donderdag 20 oktober 2011
  2 Replies
  2.8K Visits
  Subscribe
Beste allemaal,

Ik heb een aanbod gekregen om een half jaar in Noord India, bij Varanasi, mijn capaciteiten in te zetten om een locale fabriek beter te laten draaien. Het doel is een banen scheppen met een product dat de samenleving daar erg helpt. Dit wordt georganiseerd door een Nederlandse organisatie die normaal met korte bezoeken van Nederlandse vrijwilligers werkt. De inhoud van het werk doet er verder hier niet toe, en we zullen vast ook wel ergens een soort van huis kunnen huren. Ergens rond het einde van dit jaar zou het van start moeten gaan.

Wij zijn op zich dik voor, maar niet als dit onverantwoorde taferelen op gaat leveren voor onze (nu) 4,5 maanden oude dochter. Een blakend gezond kind, en dat willen we graag zo houden. We hebben de nodige reiservaring (in Latijns Amerika en Ethiopië (met zijn tweeën)), maar eigenlijk hebben we geen goed beeld of deze India-onderneming haalbaar zou zijn.

Naast adviezen van experts (buiten dit forum), ben ik ook erg geïnteresseerd in adviezen van ervaringsdeskundigen. Ik heb al veel gelezen op dit forum en veel geleerd. Wat ik mis is meer info over hele jonge kinderen en de voorwaarden/mogelijkheden van een vaste plek (wij reizen verder niet).

Wij zijn benieuwd naar alle tips, waarschuwingen en geruststellingen.

Vriendelijke groet

Bram en Alina
Waardeer dit bericht:
12 jaar geleden
·
#9741
Dag Bram en Alina,

Ik durf zeker geen uitspraken te doen over zo jonge kinderen in India. Maar stel je vragen vooral op <!-- w -->http://www.indiamike.com<!-- w --> . Een berg expertsen vee regionale kennis. Succes,

Hans
12 jaar geleden
·
#9742
Dag Bram en Alina,
Ik zou zeggen zo lang mogelijk borstvoeding proberen te geven. Goed voor het imuunsysteem en je loopt mijns inzien de minste kans op van besmetting met het een of ander. (tenzij het mogelijk is dit via de moedermelk door te geven)

Maar indien de moeder iets oploopt heeft zij waarschijnlijk antibiotica nodig en mag zij dat dan wel als ze borstvoeding geeft? Ik zou als ik jullie was me hier in verdiepen. Kijk naar de meest voorkomende ziekte: dysenterie, amoibic dysenterie om maar wat te noemen en kijk welke medicijnen daarvoor wordt voorgeschreven. Misschien kun je hier op voorhand minder zware krijgen oid .

Ik heb tijdens mijn reizen altijd veelvuldig gebruik gemaakt van grapefruit pit extract dat werkt ontsmettend en kan eventuele bacteriën doden. Zolang ze nog niet echt in de darmen zitten. Je kan preventief een paar druppels per dag drinken.
wat ik ook altijd prettig vind is een flesje (met verstuiver oid) met alcohol met daarin opgelost wat teatree and lavendel olie dit kan je dan overal even op de handen sprayen om te ontsmetten alleen teatree voor babytje s is weer wat minder geschikt.

Wat ik als ik jullie was in overweging zou nemen is dat babytjes leren door dingen in hun mond te doen dit is erg belangrijk voor hun ontwikkeling. Als je dan in een land als India bent kan dat wat lastig zijn.

Daar tegenover staat dat je zegt een huis te huren. Ben zelf nooit in de buurt van Varanassie geweest wel in de bergen rond Manali enzo ik moet zeggen dat daar alles een stuk schoner was dan in het zuiden en/of bv de steden. Al hoewel schijn soms ook bedriegt. Mij werd toen bv verteld niet de appels uit de boomgaarden te eten omdat die bespoten werden met oude afgekeurde Europese pesticide.

Tja het is een lastige vraag. Waar je gewoon waakzaam op moet zijn is dat ze geen parasieten oploopt in Nederland doen ze daar vrij makkelijk over doch het tast het immuun systeem enorm aan. Zo'n onderzoekje is makkelijk gedaan (gewoon wat feces inleveren en klaar) . Dus ik zou zeggen laat het regelmatig even checken als je in India bent.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!