik ongeveer 30 euro per nacht kwijt, dat hanteer ik nu weer.

Pemuteran lijkt me ook leuk een paar dagen te zitten, is dat wat? Dan snorkelen bij Menjangan. Is daar nog meer aan te raden (activiteiten, acco, dorpje, leuke restaurantjes?).

@eynd14 Ik was getriggerd door het raftverhaal. Lijkt me ook leuk te doen met mijn dochters nu ze allebei zwemdiploma's hebben. Was je daar een dag aan kwijt?

Verder nog iemand tips? Ubud vind ik ook nog wel leuk om nog een keer naar toe te gaan. Geen must maar de vorige keer had ik nog wat willen zien daar. Het toeristische trekt me dan minder dus dan zou ik op rustige plek zitten.

Vorige keer hebben we vliegers gemaakt, nu denk ik dat mijn dochters batikken erg leuk vinden. Iemand daar nog tips over?
Zonder kinderen lange en kortere reizen oa door Zuid-Amerika, Afrika, Azië, Midden-Amerika

Solo met dochters ('07 en '09) ver: Jamaica ('10), Bali ('14), Zuid-Afrika ('15), Panama ('16), Bali, Singapore en Australië ('17), Beijing en Australië ('18), Thailand, Oman ('19), Sri Lanka, Kaapverdië ('20)
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 7
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
Dat raften is altijd een halve dag (je kan voor ochtend of middag kiezen). Wij hebben ochtend gekozen en daar zat ook lunch bij. Maar al met al ben je grootste deel van de dag onder de pannen: heen en terugreis, daar omkleden, achteraf douchen, lunchen... Maar we waren naar mijn idee niet later dan 15:00 weer terug in het hotel.

Wij hebben bij bali discovery geboekt en dan de raft met Mega rafting gedaan. Dat was vele malen goedkoper dan rechtstreeks bij Mega rafting boeken. (vervoer was inclusief). We hebben de trip vanuit Sanur gedaan maar vanuit Ubud is de reistijd korter (mocht je daar ook verblijven)

Enneh je zal veel reviews zien staan van Sobek, maar die is net ietsiepietsie korter en net die eerste twee stroomversnellingen wil je niet missen!!
Ver met kids: Costa Rica '09, Maleisië '09,Thailand '10, Jordanië '11, Beijing/Thailand '11, Java/Bali '12, Marokko '13, Brazilië '13, Tanzania '14, Borneo '15, Guadeloupe '16, New York '17, Oeganda '17, Thailand/Cambodja '18, Canada '18, Seychellen '19
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 8
Geaccepteerde antwoord Pending Moderation
@ Sinole, we verbleven in Canggu en dat is op een half uurtje rijden van Tanah Lot. We huurden een villa met privé zwembad (villa barema) en waren hier zeer tevreden van. We zijn ook enkele dagen in Ubud gebleven en daar ook een villa met privé zwembad.

Tanah Lot zelf vond ik nogal teleurstellend, vooral enorm veel toeristen en drukte, maar uiteindelijk wel content dat we geweest waren.

Zelf niet veel gedaan ginds, we wouden vooral uitrusten.

Reisverslag fijndewereldrond.wordpress.com
Thailand (2004, 2013, 2015, 2016, 2017), Tunesië (2007), VS (2010, 2018), Costa Rica (2012), China (2015/2016/2017), Hong Kong (2015/2017), Maleisië (2016), Indonesië (2016), Australië (2017), Macau (2017), Borneo (2017), Canada (2018) en Europa
 1. meer dan een maand geleden
 2. Indonesië - reizen met kinderen
 3. # 9
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!