vrijdag 11 juni 2010
  2 Replies
  2.4K Visits
  Subscribe
Hallo allemaal

Volgend jaar willen wij met onze vier kinderen een reis maken door maleisie en indonesie. We hebben 2 jongens, dan 10 en 12 en 2 meisjes, dan 4 en 6 jaar.
Zelf ben ik ongeveer 18 jaar geleden ook in azie geweest en vond t er prachtig. Ik denk dat ook de jongste ervaren zal dat ze heel ergens anders is.
Af en toe ben ik bezig met voorbereiden, waar zullen we heen en hoe en wat gaat het allemaal kosten (ook niet onbelangrijk) en zo kwam ik ook op deze site terecht. Leuk hoor, al die verhalen, vragen, tips, heerlijk als je met voorbereidingen bezig bent.

Ik heb nu een globaal plan en ook al wat accomodaties die me leuk lijken en dat ziet er als volgt uit:
We vliegen naar kuala lumpur en dan direct door naar het noorden kota bharu, en daar 2 nachten blijven, de homestay van pasir belanda spreekt me wel aan, t lijkt me een fijne plek om te acclimatiseren vooral ook met de kinderen.
Wie heeft hier ervaring mee? Moet je als je met 6 bent 2 chalets huren? dan vind ik het best duur eigenlijk.
Dan voor voor 4 nachten naar de perhentian island, mijn oog is hier gevallen op petani beach house als lokatie.
Vervolgens voor 2 nachten naar de cameron highlands en voor 2 nachten naar tamar negara. Voor beide plekken heb ik nog geen ideale accomodatie gezien voor ons zessen, dus ik houd me aanbevolen voor tips.
En wat is de beste manier om hier naar toe reizen? rechtstreeks met trein of terugvliegen naar KL en dan met de auto?
Vervolgens willen we van KL naar denpasar vliegen. Daar willen we eerst 3 nachten in Ubud verblijven. Wie heeft een goeie tip voor accomodatie voor ons zessen? Dan een week in een villa in het zuiden, zit nu te denken aan villa melati, die kost ongeveer 550 euro per week. Je deelt dan met 3 villas 2 zwembaden, maar dat lijkt me voor de kinderen wel leuk. Heeft iemand ervaring met deze villa? er na richting oosten 2 of 3 nachten in een homestay, lihat-sawah of sudanita-bali. Vervolgens naar Gili trawagan voor 4 nachten in de accomodatie coral beach view. Weer terug naar Bali, een week in villa balinda in het noorden bij lovina. Vlucht van denpasar naar KL en dan door vliegen naar Borneo. Hier is mijn oog gevallen op de homestays sabah-borneo en bilit-homestay wordpress. We hebben ongeveer een week in borneo, vervolgens weer met vlucht naar KL en dan naar huis.
Tot zover de plannen, graag hoor ik jullie reactie, tips, aanbevelingen, ook voor de vluchten en het vervoer ter plekke.

Alvast bedankt,
groetjes Susan
Waardeer dit bericht:
13 jaar geleden
·
#7600
Hallo SUssan en familie!
Wauw wat een gaaf plan.
Wij zijn afgelopen winter in oa Maleisie en Indonesie geweest en dat was prachtig.

We konden geen specials verblijf/overnachtingsplaats vinden en de Cameron Highlands, dat viel ons tegen. we zijn uiteindelijk in "Bala's Holiday Chalet" geweest maar dat was duur en de service is niks....Indiërs (eigenaren) verhuren die kamers, de lokatie is mooi en de scones met thee heerlijk maar verder brr, kille bedoeling. we hebben echt alles bekeken via internet en ook toen we daar waren dus dat viel tegen. Ook restaurantjes viel ons tegen, smerig zelfs af en toe. de 'aardbeienpluk' per kilo is wel leuk (ook voor je kids) en de theeplantages in het gebied bieden vele kodakmoments!!
We moesten ook erg wennen aan het vochtige klimaat, na 5 weken Thailand en prachtig weer.

Bali vonden wij bijzonder mooi, we verbleven ook in Ubud (heel gaaf voor fietsen, eten, shoppen en gewoon om te wandelen), een hotel met bungalows en een leuk zwembad voldeed ons goed. Kijk maar eens op onze website voor foto's als je wat zoekt. Maar wij waren met 4 en brachten voor beide (slaap)tentjes mee,voor 6 man hebben ze daar vast ook wel wat.
In Amed en Sanur hebben wij nog overnacht.
En eh voor hotelreferenties is "tripadvisor" een goede website!! (ik heb er zelfs een paar geschreven)

suc6 ik moet wat hier in huis/kinderen gaan doen,
Gr Marjan
13 jaar geleden
·
#7601
hoi marjan

afgelopen weekend hebben we zes tickets naar a-dam-bangkok geboekt en van daaruit gaan we dan verder reizen
t gaat dus echt gebeuren, vind t best spannend hoor! vier kinderen is wel veel om op te letten toch en ze zijn ook best wel ondernemend (van wie zouden ze dat nou hebben), maar goed, t zal wel loslopen, als we er zijn

ik heb op je site gekeken, maar kon zo de accomodatie in ubud niet vinden, t is wel de bedoeling dat we naar ubud gaan, dus ik hou me aanbevolen voor een leuke niet te dure locatie, we gaan ook naar lovina en naar gili trawagan zoals het nu staat

groetjes
susan
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!