maandag 30 maart 2015
  26 Replies
  6.5K Visits
  Subscribe
JAAAAAHHHHH!!!!!! Vijf maanden (ouderschaps)verlof in the pocket! We gaan naar Zuid-Amerika!!

We willen starten in Colombia, dan via Ecuador, Peru, Bolivia en ?...? naar Buenos Aires en van daaruit weer naar huis. Dit alles in 4,5 maand, vertrek op (of rond) 1 juli. We willen gebruik maken van het openbaar vervoer aldaar (al veel goeds over gelezen in de diverse reisverslagen en LP's) en backpacken. Niet te dure overnachtingen, maar wel met drieën in een kamer.

Als we niet snel genoeg gaan heb ik er geen bezwaar tegen een vlucht naar BA te boeken.

Wil er iemand schieten op dit plan?! Dom plan? Goed plan?
Waardeer dit bericht:
9 jaar geleden
·
#18128
Que suerte tienes!

heerlijk voorruitzicht! hoe is de samenstelling van je gezin?

Via Bolivia, (Tarija) kun je Argentinie in, dan afzakken naar Buenos Aires.

KLM gaat rechtstreeks vliegen op Bogota....wie weet komt er nog een actie ticket.

Weet niet of je spaans spreekt, anders zou ik nog een basiscursus doen...wel zo leuk onderweg.

veel plezier met de voorbereidingen,

gr Ilse
9 jaar geleden
·
#18129
Ja, niet slecht he?! ;-) We (vriend en ik) hebben een zoontje van augustus 2012.
Mijn Spaans is zeer basic, we hebben al vaker in Spaanstalige landen gereisd. Lukt aardig, maar een echt gesprek kan ik niet voeren. Basiscursus is mss nog wel een goed plan! (moet alleen nog wel een gedeelte van mijn studie afronden voor die tijd, studeer ook nog naast mijn baan nl.)

Bogota, KLM heeft nu aanbieding, maar is voor retour en dan ook nog binnen drie maanden. Hoe in BA te komen weten we nog niet, mss wel uitstapje naar Paraguay of Brazilie, mss wel via Chili of misschien dus wel een vlucht.
9 jaar geleden
·
#18130
Oh te gek! Ik heb een jaar alleen door Latijns Amerika gereisd, waarvan 9 maanden Zuid-Amerika. Was mijn eerste reis, dus wel bijna twintig jaar geleden.. Ik ben in Ecuador begonnen toen naar Peru, Bolivia en via het zoutmeer naar Chili (alleen noorden gedaan). Daarna weer omhoog naar Peru, Ecuador en Colombia. Ook alles met ov en LP want internet was nog geen onderdeel van het dagelijkse leven zoals nu.

Ik ben relatief lang in Ecuador geweest omdat ik daar begon met Spaanse les (kon alleen si en non bij aankomst haha), ik heb een maand in de horeca daar gewerkt en ik ben een maand in Vilcabamba geweest (helemaal in het zuiden bij Loja).

Je zou dus evt ook in Ecuador kunnen beginnen, Quito ligt relatief dichtbij Colombia. Afhankelijk wat je daar wilt doen kun je een rondje maken en dan weer terug Ecuador in. Kan je misschien veel op tickets besparen.

Ben heel benieuwd naar de route die je in gedachten hebt!
9 jaar geleden
·
#18131
Dat heb ik al vaker gezien ja, dat je zo'n lange (kei gave!) reis gemaakt hebt daar! Super tof!

Vliegen op Quito heb ik wat moeite mee ivm de hoogte (2850mtr). Ik twijfelde eerlijk gezegd al aan Bogota (2500mtr) en heb er over gedacht om in Panama te starten (speel nog steeds met het idee...).
Voor mezelf durf ik het wel aan (al heb ik er snel last van), maar met onze mini...die kan het niet zo goed aangeven nog wat er scheelt en wat als ik denk dat hij 'gewoon' last heeft van de jetlag oid?! Wat denk jij/denken jullie?

Route moet nog grotendeels bepaald worden, ik wil ook niet te veel al vast leggen (in mijn hoofd) omdat ik type ben die dan 'de lijst' af wil werken en dat werkt niet op zo'n lange trip plus nog eens met een peuter erbij. HEEL grofweg: rondje Colombia, dan Ecuador in via Peru een rondje Bolivia. Dan is het kijken hoe we in de tijd zitten en wellicht al heel snel naar huis moeten of we nog tijd hebben om via land naar Buenos Aires te gaan, want ik denk toch wel dat we BA pakken als retourluchthaven. (Iguazu staat ook hoog op de verlanglijst)
9 jaar geleden
·
#18132
En aanvliegen op Cartagena?

Ik was wel van Bogota naar Cartagena gevlogen, was 17 uur met de bus dus ik wist het wel haha. Herinner me nog dat de bagage koud was vanuit Bogota want Cartagena is caraibisch.

Tja qua hoogte en kinderen..ik heb al gekeken voor Otavalo (noorderlijk van Quito - leuk plaatsje om te starten) maar dat ligt ook op 2500m. Banos is geloof ik uurtje bussen van Quito en ligt wel prima op 1800m hoogte, maar dan ga je al weer meer zuidelijk.
Ik weet ook niet hoe kinderen reageren. Misschien sneller moe? Dat is te ondervangen. Hoofdpijn is wat lastiger.
9 jaar geleden
·
#18133
Wat lief dat je zo met me meedenkt! Heb gekeken om door te vliegen naar Cartagena, is een optie ja! Qua kosten beter in 1x door dan losse tickets boeken een paar dagen later.

Wat denk je, is het te doen om in die relatief korte tijd op het gemakje naar Buenos Aires te komen of wordt dat een haastklusje? (en dat wil ik niet voorhand, stuk vliegen tussendoor is een optie)
9 jaar geleden
·
#18134
Zo op het eerste gezicht zou ik denken dat het wel handig is om wat tussenvluchten te doen. Er is geloof ik een LANpas die je van te voren koopt en vluchten heeft. Maar dat zou je even moeten checken.

Noord Peru is bijv wel een lang stuk om te bereizen. Als je een hele lange reis hebt dan wil je daarna een paar dagen langer ergens blijven dan meteen weer een groot stuk te doen. Dat zijn van die extra tijdstelers maar wel nodig denk ik met klein kind.

Ik denk aan 4 wkn Colombia, 4 wkn Ecuador, 5 weken Peru, 4 wkn Bolivia, rest Argentinie. Doe ik op gevoel hoor. Het is ook fijn om in een relaxte plaats wat langer te zitten. Ecuador heeft minder reisuren en zou wat korter kunnen, Bolivia ws ook.

Binnenlandse vluchten evt cartagena - bogota, noord peru naar lima en/of lima - cuzco, bolivia richting argentinie. Ik herinner me dat de laatste een enorme lange oncomfortabele busreis was van reisgenoten, zdlf niet gedaan. En dat was 20 jaar geleden.
9 jaar geleden
·
#18135
Die lan-pas ga ik checken! In principe hebben we niks tegen bussen, maar onze mini is nogal snel wagenziek als hij boekje oid leest. Het is dus ook spannend hoe dat gaat in een bus, op hoogte en dus ook bochtig en niet onze kwaliteit van wegen. Wat langer op dezelfde plaats blijven zullen we toch ook voor onszelf wel moeten doen. Je kunt nu eenmaal niet iedere dag iets zien/doen of reisdag hebben, willen we ook helemaal niet!

Qua verdeling in tijd zitten we redelijk gelijk, inderdaad had ik Ecuador wat korter (3wkn), maar ook voor mij uit de losse pols. Gek genoeg gaat het nu erg snel allemaal (ik dacht zelf aan eerste helft 2016, maar we gaan nu dus al vroeger), ben dus nog niet zo goed voorbereid als ik had gewild. Ook wel weer mooi omdat we dan meer vrijheid hebben en minder vastliggen aan mijn to-do list. ;-)

SUPER BEDANKT!!!!! Als er andere mensen zijn die (ook) willen schieten, kom maar op hoor!
9 jaar geleden
·
#18136
Oh ja en die LAN pas kon je toentertijd alleen voordelig kopen buiten Zuid Amerika!

In Peru had je coaches (grote bussen) en in Colombia ook. In Ecuador herinner ik me alleen nog de chickenbussen. En die hadden ook nog wel eens pech onderweg haha. Op die korte stukjes was dat ook wel leuk, van alles te zien in de bus (en dan heb ik het nog niet over de uitzichten). En de kleine kinderen van de locals..die zaten urenlang rustig en zonder geluid op hun plek tot de reis voorbij was.
9 jaar geleden
·
#18137
Zal me eens gaan verdiepen in die LANpass al zou vliegen enkel een eerste keus worden als het met die bussen toch te lastig gaat zijn of een slechte keuze zou zijn toch te gaan bussen.

Chickenbusses hadden we in Guatemala ook ja, leuk. Al ben ik bang dat onze mini zich niet zo voorbeeldig zal gedragen als de kindjes daar! ;-) Wie weet doet goed voorbeeld toch wel volgen!
9 jaar geleden
·
#18138
De lanpas is jammer genoeg gecanceld was er zelf ook mee bezig. Is nu alleen nog maar voor als je via een travelagency boekt. (zie ook hier: http://www.latamairpass.com/) Wat een gave vooruitzichten, ben jaloers en ga jullie zeker volgen!
9 jaar geleden
·
#18139
Hallo,
Wij hebben zojuist 10 weken in zuid amerika doorgebracht.
Mijn advies zou zijn: veel tijd in Cusco, Zuid-Bolivia, Noord Argentinie (Salta en omgeving) en Patagonia. Als je een LAN pas koopt kun je ook naar paaseiland, echt een super gave plek.Daarbij zou ik terugvliegen vanaf Rio ipv Buenos Aires als dit de keuze is. Rio is een veel leukere stad en prima strand de laatste dagen. Vanaf Foz iquazu is BA en Rio ongeveer even ver. Wij vonden Foz Iguazu wel een beetje tegenvallen maar ja andere mensen zijn er laaiend over. Wij betaalden 58 voor de kinderen en 85 euro voor ons zelf voor de tickets FOZ-RIO.

Patagonia is geweldig.
Op sommige plekken is het wel raadzaam om auto te huren ivm beperkte mogelijkheid op openbaar vervoer.

Invliegen op Quito met kind van 3 kan wel. Daarna een paar dagen acclimatiseren. Onze kinderen konden soms beter tegen de hoogte dan wij zelf. Daarbij kun je evt met diamox hoogte ziekte bestrijden. Zelf ben ik al meer in Z-AMerika geweest. Noord Peru is niet echt een leuke regio vond ik. Als je wilt bussen naar Lima kan wel maar lange rit vanaf Ecuador.

Wat betreft overige adviezen denk ik echt dat het nodig is dat je wat Spaans spreekt in deze regio. Het maakt het reizen echt zoveel makkelijker.
Anders moet je maar eens op ons blog kijken.
glurenbijverreburen.reislogger.nl
9 jaar geleden
·
#18140
Super! Bedankt Tikva, ik zal je de gegevens tzt mailen! (we hebben ons blog beveiligd met een wachtwoord, maar wie wil kan wachtwoord krijgen. Het is meer dat we het niet openbaar willen zetten.)

Santapedro, bedankt! Volg jullie al! Jullie zijn al lekker onderweg!!

LANpass, zoals ik het naar boven krijg moeten we het te veel vastleggen van te voren en dat is precies wat ik niet wil. Voor nu is het een 'nee' voor ons. Ik blijf verder zoeken! ;-)
9 jaar geleden
·
#18149
Tickets zijn geboekt! Start Panama City - Finish Buenos Aires! *stuiterstuiter*

Vliegen in Zuid-Amerika is niet duur, zo kunnen we bijv. van Cartagena naar Bogota vliegen voor nog geen € 100 met ons drieën (+ ruim bagage) en we hechten veel aan flexibiliteit dus we hebben besloten niet voor de LANpas te gaan. Maar uiteraard bedankt voor de tips!!

Noord-Peru wordt wrs inderdaad overgeslagen al vind ik dat wel jammer voor een site die ik graag zou bezoeken, maar ja.. keuzes!

Nog anders tips? Hoor ze natuurlijk graag!!!
9 jaar geleden
·
#18150
Hoera!!! heerlijk de tickets in da pocket!

Wil je vanaf Panama meteen doorvliegen of ga je daar eerst even acclimatiseren?
9 jaar geleden
·
#18148
Oh wat een heerlijk vooruitzicht!. Panama blogst heb je denk ik wel gezien op onze site. Prima plek om ff lekker te ontspannen aan je reis te beginnen. Als je vragen hebt hoor ik het graag.

Waarom zou je noord-peru overslaan? Zelf vond ik noord-peru minstens net zo mooi als het zuiden. Vooral Chachopoyas en Truijilo.
9 jaar geleden
·
#18141
Wat een rust geeft het dat die tickets geboekt zijn! Ik bleef maar twijfelen welke dagen te vliegen en waarheen/waar vandaan. Caracas werd ineens ook een optie en door een tip hier ook serieus nagedacht om vanaf Rio terug te vliegen.

Redenen om op Panama te vliegen zijn
- directe vlucht en vliegen op fijne tijden (13u weg en 17u aankomst) voor fatsoenlijke prijs
- de hoogte van Bogota en de onveiligheid van Venezuela -> ik ben mss te voorzichtig, maar voel me het beste bij deze keuze
- Panama (kanaal) staat ook op de verlanglijst
- moet mooie boottocht zijn van Colon naar Cartagena

Redenen om toch voor Buenos Aires te gaan
- Staat hoog op de verlanglijst van mijn vriend en ik heb er goede herinneringen aan (ben daar destijds met mijn vader geweest)
- Uruguay heb ik ook redelijk wat pins staan na een eerste snelle bestudering van de LP en dan is BA veel handiger dan Rio de J.
- Brazilië willen we nog eens een keertje los doen en dan zal Rio vast ook in het schema terecht gaan komen.

We willen een paar dagen tot een week in Panama blijven (alleen ten noorden en oosten van Panama City) en dan door (met de boot) naar Colombia.

Noord-Peru overslaan is nog niet zeker, maar ik heb er tot nu toe weinig pins staan, dat icm een eerdere opmerking hier dacht ik dat het wellicht handig was dat stuk te vliegen. Die pins zijn overigens ook maar een eerste poging van mij om een beetje inzichtelijk te maken wat waar ligt en wat we willen gaan doen/zien, zeker nog niets definitief! (behalve dan de geijkte plaatsen als Machu Picchu, zoutvlakte, Titicacameer)

En ja, Tikva ik heb je blogs gelezen en ga dat nog eens beter doen. Als je er zelf heengaat lees je toch anders dan wanneer je die plannen nog niet hebt!
9 jaar geleden
·
#18142
Ik vond Noord Peru ook mooi en er is mss ook wel minder over te vinden op Pinterest doordat er gewoon veel minder naar toe gaan dan de andere plekken.

Het is meer dat er tussen de plaatsen veel saaie kilometers liggen, dus lange reistijden. Dus als je dan moet kiezen dan zou ik dat eerder overslaan. Door de lange reisdagen blijf je ook ergens langer waardoor je relatief veel tijd kwijt bent.
9 jaar geleden
·
#18143
De pins van mij hebben niets met Pinterest te maken, maar ik heb digitale pins in de map van Zuid Amerika geprikt zodat ik een beter overzicht heb.
Basis daarvoor is de LP geweest en reisverslagen van anderen. Dat het mooi is en vast de moeite waard geloof ik gelijk. Het is inderdaad die afweging die Sinole maakt waardoor ik ermee speel die regio over te slaan.

Je kan hier geen bijlage plaatsen he?! Anders kon ik mijn gepinde map uploaden... .
9 jaar geleden
·
#18144
Oh haha geen Pinterest. Dat van jou ken ik niet maar klinkt ook handig.
  • Pagina :
  • 1
  • 2
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!