zaterdag 13 januari 2018
  15 Replies
  3.1K Visits
  Subscribe
Denken jullie dat vier nachten Phnom Penh te lang is? Het alternatief zou zijn ipv 4 nachten, 3 nachten Phnom Penh en dan 2 nachten Bangkok.
Is er veel te ontdekken en te genieten op PP? Wat ik heb begrepen is dat het een typisch Aziatische miljoenenstad is.
We gaan de Killing fields bezoeken en nog een paar musea, mijn zoon is erg geïnteresseerd in geschiedenis en hij zal het zeker interessant vinden. Ook de killing fields durft hij naar eigen zeggen aan, maar dat moeten we nog maar zien.

Veel andere bezienswaardigheden heb ik niet kunnen vinden op PP,vandaar mijn vraag over de vier nachten.
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#26034
Iets korter PP en dan door naar Kep. Dan heb je ook gelijk je strand te pakken! 3 nachten PP is prima.
6 jaar geleden
·
#26035
Iets korter PP en dan door naar Kep. Dan heb je ook gelijk je strand te pakken! 3 nachten PP is prima.


Pluis, dan zou ik maar 2 nachten in Kep hebben. Of ik moet in SR drie nachten blijven ipv 4, wat ik nu had ingepland. Ik ga eens kijken hoe de reistijd is tussen PP en Kep. Vond jij vier nachten te lang in PP?
6 jaar geleden
·
#26036
SR zeker 4 nachten. Dan kan je 3 dagen de tempels bezoeken, hoef je niet te haasten en heb je daar ook nog tijd voor wat andere leuke dingen. Je koopt trouwens een Angkor Wat pass per dag of voor 3 (of 7) dagen. (Twee losse dagen is duurder dan 3 dagen).
Kep 3 nachten, anders is het niet de moeite vind ik. Ergens anders nog een dagje over?
6 jaar geleden
·
#26037
Ahahaha Pluis, dat is precies wat ik nu aan het doen was; een dagje extra zoeken:) Hier schuiven, daar schuiven en hopen dat ik zo meer tijd kan creeëren. Ondertussen las ik ook iets over Kampong Cham, wat me ook erg leuk lijkt. Toevallig geweest?
We hebben gewoon veel te weinig tijd.
Over Kep is iedereen op internet enthousiast. Ik ga verder met puzzelen en kijken wat ik kan schrappen of korter kan regelen.
Bedankt voor je tips!
6 jaar geleden
·
#26038
Ik zou gaan voor minimaal 1 extra nacht in SR en 1 nacht minder in PP.
PP vind ik niet een typische Aziatische stad. Killing Fields plus museum, er is nog een mooi museum, de markt en het koninklijk paleis zijn aardig. Beetje rondstruinen. Het koninklijk pasleis haalt het niet bij KP in Bangkok.
In SR is heel veel te doen. Daar zou ik mij een week kunnen vermaken.
6 jaar geleden
·
#26039
Chippi, op de een of andere manier heb ik ook het gevoel dat PP nou niet typisch Aziatisch is. Misschien omdat ik dat veel heb gelezen op het net.
Ik denk dat we vier nachten in SR gaan verblijven en daarna 3 nachten in Kampong Cham. Ik heb ook zoveel mooie dingen gelezen over Kampong Cham (en dan in het bijzonder in een homestay waar ze een sociaal project hebben opgezet) In PP gaan we of 1 nacht verblijven, of we vertrekken heel vroeg uit de Kampong, bezoeken de Killing fields en vliegen in de avond door naar BKK.
Het museum weet ik nog niet zeker vanwege mijn zoontje. Hij denkt dat hij het wel aankan ( hij is dan 12) maar ik twijfel nog.
Ik wil niet in PP blijven voor de markt of het koninklijk paleis, dat vind ik het eerlijk gezegd niet waard (Het kp in Bangkok hebben we wel al gezien trouwens.)
Dan liever langer in de Kampong en twee nachtjes in Bangkok, ik ben daar eerder geweest maar heb Kao San road nog niet eens gezien :)
6 jaar geleden
·
#26040
Wij doen 4 nachten SR en dan 5 nachten PP. Effectief zijn we dan 4 dagen in PP. Op dag van vertrek vliegen we al voeg naar BKK. Op het programma staan Tuol Sleng Genocide Museum, Killing Fields, Royal Palace & Silver Pagoda en misschien nog wat andere tempels. Sowieso willen we ook nog wat markten gaan verkennen, Russian Market, Night Market, Central Market.
Verder zijn we van plan om 1 dag naar het Phnom Tamao Wildlife Rescue Center te gaan. We boeken hiervoor bij https://betelnut.tours/
Over beiden al het nodige gelezen, lijkt mij zeer de moeite waard en ook een verantwoorde plek om naar toe te gaan.

Al met al dus genoeg te doen in PP voor ons. En uiteraard willen we ook wel wat relaxen, af en toe een paar uurtjes bij het zwembad is ook wel lekker.
6 jaar geleden
·
#26041
Wij hadden 3 nachten in The Kabiki in PP en 4 nachten in Palm Village in Siem Reap.

Met de minibus van PP naar Siem Reap (reken op 5,5 tot 6 uur reistijd), we vonden het landschap onderweg prachtig.

PP: markten, Killing fields , Tuol Sleng museum (het museum vond ik best heftig, maar wel een must), heuvel Wat Phnom (kleine aapjes en marktstalletjes), en er zijn fietstaxi's. Een rustige sfeervolle stad met veel monniken. We hadden het niet willen overslaan.
Lunchtip: Friends restaurant, dit wordt gerund door voormailge straatkinderen en hunleraren. We hadden genoeg tijd om lekker zwemmen en te relaxen. 3 nachten vonden wij precies goed in PP.

SR: markten, Angkor tempels, floating village, met een tuktuk de country side bezoeken en heerlijk relaxen en zwemmen. Heerlijk plaatsje, we waren blij dat we 4 nachten hadden geboekt.
Lunchtip met kleine kids Butterfly Garden
En Cambodian Khmer BBQ vinden wij voor 's avonds een aanrader

Een leestip of filmtip voor vertrek: First they killed my father
6 jaar geleden
·
#26042
Bedankt voor de leestip Klavertje4.
Ik heb hem op mijn lijst gezet.
6 jaar geleden
·
#26043
Graag gedaan Ayse, ik vond het een heftig boek, zo goed omschreven.
6 jaar geleden
·
#26044
Graag gedaan Ayse, ik vond het een heftig boek, zo goed omschreven.


Ik heb gisteravond de film op Netflix opgezocht voor Arda en heb met hem de trailer bekeken. Ik weet niet of het een geschikte film is voor een bijna 12 jarige dus nog maar even niet gekeken.
De recensies over het boek zijn lovend maar de film blijkt dus tegen te vallen. Maar ik wilde hem Arda laten zien zodat hij ook een beeld krijgt van het land waar hij straks naartoe gaat.
Zelf zou ik veel liever het boek willen lezen.
6 jaar geleden
·
#26046
Ik heb in Phnom Penh het boek gekocht (kopie van straatverkoper) en in een week uitgelezen (met heel veel zakdoeken erbij).

Ik zou zelf eerst het boek lezen (bij bol.com voor 10 Euro) en daarna de film via Netflix bekijken. Het boek is uitgebreider, dus dan kun je in gedachten de ontbrekende stukken aanvullen in de film met wat je eerder gelezen hebt. Daarom vond ik de film toch ook de moeite waard.

De film is voor 16+, maar misschien ook wel vanaf 12 jaar geschikt... Je kunt ook de eerste keer zelf kijken en dan bepalen of het geschikt is voor je zoon?
6 jaar geleden
·
#26045
Het boek jaren geleden gelezen toen ik zelf in Cambodja was. Het maakte ontzettend veel indruk! Eigenlijk een must om te lezen als je naar Cambodja gaat. De film staat op Nrtflix. Recensies zijn slecht en ik snap wel waarom. Hrt boek wilde ik in 1 keer uitlezen en ik was helemaal van slag. De film vond ik lang duren en hij raakte niet zo. Als je een 'stevige' zoon hebt kun je hem wel kijken met hem schat ik zo in. Het verhaal is naar maar volgens mij zitten er weinig of geen nare beelden in (of ben ik het vergeten...) Kijk anders even de trailer en kijk hoe hij daar op reageert.

Er is trouwens ook een vervolg van het boek, ook een aanrader!
6 jaar geleden
·
#26047
Bedankt metonsvier en klavertje4.

Ik wil ook het boek eerst lezen idd.
Arda is erg gevoelig maar kan dingen ook goed hebben en relativeren.De trailer hebben we bekeken en dat viel heel erg mee. Ik denk dat ik het gewoon ga proberen.

Een vervolg van het boek? Interessant!
6 jaar geleden
·
#26048
Het is jaren geleden dat ik het heb gelezen maar volgens mij ging het over hoe ze hun leven opnieuw hebben kunnen opbouwen (in Amerika?) en een hereniging met een broer of zus die achterbleef in Cambodja

Ben benieuwd wat je van het boek vindt
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!