dinsdag 13 juni 2017
  11 Replies
  3.9K Visits
  Subscribe
Hoi allemaal,

Wij zijn een gezin met 3 kids van tegen die tijd 7 jaar (tweeling) en nog één van 4 jaar.
De laatste jaren met de kinderen zijn we toch vooral binnen Europa gebleven (1 keer Mexico maar dat was vooral all inclusive uitrusten)
Zonder de kinderen hebben mijn vrouw en ik al wel veel meer gereisd waaronder in Azië 2 keer Thailand en 1 keer Bali (daar zijn we getrouwd)
In Thailand hebben we zelf de route Bangkok-khao lak- krabi phi phi islands-railay-Phuket gedaan (vliegtuig om te verplaatsen)

Nu gaan we dus van 14 december tot en met 4 januari weer naar Thailand maar nu dus met de kinderen. Thailand is gekozen omdat het toch een land is waar vervoer en verblijf makkelijk en in overvloed te regelen is.

Nu is onze vraag wat zouden we allemaal in die 3 weken kunnen doen?
We willen in het begin en op het eind een dag of 2/3 in Bangkok. Ook willen we voor het eind in bangkok een dag of 5 op het strand eindigen.

Daartussen in willen we 2-3 andere plekken aandoen. Voorkeuren die we hebben zijn cultuur (tempels, bezoek and school/weeshuis, markt(en) en natuur (verzorgen van olifanten, niet het rijden op. Tour door jungle geschikt voor jongere kinderen, snorkelen voor de oudere kinderen)

Type vervoer tussen de verschillende plekken maakt niet uit. Als de reis mooi is en ook voor een extra ervaring zorgt is de extra reistijd minder erg, als daardoor het schema te krap word dan dus liever iets schrappen of sneller vervoer (vliegtuig)

Wat word er door jullie ongeveer per dag berekend aan kosten (verblijf, eten, vervoer en things to do)?

Veel vragen weet ik maar omdat we zonder de kids toch wat meer op de bonnefooi gingen zijn we dus niet geheel gewend aan het plannen van zo'n reis. Ook is het ons in Europa tegen gevallen wat er aan accomodaties is voor een gezin met 3 jonge kinderen. (Airbnb is wel een uitkomst tegenwoordig)

Groet,

Peter en Sophie
Waardeer dit bericht:
6 jaar geleden
·
#24291
Dag Peter en Sophie,

Bonnefooi reizen wordt wat lastiger, veel leuke accomodaties zijn namelijk al lang online geboekt. Zeker in de kerstperiode zou ik dus toch maar boeken.

Wat de route betreft; drie weken is genoeg voor een leuke trip. Als je daar al (bijna) een week Bangkok afhaalt, vind ik dat zonde. En hoe essentieel is strand voor jullie? Leidt altijd tot extra reistijd (los van zandvliegen; deet smeren!)

Bangkok, 2 dagen bijkomen, nachttrein naar Chiang Mai, Wij vonden met de kinderen Chiang Mai heel leuk, dag of vier. Dan door naar Phitsanulok/Sukothai 2 dagen, Ayuthaya 2 dagen, River Kwai 3 dagen, evt nog Bangkok om te shoppen en terug naar huis is een leuk rondje.
6 jaar geleden
·
#24292
Heel veel plezier in Thailand! Toevallig heb ik een tijdje terug een artikel geschreven over Thailand in de kerstvakantie zie-> [url:39u8vk2u]https://www.gezinopreis.nl/kerstvakantie-thailand/[/url:39u8vk2u]
6 jaar geleden
·
#24293
Bedankt voor de tips!

We vertrekken donderdag de 14e en komen dus vrijdag 15 december aan. We willen dan dat weekend in Bangkok blijven. Dinsdag 19 december willen we dan verder.

Één van de opties die we nu bekijken is om ofwel met de trein eerst naar kanchanburi te gaan om daar Woensdag naar elephant world te gaan. Woensdagavond of donderdagavond willen we dan verder naar chiang mai, hier komen we dan of donderdag of vrijdag aan. Vanuit chiang mai zouden we dan op maandag 25 december (1e kerstdag) of als dat lastig is dinsdag 26 december naar het zuiden vliegen. Hier ligt het dan nog redelijk open. Vliegen op surat thani is er één van en dan richting khao sok/khao lak waar we dan tot donderdag 28 of vrijdag 29 december blijven. Vanuit daar met een taxi/busje richting railay of ko lanta waar we blijven tot woensdag 3 januari. Woensdag 3 januari via krabi terug naar Bangkok waar we donderdag 4 januari weer terug vliegen.

We zouden aan het begin in Bangkok ook een dag minder kunnen doen en dus al eerder weg kunnen (we willen graag langs een school/weeshuis dus dit zou dan in chiang mai kunnen). Ook zouden we met vliegtuig naar chiang mai kunnen maar dan slaan we trein en elephant world wel over. Hierdoor creëren we wel ruimte in het tijdschema. Ook zouden we in het zuiden khao sok/kha lak over kunnen slaan en direct naar krabi of Phuket kunnen vliegen om daar 2 plekken dichterbij elkaar te doen (welke?)

We zijn gewend om veel te vliegen met de kids dus dat is voor hen net zoiets als met de auto naar opa en oma. We zijn 1 keer met de auto op vakantie geweest en de reis was toen niet echt een succes (khao lak -> railay word dan dus nog wel een opgave)

Groet,

Peter en Sophie
6 jaar geleden
·
#24294
Leuk plan!

Mijn all time favourite: Chiang Dao. Een uurtje boven Chiang Mai en een heel andere vibe. Wij zaten in Chiang Dao Nest: 20 bamboebungalowtjes (zelfs familiebungalows) voor een prikkie, superschoon, een zwembadje met prachtig uitzicht, een fantastisch restaurant, het allerliefste personeel. Een leuke tempel (500 traptreden), leuke tripjes, etc. Kanachaburi en omgeving vind ik te toeristisch. Ko Lanta en Ko Hai (of ko Ngai) (nooit geweest maar lijkt mij ontzettend leuk) zijn ultieme niet-toeristische strandbestemmingen. Vliegen naar Phuket is een schijntje met Air Asia.
6 jaar geleden
·
#24295
Na een tijd toch weer even een update (met wat vragen)
Tickets zijn geboekt, data zijn toch iets anders geworden vanwege de ticketprijzen.

We vertrekken zaterdag 16 december en komen zondag 17 december begin van de avond aan in Bangkok.
We willen een aantal dagen Bangkok doen, 2 nachten kanchanaburi (elephant world).
Hierna willen we via Bangkok naar surat thani vliegen 1 nacht daar blijven en dan door naar Khao sok (lake tours) een tour doen van 3 dagen. Daarna hebben we nog ongeveer een week over. We zitten naar Koh lanta te kijken maar ook Phuket (goede plekken) lijkt ons wel wat.
Mensen hier nog ideeen?
We vliegen donderdag 4 januari weer terug vanuit Bangkok.
6 jaar geleden
·
#24296
Lake tours vanaf Surat_thani boeken is eigenlijk niet te doen. Je moet dat dan boeken vanuit een resort in Khao Sok, (dat is 120km ten westen van Surat) En dan wordt je weer terug gebracht naar het meer wat ongeveer 65km ten westen van Surat is. Je zou dan eigenlijk beter zelf een auto kunnen huren.
Daarbij vraag ik me ook af of 3 dagen aan het meer niet te lang is en of je niet gek wordt om het feit dat je met relatief jonge kids 3 dagen op het water zit het niet echt heel veilig maakt, je zal constant op moeten letten of er niet 1 verdrinkt.

Ook "maar" 2 dagen Kanchanaburi is vrij kort, het is 2,5 uur heen vanuit Bangkok en je hoeft niet perse terug naar Bangkok, je kan ook de nachttrein vanuit Nakhon pathmom nemen, deze route is logischer. Ik zou toch overwegen om 1 nachtje langer te nemen in Kanchanaburi.

Khao Lanta is leuk in deze periode, ook qua weer maar dat geld ook voor alle andere eilanden aan de west kant.

Heb je de first monkeyschool in Suratthani ook al overwogen? Dat is ook heel erg leuk voor de kinderen. Je kan vanuit hier ook vanalles ondernemen, roze dolfijnen, vuurvliegjes, andere leuke boottochtjes of een wandeling door een grot.....
6 jaar geleden
·
#24297
Even een hele algemene tip... Wij zijn de afgelopen 4 jaar de kerstperiode in Azie geweest en dat is echt hoogseizoen daar. Vooral de kerst en oud-en-nieuw periode. Iedereen wil dan strand en dat weten de hotels :-). Verder is het een heerlijke tijd om daar te zijn; geen regen en niet te heet. Alleen dus wel op tijd boeken! Zeker het strand.

Oja.. Chiang Dao vonden wij ook echt helemaal super! Al is het voor zwemmen echt veeeeeel te koud dan. Ze hebben genoeg dekens in het huisje maar 's avonds en 's ochtends is het buiten behoorlijk fris. Moet wel zeggen dat wij er tijdens een echte koude periode zaten dus misschien is het normaal iets aangenamer. Overdag is het gewoon heerlijk qua temperatuur.
6 jaar geleden
·
#24298
Hoi, wat een ontzettend leuke plannen! Wij hebben zelf afgelopen zomer met een 5 en 7 jarige een rondreis gemaakt door Thailand.
Wij zijn zelf 4 nachten begonnen in Kanchanaburi. Dit was echt lang zat, een nacht korter was ideaal geweest eigenlijk.
Chiang mai vonden wij echt geweldig en daarna zijn wij naar Kao Sok gegaan voor drie nachten. Wij vonden dat echt veel te lang. Nu is het natuurlijk wel wat afhankelijk van het weer maar wij hadden het na een dagtocht over het lake wel gezien. 11 jaar geleden zijn wij er zonder kinderen geweest en hebben we wel overnacht op het meer.
Dit hebben we nu bewust niet gedaan omdat 1 van de kids nog niet kon zwemmen en we dit risico niet wilde nemen. Wij hebben dus 1 dag een tour gedaan met boot en wandeling die overigens echt heel erg pittig was (zeker 4 uur lopen door dicht bos, hoge rotsen, water, glibberig etc). Onze kinderen vonden het fantastisch maar als het geen lopers zijn dan is het echt niet te doen. Je kan ze nl. echt niet tillen daar. De dagen erna waren eigenlijk zonde van de tijd want tubben ging niet vanwege de leeftijd van de jongste en de regenval en verder is er niet zoveel.

Wij vonden de first monkey school in Surat Thani ook heel leuk en hebben dat na Kao Sok gedaan. Ik hoop dat je wat hebt aan de tips.
Succes met de voorbereidingen!
6 jaar geleden
·
#24299
ik ben afgelopen december geweest (ook met kerst)

wij deden

bangkok ayuthaya chiang mai koh lanta khao sok khao yai kanchanaburi bangkok. We waren er bijna 4 weken. Het was overal behoorlijk druk. Wij vlogen terug op oudjaarsdag
6 jaar geleden
·
#24300
Door een tip hier op het forum hebben wij Bangkok in het begin overgeslagen en enkel aan het eind gedaan. Dat is ons prima bevallen! Wij hebben vanaf het vliegveld gelijk een taxi genomen naar Ayutthaya, dan start je wat rustiger.
6 jaar geleden
·
#24301
Het grootste gedeelte is nu geboekt!

We komen zondag 17 december aan in bangkok en blijven daar tot en met woensdag. Hier verblijven we in novotel bangkok on siam square (http://www.novotelbkk.com/)

Woensdag 20 december vliegen we naar chiang mai. Hier hebben we Joy's house geboekt (http://www.guesthouse-chiangmai.com/)
1 week Joy’s House
Tradition and Culture around Chiang Mai 7 days/6 nights in
Joy’s House with overnight, breakfast, dinner and program

Day 1: Welcome at Chiang Mai Airport
We are waiting for you at the airport. Warm welcome at Joy’s House, Learn about our family, relax at the swimming pool, learn your first words in Thai, enjoy our delicious Thai meal and have a good sleep.

Day 2: Market and cooking course (our traditional village)
In the late morning or afternoon, enjoy 1 hour free welcome massage for adult and enjoy your time at the pool. In the evening, time: 4.30pm, we will guide you through the village. You will get a local market experience and help buying herbs, vegetable and ingredients for dinner. We invite you to learn how to cook a real Northern Thai Dinner with a member of our family.
Enjoy dinner together.

Day 3: Temple, Markets and the old city of Chiang Mai
We will guide you to the local interesting places of Chiang Mai. You will see the markets and the old famous temples. You will get close with traditional Thai life. Enjoy lunch in a local Thai restaurant. Afternoon we will have a boat trip. The boat will drop us near Joy's House.

Day 4: Elephant Experience
Elephant Camp Start: 9.00-9.30am. Be prepared for adventure and to get wet and dirty. Today you will have a lot of fun with Elephants in beautiful nature. Be friend with elephant, taking care and bathing with your Elephant at the pool, clean them and learn how to guide them. Feed your Elephant with Bananas.

Day 5: Relax at our beautiful Lake and visit Doi Suthep Temple.
Relax at a beautiful Lake, where Thai people spent their free time and get a local food experience. You will enjoy your small hut directly at the water and if you like, you can go to swim. At sunset we will visit the famous temple Doi Suthep on the mountains top. You will have an unforgettable view over Chiang Mai.

Day 6: Chiang Dao cave and water fall
Chiang Dao Caves and Water fall
Start 8:30 am direction the Chiang Dao. On the way stop and have a look local market. You can see the product form local people and fresh vegetable from mountain. Visit Chiang Dao Cave , a chilly warren of tunnels and passageways the limestone massif of Doi Chiang Dao. For local Buddhists, the cave is a popular meditation retreat, and the twisting, turning passages overflow with stalactites and stalagmites in weird and wonderful configurations. After lunch drive true.The area is a complex of mountains and fertile forests. The natural highlights of this National Park are Sri Sangwan waterfall.Additionally, this area has several interesting historical sites. This park is the habitat of rare animals such as goral, wild boar, barking deer,squirrel, many kinds of bird and reptile. Many kinds of frogs and toads are found near the rivers.

Day 7: Say Good bye
After breakfast you have the opportunity to relax at the pool.
Or you just make a walk through the village.
To say goodbye we will bring you to the airport or to any place in Chiang Mai.

Dinsdag 26 december vliegen we dan van chiang mai naar Krabi. Hier hebben we het centara grand beach resort & villa's geboekt voor 1 week.
(http://www.centarahotelsresorts.com/centaragrand/ckbr/)

Dinsdag 2 januari vliegen we dan van krabi naar Bangkok. Hier hebben we dan nog anderhalve dag voor we terugvliegen naar Nederland! Ook dan verblijven we in novotel bangkok on siam square.

Donderdag 4 januari vliegen we terug naar Nederland.
  • Pagina :
  • 1
Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!

Partners

Abonneer

Vul hieronder je emailadres in en ontvang per mail het laatste nieuws van Verrereizenmetkinderen.nl

Social Media

Houd jij van Verre reizen met kinderen? Volg, like en blijf op de hoogte!