donderdag 14 december 2017
  6 Replies
  2.2K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

Het ziet er naar uit dat wij eind 2018 (november, december) een lange reis kunnen maken (8 á 9 weken). Mijn man heeft namelijk de mogelijkheid op zijn werk om voor 2 maanden weg te gaan. Dit in combinatie met mijn ouderschapsverlof maakt dat het voor ons de uitgelezen kans is om op reis te gaan! We willen deze reis met zijn vieren gaan maken (ik,man, dochter van dan 3 en ons nu nog ongeboren kindje (eind mei 2018).

Nu begint het volgens mij met het kiezen van een bestemming. Daar zou ik graag jullie advies in willen.
Zelf zijn wij namelijk nog niet erg doorgewinterde reizigers. Wij hebben met zijn tweeën wel veel plaatsen binnen Europa gezien en zijn naar Thailand geweest. Ik merk dat ik het lastig vind om een inschatting te maken met wat haalbaar is met kinderen. Ik heb zelf een wensenlijst met landen die ik graag nog wil zien...maar in hoeverre zijn deze landen goed met kinderen te bereizen?

Naast dat wij uiteraard iets van het land willen zien, zijn wij ook voornamelijk op zoek naar ontspanning. Onze reistempo ligt wanneer wij met z'n tweeën reizen ook laag. Wij vinden het belangrijk om echt op een plek te kunnen ''zijn'' en als het ons bevalt langer te kunnen blijven en wanneer het niet bevalt verder te trekken. Het reistempo zal met kinderen wellicht nog iets lager liggen. Mijn man heeft voorkeur voor een reis waarin wij met eigen vervoer (camper/auto) kunnen reizen, maar dit hoeft niet persé.
In een bestemming zijn wij op zoek naar een ontspannen, toegankelijke sfeer. Natuur staat bij ons hoog in het vaandel. Ook vinden wij het belangrijk dat het lekker weer is (niet te koud, zonnetje zou erg fijn zijn, mogelijkheid om strand op te zoeken). Nu met de kinderen ben ik ook op zoek naar een bestemming die minimale gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Ook daarin vindt ik het lastig een afweging te maken (en besef ook dat een ieder dat voor zichzelf moet afwegen). Daarnaast is ook een afweging dat wij nu nog de mogelijkheid hebben om buiten het schoolvakantieseizoen te gaan en daarom ook liefst een bestemming kiezen die je niet snel meer kiest wanneer je daar wél aan gebonden bent. De landen in Azië spreken mij ook erg aan, maar heb het idee dat deze ook prima te bereizen zijn als je wat minder tijd hebt en deze kunnen volgens mij ook prima in de Nederlandse zomers. Aan de andere kant voelt reizen in ZO-Azië ergens wel vertrouwd en toegangelijk. In Thailand vond ik dit zo goed te doen. Dus uitsluiten wil ik het zeker niet.

Landen die nu op onze lijst staan ter afweging zijn:

Nieuw-Zeeland of Australië
Lijkt mij goed bereisbaar met kinderen. Enorme pré: Geen malaria/dengue e.d.! De gehele reis kan met eigen vervoer (camper). Mooie natuur. Nadeel: Erg lang vliegen en prijzig! Nieuw Zeeland trekt ons iets meer, omdat wij het idee hebben dat de natuur daar indrukwekkender is en dat de reisafstanden korter zijn. Hoe is jullie ervaring?
Is een dagbudget van 150 per dag inclusief camper een realistische inschatting?

Zuid-Afrika
Ik voel mij enorm aangetrokken tot Zuid-Afrika. Als het aan mij ligt gaan wij hierheen ;-).
De natuur en het wild-life lijken mij waanzinnig. Daarnaast volgens mij ook goed te bereizen met eigen vervoer (auto).
Geen tijdsverschil. Nadeel: Wel malaria in het oosten, rondom panoramaroute en krugerpark (wat mij dan ook eigenlijk wel een heel mooi stuk lijkt) Man twijfelt over deze bestemming, omdat hij het idee heeft dat het niet veilig is op sommige plaatsen en het dat er malaria aanwezig is. De vraag is wel of 8 weken niet erg lang is voor ''alleen'' Zuid-Afrika. Is een dagbudget van 150 per dag inclusies huurauto een realistische inschatting?

Costa Rica i.c.m. Nicaragua
Costa Rica, ook prima te bereizen met huurauto en kleine kinderen volgens mij. Schijnt ook een prachtige natuur te hebben, wat mij erg aanspreek. Geen malaria. Nadeel: Helaas wel Dengue, maar volgens mij klein risico???
Ik krijg wel de indruk dat Costa Rica voornamelijk in trek is door zijn ''outdoorsporten''. Onze kinderen zijn hier nog iets te jong voor. Is het zonder de outdoorsporten evengoed de moeite waard? Is een dagbudget van 120 per dag inclusief huurauto een realistische inschatting? Nicaragua kwam bij ons op omdat we dachten dat 8 weken Costa Rica wel veel is. In Nicaragua is het volgens mij niet gebruikelijk te reizen met eigen vervoer. Het land spreekt mij wel aan. Heb het idee dat het nog best wel authentiek is. Wij spreken bij geen spaans. Wat is jullie ervaring met Nicaragua?

Dit zijn eigenlijk de landen die tot nu toe het meest in ons opkomen. Verder dachten wij ook nog aan de Filipijnen of Cuba (maar i.c.m. welk land?) Ook Peru en Bolivia lijken mij erg mooi, maar mijn gevoel zegt dat dit met 2 kleine kinderen lastiger te bereizen is. Met name Bolivia. En wat mij ook nog erg aanspreekt, maar het waarschijnlijk niet gaat worden is Myanmar. Aangezien er volgens mij totaal geen voorzieningen zijn voor baby's en kleine kinderen, denk ik dat dit beter te doen is als de kinderen wat ouder zijn.

Hebben jullie aanvullingen/ andere ervaringen over de genoemde bestemmingen? Of wellicht ideeën waar wij niet aan hebben gedacht? Bestemmingen die wij zeker ook in overweging moeten nemen? Etc.?
Ik hoor het heel graag!

Bedankt voor het meedenken en jullie advies!

Groetjes Simone
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25804
Hoi Simone, je wil dus reizen met een kindje van dan nog geen half jaar. Myanmar, Peru en Bolivia zijn we met onze dochter geweest maar zou ik niet doen met een kindje van die leeftijd. De laatste vanwege de hoogte en je dan niet weer of je baby daar last van heeft of gewoon baby gedoe. De eerste vanwege het gebrek aan voorzieningen.

Je zou ook kunnen kiezen voor Costa Rica in combinatie met Panama. Beide landen zijn heel goed te doen met een huurauto. Panama is met Mexico het meest moderne land van midden-amerika en heeft goede voorzieningen zoals artsen die je hopelijk niet nodig hebt. Het helpt wel als je wat spaans zou leren maar beide landen zijn te doen met Engels. Voor een idee van het budget dat je nodig hebt -> https://www.gezinopreis.nl/familievakan ... ma-budget/

Nieuw-zeeland en australie lijk me ook prachtig maar ik denk niet dat je daar uitkomt voor die prijs, maar dat baseer ik op verhalen van anderen geen eigen ervaringen.
6 jaar geleden
·
#25805
Dag Simone,

Ik beviel in 2015 in augustus van ons tweede kindje, en wij vertrokken in december voor 5 weken naar Maleisië... Mooie natuur, cultuur, lekker eten, geen malaria waren voor mij de voornaamste voordelen van deze bestemming. Het bleek ook een erg kindvriendelijk land te zijn, en ook zeer proper. Wij reisden rond met het openbaar vervoer (wij rijden niet graag met de auto), maar velen huren in Maleisië een wagen om zelf te rijden ook.

Langkawi en Penang waren leuke strandbestemmingen, wij vonden Kuala Lumpur ook fijn voor een weekje, Cameron Highlands, Melakka, Ipoh,... er is genoeg te beleven! Als we acht weken hadden gehad zou ik daarbij ook nog een weekje Singapore gepland hebben denk ik.

Ons budget was 100euro per dag, en daar zijn we ook wel ongeveer binnengebleven.

Als je nog vragen hebt, ik beantwoord ze graag!

Anke
6 jaar geleden
·
#25806
Ik vind nicaraqua en heel midden amerika geweldig. Costa rica ben ik nooit geweest. Dat trekt me minder. Ik krijg daar minder het authentica midden amerika gevoel bij.

Als ik 8-9 week had zou ik Australie of Nieuw zeeland doen.
Dat vind ik voor ons nu te ver weg voor maar 3 week.
Al je andere bestemmingen kunnen prima voor een kortere vakantie.
6 jaar geleden
·
#25807
Wat een heerlijk vooruitzicht!

Ik vond het - als ervaren reiziger- met kind ineens ook wel spannend hoor! Wij hadden toen hij 1 was 'maar' max. 5 weken en toen hebben we gekozen voor NZ. Daar had ik nog wel 5 weken aan vast willen plakken en we zijn heel veel gezinnen met baby's tegengekomen die daar 2 a 3 maanden reisden (vooral Duitsers ivm regelingen voor man en vrouw bij geboorte kind).

Dat lange vliegen ben je na een of twee dagen alweer vergeten, echt waar, en je baby vliegt 'gratis' en heeft een basinet, dat komt vast goed. Het is zeker duurder reizen dan bijv. ZO Azië, helemaal waar en of je het excl. de vlucht met € 150 per dag gaat redden weet ik niet, maar ik denk wel dat je er heel ver mee kunt komen. Natuurlijk afhankelijk van hoe je reist, maar wij hadden een low-budget camper gehuurd, veel self-catering, vaak gratis overnachtingsplaats en de natuur is gratis! Veel musea ook en een stadswandeling kost je ook niets. Dat zijn de dingen die je vooral in NZ doet met kleine kinderen, denk ik... . De grote vraag is dan hoeveel wij uitgegeven hebben, maar ik heb geen flauw idee eerlijk gezegd, sorry!

Australië ben ik nog nooit geweest, maar staat ook zeker op de verlanglijst, lijkt me ook een prima optie voor deze trip al is Australië is ook nog goed te bereizen tijdens onze zomerperiode, NZ is daar minder geschikt voor.

De andere landen, het wordt al gezegd, kan je ook doen tijdens kortere reizen en zelfs tijdens de leerplicht.

Wij hebben een aantal maanden met peuter in Zuid-Amerika gereisd, oa in Peru en Bolivia en dat zou een fantastische combinatie zijn, zeker, maar met baby zou ik het zelf niet zo snel doen. Myanmar deden wij een half jaar voor hij leerplichtig werd, ideaal, want zo konden we wél in januari daar reizen. Dat had ook wel jonger gekund, maar als baby toch liever niet denk ik.

Wij gingen dus voor NZ en ik kan je dat van harte aanbevelen!
6 jaar geleden
·
#25808

Naast dat wij uiteraard iets van het land willen zien, zijn wij ook voornamelijk op zoek naar ontspanning. Onze reistempo ligt wanneer wij met z'n tweeën reizen ook laag. Wij vinden het belangrijk om echt op een plek te kunnen ''zijn'' en als het ons bevalt langer te kunnen blijven en wanneer het niet bevalt verder te trekken. Het reistempo zal met kinderen wellicht nog iets lager liggen. Mijn man heeft voorkeur voor een reis waarin wij met eigen vervoer (camper/auto) kunnen reizen, maar dit hoeft niet persé.
In een bestemming zijn wij op zoek naar een ontspannen, toegankelijke sfeer. Natuur staat bij ons hoog in het vaandel. Ook vinden wij het belangrijk dat het lekker weer is (niet te koud, zonnetje zou erg fijn zijn, mogelijkheid om strand op te zoeken). Nu met de kinderen ben ik ook op zoek naar een bestemming die minimale gezondheidsrisico's met zich meebrengt. Ook daarin vindt ik het lastig een afweging te maken (en besef ook dat een ieder dat voor zichzelf moet afwegen). Daarnaast is ook een afweging dat wij nu nog de mogelijkheid hebben om buiten het schoolvakantieseizoen te gaan en daarom ook liefst een bestemming kiezen die je niet snel meer kiest wanneer je daar wél aan gebonden bent. De landen in Azië spreken mij ook erg aan, maar heb het idee dat deze ook prima te bereizen zijn als je wat minder tijd hebt en deze kunnen volgens mij ook prima in de Nederlandse zomers.


NZ voldoet aan al deze 'eisen', ik zou op zoek gaan naar tickets ;-)
6 jaar geleden
·
#25809
wij gingen ook met jonge kinderen naar Nieuw-Zeeland in Australië, zowat om dezelfde redenen als hierboven aangehaald:

- een kind dat nog gratis vliegt, scheelt wat in het budget
- beide landen perfect zelf te bereizen
- geen vaccinaties, malariatabletten etc nodig
- prima gezondheidszorg (helaas ook ervaren ...)
- en zeker NZ doe je niet in onze zomervakantie (maar de zuidkant van Australië zou ik ook niet doen)

Intussen hebben we al wel wat gezien, maar NZ was toch het allermooiste en het meest gevarieerde. Dus ik zou het zeker aanraden!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!