vrijdag 10 juni 2016
  7 Replies
  3.5K Visits
  Subscribe
Hallo,

Wij hebben besloten volgend jaar zomer opnieuw naar Australië te gaan!! Het wordt voor ons en onze kinderen de derde keer Down Under.
In december/januari 2010-2011 hebben we met twee kinderen (15 maanden en bijna 3 jaar) tien weken rondgereisd met een camper. We deden toen de routes Sydney-Cairns, vliegen van Cairns naar Alice Springs, Alice Springs-Uluru-Alice Springs, vliegen van Alice Springs naar Adelaide, Adelaide-Sydney.
In december-januari 2013-2014 hebben we met drie kinderen (net 2, net 4 en bijna 6 jaar oud) zes weken rondgereisd met een camper. We reden toen van Cairns naar Sydney en hadden op de terugweg een stopover van 4 dagen in Hong Kong.

We hebben lang getwijfeld of we in een relatief korte tijd opnieuw naar Australië zouden gaan. Er is immers nog zoveel ander moois te zien op de wereld. Maar de heimwee is groot, niet alleen bij ons maar ook bij onze (oudste) kinderen. Zelfs over emigreren wordt hier regelmatig gesproken maar dat is nu nog een stap te ver (niet als het aan mij ligt overigens). En omdat we nu definitief aan schoolvakanties gebonden zijn aangezien de leerplichtambtenaar heel duidelijk heeft aangegeven ons niet een tweede keer verlof te geven, dachten wij dat Australië pas over heel wat jaren weer in aanmerking zou komen omdat de Australische zomer ons de enige mogelijkheid leek. Na het lezen van heel veel reisverslagen en informatie kwamen we erachter dat onze eigen zomer ook een prima periode is om delen van Australië te bezoeken.

Het plan dat nu op tafel ligt ziet er zo uit:

- vliegen van Amsterdam naar Darwin
Acclimatiseren in Darwin en dan enkele dagen Kakadu NP en Litchfield bezoeken. Het plan is om een camper te huren, tenzij een 4WD praktischer is en er geschikte accommodatie te vinden is bij Kakadu en Litchfield.

- vliegen van Darwin naar Alice Springs
Camper huren en enkele dagen verblijven bij Uluru. Bezoeken van Uluru, the Olga's en wellicht Kings Canyon. Tijdens onze eerste reis hebben we enkel Uluru gezien met een gids maar vanwege de enorme hitte en een nachtelijke inbraak in onze camper in Alice Springs zijn we eerder doorgevlogen naar Adelaide dan geboekt stond.

- vliegen van Alice Springs naar Sydney.
In Sydney zouden we graag een (kleine) week verblijven, liefst in een appartement (AirBNB, iemand tips?), we reizen in Sydney met het openbaar vervoer.
Camper ophalen en het traject Sydney-Cairns afleggen. We twijfelen nog over vliegen tussen Sydney en Brisbaine maar ook op die route is er, hoewel sommigen anders beweren, best veel te doen en te zien. We willen dolgraag walvissen spotten nu we in het juiste seizoen aan de Oostkust zijn, een kampeertrip naar North Stradbroke Island lijkt ons ook leuk. Verder willen we voorbij Cairns ook uitgebreider genieten van de natuur bij Cape Tribulation. De casuaris hebben we er de vorige keer al gespot maar het aantal wilde krokodillen dat we zagen (2) mag wel iets omhoog (iemand tips voor een trip?).

We hebben 6 weken de tijd, de hele zomervakantie. Mijn man zou nog graag een stopover doen maar ik denk dat het qua tijd krap wordt en ben er dan voorstander van zoiets op de heenreis te doen omdat ik op de terugreis liefst zo snel mogelijk weer naar huis vlieg. In Hong Kong merkte ik dat we in Australië eigenlijk al een paar dagen bezig waren met 'naar huis gaan' en vier dagen een stopover dan alleen de terugreis maar lijkt te verlengen, en het is al zo'n lange zit.

Wat mogen we nu absoluut niet missen? Wie heeft er tips en aanbevelingen voor de route of de duur van het verblijf op de verschillende locaties?

Alvast bedankt voor het meedenken!

Groeten,
Els
Waardeer dit bericht:
7 jaar geleden
·
#21055
Hoi!

Ik ben zelf ook 2 keer in Australië geweest, zonder kinderen dat wel.

Ik vond zelf de West kust ook geweldig, je kunt van Darwin via de Kimberlys naar Broome en vanuit daar richting Perth, ook een GEWELDIG stukje Australie!

Maar de Oost kust heb ik ook 2 keer gedaan en daar raak je inderdaad niet op uitgekeken. AL zo ik als ik de oostkust al 2 keer had gezien en de westkust nog niet toch echt voor de westkust kiezen. Ik ben zelf ook in onze zomer in Darwin, kimberlys, Broome geweest en dat is een perfecte reistijd voor dat gebied. Ideetje misschien?!

Ik heb in Litchfield overigens ook een tour gedaan om krokodillen te spotten.

Laat me even weten over welk stuk je graag tips wil ontvangen, dan stuur ik je het eea door.

Groetjes

PS, stiekem ben ik erg jaloers haha, ik ken het gevoel van steeds maar weer terug willen gaan! We hebben er ook over nagedacht maar gezien de beperkte reistijd die wij maar hebben toch voor Thailand gekozen.
7 jaar geleden
·
#21056
Hoi Inge,

Ja, als je eenmaal bent gegrepen door het Australië-virus dan wil je alleen maar weer terug!

Onze route ligt nog niet vast, het globale plan is dus zoals beschreven in m'n eerste bericht in dit topic. We hebben het uiteraard ook over West Australië gehad. Maar omdat dat traject mij veel 'ruiger' lijkt, nog grotere afstanden, minder entertainment onderweg, lijkt het me nog niet geschikt voor ons met kinderen van dan 5, 7 en 9. Al zijn er natuurlijk voldoende gezinnen met jonge kinderen die die route wel doen. Lastig hoor...We willen niet puur alleen de Oostkust doen want daar zijn we al 2x geweest. Toch zijn er nog zat dingen die we er nog niet hebben gedaan of die voor herhaling vatbaar zijn. We willen heel graag walvissen zien en de Bridge Climb in Sydney staat hoog op m'n lijstje. En Cape Tribulation verdient ook meer tijd dan we er de vorige keer hebben doorgebracht.

Wij zijn geen echte kampeerders, een camper vinden wij avontuurlijk genoeg ;-). Het traject Darwin-Perth afleggen per camper of per 4wd met kampeeruitrusting zijn twee heel verschillende reizen volgens mij.
Wat zijn in onze zomer de temperaturen en weersomstandigheden in WA?

Je mag me gerust meer informatie sturen over de route Darwin-Perth want niks staat nog vast. Het mag ook in een pb/per mail.

Alvast bedankt!

Groeten, Els
7 jaar geleden
·
#21057
Het mooiste deel van de route tussen Perth en Broome heb ik wel allemaal met een 4WD gedaan. En de afstanden zijn wellicht wel groter, ik heb toen natuurlijk op een heel andere manier gereisd dan met kinderen dus ik vind het lastig terughalen. Ik weet wel dat van mijn top 10 in Australië minstens de helft op het stuk tussen Darwin en Perth is geweest, het is daar echt overweldigend mooi. Maar in hoeverre het ook leuk is met 3 kinderen daar zou ik me meer in moeten verdiepen.

Ik heb van mei tot september in Darwin gezeten en vanuit daar tours begeleid naar Litchfield en Kakadu. Van begin september tot eind oktober van Darwin naar Perth gereisd, dus dat is al wel iets later in het seizoen natuurlijk. Bovenin is het vanzelfsprekend gewoon heet, in Perth en ten zuiden van Perth (ook heel mooi) was het toen voorjaar, ook lekker weer gehad. Maar dit was dus oktober, hoe het in juli/ augustus is daar durf ik zo niet te zeggen.

Om dan even terug te gaan naar de Oostkust.

Onze 1e stop na Sydney was Port Stevens, ik weet niet of je in dat gebied al geweest bent? Heel mooi en we zaten op een super leuke camping, zal voor de kinderen ook leuk zijn, er waren verschillende dieren waaronder een huiskangaroe. http://www.melaleucabackpackers.com.au/

Stop 2: Myall Lakes National Park. Mooi gebied!

Het volgende hoogtepunt was Waterfall Way: https://en.wikipedia.org/wiki/Waterfall_Way
Heel mooi stuk landinwaards vanuit de kust.

Fraser Island ben je vast al geweest, vond ik ook geweldig (vooral de 1e keer, toen was het nog iets puurder).

En ander mooi park Eungella National Park: http://www.mackayregion.com/explore/pio ... d-eungella
Wij hebben hier een Platypus in het wild gezien!

Voordat we naar Cairns gingen hebben we een paar dagen doorgebracht in de Atherton Tablelands, vond ik ook zeker de moeite waard.

Regio Cape Tribulation ben ik ook 2 keer geweest, mooie boottocht over de daintree river maar niet een enorm aantal krokodillen gezien. Over dit gebied weet ik denk ik niets te zeggen wat wellicht nog onbekend zou kunnen zijn.


Ik hoop dat je hier iets mee kunt! Wij reisde natuurlijk met zn 2e, dus tips m.b.t. kinderactiviteiten heb ik helaas niet.
Als je nog vragen hebt dan hoor ik het graag.

Ben jij toevallig in Thailand geweest met de kinderen?

Groetjes Inge, veel plezier met de voorbereidingen!
7 jaar geleden
·
#21058
Hi,

Wat een heerlijk plan! Wij overwegen hetzelfde, maar dan voor volgend jaar juli, augustus en september. Wij zijn eerder in Australië geweest, toen voor 8 weken in september en oktober. Zuidelijk van Perth is dan nog wel koud. Wij hadden begin september regen en 13 graden, maar hoe verder naar het noorden hoe warmer. Ik kan je Perth-Broome-Katherine (of omgedraaid) zeker aanraden. Met kinderen zijn de volgende plekken leuk: the pinnacles, Coral bay, Shark Bay, Broome strand, mini Bungles en absoluut hoogtepunt: Monkey Mia. Vissen en snorkelen kan langs de hele kust. Iets verder inland zitten nog een paar mooie parken. Als je de Kimberly's (noordelijk van Broome) in wilt heb je wel een 4wd en sateliettelefoon nodig. Wij hebben dat niet gedaan en zijn in een streep van Broome naar Katherine gegaan. Dat is geen heel spectaculair stuk. Iemand vertelde ons dat een beroemde Australische slasherfilm daar opgenomen is en daar konden wij ons alles bij voorstellen. Er zit nog wel een mooie kloof daar, waar krokodillen zitten en bull-sharks zwemmen. Je kunt er een georganiseerde boottocht doen. Was wel hoog pensionado gehalte, maar dat is in die reisperiode overal wel.
Kun jij mij tips geven voor Camperhuur in onze zomer? Wij reisde vorige keer zonder kinderen en willen nu iets minder primitief reizen. Maar hebben nog steeds een budget! Dank!
7 jaar geleden
·
#21059
Hoi Inge85,

Bedankt voor je reactie en je tips!

Port Stephens en de schoonheid ervan is ons tijdens beide reizen een beetje ontgaan. De baai en bijbehorende plaatsen verdienen zeker meer tijd een aandacht dus het staat op ons lijstje!

Myall Lakes, ziet er prachtig uit!
De Waterfall Way hebben we deels gereden maar wellicht de moeite om helemaal af te leggen.

De eerste keer zijn we op Fraser geweest. Met een gids in een 4wd-bus. Een geweldige ervaring, en wat me nog goed bij staat is dat onze dochter (toen 15 mnd) compleet door alle geschud en gehobbel van de bus heen sliep, en we zijn diepe kuilen tegen gekomen!

De platypus hebben we tot nu toe alleen in dierentuinen gezien, Eungella zetten we wederom op het lijstje.

De Atherton Tablelands hebben we gezien. Een heel ander stuk natuur, een heel andere beleving. M'n man wil er graag terug om kilo's koffiebonen te kopen, haha.

Wij hebben ook maar twee krokodillen gezien op de Daintree River, en zonder aanwijzen van de gids op de boot hadden we ze niet eens gezien. Maar Cape Tribulation en omgeving is prachtige, het regenwoud, een soort van 'in the middel of nowhere'. De casuaris hebben we er gezien, heel bijzonder.
We hopen krokodillen te gaan spotten in de omgeving van Darwin (Yellow Water, Kakadu?).

West Australië staat ook op ons lijstje maar dat is iets voor later denk ik. Daarbij zie ik toch meer avontuur voor me, rijden in een 4wd, kamperen, wilder en ruiger. En dat zie ik op dit moment met jonge kinderen toch niet echt zitten. Het plaatje is meer dat mijn man en ik dat ooit, als de kinderen heel groot (en het huis uit?) zijn.

Hoe ben jij in Australië beland destijds, ben je er voor werk naartoe gegaan of ben je gaan reizen en ondertussen gaan werken?

Wij zijn overigens (nog) nooit in Thailand geweest.
7 jaar geleden
·
#21060
Hi,

Wat een heerlijk plan! Wij overwegen hetzelfde, maar dan voor volgend jaar juli, augustus en september. Wij zijn eerder in Australië geweest, toen voor 8 weken in september en oktober. Zuidelijk van Perth is dan nog wel koud. Wij hadden begin september regen en 13 graden, maar hoe verder naar het noorden hoe warmer. Ik kan je Perth-Broome-Katherine (of omgedraaid) zeker aanraden. Met kinderen zijn de volgende plekken leuk: the pinnacles, Coral bay, Shark Bay, Broome strand, mini Bungles en absoluut hoogtepunt: Monkey Mia. Vissen en snorkelen kan langs de hele kust. Iets verder inland zitten nog een paar mooie parken. Als je de Kimberly's (noordelijk van Broome) in wilt heb je wel een 4wd en sateliettelefoon nodig. Wij hebben dat niet gedaan en zijn in een streep van Broome naar Katherine gegaan. Dat is geen heel spectaculair stuk. Iemand vertelde ons dat een beroemde Australische slasherfilm daar opgenomen is en daar konden wij ons alles bij voorstellen. Er zit nog wel een mooie kloof daar, waar krokodillen zitten en bull-sharks zwemmen. Je kunt er een georganiseerde boottocht doen. Was wel hoog pensionado gehalte, maar dat is in die reisperiode overal wel.
Kun jij mij tips geven voor Camperhuur in onze zomer? Wij reisde vorige keer zonder kinderen en willen nu iets minder primitief reizen. Maar hebben nog steeds een budget! Dank!


Hallo Droomreiziger,

Wat leuk dat jullie ook met kinderen Down Under willen gaan! Je schrijft over de periode juli-aug-sept, zijn jullie kinderen nog niet leerplichtig? En welk gebied/route willen jullie gaan doen?

Wij zijn geen raskampeerders, vandaar dat wij liefst reizen met een camper en dat al heel avontuurlijk vinden ;-).

De eerste reis huurden wij een Apollo camper, 6 persoons. Het voordeel was dat we toen met z'n vieren waren en voldoende ruimte hadden. Het slaapgedeelte voor de kinderen hadden wij achterin de camper en lieten wij overdag ook zo omdat er in het midden van de camper nog een tafel met zitplekken was. Wij sliepen zelf boven de cabine. We hebben wel veel mankementen gehad aan de camper, die overigens ook snel weer werden verholpen als we langs een Apollo-depot kwamen. Wij vonden het wel een groot nadeel dat de kinderen tijdens het rijden in het leefgedeelte zaten, we elkaar amper konden verstaan en de kinderen tijdens het rijden ook nergens mee konden helpen (drinken aangeven, gevallen speelgoed oppakken, hoofden wat ondersteunen of rechtop zetten als ze in hun autostoel in slaap waren gevallen.

De tweede keer huurden we daarom de Britz Renegade 6 berth. Hierbij zitten de kinderen, net als in een auto, achter je in de cabine en is er geen open doorgang van de cabine naar het leefgedeelte. Wij vonden het een stuk prettiger rijden met de kinderen gewoon op de achterbank.

De bedragen voor camperhuur zijn wel redelijk hoog maar als je een auto huurt en voor 5-6 personen iedere avond een appartement of cabin moet huren, loopt dat ook behoorlijk op. Wij vonden de vrijheid van een camper heerlijk, altijd alles bij de hand, de kinderen iedere avond op hun eigen plekje, zelf eten kunnen koken. Het nadeel is wel dat de camper altijd en overal mee moet als je ergens heen gaat, wat in steden en met parkeren nog weleens een uitdaging is. Maar Australië is ingesteld op campers, de shopping mals hebben enorme parkeerterreinen.

Ik weet niet met hoeveel personen jullie zijn maar je kunt heel veel informatie en ook (youtube) filmpjes vinden over de campers, hun interieur en mogelijkheden.

Groetjes, Els
7 jaar geleden
·
#21061
Hi Els,

Dank voor je tips! Onze kinderen zijn 3 en 4 op het moment dat we willen gaan. Dus de laatste kans voor de oudste leerplichtig is! Wij zullen de planning af laten hangen van het weer en ons budget. We moeten de komende tijd nog flink sparen en ons huis zien te verhuren. Het is eerlijk gezegd een redelijk spontaan plan, nu we bedenken dat dit nog wel een ideaal moment voor een langere reis zou zijn! We zitten nog in droomfase, zeg maar!
Qua route; Wij zijn nog niet aan de oostkust geweest en het gebied rond Darwin zijn we de vorige keer ontvlucht vanwege de hitte en muggen. Dat mag in de herkansing.

Ik ga op YouTube kijken!
Dank!
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!