woensdag 06 september 2017
  7 Replies
  3K Visits
  Subscribe
Wij gaan volgend jaar juli naar Namibië voor drie weken en willen graag een 4x4 met daktenten huren. Er is nog ruim voldoende keuze, onder andere tussen een nieuw model Toyota Hilux (max. 3 jaar oud) of een ouder model. Het prijsverschil is 30 euro per dag! Dat is me nogal wat...

Bij het oudere model staat dat de auto goed onderhouden is en goed loopt, maar dat je dus wel krassen op je auto enzo mag verwachten. Krassen en een verouderd interieur maken ons niks uit, als de auto maar betrouwbaar is en we niet continue pech hebben. Wat zijn jullie ervaringen met oudere modellen 4x4? Zouden jullie voor die 30 euro extra per dag toch voor een nieuwer model gaan? Alvast bedankt voor jullie advies/tips/reacties!

Groet,
Jessica
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#25182
Voordeel van ouder model: maakt ook niet uit of er krassen bijkomen (althans in Oeganda werd daar niet naar gekeken). Ik zou niet zomaar voor nieuw model gaan. Ik zou even op tripadvisor forum een berichtje posten met de vraag wie er in nieuw model heeft gereden en wie in oud model en of er wel/geen technische problemen waren (en of dit door ouderdom kwam).

Zelf denk ik dat het qua onderhoud/hoe goed auto rijdt niet uitmaakt maar dat sommige mensen nu eenmaal graag in een nieuwe (mooie) auto rijden.

Wij reden in Oeganda in een oud model. Ging prima. Maar hoe oud de auto precies was weten we niet...
6 jaar geleden
·
#25183
Hier een linkje van iemand met tips: http://www.postcardsfromyonder.com/4x4- ... ed-safari/
6 jaar geleden
·
#25184
Bedankt voor de tip! Handig blog, met allerlei tips waar op te letten bij het huren van een 4x4!
6 jaar geleden
·
#25185
Zijn er ook daktenten met voldoende ruimte voor 2 volwassenen en 3 kinderen (15, 13, 8)
6 jaar geleden
·
#25186
Hey,

Wij hadden een 4x4 van 2014 gehuurd bij advanced car hire en hebben hier op 3 weken tijd geen noemenswaardige problemen mee gehad. Je kan bij hun nog een recenter model of een nog ouder model huren. Wij hebben even getwijfeld om het oudere model te huren maar hebben uiteindelijk voor de gulden middenweg gekozen.
Er waren geen grote krassen zichtbaar. De krassen die er waren hebben ze ook zelf aangegeven een aangeduid op het document waarbij je heel de auto overloopt bij ophaling.
Er was een sterretje in de ruit dus wij hadden een beetje schrik dat het verder ging barsten met al de gravelwegen maar ook daar geen probleem mee gehad.
Af en toe hadden we wat last om de auto in achteruit te krijgen maar dat wijten we aan al het stof.
Voor de rest zag de auto er echt prima uit als we die gingen halen. Zeker als je zag hoe stoffig hij was na 3 weken. Je mocht hem ook gewoon vuil terugbrengen want poetsen deden ze zelf. En ook het onderhoud doen ze zelf van hun auto's.
De auto had bij het begin en einde 83000 km op de teller dus die werkte niet maar de tripkilometer teller die werkte wel en konden we zo bijhouden hoeveel we gereden hadden. We hadden ook in het begin de indruk dat het lang duurde voor de benzinemeter zakte. We wisten dat die pas ging zakken nadat de extra tank die erin zat leeg was maar het duurde toch lang. Uiteindelijk werkte die wel.
Het is natuurlijk een moeilijke keuze. Het heeft bij ins vorig jaar ook even geduurd voor we die keuze gemaakt hadden. ik zou volgende keer wel terug voor dezelfde maatschappij en auto kiezen omdat we nu tevreden waren.

Groetjes
Maggie
6 jaar geleden
·
#25187
Wij hadden een 4x4 met twee daktenten gehuurd bij Bushlore. Wij hadden geen nieuwe auto.
Wij hebben wel een halve dag in de garage gestaan omdat er wat kapot was aan de 4x4. Uiteindelijk heeft het verhuurbedrijf het wel goed opgelost en is de auto door hunmonteur gemaakt op de camping. De garage had het onderdeel niet dus heeft het bedrijf vanuit Windhoek het onderdeel gebracht en er dus ingezet. Zodat we de volgende dag weer verder konden.
Dus helaas wel pech gehad maar wel goed opgelost vind ik.
6 jaar geleden
·
#25188
We hebben de knoop doorgehakt en zijn toch voor het oudere model gegaan. Ons idee hierachter is dat we ook met een nieuwe auto pech kunnen krijgen, de oudere modellen zijn goed onderhouden en bij pech worden we binnen 24 uur weer op weg geholpen. Voor ruim 30 euro per dag nemen we het kleine extra risico graag voor lief!
In ieder geval bedankt voor jullie reacties.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!